Şimdi Ara

HYUNDAI İ-30,ASTRA,AURİS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
5.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabiki auris , auris.in test surusunu yaptım , fren dozlaması haricinde oldukca ıyı bır araba , kasası hosuna gidiyorsa düşünme
  • Dizel ve otomatik alacaksan motor gücü, şanzuman sistemi önemli. Yeğenimde astra 1.3 CDTI eastronic (6 ileri otomatik) vardı ve çekişten memnun olmadığı için sattı. Opellerin bu şanzumanının vites geçişlerini pek beğenmiyorlar, motor gücü 90 hp, normalde yeterli ama otomatik vitesle zayıf. Aurisin 1.4 lt dizel motoru 90 hp, multimode (5 ileri otomatik) şanzumana sahip. Bu şanzumanıda sarsıntılı geçişlere sahip olduğu söyleniyor, aynı şekilde yapılan testlere göre motordan dolayı araç hantal kalıyor. Opel ve toyotanın şanzumanları otomatikleştirilmiş düz vites. i30'un motoru ise 1.6 lt dizel ve 115 hp, otomatik şanzumanıda 4 ileri ve klasik otomatik. Buda bir vw'nin 6 ileri DSG şanzumanı gibi iyi olmasada motor gücüyle performansta biraz daha öne çıkıyor. Ayrıca klasik sistem otomatik olduğundan vites geçişleri daha yumuşak ve daha konfoırlu sürüş sağlar. Tüketim değerlerinde ise opel ve toyota düz vitesli modellerine yakın tüketim sunarken, hyundai sitesindede görüleceği üzere daha fazla tüketim sunmakta.

• quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

i30 da test araclari espli

vsc li auris test araci yok bu yuzden size yol tutusu iyi gelmistir.

malzeme kalitesi ve donanim olarak i30 ustun. motoruna diyecek yok i30 dusuk ve yüksek devirde cok basarili.

ama otomatik olarak hyundai toyotadan daha cok yakiyor.

ayrica toyotada 5 yil sinirsiz km garantisi veriyor 100.000 ile sinirli değil yani....

ha ben olsam aurismi alirim i30 mu ? ikisinide almam 308 alirim....

buda kafayı 308le bozdu..ses var görüntü yok...

offoff ama güsel açıklama getirmiş konuya

• hersey bir yana i30 un daha dizel otomatiği sitesinde yok gelirsede 45-46 bin ytl olursa ben sahsen hyundaiye okadar para vermem. aurisede vermem ama 2sinden biri ise aurise verdiğime daha az acirim...
  • ya toyota ya astra i30 da iyi ama..karar senin
  • Yaklaşık bir aydır imzamdaki İ30'u kullanıyorum. Liste fiyatı 37.900YTL iken pazarlıkla 35.000 YTL ye aldım. 1.6 CRDİ motor hem performanslı hemde çok ekonomik. Donanımıda baz versiyon olmasına rağmen çok zengin. Bence parasını sonuna kadar hakeden bir araç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

quote:

Orjinalden alıntı: leventodemis

quote:

Auris kesinlikle alma ...

Onun dışında astra ve i30'dan hangisini alırsan al pişman olmazsın

AURIS KESINLIKLE ALMA DEMENIN NEDENI NE?
    KAC KERE KULLANDIN Kİ? BİR HYUNDAİ Yİ TOYOTA YA TERCİH EDEN NASI BİR ZİHNİYET Kİ?

BEN Bİ AURİS OTOMATİK VİTES KULLANICISI OLARAK KESİNLİKLE AURİSİ ÖNERİRİM. GÜVENLİK TESTİNDEN 5 YILDIZ ALMIŞ GÜNCEL BİR KASA. AYRICA TOYOTA SORUNSUZLUĞUNU BİLMEYEN YOKTUR. VE BİR ARKADAŞIMDA DİZELİ VAR AURİSİN MOTOR SESİ BENİMKİYLE AYNI DERECEDE Kİ AURİS ROLANTİDE HİÇ MOTOR SESİ VERMEYEN BİR ARAÇ.. KESİNLİKLE AURİS DERİM... HYUNDAi ASLA TOYOTA KADAR KALİTELİ OLAMAZ. ASTRA İSE BU SENE KASA DEĞİŞTİRECEK VE EASYTRONİC ŞANZIMANIDA KULLANAN BİRİ OLARAK MULTİMODE UN YANINDAN BİLE GEÇEMEZ. GİT VE TEST SÜRÜŞÜNE ÇIK EMİN OL BENCE.. KESİNLİKLE AURİS

