Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.063
Cevap
62
Favori
409.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki tane arabam var. biri honda civic, diğeri i10. ikiside otomatik. i10 u 5 aydır, hondayı ise 3 yıldır kullanıyorum. tecrübeli ve bilinçli bir otomatik kullanıcısıyım. i10 dan genel olarak memnunum. malzeme işçilik kalitesi, iç hacim, performans.. hepsi makul.. tek sıkıntı yakıt tüketimi..

depoyu her seferinde ağzına kadar hatta taşana kadar koyduruyorum.. çok sakin ve dikkatli kullanıyorum.. bir depoyla lamba yanana kadar ort 450 km yol yapıyorum.. (tam şehirler arası değil ama şehir içi kesinlikle hiç değil)..6-6,5 litre arası yakıyor..

aracı almadan önce bayağı araştırdım ve bu değerleri bilerek aldım.. tabii gerçek otomatik vites olması ve aracın ağır olması büyük etken.. mesela citroen c1 daha az yakıyor ama onunki otomatikleştirilmiş manuel.. sürüş konforu çok farklı..

keşke alırken lpg takdırsaydım diyorum şimdi.. biri çıksa deseki 5 yıllık garantin bozulmayacak anında lpg yaparım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashiba -- 26 Nisan 2010; 13:43:24 >

• Arkadaşlar benimde aracım i10. Çok memnunum. Yakıt dışında sıkıntım yok.

Bakım yazptıran arkadaşlardan ricam hava filtresi, polen filtresi, yağ filtresi, yağ markası ve kaç litre olduğunu fiyatları ile birlikte yazarlarsa memnun olurum.

Bir arkadaş yukarıda polen filtresine 55tl değiştirmesine de 25 tl yazmış. inanamadım.
  • merhaba:
    ben baıkma sokmadım sadece polen filtresini değiştirdim.istedikleri fiyat oydu.
    bakımda zaten poln filtresini değiştiriyorlar.
    bu arada
    - direksiyonu çevirirken hafif gıcırtılar gelmeye başladı.
    - radyonun saati kafayı yedi.zamanı canı istediği bir zamana alıyor.ne kadar ayarladımsa değişmedi.
    - son tüketim değeri de 8 lt/100 km çıktı.hanım klimayı çok kullandım ondandır dedi.bir de 97 oktan benzin almış.araba su gibi içmeye başladı.gösterge ve km den farkettim.
  • dostum orjinal hyundai servislerinde brc lpg takıyorlar ve garanti bozulmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: pashiba

iki tane arabam var. biri honda civic, diğeri i10. ikiside otomatik. i10 u 5 aydır, hondayı ise 3 yıldır kullanıyorum. tecrübeli ve bilinçli bir otomatik kullanıcısıyım. i10 dan genel olarak memnunum. malzeme işçilik kalitesi, iç hacim, performans.. hepsi makul.. tek sıkıntı yakıt tüketimi..

depoyu her seferinde ağzına kadar hatta taşana kadar koyduruyorum.. çok sakin ve dikkatli kullanıyorum.. bir depoyla lamba yanana kadar ort 450 km yol yapıyorum.. (tam şehirler arası değil ama şehir içi kesinlikle hiç değil)..6-6,5 litre arası yakıyor..

aracı almadan önce bayağı araştırdım ve bu değerleri bilerek aldım.. tabii gerçek otomatik vites olması ve aracın ağır olması büyük etken.. mesela citroen c1 daha az yakıyor ama onunki otomatikleştirilmiş manuel.. sürüş konforu çok farklı..

keşke alırken lpg takdırsaydım diyorum şimdi.. biri çıksa deseki 5 yıllık garantin bozulmayacak anında lpg yaparım..

• araçlar 95 oktana göre ayarlanmış. 97-98 oktan kesinlikle kullanmamakta fayda var.

ben tüketim olarak şu şekilde ölçtüm. bir depo ile ışık yaktığı anda 439 km yol yaptım.

ben kendim polen filtresini söktüm ama baya kirliydi. Değiştirmek istedim hyundai servisler 64 tl para istiyorlar. netten araştırıyorum. hyundai i10 parçaları satan sitleri bilen varsa yazarsa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

dostum orjinal hyundai servislerinde brc lpg takıyorlar ve garanti bozulmuyor.

quote:

iki tane arabam var. biri honda civic, diğeri i10. ikiside otomatik. i10 u 5 aydır, hondayı ise 3 yıldır kullanıyorum. tecrübeli ve bilinçli bir otomatik kullanıcısıyım. i10 dan genel olarak memnunum. malzeme işçilik kalitesi, iç hacim, performans.. hepsi makul.. tek sıkıntı yakıt tüketimi..

