Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.809.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KED@Y

Benimki 2005 dizel (2004 aralık trafiğe çıkışlı, mp3 süz olanlardan) ozaman tektip ABS 2 hava yastıklı satılıyordu.
    istanbuldayim malesef
    şu yol bilgisayarı olayını birde oradan ögrenebilirmisin benimki çeyrek depodan fazla mazot olduğu halde 50 km altına düştün uyarısı veriyor kırmızı lamba yanana kadar 150 -200 km daha gidebiliyorum ayrıca ortalama tüketimi gerçeğinden 1 lityre kadar fazla gösteriyor.
    sanirim dşiğer dizellerde de bu sorun var sorun olupta çözebilen varmı acaba??

saygılar

evet bende de oldu, benzinliğe gitmem gereken yol 120 km gösterirken ışık yandı... sanırım 50 km' de yanması gerekiyordu öyle mi?

royartar Sürekli 20'şer 20 şer alıp az yakıt varken kullanma istersen aracı, kitapçıkta okumuştum düşük uyarı ışığı yanık durumda veya "E" işaretinin altında aracı kullanmak motorun düzensiz ateşleme yapmasına ve katalitik konvertör'ün arızalanmasına neden oluyormuş... Ekonomi yapacağım derken başına iyice iş açma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 4 Aralık 2005, 1:42:08 >

• Orjinalden alıntı: KED@Y

Excel le 650 yapmış olabilirsin ama banada mantıklı gelmiyor 20 YTL ile 190 km.
    bendeki dizel 20 YTL ile 125 km yapıyor ş.içi. ş.dışı ise 170 km yapıyor.

senin bu hesaba göre bir depo ile 1100 km den fazla yol gitmen gerekiyor.
    120 ytl ye depo doluyor desek 120/20 = 6
    6*190 =1140 km yapması gerekiyor
    hala iddialımısın? bir depo ile 1140 km yaparmısın? yada 120 YTL lik benzinle ? benzini ıraktan irandan ucuza alıyorsan olabilir belki
    saygılar

zaten sabit hızda 90 la da gitsen bu söylediğin rakama ulaşamazsın.

senin söylediğin rakamı dizel getz zor yakalar.

kardeşim ben bendeki verileri söyledim, inanmak yada inanmamak sana kalmış, bunun yalanını atacak kadar da beynimden noksan diilim, haftanın hergünü okula gidiyorum 20 milyonla 2 kere gidip geliyorum ha belki diosan ışık yanınca 10 km daha gidiorum o zaman dersin 25 milyon kusura bakma yanlış demişim, ama ben her 20 milyon doldurduğumda 2 kere gidip gelebiliyorum ayrıca 1100 km falan da yapamam full depo ile, denemedim en azından diesel değil bu. Excel le yapabilmen mümkün diyorsun araba 1.5, birşey diyeceğin varsa o tüketime yanlış demelisin ama o ispatli birşey istediğin kadar da diyebilirsin, ben zaten tarabyadan maltepeye gidiyorum, trafikli bir yol değil dümdüz direk köprüye çıkıp gidiyorum durmadan.. bilmem anlatabildimmi? siz yine de inanmak istemiyorsanız ben bu konuyla ilgili bütün mesajlarımı silerim, söylememiş farzedersiniz. ben yaşadığımı yazdım, foruma attığım kaçıncı msg bu, hepsini de okuyabilirsiniz hiçbirzaman ne palavra atmışımdır ne başka birşey. bu durumda kendimi yalancı gibi hissettiriyosun yazdıklarınla, ben zaten trafikte gidiyorum demedim maltepe tarabya arası uzun ama trafiksiz bir yoldur genelde. durmadan 90 km sabit hızla hep aynı viteste gidersen sende 20 milyona gidebilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy -- 4 Aralık 2005, 1:45:05 >

• de
    quote:

Orjinalden alıntı: DiveMaster

quote:

