Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.810.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya senin bu dediğin 20 milyona 190 km dizeller ancak yakar.. Yakın zamanda mı gittin bu mesafeyi ? bizim ayarlardamı bir sıkıntı var yoksa.. ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: royartar

emin olun atmıyorum ben 20 milyonluk benzinle 200 civarı gittiğimi hatırlıyorum... 20 milyona 2 kere kayış dağına gidip geliyorum rahat rahat tarabyadan buda 95 km falan her bir gidiş dönüş 2 kere olsa 190 km.. alla alla 1.3 benzinli bid ebendeki

Kardes 20milyona yaklasık 8 litre benzin alınıyor. 200km yi 8 litre benzinle gitmek için 100km de 4 litre yakman gerekir. Bu pek mumkun gibi gelmiyor bana. Belkide yol bilgisayarının azizligine ugramışsındır.

Bu degeri yol bilgisayarından mı aldım. Yol bilgisayarı yanlış gosterebiliyor zaman zaman. Depoyu agzına kadar doldurup 200km yap sonra bidaha depoyu agzına kadar doldur bakalım kaç litre benzin alacan. ( 8 litre alacagını ben pek zannetmiyorum.)

Bu arada yazının sonunda bid ebendeki yazmışsın ya okuyunca cok güldüm Boyle yazım hataları bendede cok sık oluyor, ama bu seferki komik olmuş baya

• hehe walla farkında diilim kusura bakmayın :=)

ayrıca yol bilgisayarını ben pek kullanmam ben hergün gittiğim için (üniversitem orada) yolu biliyorum kaç km tarabya - maltepe (kayış dağı) arası 95 km, gidiş dönüş.. 20 milyona 2 kere gidip geliyorum tabi basmıyorum 95 i geçmiyorum vs. siz hesaplayın :=)
  • Abi super ozaman. Ama hala 100km de 4 litre civarı yakabilecegini aklım almıyor. 5-6 litre falan olsa olur diyecem ama 4 litre diyosun yani.
    Hakkaten bukadar az yakıyorsa 1300cc motor dizele falan gerek yok yani

Şaka bir yana abi sen birdaha ölç bence. Dediğim gibi depoyu fulleyerek 2 defa git gel sonra depoyu bidaha fulle bakalım kaç litre yakacak. Merak ettim ben şimdiden. Eger 4 litre yakarsan hyundai sana ödül falan vermeli Yanına noter falan alıp ispatla olmazsa :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eflatun

arkadaşlar hyundai nin yeni kampanyasına bi göz atın isterseniz

nerden göz atıcaz. bide link verseydin
  • walla angaralı, emin ol 2 senedir hergün gidiyorum 2 ci sınıftayım, eski hyundai 1.5 di 20 ye 2 kere gitmiodu. km yi ezberledim 95 km. yani ne kadar yakıo napıo bilmiorum ama ekonomik şekilde 20 milyona 2 kere gidip geliorum güvenebilirsin lafıma atmam yani notere ne gerek :) ama 2 ci gidişin dönüşünde benzin dipte oluyo ondan sonra benzinciye anca... ucu ucuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy -- 3 Aralık 2005, 19:31:47 >
  • BENDE ARKADAŞLARA KATILIYORUM.SADECE UCUZ DİYE ALINAN Bİ ARAÇ BİZDE ZAMANINDA ALMAYI DÜŞÜNDÜK AMA İÇİNE OTURUP O KALİTESİZLİĞİ GÖRÜNCE VAZ GEÇTİK
  • arabasını yeni alan arkadaşa hayırlı olsun.kazasız belasız kullanırsın inşallah.
    yakıt konusunda;arabayı geçen hafta aldım.bayinin yanındaki benzinlikte fulledim hemen.tam 200 km yapıp(ş.içi-ş.dışı)tekrar fulledim.9,3 litre yakıt aldı.yol bilgisayarından bağımsız bi ölçme oldu.100 km de 4.7 litre.sanırım baya iyi ilk 200 km için.
  • royartar kardeş bnece sen yanlış ölçüm yapıon. arada baban dolduruo herhalde depoyu biraz senin haberin yokken
    resmen rekor senin sölediklerin
  • quote:

Orjinalden alıntı: legendary

quote:

Orjinalden alıntı: eflatun

arkadaşlar hyundai nin yeni kampanyasına bi göz atın isterseniz

nerden göz atıcaz. bide link verseydin

buradan kampanyalar ve fiyat listelerinden bilgi alabilirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: getz go

o resimde iki tane getz var dikkatimi çekti ikiside seninmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurbat

arabasını yeni alan arkadaşa hayırlı olsun.kazasız belasız kullanırsın inşallah.
    yakıt konusunda;arabayı geçen hafta aldım.bayinin yanındaki benzinlikte fulledim hemen.tam 200 km yapıp(ş.içi-ş.dışı)tekrar fulledim.9,3 litre yakıt aldı.yol bilgisayarından bağımsız bi ölçme oldu.100 km de 4.7 litre.sanırım baya iyi ilk 200 km için.