ben şöyle biliyorum. arabayı ilk alırken lpg yaptırısan garanti bozulmuyor. ama sonradan yaptırırsan bozuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: inanirb

Xuye bilgilendirdiğin için çok sağol. aracı 4 gün önce aldım. pişmanlık ne demek manyak mutluyum. şimdiden 350 km yaptım. 10 yıldır ehliyetim olmasına rağmen hayatımda araç kullanmamıştım. müthiş rahat, güvenli. Sizin tabirinizle "ufaklık"a LPG de taktırdım. ben kullanımda bi fark göremedim. performansı gayet iyi. Bursa'dayım.

arkadaşlar,
    servisle konuştum. sonradan lpg takar isek aracın garantisi bozulmuyor. sadece lpg den kaynaklı sorunlara karışmıyorlar.
    acaba otomatik vites olup lpg taktıran varmıdır. varsa tecrübelerini paylaşabilirlermi lütfen.

benim hesabıma göre şu anda araba 100 km de 6-6,5 lt benzin yakıyor ki 0,25 krş/km eder.
    lpg takıncada 7-7,5 lt lpg yakacakki buda yaklaşık 0,15 krş/km eder.

karar aşamasındayım.
    yardımcı olursanız sevinirim.

• @ pashiba
    kusura bakma ama arabanın 6-6,5 lt yakması imkansız.ölçümlerinde hata olduğu kanısındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aesca

@ pashiba
    kusura bakma ama arabanın 6-6,5 lt yakması imkansız.ölçümlerinde hata olduğu kanısındayım.

daha dün benzin aldım. fişi şu an önümde. 31,2 lt x 3,720 = 116,14..
    gittiğim km 490.. yıllardır her benzin aldığım zaman mutlaka sıfırlarım..
    31,2 lt / 490 km = 0,064 lt/km eder.
    100 ile çarparsan 6,4 lt.. hesap ortada.

not; sakin ve 100 km sürati geçmeyerek kullanıyorum. günde ortalama 30 km gidiyorum. arabayı alalı 5 ay oldu ve değerler aşağı yukarı hep böyle..sadece tek seferlik ölçüm değil..

yani hesapta yanlış yok..

selamlar,
  • Değerlerin çok iyi. Bizim araçta da bu değerleri yakalayamadık. Bir depoda kesinlikle bu kilometreyi gidemedik.

quote:

quote:

@ pashiba

not; sakin ve 100 km sürati geçmeyerek kullanıyorum. günde ortalama 30 km gidiyorum. arabayı alalı 5 ay oldu ve değerler aşağı yukarı hep böyle..sadece tek seferlik ölçüm değil..

selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 13 Mayıs 2010; 21:30:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Değerlerin çok iyi. Bizim araçta da bu değerleri yakalayamadık. Bir depoda kesinlikle bu kilometreyi gidemedik.

quote:

quote:

@ pashiba

selamlar,

31 Aralık 2009; 14:22:04 ve 6 Ocak 2010; 9:26:40 tarihlerindeki mesajlarımda da (arabayı ilk aldığım zaman) tüketim değerlerini vermiştim. orada da 450-470 km gitmiştim. yani 5 aydır genelde yakın değerler çıkıyor.
    mutlaka her depoda ağzına kadar (hatta nerdeyse taşana kadar) doldurtuyorum
    her ay 2 kere lastik basınçlarını kontrol ediyorum
    sakin ve 100 km yi neredeyse hiç geçmiyorum.

ama sonuç olarak bu kadar dikkate rağmen bence hala çok yakıyor bizim ufaklık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashiba -- 14 Mayıs 2010; 8:38:03 >

• @ pashiba
    merhaba
    tamam depoyu doldurup ışık yanana kadar gittiniz.baktınız.sonuç 6,4 lt çıktı.

depoyu tam doldurup km yi sıfırlıyorsunuz.sonra kırmızı yanınca tekrar tam doldurup yapılan km ve alınan benzinden yakılan benzin miktarını buluyorsunuz,değil mi?

....sizden ricam yukarıda yazdığım şekilde mi ölçüm yaptığınızı bizimle paylaşmanız.çünkü tanıdığım ( ve servisin dediğine göre onlara gelen de dahil ) hiç kimse 7,2 lt/100 km altına düşememiş.
    aracı gayet sakin hatta yokuş aşağı boşta kullandım gene de 7,5 in altına inmedi.gerçi servis 10 000 km yi geçmeden 7 lt nin altına düşemezsin,kendini yorma dedi ama umut dünyası işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesca -- 14 Mayıs 2010; 16:03:03 >
  • quote:

@ pashiba
    merhaba

depoyu tam doldurup km yi sıfırlıyorsunuz.sonra kırmızı yanınca tekrar tam doldurup yapılan km ve alınan benzinden yakılan benzin miktarını buluyorsunuz,değil mi?