Orjinalden alıntı: KED@Y

Benimki 2005 dizel (2004 aralık trafiğe çıkışlı, mp3 süz olanlardan) ozaman tektip ABS 2 hava yastıklı satılıyordu.
    istanbuldayim malesef
    şu yol bilgisayarı olayını birde oradan ögrenebilirmisin benimki çeyrek depodan fazla mazot olduğu halde 50 km altına düştün uyarısı veriyor kırmızı lamba yanana kadar 150 -200 km daha gidebiliyorum ayrıca ortalama tüketimi gerçeğinden 1 lityre kadar fazla gösteriyor.
    sanirim dşiğer dizellerde de bu sorun var sorun olupta çözebilen varmı acaba??

saygılar

evet bende de oldu, benzinliğe gitmem gereken yol 120 km gösterirken ışık yandı... sanırım 50 km' de yanması gerekiyordu öyle mi?

royartar Sürekli 20'şer 20 şer alıp az yakıt varken kullanma istersen aracı, kitapçıkta okumuştum düşük uyarı ışığı yanık durumda veya "E" işaretinin altında aracı kullanmak motorun düzensiz ateşleme yapmasına ve katalitik konvertör'ün arızalanmasına neden oluyormuş... Ekonomi yapacağım derken başına iyice iş açma bence

dediğin doğru sanırım, sanırımdan öte doğru bence de ama işte çok uzun bi yol sürekli bütün bütçemi benzine vermemek için biraz da böyle davranıyorum.. çünkü araba 5 ekim çıkışlı şu anda 3600 km de.. baya yol gidiyorum ama uyarın için teşekkür ederim.

• KED@Y :
    Abi sagol. Fatura detaylarını ve tutarlarını tek tek yazdım.Gidecegim servisede tek tek gosterip hesap soracam Polen filtresini sende degiştirmemişler galiba. Belli bir km'de degişmesi gerekiyordu galiba ama gerek duyulmamış demekki.

Neyse arada bir 30- 40ytl fark oynayacak heralde ama yaptıracaz napalım.

Yazdıklarınında cok faydası oldu. plakayı sabitletecem, teyp'i yaptıracam, arka silecek ses yapıyor ona baktıracam birde bakım dışında. Bunlardanda ayrıca para almazlar inşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

KED@Y :
    Abi sagol. Fatura detaylarını ve tutarlarını tek tek yazdım.Gidecegim servisede tek tek gosterip hesap soracam Polen filtresini sende degiştirmemişler galiba. Belli bir km'de degişmesi gerekiyordu galiba ama gerek duyulmamış demekki.

Yazdıklarınında cok faydası oldu. plakayı sabitletecem, teyp'i yaptıracam, arka silecek ses yapıyor ona baktıracam birde bakım dışında. Bunlardanda ayrıca para almazlar inşallah.

o dediklerinden emin ol para almazlar, almamalılar. Tape garantili, silecek ayarlarını ben de yaptırdım... ve plakayı sabitleştirttim hiçbirinden herhangi bir ücret almadılar.

• Rica ederim ne demek ;)

Bu arada arkadaşlar, hepimiz getz kullanıcısıyız, çoğumuz ayrı yol şartlarında araç kullanıyor, royartar arkadaşımız tecrübesini bizimle paylaşmak istemiş, bunu matematiksel işlemlere dökerek kişinin rencide olabileceği mesajlar yazmamaya özen göstersek daha iyi...

quote:

Orjinalden alıntı: royartar

quote:

Orjinalden alıntı: DiveMaster

dediğin doğru sanırım, sanırımdan öte doğru bence de ama işte çok uzun bi yol sürekli bütün bütçemi benzine vermemek için biraz da böyle davranıyorum.. çünkü araba 5 ekim çıkışlı şu anda 3600 km de.. baya yol gidiyorum ama uyarın için teşekkür ederim.