Bence cok az yakmış. Yeni 88hp dizel motor daha ekonomik demekki.
    Birde ilk 1000-2000km 0,5-1 litre kadar fazla yakıyordu bende. Zamanla biraz daha duser belki tuketim degerlerin.

Ben sehiriçi 5-5,5 litre arası tuketim yakalıyorum(ankara) Uzunyolda da 4,5 litreye dustugu oldu, ama çokda zorlamadım yani. Biraz kassam 4 litre yakardı belki ama sıkılıyor insan bir yerden sonra.
    Zaten artık tuketimi olçmez oldum bayadır. Nasıl olsa az yakıyor meret ayda bir depoyu dolduruyorum.
    Bugun depoyu doldurttum. Kızılcahamama gidip geldik (toplam 80+80=160km) Depo hala full gosteriyor :)

Yakımda 10bin bakımına sokacam. Bana %30 indirimle 180-185ytl arası tutar dediler. Dizelde 10bin bakımına giren varmı. Girenler nekadar odediler? Yazarlarsa sevinirim kazık yemeyelim sonra :)
    (iki yerdende ayrı fiyat aldım ikiside 180-190ytl arası tutar dedi.)

• quote:

Orjinalden alıntı: er9en

BENDE ARKADAŞLARA KATILIYORUM.SADECE UCUZ DİYE ALINAN Bİ ARAÇ BİZDE ZAMANINDA ALMAYI DÜŞÜNDÜK AMA İÇİNE OTURUP O KALİTESİZLİĞİ GÖRÜNCE VAZ GEÇTİK

afferin sana
  • valla geçen hafta aldım arabayı, depoyu fullememiştim, bu gün fulledim :)) Yol bilgisayarı 619 km gidilecek yol hesapladı... tabi 50 km'lik yol gittim üstüne 615 km gösteriyordu :) Ama işallah daha önce olan olmaz, bi öncekinde 40 km'lik yol gitmiştim, bilgisayarda 324 gösteriyordu başlangıçta 40 km soonunda 320 oldu, baya sevinmöiştim ne az yakmışız diye ama sonra 10 km lik bi yol içinde 320'den 267'ye düştü, daha sonrada böyle saniye gibi düşmeye devam etti.. Ki aracı 2000-2500 arası kullandım hep...

Benim aracın şuanki yakıt tüketimi 6.5 lt, km de 325 de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

royartar kardeş bnece sen yanlış ölçüm yapıon. arada baban dolduruo herhalde depoyu biraz senin haberin yokken

arabayı sadece ben kullanıyorum :) inanmayan varsa tarabyada oturuyorum :p 20 milyon dolduralım bi okula gidip gelelim hehe ama devirleri falan çok iyi ayarlıyorum hiç kasmadan gidince gidiyo azıcık bastımmı 2 ci günün dönüşünü çıkarmıyo 95 ortalama hızla gidiyorum 100 yapmadan hiç.
  • KED@Y : Abi senin getz benzinlimiydi dizelmiydi. 146ytl yazdıgına gore benzinli olması lazım heralde. Benim araba dizel oldugu için dizellerde 180 -190 ytl arası tutar diyor servis. Ayın 12 sine sabaha randevumuda aldım. 12 sinde ankara kuruçayırlıya gelecekler olursa tanışalım :) Benim plaka 06 AS 1611

DiveMaster : Abi araba ilk 1000-2000km biraz fazla yakıyor. Bendede oyle olmuştu. Sonrasında biraz duser heralde.
  • quote:

quote:

royartar kardeş bnece sen yanlış ölçüm yapıon. arada baban dolduruo herhalde depoyu biraz senin haberin yokken

arabayı sadece ben kullanıyorum :) inanmayan varsa tarabyada oturuyorum :p 20 milyon dolduralım bi okula gidip gelelim hehe ama devirleri falan çok iyi ayarlıyorum hiç kasmadan gidince gidiyo azıcık bastımmı 2 ci günün dönüşünü çıkarmıyo 95 ortalama hızla gidiyorum 100 yapmadan hiç.

kardeşim yakıt tüketimi ölçümü öyle yapılmaz.