Auris denilen araç toyota'nın yüz karasıdır kanımca

Corollasından avensisine bir sürü aracını kullandım ama otomatik viitesli auris beni gerçekten hayal kırıklığına uğratan tek modeli oldu

Bir kere aracın çarpışma testlerini ve dashboardunu bir kenara koyalım bunlara lafım yok gerçekten çok iyi

Ancak benim için önemli olan bir aracın önce sürüş mekanikleri ve bunu yola aktarışı, frenleri ve yol tutuşudur

Öncelikle auris'in frenleri berbat ...araba ani frenlerde düz çizgisini koruyamıyor

İkincisi toyotanın altın çocuğu diye o kadar abartılmış bir aracı kullanırken daha iyi yol tutuş bekledim ancak sert girdiğim virajlarda araba bana hiç güven vermedi sanki toyota'nın üvey çocuğuydu

Son olarak otomatik vites kutusunu başarısız buldum ...perfomanslı kullanıma hiç izin vermiyordu ....özellikle vites değiştitirken arabayı sarsacak kadar ciddi boşluk yaratıyordu

10 üzerinden 6 veririm ...

Bu nedenle dedim astra veya i30 alın diye

Sen otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanmayı bilmiyosundur bence ki ASTRA EASYTRONİCDEN FABRİKA VERİLERİ BİLE MULTİMODE UN DAHA PERFORMANSLI olduğunu göstermektedir. eğer küçük viteslerde aracın vitesini değiştirmek istediğinde ayağını hafifçe gazdan çekersen araba boşluk bırakmadan hızlanmasına devam eder. EASYTRONİC ise çok daha boşluklu vites geçişlerine sahiptir öyleki benzinli motorun 0 100 km hızlanması 13.küsür saniyedir..
    Ayrıca otomatik corolla kullandım demişsin ama aynı şanzımanı kullanıyorlar. buda bence sadece kötülemek için olayı abarttığının göstergesi.
    Yol tutuşu konusunda evet astra daha iyi olabilir çünkü auris biraz daha yüksek bir araba buna lafım yok.
    Düz çizgisini koruyamıyo dediğine göre sen balans ayarlarnda sıkıntı olan bi aracı sürmüşsündür çünkü bu dedğin bu nesil arabalarda imkansızki böyle bir sorunn yaşamadım..

ŞUNU ASLA UNUTMAYIN KİMSE TEKNOLOJİDE JAPONLARA YETİŞEMEZ. AURİS JAPONLARIN ALTIN ÇOCUĞUDUR. HYUNDAİ VE OPELLE KARŞILAŞTIRILAMAZ. Kİ ALMANYADA YAŞAYANLAR DAHA İYİ BİLİR OPELE ALMANYADA NE GÖZLE BAKILDIĞINI..
    SAYGILAR..

BU ARADA BEN KİMSEYİ AURİS ALMAYA ZORLAMİYİM BENCE ÇÜNKÜ MALUM BEYAZ CONVERSE KADAR ASTRA VAR PİYASADA AURİS DE BÖYLE OLMASIN.

• ya yaris bile panik frende virajda duz cizgisini koruyor aurismi koruyamicak
  • Beyaz Converse kadar olamaz zaten Auris

Toyota servis ve sorunsuzluk olarak iki firmadanda baya bi önde.

Fakat Opel Astra,Vauxhall Astra olarak Türkiye haricindede dünyada Hb arabalar arasında kendisini hem satış hemde kalitesiyle kanıtlamış bi arabadır.Aynı şey sedan modelleri için söz konusu değildir bunu kabul ediyorum fakat Astra Hb dünyada çok satılan bi araçtır.

Ayrıca yükseklikten ziyade,yol tutuşu Lotus firması tarafından geliştirilmiştir.Bu yüzden aradaki farkı sadece yükseklikle geçiştiremeyiz.Fren mesafesi olarakta sınıfında referans araçlardandır astra.

