Şimdi Ara

Hyundai i 30 bg ) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
0
Favori
52.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

Arabayı gördüğüm için kaliteli diyorum, görmediğimi nerden çıkarıyorsunuz?? Test sürüşü yapmadım ama saygın bulduğum otomobil dergilerinin test sürüşlerini, puanlamalarını okudum, hepsi de yüksek puan vermişlerdi..Ben içerideki aksesuardan, göz boyamadan bahsetmiyorum..Çok somut, plastik ve döşeme kalitesinden bahsediyorum..

Kronik sorunu olup olmayacağı konusuna gelince, elbetteki yeni çıkan her model için geçerlidir bu, sadece İ30 için değil, kaldı ki Hyundai senin marka dediklerinden çok daha sorunsuz arabalar üretmiştir..

Asıl önyargı sizinkisi..Baştan adı Hyundai olan bir arabanın kaliteli olamayacağı önyargısı (ve tabi ki örneğin Golf gibi bir arabanın herdaim kaliteli olacağı önyargısı)

BMW, Audi, Mercedes hepsi birer markadır doğru, kalitelerinden şüphe yok..Fakat sence BMW 1 serisi 30 bin euro edecek bir araba mı? Bunu da bir düşün istersen..

BMW 1 serisi 30bin euro eder.neden eder biliyormusun?bmw de çalışanlar hyundaide çalışanlardan daha yüksek maaş ve sosyal haklara sahiptir
    ayrıca bmw nin kullandığı çelik hyundaiden daha kaliteli ve pahallıdır.bunu sağır sultan bile duydu.aynı şekilde plastiğin kalitesi ve yine aynı şekilde kullanılan derinin kaliteside yüksektir ve MALİYETLER YÜKSEKTİR
    sen sanıyorsumki hyundai bmw nin kullandığı kalitede malzeme kullanıyor.böyle düşünüyorsan iyice bir araştır derim

ben zaten önyargılı olmadığımı söylemedimki.nerden çıkardın anlamadım.
    ben ve benim gibi türkiyede ve dünyada milyonlarca insan var.markaya bakarak tercih yapan.bunu inkar edemezsin herhalde.
    bu bir gerçek.kabul etsende bir gerçek etmesende gerçek.araba kalitesiz demedim yazılarımı iyi oku.hemen balıklama klavyeye atlama.
    arabanın işçilik ve malzeme kalitesinin birçok güncel arabadan iyi olduğunu daha ilk yazımda söyledim.ama sen bunu atlamışsın
    ben diyorum ki
    HYUNDAI KENDİ MARKA İMAJI İLE PARALEL BİR FİYATLANDIRMA YAPMADIĞI İÇİN BU GÜZELİM ARABA PLANLANAN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRMEZ
    önce ne demek istediğimi bir iyice anlasanızda kavga etmesek

ayrıca bu arabanın rakibi golfdür bmw 1 serisi değil.kia cee'd ile hyundai i30 golf rakibi gösteriliyor
    ama yabancı yayınları takip ederseniz orda yazanların benim gibi düşündüğünü göreceksiniz
    yazılarda aksesuar mı markamı diye sormuşlar.ve çoğu insanın bu hoş arabaya bakıp golf alacağından bahsetmişler.yani bu önyargı herkeste var.avrupa ve amerikada insanlar aksesuara değil markaya para veriyor.marka derken arabanın diğer kısımlarda kendini kanıtlaması lazım.kanıtlarsa zaten marka olur.
    ayrıca önyargı biraz kendini koruma güdüsüdür insanlarda.her zaman kötüye yormamak lazım

5 Kapı bmw 116i 1.6 motor almanya satış fiyatı 22.100 €

http://www.bmw.de/de/de/index_highend.html

Hyunda i30 1.6 Comfort (Bizde Style'a denk geliyor) 18.390€

http://www.hyundai.de/webcontent.omeco/folder_864.html?PHPSESSID=5e94de836926cb99bbddf420f92ac533

Tartışmayı baştan beri takip ediyorum. İlk başlarda iki tarafında haklı olduğunu düşünüyordum ama şimdi sizin hyundai'a haksızlık yaptığınızı düşünüyorum, bu kadar markacı olmayalım bence..

