Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.062
Cevap
62
Favori
409.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 motorun geleceğiyle ilgili hiçbir bilgi duymadım ama pek sanmıyorum. 1.2 isteyen i20 alsın diyebilirler. Dizelide var ama getirmiyorlar. Burada sanıyorum diğer modellerle olan fiyat aralıklarını dikkate alıyorlar. Sanıyorum bir gün gelirde ne zaman bilemem Bayilere bu konuda şuanda ulaşmış bir bilgi yok.
    Otomatik benzinlide özellikle de 1.1 motor bir araçda devir saatnin hiç bir önemi yok. gaz fren o kadar. Zaten araç tam otomatik. Devir saatine kesinlikle ihtiyaç duymayacaksın.
    Bence plusa 2000 TL vermeye değmez ama karar senin. Bana sorarsan select al bir de park sensörü hediye ettir geç

quote:

Orijinalden alıntı: syakincil

1.2 motorlusu getirilecek mi acaba bilgisi olan var mı?77 bg miş.
    Birde bugüne kadar hiç otomatik vites kullanmayan biri olarak soruyorum,Otomatik viteste devir saatinin bir fonksiyonu var mı?
    Yakın bir zamanda gelecekse 1.2 bekleyeyim ama,şu anda Plus ile Select arasında kaldım.2000TL farka değer mi değmez mi?
    Son olarakta İnternet sitesinde yer alan fiyatlar üstünden de indirim yapıyorlar mı?

• 1.1 DİZELİ GELSE SÜPER OLUR HEMDE ÇOK AZ YAKAR
  • Aslında i10 Türkiye'ye ilk giriş yaptığında az sayıda dizelini getirdi hyundai ama daha sonra getirmedi. Öte yandan i10 ve i20'nin 800 cc lik ama güç olarak 90 beygirlik turbo motorlu modelleri 2011-2012 gibi ülkemize gelecek. Hyundai 2012 de büyük bir değişim planlıyormuş. Bu nedenle bayi ve servis konseptide değişiyormuş. Plazaları için yeni mimari ve teknik alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzereymiş. 2012 de hem bayi/plaza değişimi hem de modellerde keskin değişimler yaşanacakmış. i10 ve i20 nin yeni motorlarıyla ilgili çıkmış olan haberi aşağıda aktarıyorum.

"Hyundai firması i10 ve i20 modellerinde 800cc hacminde turbo destekli bir motor kullanacak.

Son dönemde araçlarda yer verilen küçük motorlara bir yenisi de Koreli firmadan geliyor. Hyundai’de küçük hacimli motora turbo uygulamaya karar verdi.

Hyundai i20’de de kullanılacak olan bu motor 800cc hacme sahip olacak. Turbo desteği ile bu motor 90hp dolaylarında güç çıkışı sunacak. Yeni motorla donatılan i10′un ekonomikliğiyle de büyük beğeni kazanması bekleniyor. Hyundai’nin kardeş firması Kia’nın da kullanması beklenen motor 2010 yılı itibariyle i20 ailesine dahil olacak. Türkiye’deyse ne zaman satılacağı henüz açıklanamadı "

Kaynak: http://www.traraba.com/2009/hyundai-i10-ve-i20-%E2%80%99ye-800-cc-lik-turbo-motor/