İç mekan kalitesinden bahsetmeyeceğim yıllardır o konuda sınıfında lider.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en çok satan Hb modeli yine astra oldu.Sanırım o listede auris yoktu.Auris istesede şu an beyaz converse olamaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little F.K -- 21 Ocak 2008; 22:06:10 >

• auris ama o olmazsada 308 e bi bakın derim
  • astra
  • ASTRA en iyisi bence.Tasarımı bana hala en güzel gelen araç çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Beyaz Converse kadar olamaz zaten Auris

Toyota servis ve sorunsuzluk olarak iki firmadanda baya bi önde.

Fakat Opel Astra,Vauxhall Astra olarak Türkiye haricindede dünyada Hb arabalar arasında kendisini hem satış hemde kalitesiyle kanıtlamış bi arabadır.Aynı şey sedan modelleri için söz konusu değildir bunu kabul ediyorum fakat Astra Hb dünyada çok satılan bi araçtır.

Ayrıca yükseklikten ziyade,yol tutuşu Lotus firması tarafından geliştirilmiştir.Bu yüzden aradaki farkı sadece yükseklikle geçiştiremeyiz.Fren mesafesi olarakta sınıfında referans araçlardandır astra.

İç mekan kalitesinden bahsetmeyeceğim yıllardır o konuda sınıfında lider.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en çok satan Hb modeli yine astra oldu.Sanırım o listede auris yoktu.Auris istesede şu an beyaz converse olamaz zaten.

Auris daha cok yeni bir araba mayis gibi satisa suruldu bu yuzden satis rakamlarini bence astrayla karsilastirmak yanlis ki ayrica gercekten haklsin opel astra hb cok kaliteli bir araba. ben Astranin kalitesine hicbirsey demem. ben sadece Easytronic sanziman hakkinda yorum yaptim..

Ve ayrica ben asla arabamin oyle cok sayida olmasini istemem. Cok satmada kalite gostergesi degildir. Evet astra cok kaliteli bir araba ama az satanda cok kaliteli arabalar var yada cok satan kalitesiz arabalr.
    sonucta ben arkdasa derimki astranin otomatigindense multimode ve gene astranin dizelindense aurisin dizeli.. Ayrica aurisin ici cok daha genis ve ferah. ic mekan kaliteside gayet yuksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 21 Ocak 2008; 22:31:08 >

• Hocam yok zaten vıtes olayına değindiğinin farkındayım.Sadece hem arkadaşa örnek olması amacıyla hemde auris karşısında astra değerlendirmesinde bulundum kendi fikirlerimle.
  • bazı arkadaşlar yok i30 çok daha iyi kimi auris kimi astra hepsinden üstün demiş.şimdi bu 3 aracı test ettmiş biri olarak şunu diyim 3 araçta başarılı.ancak auris öncüsü olan corolla hb den çok daha üstün bir araç gibi gelmedi.bu 3 araçta birbirlerine çok fark atacak kadar alakasız araçlar değil.ama şunu diyim astra nın kullanım zevki i30 danda aurisdende iyi.ama astra da cosmo pakette bile perdehavayastığı yok bu yıl öle gelmicekmiş.çok kötü.ben de dedimki sırf bunun için bile astra almam.ben alcak olsam bunlar arasından i30 u alırdım çünkü i30 servis ücretleri olsun garanti süresi olsun diğer ikisinden üstün.ayrıca 1.6 dizel motoruyla fark atıyo.ben i30 kullanırken 2. vitesde araç hafif rampada 1.vitesde olmam gereken hızda bile hiç sorun yapmadan hızlanmaya başladı.astra böle değil kalkışları çok hantal.auris inde önünün gözükmemesi ve hyundai kadar sürüş zevki olmamasından dolayı eliyorum.hyundai i30 derim ama astrada aurisde alınırsa yanlış tercih bence olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Hocam yok zaten vıtes olayına değindiğinin farkındayım.Sadece hem arkadaşa örnek olması amacıyla hemde auris karşısında astra değerlendirmesinde bulundum kendi fikirlerimle.