• quote:

KED@Y :

Sor sor @ng@r@lı, ben de kuruçayırlıdan aldım aracı, bakımına oraya gidecem, böylece senden bi fikir edinmiş oluruz

Haa.. bi de ben aracı alırken, satış danışmanıma bi indirim istemiştim, yapamayız falan filan kıvırdılar. Sonra "başka bir galeri şu fiyatı verdi ama" diyince "müdürümün yanına bi gideyim" diyip geri geldiğinde "madem orası bu fiyatı verdi tamam o zaman" demişlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 4 Aralık 2005, 2:04:24 >

• DiveMaster : abi haklısında ankarada anlaşmışlar sanki. Nereyi arasam yaklaşık aynı fiyat veriyor. bitek akbak'ı aramadım. Orasıda çok sapa geliyor bana.

ama diyecem istanbulda arkadas 146ytl ye yaptırmış biraz indirim yapın diye. gerçi indirim yapamayız dediler ama benim pek umudum yok daha indirim yapacaklarından.

Bu arada royartar yalan soylemez. Arkadasa ben kefilim Sadece tuketim'i ölçme yöntemi yanlış oldugu için böyle bir sonuç çıkmış bence. bu arada depo surekli boş kullanmak şamandırayıda bozabilir zamanla. Emin degilim ama boyle bişey duymuştum. Ben herzaman için çeyrek depo ve altına inmemeye çalışırım kendi arabamda.
  • quote:

DiveMaster : abi haklısında ankarada anlaşmışlar sanki. Nereyi arasam yaklaşık aynı fiyat veriyor. bitek akbak'ı aramadım. Orasıda çok sapa geliyor bana.

ama diyecem istanbulda arkadas 146ytl ye yaptırmış biraz indirim yapın diye. gerçi indirim yapamayız dediler ama benim pek umudum yok daha indirim yapacaklarından.

bu arada depo surekli boş kullanmak şamandırayıda bozabilir zamanla. Emin degilim ama boyle bişey duymuştum. Ben herzaman için çeyrek depo ve altına inmemeye çalışırım kendi arabamda.

boşver sen, onların bize uyguladığı taktiği uygula "ne koparsan kardır"

kitapçıkta okumuştum düşük uyarı ışığı yanık durumda veya "E" işaretinin altında aracı kullanmak motorun düzensiz ateşleme yapmasına ve katalitik konvertör'ün arızalanmasına neden oluyormuş...

• Hyundai servisine gitme zamanım geldi , nedeni vites topuzundaki metalik süsün kopup elimde kalması :)))

Ulan hyundai :)))) gerçi önemli değil kopmuş haliyle daha rahat vites geçiriliyor ama görünüş doğan görünümlü şahin vitesine benziyor. hımzzz. gitmesem daha iyi 10.000 bakımında gider düzelttiririm.

Adamlar nie öle dandik bir klipsle tutturmuşlar anlamak mümkün değil. neyse yinede mükemmel bir araç getz... güvenilir... janjanlı şeylerde sorun olsunda önemli yerlerde olamsın :)

Gerçi bu vites topuzu süsünün kopması kronik bir sorun ... bir çok kullanıcıdan aynı şikayet geliyor. Gidelim ücretsiz yenilesinler 10.000 bakımında..
  • royartar arkadaş tecrübesini paylaşmak istemiş saygı duyuyorum ama bence onun ölçümü hatalı.
    bi kere benzinlşi araç 100 kmde 4 litre fabrika verisinin bile altında olamaz.,

akinci arkadaşın anlattığı ölçme tekniği doğru. yani depoyu fulle km sıfırla 100 km git tekrar fulle . 2. fulde aldığın yakıt miktarı 100 km de yaktığın yakıt miktarıdır.