....sizden ricam yukarıda yazdığım şekilde mi ölçüm yaptığınızı bizimle paylaşmanız.çünkü tanıdığım ( ve servisin dediğine göre onlara gelen de dahil ) hiç kimse 7,2 lt/100 km altına düşememiş.
    aracı gayet sakin hatta yokuş aşağı boşta kullandım gene de 7,5 in altına inmedi.gerçi servis 10 000 km yi geçmeden 7 lt nin altına düşemezsin,kendini yorma dedi ama umut dünyası işte.

merhaba,
    yaptığım işlem tam olarak şudur,
    benzinciye gidiyorum ve "doldur birader taşana kadar" diyorum.. sonuna kadar dolduruyor.. ve km yi sıfırlıyorum..
    sonra araç ile gidebildiğim kadar gidiyorum. lamba yanıyor ve biraz daha gidiyorum.. ve tekrar benzinciye gidip yeniden "doldur birader taşana kadar" diyorum. ve kaç km gitmişim bakıyorum.
    aldığım litre belli.(ort 30lt)
    gittiğim km belli. (ort 450 km)
    hesap kolay..(30 lt/ 450 km = 0,66 lt/km)
    selamlar,

not; yakında depom yine bitecek. sonuç büyük ihtimalle yine aynı çıkacak. bilgi veririm..

• Hesap tam. :) 95 oktan mı kullanıyor sunuz? Bir de yakıtınızı nereden alıyorsunuz?
    Arkadaşlar gidilen yol önemli. pashiba günde ortalama 30 km yol aldığını belitrmişti. Büyük ihtimal yolda trafik yoğunluğu ve trafik ışığı yoğunluğu az. Yani tüketimini karma (şehir içi ve şehir dışı) olarak tabir edebiliriz.

quote:

quote:

@ pashiba
    merhaba

merhaba,
    benzinciye gidiyorum ve "doldur birader taşana kadar" diyorum.. sonuna kadar dolduruyor.. ve km yi sıfırlıyorum..
    sonra araç ile gidebildiğim kadar gidiyorum. lamba yanıyor ve biraz daha gidiyorum.. ve tekrar benzinciye gidip yeniden "doldur birader taşana kadar" diyorum. ve kaç km gitmişim bakıyorum.
    selamlar,

not; yakında depom yine bitecek. sonuç büyük ihtimalle yine aynı çıkacak. bilgi veririm..

• quote:

Hesap tam. :) 95 oktan mı kullanıyor sunuz? Bir de yakıtınızı nereden alıyorsunuz?
    Arkadaşlar gidilen yol önemli. pashiba günde ortalama 30 km yol aldığını belitrmişti. Büyük ihtimal yolda trafik yoğunluğu ve trafik ışığı yoğunluğu az. Yani tüketimini karma (şehir içi ve şehir dışı) olarak tabir edebiliriz.

quote:

quote:

@ pashiba
    merhaba

merhaba,
    selamlar,

hep 95 oktan alırım. ve %90 petrol ofisi(sadece yolumun üzerinde olduğu için. özel bir sebep yok)..
    dediğim gibi sakin ve dikkatli kullanıyorum. ve günde yaklaşık 30km.
    ş.içi/s.dışı tanımlarından hangisine girer bilmiyorum ama bana kalsa %70 şdışı %30 şiçi gibi.
    giderken asla boşa atmıyorum. kırmızı ışıkta mutlaka atarım ama.
    trafiği uzaktan takip edip olabildiğince stabil kullanırım. az gaz ve az fren..
    yaptıklarımın zor olduğunu sanmıyorum. sadece kendinizi alıştırmanız ile ilgili.
    selamlar,

• anladım.
    ben Van da kullanıyorum.buranın trafiği İstanbuldan beter. siz çoğunluk şehirdışı gibi yollarda kullandığınız için böyle çıkmış olabilir.( inşallah öyledir yoksa kafayı yiyicem )
    genelde 95 oktan BP den alıyorum.hanım bazen 97 alıyor daha iyidir diye.97 oktanla resmen benzini içiyor araba.en son 97 oktan aldığında 8,5-9 lt arası yaktı.95 ile ortalama 8 lt yakıyor.
    Bir de çocuğu okula bırakıp almak için kullanıldığından ( gidiş 4,geliş 4 = 8 km ) motor tam ısındığında eve dönmüş oluyoruz.sanırım bunun da etkisi var.
    Sonuç; motor tam ısınmadan çiğ benzin yakıyor ve böyle çok benzin yakmış gibi oluyor.
    İçimden geçen; umarım öyledir.