Astra benim bircok arkadasimda var ve hepside memnun ama bende aurisimden memnunum sonucta sende astra var bende auris ikimizde mutluyuz onemli olanda bu. kazasiz gunler dilerim

• Ben Astra'yı tercih ederim. Aurisin dizaynını beğenmiyorum. Tabi ki zevk meselesi. İ30 a o kadar paranın çok olduğunu düşünüyorum. Bir arkadaş Astra bu yıl kasa değiştirecek demiş. Acaba bu bilgiye nerden ulaştın? Ben çok araştırmama rağmen böyle bir şey duymadım.
  • quote:

Sen otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanmayı bilmiyosundur bence ki ASTRA EASYTRONİCDEN FABRİKA VERİLERİ BİLE MULTİMODE UN DAHA PERFORMANSLI olduğunu göstermektedir. eğer küçük viteslerde aracın vitesini değiştirmek istediğinde ayağını hafifçe gazdan çekersen araba boşluk bırakmadan hızlanmasına devam eder. EASYTRONİC ise çok daha boşluklu vites geçişlerine sahiptir öyleki benzinli motorun 0 100 km hızlanması 13.küsür saniyedir..
    Ayrıca otomatik corolla kullandım demişsin ama aynı şanzımanı kullanıyorlar. buda bence sadece kötülemek için olayı abarttığının göstergesi.
    Yol tutuşu konusunda evet astra daha iyi olabilir çünkü auris biraz daha yüksek bir araba buna lafım yok.
    Düz çizgisini koruyamıyo dediğine göre sen balans ayarlarnda sıkıntı olan bi aracı sürmüşsündür çünkü bu dedğin bu nesil arabalarda imkansızki böyle bir sorunn yaşamadım..

ŞUNU ASLA UNUTMAYIN KİMSE TEKNOLOJİDE JAPONLARA YETİŞEMEZ. AURİS JAPONLARIN ALTIN ÇOCUĞUDUR. HYUNDAİ VE OPELLE KARŞILAŞTIRILAMAZ. Kİ ALMANYADA YAŞAYANLAR DAHA İYİ BİLİR OPELE ALMANYADA NE GÖZLE BAKILDIĞINI..
    SAYGILAR..

BU ARADA BEN KİMSEYİ AURİS ALMAYA ZORLAMİYİM BENCE ÇÜNKÜ MALUM BEYAZ CONVERSE KADAR ASTRA VAR PİYASADA AURİS DE BÖYLE OLMASIN.

Dostum öncelikle agresif ve ön yargılı tavrını bir kenara bıraksan iyi olur

Bugüne kadar kullanmadığım araç kalmadı subaru'sundan smg m3'üne, hyundaisinden son kaza yaptığım 2.0 fsi highline tiptronik passata ve şu anda sahibi olduğum octavia rs'e kadar

Defalarca otomatik araç kullandım ve aurisinde hiç farkı yoktu .... ve dikkat edersen ben normal kullanımdan daha çok perfomanslı kullanımı kastettim .....performanslı kullanımda vites geçişleri bariz geç kalıyor ve araba sarsılıyor ben bunu beğenmedim

Toyota aurisi öylesine lanse etti ki aracı test edince yaşadığım şoku anlattım burada .... benim ne toyota ne de başka firma ile alıp veremediğim yok ne yapayım ben toyotayı nesini kötüleyim ne geçer elime kendi düşüncelerimi belirttim sadece

Hyundai i30 ve astra auristen çok daha iyi yol tutan ve daha konforlu araçlar kanımca ...auris hem frenajda berbat hem lastik sesini fazla alıyor içeriye ...

Ben accent era'yı bile auris'e değişmem tam bir hayal kırıklığı bence auris

• quote:

quote:

SAYGILAR..