20 milon yakıt koyulup ibrelere bakılıp hesap yapmak yanlış sonuca ulaştırır. saygılarımla
  • royatarın veri kabul ettiği eğerler yanlıştır .. o yüzden böyle hatalı bir sonuç çıkıyordur. royatarı tanıyoruz , kandırmak , taraflar toplamak vs için böle bişey yazmaz.. veri kabul ettiği km lerde hata vardır. 6 altında yakması mümkün değil ...
  • neyse bilmiyorum belki yanlıştır ben cebimden çıkan paraya göre hesaplıyorum, ama sıkıldım bu konudan yalancı gibi hissettim kendimden şüphe ettim ama ben hergün 3 kişi gittiğim için kendimden şüphe etsem onlar desteklicektir. neyse lütfen uzatılmazsa sevinirim bu konu ben düttürüleyla ve diğer arkadaşlarımın dediği gibi ne yalan, ne taraf toplamak gibi bir niyetim yok ben yanlış bile ölçüyor olsam bu şekilde bu mesafeye gittiğimin bilgisini paylaşmak istedim.. teşekkürler. Lütfen uzatmayalım bu konuyu
  • Bazı arkadaşlar yol bilgisayarının doğru çalışmadığını söylemişlerdi.Araştırdım,yol bil. "ışık yanıncaya" kadar aracın katedeceği mesafeyi "ortalama" gösteriyor.6 litreden az yakıt alınırsa sensörler bunu algılamıyor.İlgili arkadaşların dikkatine.

Bu arada servise giden bi arkadaş direksiyon hidrolik yağı kabının nerde olduğunu sorabilir mi?Bulamadım da!
  • Selam,
    11 aydır 1.3 Benzinli Getz kullanıyordum, şimdiye kadar 32.000 Km yaptım, aracın benzin sarfiyatından dolayı ve birde şimdiye kadar sizlerden aldığım bilgiler ışığında 1.5 CRDI Full 88 Hp aldım. Aracı yarın teslim alıyorum Kuruçayırlıdan. İnşallah daha az yakıt masrafım olacak ve verdiğim farkı 2 yılda amorti ederim. Neyse benzinli - dizel karşılaştırması burada yeteri kadar yapılmış zaten. Sormak istediğim; dizel kullanan arkadaşlar, aracı aldığımda ilk olarak yapmam gereken bir şeyler varmı, özellikle dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Çok genel oldu ama ilk kez dizel kullanacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, yarından itibaren gözlemlerimi detaylı olarak paylaşacağım.
    Saygılar, sevgiler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: IzmirliAnkarada

Selam,
    11 aydır 1.3 Benzinli Getz kullanıyordum, şimdiye kadar 32.000 Km yaptım, aracın benzin sarfiyatından dolayı ve birde şimdiye kadar sizlerden aldığım bilgiler ışığında 1.5 CRDI Full 88 Hp aldım. Aracı yarın teslim alıyorum Kuruçayırlıdan. İnşallah daha az yakıt masrafım olacak ve verdiğim farkı 2 yılda amorti ederim. Neyse benzinli - dizel karşılaştırması burada yeteri kadar yapılmış zaten. Sormak istediğim; dizel kullanan arkadaşlar, aracı aldığımda ilk olarak yapmam gereken bir şeyler varmı, özellikle dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Çok genel oldu ama ilk kez dizel kullanacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, yarından itibaren gözlemlerimi detaylı olarak paylaşacağım.
    Saygılar, sevgiler....

Hemen Lastik havasını 32 ye dusurt. Ayrıca ilk 1000kmde 2000-3000 devir arası kullanmaya çalış ve motoru fazla zorlama.
    Baska yapman gereken bişey yok benim bildigim.
    Şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanırsınız insallah.

• quote:

quote:

Selam,
    Saygılar, sevgiler....

Hemen Lastik havasını 32 ye dusurt. Ayrıca ilk 1000kmde 2000-3000 devir arası kullanmaya çalış ve motoru fazla zorlama.
    Baska yapman gereken bişey yok benim bildigim.
    Şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanırsınız insallah.

kardeş kazasız belasız kullan inşallah.Arkadaş en önemli maddeleri söyledi.Genede sen alır almaz kullanma kılavuzunu iyice oku.Bütün sorularının cevapları orda var.