• Tartışmaya o da dahil olduğu için Golfü de ekleyim :)

1.6 FSI Comfortline VW Golf Almanya tavsiye edilen satış fiyatı da 20.375 €

http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/beratungundkauf/neuwagen/preisfinder.html

Türkiyede BMW 116i ile VW Golf arasında neden bu kadar fiyat farkı var, daha doğrusu bmw neden bu kadar pahalı merak ediyorum doğrusu. Görüldüğü gibi almanyada 116i ile Golf arasında yaklaşık 1800 € fark var sadece... biz bence 116i 'yi tr fiyatına bakarak gözümüzde büyütüyoruz, sizce?

• quote:

BMW 1 serisi 30bin euro eder.neden eder biliyormusun?bmw de çalışanlar hyundaide çalışanlardan daha yüksek maaş ve sosyal haklara sahiptir

Bunu nerden biliyorsunuz? Elinizde Hyundai'in fabrikalarında çalışan işçilerin bordroları mı var?

quote:

ayrıca bmw nin kullandığı çelik hyundaiden daha kaliteli ve pahallıdır.bunu sağır sultan bile duydu.

Sağır değilim ama şahsen ben duymadım. Siz bunu nerden biliyorsunuz?

quote:

aynı şekilde plastiğin kalitesi ve yine aynı şekilde kullanılan derinin kaliteside yüksektir ve MALİYETLER YÜKSEKTİR

Doğrudur, ancak BMW'nin kullandığı plastik kalitesi sadece Hyundai'den değil, VW, Opel, Renault vs gibi bir çok markadan daha yüksektir. Hyundai'nin i30 ile BMW 1 serisini kalite ve malzeme konusunda kendine rakip olarak gördüğünü düşünmüyorum.

quote:

sen sanıyorsumki hyundai bmw nin kullandığı kalitede malzeme kullanıyor.böyle düşünüyorsan iyice bir araştır derim

Ben arkadaşın avukatlığını yapmak istemem ancak yazısından böyle bir anlam çıkartamadım. Siz nereden çıkarttınız bu anlamı merak ettim.

quote:

ben diyorum ki
    HYUNDAI KENDİ MARKA İMAJI İLE PARALEL BİR FİYATLANDIRMA YAPMADIĞI İÇİN BU GÜZELİM ARABA PLANLANAN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRMEZ
    önce ne demek istediğimi bir iyice anlasanızda kavga etmesek

Bence burada bir hataya düşüyorsunuz. Ben artık Hyundai'nin "ucuz koreli üretici" sıfatını daha fazla taşımak istemediğini düşünüyorum. Ucuz olsun çok satsın mantığından uzaklaşmak istiyorlar. Kaliteli olsun, iyi olsun, varsın az satsın; bir satmaz, iki satmaz, üçüncüde peynir ekmek gibi satar, diye düşünüyorlar, ki doğru yoldalar (bkz: toyota) Dolayısıyla Hyundai'in kendi marka imajını sandığınızın aksine düzeltmek için biraz da hem kaliteli hem de ederi kadar bir araba piyasaya sürdüğünü düşünüyorum.

quote:

ayrıca bu arabanın rakibi golfdür bmw 1 serisi değil.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Ancak arkadaşın da demek istediği buydu, aynı şeyden bahsediyorsunuz. Malzeme ve diğer kaliteleri ne kadar daha üstün olursa olsun, 1 serisine verilen paranın büyük kısmı BMW markasına gider. Bu tip durumlarda şahsen benim marka kompleksimdense (ki iyi kötü herkeste vardır) mantığım daha çok devreye giriyor.

quote:

kia cee'd ile hyundai i30 golf rakibi gösteriliyor
    ama yabancı yayınları takip ederseniz orda yazanların benim gibi düşündüğünü göreceksiniz
    yazılarda aksesuar mı markamı diye sormuşlar.ve çoğu insanın bu hoş arabaya bakıp golf alacağından bahsetmişler.

Bu yazıyla ilgili kaynak gösterir misiniz? Özellikle orta avrupalılar bu konuda çok ketundurlar ve cimridiler, kalitesine inanırlarsa imaj falan dinlemezler.

quote:

yani bu önyargı herkeste var.avrupa ve amerikada insanlar aksesuara değil markaya para veriyor.