• 800 cc 90 hp çok güzel olur
  • 2010 da gelsede ondan alayım
  • Merhaba arkadaşlar.
    Kısmetse bende bugün İ10 Select Otomatik Benzimlime kavuşuyorum. aracı almadan forumdaki her satırı okudum. umarım pişman olmam. ilk arabam. eşimle dönüşümlü kullanıcaz.
  • Bende Select otomatik vitesli model almak üzereyim.Diğer sayfalardaki yorumlardan anladığım kadar ile genel olarak sorunsuz,memnun olunan bir araç.Ancak yine diğer sayfalar ve sitelerde bazı olumsuz yorumlar aklımı karıştırdı.Şöyle ki;Yokuşlarda çok zorlandığı,çıkamadığı gibi
    . yokuşları rahat çıkabilir mi i10?Durmam gerekse geri kaçırır mı?)Diğer konu ise,şehirlerarası yolda sollamalarda çok zayıf olduğu,geçerken gerekli hızlanmayı yapamadığı şeklinde.Yanlış anlaşılmasın hızla işim yok benim ama bir kamyonun arkasında da yol gidilmez sollayamıyor diye.Hakikaten bu kadar kötü mü yukarıda yazdığım mevzular?
    Sorularım anlamsız gelebilir ama,ilk arabam olacak ve sık sık araba değiştirecek bir lüksüm olamadığı için uzun yıllar sorunsuz,rahat kullanabileceğim bir araç aradığımdan aklıma takılanları sordum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgoncu -- 15 Kasım 2009; 10:17:03 >
  • @traktus malesef 2011'den önce gelmeyecek.

@inanirb ve @hgoncu araçlarınızı teslim alınca yukarıdaki listeye uygun olarak bilgilerinizi yazmanızı rica ediyorum, sizleride listeye ekleyeyim.

@inanirb sorunuzun yanıtı daha önceki mesajlarda mevcut ama tekrarlamak gerekirse bu araç 1.1 litre hacminde 68 beygir bir araç. Kesinlikle 1.6 motor bir araç performansı beklemeyin, ancak kesinliklede sizi yarı yolda bırakmaz. Örneğin arkadaşımın 1 .0 motor corsası zorlandığı yokuşlarda koyuveriyordu. Bu araçla yine bilenler bilir izmit merkezindeki çingene bayırını çıktım, Kesinlikle 1.4 motor getzden daha fazla zorlanmadı araç. Otomatik vites zaten ayarlıyor kendi vitesini ancak siz derseniz ki yokuşu daha kararlı çıkayım o halde yokuş kısaysa yokuş başında otomatik vites konumunu L'ye getirirsiniz böylece araç sadece 1. vitesde hareket eder. Ha derseniz ki yokuş biraz daha uzun o halde 1 konumunu seçerseniz otomatik vites sadece 1 ve 2. vitesler arasında gidip gelir araç daha az zorlanır böylece. Bunları yapmanız otomatik şanjımanın daha kararlı olmasını sağlar ama aslında bunlara hiç gerek yok bence siz sadece gaza basın i10 yolunda gider (L ve 1 konumlarına araç hareket halinde geçmeyiniz). Yokuş kaydırması ile ilgili de daha önce yazmıştım, normalde kaydırmaz fakat aracınız iyice ısındığında ve ağır yük ile dik yokuş çıkıyorsanız bir miktar kaydırma eğilimi görülebilir ama kesinlikle size gaza basıp kaydırmadan hareket etme olanağı-süresi verir. Öyle düz vites gibi kaymaz. Zaten yokuşda dururken tüm otomatik viteslerde ayağınız kesinlikle frende durmalıdır. Aslında her zaman durduğunuzda ayağınız frende olmalıdır. Özellikle yokuşda ayağınızı frenden çekip askıda kalırsanız otomatik şanzımana çok yük bindirisiniz ve bir süre sonra şanzıman arızası ile karşı karşıya kalırsınız.
    Şehirler arası yolda ise yine kormayınız ben i30 dizel aracım olmasına karşın birkaç defa da eşimin otomatik vites i10 ile şehirlerarası yolculuk yaptım, sollamalarda tabi ki hangi aracı kullanırsanız kullanın limitlerini bilerek kullanmalısınız ama ben sollamalar dahil tehlikeli bir duruma kesinlikle düşmedim, 140 km hıza da zorlanmadan çıktım. Tabiki hızlanma süresi birkaç saniye daha fazla motor hacmi daha büyük hacimli araçlara göre. Ama bu araç 1.1 ve siz 1.4, 1.6 bir araç almadığınızı unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 12 Kasım 2009; 19:46:18 >