• Evet kesinlikle motor ısındıktan soraki gidilen kilometre çok önemli. Zaten motor ısınana kadar zengin karışım maksimum düzeyde yakıyor. Bu nedenle tüketim yüksek çıkıyor. Benzer durum benim içinde geçerli. Benimde iş gidiş geliş 8 km. i30 aracım dizel olmasına karşın yakıtı fabrika değerlerinin biraz üzerinde. Bu durumu daha önce paylaşmıştım.

quote:

anladım.
    ben Van da kullanıyorum.buranın trafiği İstanbuldan beter. siz çoğunluk şehirdışı gibi yollarda kullandığınız için böyle çıkmış olabilir.( inşallah öyledir yoksa kafayı yiyicem )
    genelde 95 oktan BP den alıyorum.hanım bazen 97 alıyor daha iyidir diye.97 oktanla resmen benzini içiyor araba.en son 97 oktan aldığında 8,5-9 lt arası yaktı.95 ile ortalama 8 lt yakıyor.
    Bir de çocuğu okula bırakıp almak için kullanıldığından ( gidiş 4,geliş 4 = 8 km ) motor tam ısındığında eve dönmüş oluyoruz.sanırım bunun da etkisi var.
    Sonuç; motor tam ısınmadan çiğ benzin yakıyor ve böyle çok benzin yakmış gibi oluyor.

• quote:

Evet kesinlikle motor ısındıktan soraki gidilen kilometre çok önemli. Zaten motor ısınana kadar zengin karışım maksimum düzeyde yakıyor. Bu nedenle tüketim yüksek çıkıyor. Benzer durum benim içinde geçerli. Benimde iş gidiş geliş 8 km. i30 aracım dizel olmasına karşın yakıtı fabrika değerlerinin biraz üzerinde. Bu durumu daha önce paylaşmıştım.

quote:

anladım.

kesinlikle katılıyorum.
    kısa süreli kullanımlar en yüksek tüketimi getiriyor.
    madem bu kadar yakınsınız neden bisiklet kullanmıyorsunuzki. çok ciddiyim. benim ev-iş 12+12 km.. bunda bile haftada 1 gün bisikletle geleceğim yakında.. 4+4 olsa hergün bisiklet kullanırdım. hele yazın..
    0 benzin, 20 dk spor ve açık hava..

• Çocuğuda okula bırakıyorum. İş yerime çok yakın okulu. Bir de Eskişehir' yılın 7-8 ayı serin ve soğuk. Özellikle kış ayları kar ve buz altında bisiklet kullanmak imkansız. Ancak yaz ayları için mazeretim yok, kıçımız alışmış araba koltuğuna bir kere

quote:

quote:

Evet kesinlikle motor ısındıktan soraki gidilen kilometre çok önemli. Zaten motor ısınana kadar zengin karışım maksimum düzeyde yakıyor. Bu nedenle tüketim yüksek çıkıyor. Benzer durum benim içinde geçerli. Benimde iş gidiş geliş 8 km. i30 aracım dizel olmasına karşın yakıtı fabrika değerlerinin biraz üzerinde. Bu durumu daha önce paylaşmıştım.

quote:

anladım.

kesinlikle katılıyorum.
    kısa süreli kullanımlar en yüksek tüketimi getiriyor.
    madem bu kadar yakınsınız neden bisiklet kullanmıyorsunuzki. çok ciddiyim. benim ev-iş 12+12 km.. bunda bile haftada 1 gün bisikletle geleceğim yakında.. 4+4 olsa hergün bisiklet kullanırdım. hele yazın..
    0 benzin, 20 dk spor ve açık hava..

• bisikleti ben de düşündüm.fakat gidiş biraz rampa.okuldan geliş tamam da gidişi ne yapıcaz.
    ayrıca Van a yaz biraz geç geliyor.bisiklete ancak 3-4 ay binebilirim.zaten o zamanlar da okul tatil.bir de anayolları kullanmam gerekecek ki bu durumda o trafikte tek başıma bile bisikleti zor kullanırım.
    Anlayacağınız,ya okula yakın bir yere taşınacağım,ya da biraz daha uzak bir yere...ortası olmuyor.
    Ben şikayetimden vaz geçiyorum.ayda 5-10 tl fazla veririm benzine canım.ne olacak?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.