Dostum öncelikle agresif ve ön yargılı tavrını bir kenara bıraksan iyi olur

Bugüne kadar kullanmadığım araç kalmadı subaru'sundan smg m3'üne, hyundaisinden son kaza yaptığım 2.0 fsi highline tiptronik passata ve şu anda sahibi olduğum octavia rs'e kadar

Defalarca otomatik araç kullandım ve aurisinde hiç farkı yoktu .... ve dikkat edersen ben normal kullanımdan daha çok perfomanslı kullanımı kastettim .....performanslı kullanımda vites geçişleri bariz geç kalıyor ve araba sarsılıyor ben bunu beğenmedim

Toyota aurisi öylesine lanse etti ki aracı test edince yaşadığım şoku anlattım burada .... benim ne toyota ne de başka firma ile alıp veremediğim yok ne yapayım ben toyotayı nesini kötüleyim ne geçer elime kendi düşüncelerimi belirttim sadece

Hyundai i30 ve astra auristen çok daha iyi yol tutan ve daha konforlu araçlar kanımca ...auris hem frenajda berbat hem lastik sesini fazla alıyor içeriye ...

Ben accent era'yı bile auris'e değişmem tam bir hayal kırıklığı bence auris

Aurisin fabrika cikisi lastikleri yuzunden sesi cok aliyor lastik degistirince boyle degil ayrica Auris motor sesi ozellikle rolantideyken cok sessiz motorun calistigini bile anlaman mumkun degil. bunu desibel testlerini internette arastirinca goruceksin. accent erayi aurise tercih ederim demesen bende senin goruslerine saygi duyardim ama kusura bakma bu sozune saygi duyamam. Bende anadolu astrayla i 30 a tercih ederim mi diyim sana cevap olarak. ben agresif degilim ama bir arabayi bu kadar kotulemek o kadar gereksizki... bence multimode kullanmayi bilen birinin ve lastikleri degismis bir aurise bin fikrin degisecektir eminim. gerci fikrinin degismesi ne degistirecek bilemem. ama ben kendi dusuncemi soyliyim ben cikipta hicbir arabaya hayal kirikligi demem. insanlar milyarlarca para verip begenip aliyor Toyota gibi bir firma bu kadar onem veriyor.. ama sen cikip yerden yere vuruyorsun. Yinede umarim daha iyileri senin olur arkadasim.. madem begenmiyorsun daha iyileri senin olsun konfor konusunda aurise laf kimse soylemesin cunku su anda babamda a6 var ve ben aurisi onla kiyasliyorum ona binip sonra buna biniyorum.. ve ben aurisden cok memnunum.. ama dersenki problemleri yokmu elbette hicbir endustriyel seri uretim sorunsuz degildir. ben burda a6 ninda 2008 model sorunlarini sana yazabilrim. Bu kimseye cikipta a6 hayal kirikligi deme hakkini vermez.

ayrica sikayetvar sitesine bir bakmani rica ederim easytronic hakkindaki sikayetlere birde toyotaya corollaya aurise.. kabul etmek lazimki Astra sahipleri az sikinti yasamiyor servislere git gel.. Ne sorunlarla karsilasiyorlar. Toyota sahipleri ise her zaman ilk soyledikleri guvenlik konfor ve sorunsuzluktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 22 Ocak 2008; 0:45:01 >

• Orjinalden alıntı: leventodemis

Aurisin fabrika cikisi lastikleri yuzunden sesi cok aliyor lastik degistirince boyle degil

Maalesef arkadaşım herkes aldığı aracın sıfır lastiklerini değiştirecek kadar zengin değil

ayrica Auris motor sesi ozellikle rolantideyken cok sessiz motorun calistigini bile anlaman mumkun degil.

Eskidendi rölantide gürültülü çalışan araçlar artık yaeni çıkan araçların 3 aşağı 5 yukarı hepsi böyle ...rölantide çalışan dizeller bile duyulmuyor artık (birkaçı dışında)

konfor konusunda aurise laf kimse soylemesin cunku su anda babamda a6 var ve ben aurisi onla kiyasliyorum ona binip sonra buna biniyorum

Yahu bu sözü başka yerde etme bence veya duymamış olayım ...yani sadece gülerim audi a6 bilmiyorum sizdeki yeni mi eski mi ama farketmez kesinlikle aurisle karşılaştırılamaz konfor açısından

Bu kimseye cikipta a6 hayal kirikligi deme hakkini vermez.

A6 hayal kırıklığı demedim auris dedim ... ve hala fikrim geçerli

Sonuç olarak bana göre isteyen auris alır lastik sesi almasın diye sıfır lastiklerini değiştirir ve yolda giderken gözünü 4 açar ...Kimi de alır astrasını veya i30'unu keyfine bakar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.