Bu biraz yanlış bir önerme. En azından rakamlar böyle demiyor. Bugün Amerika'da Toyota Corp., ki bir zamanlar at arabasıyla eş tutulurdu Japon otomobilleri, GM'in hemen ardında ikinci sırada yer alıyor ve rakibin nefesi arkasında. Peki Toyota kendine kimi rakip görüyor? GM'mi? Hayır, Hyundai..(özellike kalite konusunda Toyota, Hyundai kendisine rakip olarak görmekte vebu sonuç satışlara da yansımış durumda. kaynak: Otohaber 3-9 Eylül 2007 sayısı, wikipedia.org)

quote:

marka derken arabanın diğer kısımlarda kendini kanıtlaması lazım.kanıtlarsa zaten marka olur.
    ayrıca önyargı biraz kendini koruma güdüsüdür insanlarda.her zaman kötüye yormamak lazım

Hyundai, bugün dünyanın 6. en büyük otomobil üreticisidir ve Nissan, Honda gibi markaların önündedir. Marka hatırlama açısından otomobil markaları arasında 8. sıradadır ve Lexus, Nissan ve Porsche'nin önündedir. Bunun kaynağı gene wikipedia'dan:
    Hyundai Motor Company's brand power continues to rise as it was ranked 72nd in the 2007 Best Global Brands by Interbrand and BusinessWeek survey. brand value estimated at $4.5 billion, Hyundai ranked eighth among the world's automotive brands, ahead of Porsche, Lexus and Nissan. Public perception of the Hyundai brand has been transformed as a result of dramatic improvements in the quality of Hyundai vehicles.

Yazının son cümlesini tercüme edeyim:
    Halkın Hyundai markasına algısı, Hyundai araçlarının kalitesindeki heyecanlandırıcı gelişmelerin sonucu olarak değişti.

• arkadaşlar ben HYUNDAI KENDİ MARKA İMAJI İLE PARALEL BİR FİYATLANDIRMA YAPMADIĞI İÇİN BU GÜZELİM ARABA PLANLANAN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRMEZ dedim.benim iddiam bu.bekleyelim görelim.tersi olursa thegate yanıldın diye koca koca yazarsınız buraya.bende evet yanıldım diye koca koca yazarım.

not:ben özetle bu arabanın kalitesine birşey demedim ama fiyatı yanlış ve yüksek dedim ve marka imajı insanların tercihlerinde üst sıralarda yeralmasını sağlamaz dedim.bunu atlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Eylül 2007; 2:45:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

arkadaşlar ben HYUNDAI KENDİ MARKA İMAJI İLE PARALEL BİR FİYATLANDIRMA YAPMADIĞI İÇİN BU GÜZELİM ARABA PLANLANAN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRMEZ dedim.benim iddiam bu.bekleyelim görelim.tersi olursa thegate yanıldın diye koca koca yazarsınız buraya.bende evet yanıldım diye koca koca yazarım.

not:ben özetle bu arabanın kalitesine birşey demedim ama fiyatı yanlış ve yüksek dedim ve marka imajı insanların tercihlerinde üst sıralarda yeralmasını sağlamaz dedim.bunu atlıyorsunuz.

fiyat 1-2 ay içerisinde düzeltilecek...
  • Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışsınız, elinize sağlık..BMW 1 ile İ30 karşılaştırmak gibi bir niyetim yok, çarpıtmayalım..Marka kavramıyla Avrupa'lılara göre daha çok kazıklandığımız phaon arkadaşın verdiği fiyatlardan zaten belli..Ordaki tüketici daha bilinçli olduğu için "marka" fazla balon yapamıyor, rakiplerinden ancak 2000 euro fazlasına satabiliyor, burdaki gibi 8 bin euro farkla değil (gene çarpıtılmaması için belirteyim, burada Golf ile 116'yı kıyaslıyorum)..
  • bugün i30 u ciplak gözle gördüm....araba resimdekilerden daha hos ve canli duruyor....önden
    ayni kia ceed....zaten ayni platforma sahip olan bu ikizler,2009 yili itibaren i30 Avrupada üretilecek...
    avrupada iyi satis yapar,bakalim ülkemizde nekadar yollarda görecegiz...alanlara simdiden hayirli olsun...
    cok sahane bir arac
  • quote:

Orjinalden alıntı: memed_64

arkadaşlar şimdi İzmir Fuarından geldim.İ30 u iyice inceledim ; iki adet hyundai marka araç sahibi olarak söylüyorum ki : aynı bildiğiniz Kore arabası...yani yazılanlar gibi ; söylenenler gibi çok abartılı değil... yani yandan BMW benziyo ama birde başka tarafından baltınızmı çok basit görünüyor ; yani abartılar biraz fazla o araba için.Ayrıca fiyatıda o araba için çok yüksek

Katılıyorum.

örneğin vites kolu ve çevresine bakarsanız oldukça basit ve kalitesiz bir malzeme kullanıldığını görürsünüz.

fiyatların da düşeceği ilk çıktığı günden beri belliydi zaten.

bu aracın avrupada da satacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl
    vites kolu ve çevresine bakarsanız oldukça basit ve kalitesiz bir malzeme kullanıldığını görürsünüz.
    bu aracın avrupada da satacağını sanmıyorum.

usta sen kendi arabanın vites topuzuna bak, elalemin arabasının vites topuzu seni neden bu kadar ilgilendiriyorsa artık.

sonra bu araba avrupada satarmı, satmaz mı, satarsa ne kadar satar sanki fabrikanın satış müdürü sensin. sana mı kaldı hyundai nin ne kadar satacağı.

• Gördüğümü ve düşüncemi paylaşıyorum.forumun amacı bu değil mi.muha zuhaya ne gerek var çözemedim.

kalite iddiası sebebiyle yüksek fiyat ile satılan bir araca ben bu vites kolunu yakıştıramadım.

basit bir araç abartmanın anlamı yok bunu zaten söyledim.

hyundai bu araç ile avrupada iş yaparsa gelirim buraya tebrik ederim.merak etme.
  • fiyatını yüksek buluyorsan vites topuzunu da beğenmiyorsan o zaman gidip palio'ya binersin. belki onun vites topuzu daha hoşuna gider.
  • Palio ile ne alaka.palio 33.900 den mi başlıyor

bu araç yeni bravo ya rakip.
  • pardon bu bravonun vites topuzu nasıl ki..??
  • Vites topuzunu değil kol ve körük malzeme olarak pek iyi değil.

gerçekten iki aracı karşılaştırmak istiyorsan biraz bekle.

yeni bravo daha gelmedi.
  • bekleyelim bakalım..!! senin hoşuna giden vites topuzu nasılmış bi görelim o zaman usta..
  • Ben tasarımdan bahsetmiyorum.hyundai kaliteyi arttırdı dediniz ben de vites ve çevresine de bakın diyorum.

ayrıca sadece vites kolu için araç tercih edilip etmeme kararı verilmez.

bu araç fiyatı ederinden yüksek olduğu için satmaz ise satmaz.topuzundan değil.