• Bu bizim ufaklık

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██
  • Xuye bilgilendirdiğin için çok sağol. aracı 4 gün önce aldım. pişmanlık ne demek manyak mutluyum. şimdiden 350 km yaptım. 10 yıldır ehliyetim olmasına rağmen hayatımda araç kullanmamıştım. müthiş rahat, güvenli. Sizin tabirinizle "ufaklık"a LPG de taktırdım. ben kullanımda bi fark göremedim. performansı gayet iyi. Bursa'dayım.
  • Otomatik viteste,trafik ışıklarında beklerken vitesi boşa(N)mı almak lazım yoksa D'deyken frenle durulsa da olur mu(Araca zarar vermiyorsa)?Bir de vitesin üstündeki O/D (Over drive )tuşu ne işe yarıyor?Hangi durumda kullanılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pendo -- 15 Kasım 2009; 18:14:35 >
  • *** i10 Kullanıcıları Listesi ***

[1] - xuye---1.1 Benzinli SELECT Otomatik * Eskişehir
    [2] - ~Pepita~---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [3] - eraykoyulhisarli---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [4] - dusun_oyna---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [5] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel * Van
    [6] - theconqueror06---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [7] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel * Ankara
    [8] - melek38---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [9] - ferrai---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [10] - fdjdigy5---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [11] - dremre---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [12] - acesuperson---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [13] - kel_epir---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [14] - serhatipek---1.1 Benzinli ????? ?????
    [15] - escor---1.1 Benzinli ????? ?????
    [16] - closer10---1.1 Benzinli TEAM BT Manuel
    [17] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik * İstanbul
    [18] - estubar---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [19] - chesirecat---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [20] - Nambi---1.1 Benzinli PLUS Otomatik * Nevşehir
    [21] - karaion---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [22] - fizmen---1.1 Benzinli TEAM BT Manuel
    [23] - GÖÇMEN35---1.1 Benzinli TEAM Manuel * İzmir
    [24] - asya35---1.1 Benzinli SELECT Manuel * Ankara
    [25] - fındıkkk---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [26] - matt---1.1 Benzinli SELECT ???????
    [27] - inanirb---1.1 Benzinli SELECT Otomatik + LPG * Bursa

- Listede eksik bilgileri olan arkadaşlar ????? ile belirtilen eksikliklerini bildirmenizi rica ediyorum.
    - Arkadaşlar bir de hangi şehirde olduğumuzu yazarsak sanıyorum paylaşımımız daha da artar.

• @inanirb hayırlı olsun, aracınızı güzel günlerde kullanın.
    @syakincil Eğer kırmızı ışıkda 1 dakikadan fazla bekleyecekseniz N (boş) konumuna alabilirsiniz. Ama Daha önce devir göstergeli otomatik getz aracımızda ve benim dizel otomatik i30'umda gözlemlediğime göre N ve D konumlarında beklerken devir değişmiyor. Bu nedenle yakıt sarfiyatına bir etkisi yok N konumuna almanın bence. Ben sürekli D konumunda kullanıyorum hem i10'u hem de i30'u.
    O/D (Over drive )tuşu aracı daha performanslı kullanmak içindir. Araç daha yüksek devirlerde vites değiştirir ki bu da daha fazla yakıt tüketmeniz demektir. O/D özelliğini kullanmamanızı öneririm. Gösterge ekranında O/D düğmesine basdığınızda O/D OFF gibi bir yazı çıkar. Bu kullanıcıları şimdi mi bu özellik açık yoksa bu özelliği kapattım mı diye yanıltır. O/D (Over drive ) özelliği kapalı iken gösterge ekranınızda hiçbir yazı yazmaz O/D özelliği ile ilgili. Yani O/D (Over drive ) ile ilgili ekranda hiçbir yazı yazmıyorsa ya da uyarı yoksa yukarıda belirttiğim gibi O/D (Over drive ) özelliği kapalı demektir ve normalide budur.