20 milyon doldurmayacaksın.depoyu full yapıcaksın ve km sayacını sıfırlayacaksın.

daha sonra 200 km yaptığında hemen benzinciye gidip tekrar full yapacaksın.aracın aldığı benzin senin yaktığın benzindir.

sen 20 milyon alıp belki de 30 milyonluk benzin harcıyor olabilirsin.

zaten sabit hızda 90 la da gitsen bu söylediğin rakama ulaşamazsın.

senin söylediğin rakamı dizel getz zor yakalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

quote:

kardeşim yakıt tüketimi ölçümü öyle yapılmaz.

20 milyon doldurmayacaksın.depoyu full yapıcaksın ve km sayacını sıfırlayacaksın.

daha sonra 200 km yaptığında hemen benzinciye gidip tekrar full yapacaksın.aracın aldığı benzin senin yaktığın benzindir.

sen 20 milyon alıp belki de 30 milyonluk benzin harcıyor olabilirsin.

zaten sabit hızda 90 la da gitsen bu söylediğin rakama ulaşamazsın.

senin söylediğin rakamı dizel getz zor yakalar.

ben zaten daha önce de açıkça yazdım 20 milyonluk alıyorum 2 kere gidip geliyorum kasmıyorum basmıorum bağırtmıyorum ve 2 ci günün dönüşün 15 km sinde son ışık yanıyo evime varıyorum ertesi gün 20 dolduruyorum aynı şekilde 2 kere daha gidiyo bence gayet düzgün bi ölçüm ben yol bilgisayarını kullanmıyorum nası hesaplandığını da bilmem sürekli dış hava derecesi açık pek ilgilenmiyorum o yüzden güvenmek yada güvenmemek size kalmış ben full depo da denedim 500 ü geçtim, ekonomik kullanma konusunda gayet iyiyimdir. Hyundai Excel 1.5 1992 model 1 depo benziniyle 650 km gördü, imkansız bir değer ama ben yapmıştım maslak sanayi sitesi hyundai yetkili servisi ATİK OTO çalışanları da şahittir, inanmayanlar sorabilir oraya kayıtlı araç :)

• quote:

Orjinalden alıntı: KED@Y

Benimki 2005 dizel (2004 aralık trafiğe çıkışlı, mp3 süz olanlardan) ozaman tektip ABS 2 hava yastıklı satılıyordu.
    istanbuldayim malesef
    şu yol bilgisayarı olayını birde oradan ögrenebilirmisin benimki çeyrek depodan fazla mazot olduğu halde 50 km altına düştün uyarısı veriyor kırmızı lamba yanana kadar 150 -200 km daha gidebiliyorum ayrıca ortalama tüketimi gerçeğinden 1 lityre kadar fazla gösteriyor.
    sanirim dşiğer dizellerde de bu sorun var sorun olupta çözebilen varmı acaba??

saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

KED@Y : Abi senin getz benzinlimiydi dizelmiydi. 146ytl yazdıgına gore benzinli olması lazım heralde. Benim araba dizel oldugu için dizellerde 180 -190 ytl arası tutar diyor servis. Ayın 12 sine sabaha randevumuda aldım. 12 sinde ankara kuruçayırlıya gelecekler olursa tanışalım :) Benim plaka 06 AS 1611

DiveMaster : Abi araba ilk 1000-2000km biraz fazla yakıyor. Bendede oyle olmuştu. Sonrasında biraz duser heralde.

Abi benim getz tek hava yastıklı olan dizellerden(82hp). Yol bilgisayarı yok benim arabada. Genelde getzlerin yolbilgisayarları tuketimi fazla gosteriyor deniyor. Senin için sorayım istersen.

146 ytl cok iyi bir fiyata yaptırmışsın yaw. Sana özel bir indirim falanmı yaptılar acaba? Ben 2 ayrı servistende fiyat aldım. 2 side 180-190 ytl arası tutar diyorlar. Daha fazla indirim sozkonusu degil dediler. Fiyatlar standartmış dediklerine gore. Nasıl ankara-istanbul arası bu kadar farkediyor anlamış degilim.

Bende acaba istanbula gelipdemi yaptırsam bakımı Aradaki fiyat farkınada gezdigim tozdugum yanıma kar kalır

• Tamam işte arkadaşım yanlış ölçüm yapıyorsun ,ışık yanmasına göre ölçüm olmaz.

şamandıra her yerde aynı şekilde sana depo durumunu vermez,

eğim ısı gibi faktörler göstergeye ışık veren müşürü farklı tetikleyebilir.

sen benim dediğimi bir kez yap,işin nasıl değiştiğini göreceksin.

mükemmel de araç kullansan fabrika verilerinin altına sadece ortalama tüketim ve şehir içi tüketim de inabilirsin ama asla 90 km sabit hız verisinin altına inemezsin.

sebebi de gayet açıktır trafikte sürekli sabit gidemezsin.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.