• ARKADAŞLAR MERHABA FORUMA DAHA YENİ ÜYE OLDUM. GETZ HAKKINDA BENDE BİŞEYLER YAZMKA İSTEDİM.
    1 HAFTA ÖNCE YENİ KASA 2006 1.4 GETZ SATIN ALDIM. İLK ARABAM. 1 HAFTA İÇİNDE TESLİM ETTİLER. ARAÇTAN GAYET MEMNUN KALDIM. İÇİNİN KALİTESİ DE FENA DEĞİL. ARACIN YAKIŞI KONUSUNDA BİŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİRSE; ALDIĞIMDA DEPOYU FULLEDİM VE HEMEN HEMEN 380-390 KM YOL YAPTIM VE ÇEYREK DEPO YAKITIM KALDI. 2000-2500 DEVİR ARASI KULLANIYORUM.2500 DE VİTES DEĞİŞTİRİYORUM. BANA GÖRE ARACIN TEK KUSURU ARNAVUT KALDIRIMLI YOLLARA GİRİLDİĞİNDE PLAKADAN SES GELMESİ. BU DA HALLEDİLEBİELCEK BİR SORUN SANIRIM. BU YAZDIKLARIM HAKKINDA FİKİRLERİ OLAN ARKADAŞLAR YAZARLARSA SEVİNİRİM. TAVSİYEDE BULUNAN ARKADAŞLARA DA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Selam,
    Saygılar, sevgiler....

Hayırlı olsun arkadaşım, allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin... İnan bana en iyisini yapmışsın, ben de aracı geçen hafta pazartesi aldım kuruçayırlıdan, dizel benimki... 50 km'lik yolda kaba bir hesapla 6.9 YTL yakmışım, ki düşün daha araç 1 haftalık, ilk litre değerleri 8 civarında olur, benimki 1 haftada şehiriçi 6.5'e düştü... daha da düşer sanıyorum.

İlk olarak kuruçayırlının sevisinde hava makinası var mı bilmiyorum ama lastiklerin havasını ayarlattır. Geçen hafta 3-5 kez sordum, özllikle belirttim "tamam ayarladık" dediler, 3 gün sonra benzinlikte bi baktım ki lastikler 44 :))

Onun dışında Getz'in tanıtma ve kullanım kitapçığını oku, çok yararlı bilgiler var içinde.... kitapçığa ayıracağın 1-2 saat ile aracının ömrünü uzatırsın, sorunlardan kurtulursun...

• quote:

Orjinalden alıntı: OZKO

ARKADAŞLAR MERHABA FORUMA DAHA YENİ ÜYE OLDUM. GETZ HAKKINDA BENDE BİŞEYLER YAZMKA İSTEDİM.
    1 HAFTA ÖNCE YENİ KASA 2006 1.4 GETZ SATIN ALDIM. İLK ARABAM. 1 HAFTA İÇİNDE TESLİM ETTİLER. ARAÇTAN GAYET MEMNUN KALDIM. İÇİNİN KALİTESİ DE FENA DEĞİL. ARACIN YAKIŞI KONUSUNDA BİŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİRSE; ALDIĞIMDA DEPOYU FULLEDİM VE HEMEN HEMEN 380-390 KM YOL YAPTIM VE ÇEYREK DEPO YAKITIM KALDI. 2000-2500 DEVİR ARASI KULLANIYORUM.2500 DE VİTES DEĞİŞTİRİYORUM. BANA GÖRE ARACIN TEK KUSURU ARNAVUT KALDIRIMLI YOLLARA GİRİLDİĞİNDE PLAKADAN SES GELMESİ. BU DA HALLEDİLEBİELCEK BİR SORUN SANIRIM. BU YAZDIKLARIM HAKKINDA FİKİRLERİ OLAN ARKADAŞLAR YAZARLARSA SEVİNİRİM. TAVSİYEDE BULUNAN ARKADAŞLARA DA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Aracın hayırlı olsun OZKO,

Bende de aynı sorun vardı, plakadan sürekli ses geliyordu, gittim çift taraflı güçlü yapışkan bantlardan aldım, plakayı söküp çerçevenin belli yerlerine bunu yapıştırdım ve geri aktım ses kalmadı...

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.