• Sikayetvar.com sitesinde Hyundai için hafife alınamayacak kadar ciddi şikayetleri görünce şaşırdım.Bu şikayetlerin büyük bir çoğunluğu düşük malzeme kalitesi(çatlayan ön panel,boya sorunları,kumaş atmaları vs).Ve sıfır araçlarda(daha bayiden çıkmadan) çizik,hafif vuruk olması,yetkililerinde böyle bir durumda aracı değiştirmeye yanaşmadığı ve çok ilgisiz olmaları!Satış sonrasında ise periyodik bakımda tutarsız ücretler,parça sorunu vs.Hakikaten de böyle problemler sık oluyor mu ya?Bir iki tane olsa münferit olay diyecektim ama epeyce var bu tip şikayetler?Personelin olsun araçların olsun bu kadar kalitesiz olabileceğine inanmak istemiyorum.Tam kesin kararımı vermiştim Select i10 almaya ama bunları görünce takıldım biraz açıkcası!Ayrıca bilen varsa İzmir'deki Yükseliş Plaza satışta,serviste nasıldır?Alırsam oradan almayı düşünüyorum.
    Bir de bugüne kadar hiç otomobil almamış biri olarak;Sıfır araç alımında nasıl bir prosedür işiliyor?Hangi belgeler lazım?Kaç günde işlemler tamamlanıyor?Kasko yaptırmadan trafiğe çıkmak istemiyorum.Kasko hemen yapılıp işlerlik kazınıyor mu yoksa başvuru yapıp onu da mı beklemek gerekecek?

• Kafanızı hiç bulandırmayın. Eğer şikayetvar sitesinde honda, toyota, opel ve vw gibi markaların da şikayetlerini okursanız, hyundai'den çok daha fazla şikayetin olduğunu göreceksiniz. Ben 2004 yılından bu yana düz ve otomatik 2 getz 1 otomatik i10 ve 1 dizel otomatik i30 sahibi biri olarak sıkıntınız olmayacağını eğer bir sıkıntınız olursada garanti kapsamında 5 yıl 100.000 km sorununuzun halledileceğini net bir şekilde söyleyebilirim. Diğer markalar araçlarına çok güveniyorlarsa versinle 5 yıl garantiyi bu bozuk Türkiye yollarına da görelim. Bakın, ilk aracım olan düz vites getzimin 3. yılında arka amortisörlerden ses geliyordu ve serviste bir bakmalarını söyledim, 3. yılında olan bu olayda bana bile sormadan garantiden amortisörlerimi değiştidiler. 5 kuruş vermedim, kafam ağrımadı. Diğer markaların çoğunda 3. yılda zaten garanti süreleri dolmuş oluyor ama dolmamış bile olsa hayatta amortisör değiştirmezler; kullanıcı hatası derler, bozuk yola girmişsin, ağır yük yüklemişsin derler. Hatta pişkin pişkin ömrü bu kadar derler de asla ücretsiz sorununu gidermezler. Yapman gereken sadece periyodik bakımlarını servisde yaptırman ki bunu da sanayide yaptıracağından çok da pahalıya yaptırmazsın. Kafan kaliteli yağ ve orjinal parça kullandığın içinde rahat olur. Şimdi sana bir örnek daha vereceğim, geçenlerde i30 formunda paylaşılan bir olay bu, arkadaşlardan birinin aracında 2-3 santim evet yanlış duymadınız 2-3 santimlik bir vernik atması sorunu vardı. Yani boyanın üzerindeki cila soyulmuştu bir bölgede 2-3 santim. Ve Hyundai ne yaptı biliyormusunuz? Aracı yenisiyle değiştirdi, sorunlu aracı alıp sıfır araç verdiler. Soruyorum size hangi firma bunu yapar? Konuyla ilgili linki aşağıda size veriyorum, lütfen olayın detaylarını okuyunuz...

http://forum.hyundai-i30.org/index.php/topic,215.15.html

quote:

Orijinalden alıntı: kuncu

Sikayetvar.com sitesinde Hyundai için hafife alınamayacak kadar ciddi şikayetleri görünce şaşırdım.Bu şikayetlerin büyük bir çoğunluğu düşük malzeme kalitesi(çatlayan ön panel,boya sorunları,kumaş atmaları vs).Ve sıfır araçlarda(daha bayiden çıkmadan) çizik,hafif vuruk olması,yetkililerinde böyle bir durumda aracı değiştirmeye yanaşmadığı ve çok ilgisiz olmaları!Satış sonrasında ise periyodik bakımda tutarsız ücretler,parça sorunu vs.Hakikaten de böyle problemler sık oluyor mu ya?Bir iki tane olsa münferit olay diyecektim ama epeyce var bu tip şikayetler?Personelin olsun araçların olsun bu kadar kalitesiz olabileceğine inanmak istemiyorum.Tam kesin kararımı vermiştim Select i10 almaya ama bunları görünce takıldım biraz açıkcası!Ayrıca bilen varsa İzmir'deki Yükseliş Plaza satışta,serviste nasıldır?Alırsam oradan almayı düşünüyorum.
    Bir de bugüne kadar hiç otomobil almamış biri olarak;Sıfır araç alımında nasıl bir prosedür işiliyor?Hangi belgeler lazım?Kaç günde işlemler tamamlanıyor?Kasko yaptırmadan trafiğe çıkmak istemiyorum.Kasko hemen yapılıp işlerlik kazınıyor mu yoksa başvuru yapıp onu da mı beklemek gerekecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 16 Kasım 2009; 21:34:48 >

• quote:

Aynı soruları bende sormak istiyordum.Üstteki sorulanlara ek olarak "Zorunlu trafik sigortası ve motorlu taşıt vergisi 1.taksitini" de bayi mi ödüyor onu sorayım?Benden işlemler için falan deyip ekstra bir ücret istenecek mi ?
  • Fiyatlar anahtar teslim fiyatı. Siz anlaştığınız fiyatın üzerine hiçbirşey ödemiyorsunuz. Çünkü anahtar teslim adı üzerinde tüm vergiler dahil. Aracınızı bu günlerde ya da başka bir deyişle 31 aralığa kadar alırsanız temmuz vergisini bayi ödemiş oluyor. Siz ocak ayından itibaren ocak vergisi dahil ödemeye başlıyorsunuz yıllık. Ayrıca sıfır araç alanlar ilk muayenelerini 2 yıl yerine 3 yıl sonra yaptırıyorlar. Egzos muayenesi de buna dahil. Anahtar teslim fiyata zorunlu trafik sgortasıda dahil. Siz ayrıca kasko yaptırırsanız aynı anda oda başlar. Yani bayiden kasko yapılmış olarak aracı alabilirsiniz. Kaskoyu siz kendiniz bir sigorta şirketinde yaptırabileceğiniz gibi, aracı aldığınız bayinin acentası olduğu bir sigorta şirketi varsa ki genelde vardır onlarada yaptırabilirsiniz ama mutlaka birkaç yerden de fiyat alınız.

quote:

Orijinalden alıntı: hgoncu

quote:

Aynı soruları bende sormak istiyordum.Üstteki sorulanlara ek olarak "Zorunlu trafik sigortası ve motorlu taşıt vergisi 1.taksitini" de bayi mi ödüyor onu sorayım?Benden işlemler için falan deyip ekstra bir ücret istenecek mi ?

• incelediğim kadarıyla i10 u LPG li kullanan sadece benim herhalde. düşünen falan varsa kesinlikle tavsiye ederim. çook ucuza hergün 60 km yapıyom minimum. herhangi bir fark falan da görmedim.
  • LPG hayırlı olsun.Yanılmıyorsam BRC taktırdınız.Garanti bozulmasın diye BRC takılıyor ama bedeli çok geldi bana.1900 TL verip te LPG taktırmam açıkçası.LPG yi amorti etmek için epey bi km yapman gerek. Ben günde 20-25 km araç kullanıyorum.Amorti edene kadar kaç sene geçer kim bilir:)Size sorum olacak,kaç krş yakıyor lpg?
  • Vergi indirimi dönemi başında eşime getz bakmak için çıktık, otomatik, sarı i10'la döndük. Memnun, acemiliği elden düşme bir arabada geçsin istedim, ama böyle istedi. Bütün mesajları okuyamadım, ilk bakım kaç km. de yapılmalı?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.