ayrıca autocar dergisi yaptığı testte 1.6 benzinlinin ortalama 9.3 l yaktığını yazdı ve bunu aşırı buldu.
  • Merhaba arkadaşlar, İ30'u bende test ettim ve görüşlerimi belirtmiştim. Genel olarak gidip görenlerin ve inceleyenlerin yorumlarını tek tek okudum. Genel olarak (bir kaç kişiyi saymazsak) İ30 kaliteli hatta hyundaiden beklenmeyecek kadar kaliteli bir araç olduğu yönünde bir sonuç ortaya çıkıyor. Şimdi benim anlamadığım bir durum var. Bir çok marka var dünyaya kendini ispat etmiş. Bu markalar kendilerini ispat ederken ne biçim otomobiller ürettiler nerelerden nerelere geldiler. Bu bir anda olacak bir şey değil tabiki bir çalışmanın ürünü marka olmak. Ancak zirveye çıkmak orada kalmaktan daha kolaydır arkadaşlar. Marka olursun ama marka olarak kalmak çok daha önemli. Şimdi hyundai marka olma yolunda ancak bir çok markada artık marka olmaktan uazağa gidiyor. Sadece üretilen araçlarla marka olunmaz, satış, servis, yedek parça v.s. v.s. bunların hepsi markanın parçalarıdır ve biri olmazsa diğeri de büyük oranda zarar görür. Şimdi arkadaşlar diyorlarki "hyundai iyi araba yapmış ancak bu fiyata alınmaza" eğer gerçekten iyi araba ise sorunsuz bir araç olacaksa diğer rakiplerinden daha iyi olacaksa veya bırakın iyi olmayı eşdeğer bir otomobil olacaksa neden alınmasın? Hyundai son yıllarda atağa kalkmış bir firma. Daha Türkiyeye gelmeşi araçlarla karşılaştırılıyor gelsinler görün inceleyin ondan sonra karşılaştırın, yok vitesi bilmem şöyleymiş kötüymüş bilmem ne. Ya arkadaşım İ30'un vitesine takan arkadaşım; bırak vitesi mitesi bende gördüm vitesin neyi var anlamadım vites işte yav tüm araçların vitesi gibi bir vites işte. Altından mı olacaktı vites topuzu(!) metal görünümlü vites işte. Hemen hemen tüm yeni araçlarda görmeye alıştığımız bir vites topozu. Eğer tek sorun vites topozu ve körüğü ise aracı al derim ve altın bir vites topuzu yaptır, körüklerinide beğendiğin arabanın vites körüğünü al tak olur biter işte. Yine dediğim gibi tek sorun oysa eğer. Bunlar çok saçma eleştiriler iş kala kala vites körüğüne mi kaldı.

Alman otomobillerini genel olarak beğenirim hatta yıllarca opel astra kullanmış birisiyim on yıl kadar opel eski astra kullandım. Ama inanın bu araçta opel astradan aşağı kalır bir araç değil. (Yeni astrayıda test etmiş arkadaşlarımdan alarak kullanmış birisiyim) Arkadaşlar yorumlarınızı yaparken firmadan çok araç hakkında yorum yapın çünkü firma aracı yapmış ortaya çıkarmış tüketicilerin beğenisine sunmuş, beğenirsin beğenmezsin orası herkesin kendi zevkine ve bilgisine kalmış. Ama aracı beğeniyorum ancak hyundaiyi beğenmiyorum imajı yok bilmem ne. Ürün kaliteliyse sorunsuzsa zaten ardından imaj kendiliğinden gelecektir. Marka fatanikliğini bırakalım kimse babamızın oğlu değil isimlere değil ürüne bakalım arkadaşlar. Saygılarımla...

• Ürün kaliteliyse sorunsuzsa zaten ardından imaj kendiliğinden gelecektir. Marka fatanikliğini bırakalım kimse babamızın oğlu değil isimlere değil ürüne bakalım arkadaşlar. Saygılarımla...

ALP aynen sana katılyorum.imaj meselesi olsaydı eğer son yılların en çok satan jeep'i sorento ve santa fe olmazdı.lütfen kimse insanları enayi yerine koymasın.

markası ne olursa olsun iyi araç ,kendini ispatlayan araç herzaman satar...

i30 un da iyi satacağını düşünüyorum...
  • illaki Hyundai i30 u Volkswagen Golf ile karşılaştıracağız.bari ben yardımcı olayım sizlere dedim

? olan yerleri bilen arkadaşlar doğrusunu söylerse iyi olur

BU İKİ ARABAYI KARŞILAŞTIRIP TARTIŞMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 12 Eylül 2007; 13:56:30 >

• bende matrix var kliması cayır cayır üflüyo vallaha
    quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Aman hoca yol tutuşa fln dikkat et,Yol tutuşu iyi olmaz genelde hyundailerin,malzeme kalitesi,işçilik bunlara iyi bak,Klimaları çok zayıf hyundailerin bunu da göz önünde bulndur
    quote:

Orjinalden alıntı: mehcur

ford focus almayı düşünüyordum ama bu aracın özelliklerini gördükten sonra artık bunu da yerinde inceleyip test sürüşü yapmak istiyorum.donanım özellikleri harika gerçekten...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.