Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
4.063
Cevap
62
Favori
409.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @zamer aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. 1. Sayfadaki listeye ekledim.
  • Select-ankara
    Yaklaşık iki aydır i10 a biniyorum. Bu benim 7. arabam.Opel serisine bindikten sonra 850cc daihatsu ve i10. Araçları karşılaştırdığımda bu aracın iç yapısı oldukça iyi.göğüs plastiği sert olabilir ama görüntü kalitesi yeterli ,opel korsadan aşağı kalır yanı yok .tek sevmediğim direksiyon malzemesi; biraz daha yumuşak olabilirdi, yol sesi almasına gelince ben öyle anormal bir ses alımı fark etmedim, bu segmentteki diğer araçlar ne kadar ses alıyorsa i10 da okadar alıyor. donanımı oldukça iyi. Performans konusunda genel söyleme katılıyorum bu araç şehir içi kullanım için, motor performansı biraz zayıf. Fakat bu i10 a özgü değil, hyundailerin i30 dizel 115bg dışında hemen hepsinde bu zayıflık var.1.4 dizel i20 denedim o da aynı.Tanıdığın getz i vardı oda aynı, bunun motordan değil vites kutusu oranlarından kaynaklandığını zannediyorum.Son aracım 850cc lik daihatsunun bile çekişi daha.. nasıl derler daha toktu. Ama genel olarak bakıldığında i10 sürüşü oldukça zevkli, zengin donanımlı, sevimli alınması tavsiye edilebilecek(performans istemeyenler için)bir şehir arabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: birolunaltr

Select-ankara
    Yaklaşık iki aydır i10 a biniyorum. Bu benim 7. arabam.Opel serisine bindikten sonra 850cc daihatsu ve i10. Araçları karşılaştırdığımda bu aracın iç yapısı oldukça iyi.göğüs plastiği sert olabilir ama görüntü kalitesi yeterli ,opel korsadan aşağı kalır yanı yok .tek sevmediğim direksiyon malzemesi; biraz daha yumuşak olabilirdi, yol sesi almasına gelince ben öyle anormal bir ses alımı fark etmedim, bu segmentteki diğer araçlar ne kadar ses alıyorsa i10 da okadar alıyor. donanımı oldukça iyi. Performans konusunda genel söyleme katılıyorum bu araç şehir içi kullanım için, motor performansı biraz zayıf. Fakat bu i10 a özgü değil, hyundailerin i30 dizel 115bg dışında hemen hepsinde bu zayıflık var.1.4 dizel i20 denedim o da aynı.Tanıdığın getz i vardı oda aynı, bunun motordan değil vites kutusu oranlarından kaynaklandığını zannediyorum.Son aracım 850cc lik daihatsunun bile çekişi daha.. nasıl derler daha toktu. Ama genel olarak bakıldığında i10 sürüşü oldukça zevkli, zengin donanımlı, sevimli alınması tavsiye edilebilecek(performans istemeyenler için)bir şehir arabası.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Hyundai 1.5 110 beygir 240 nm torklu dizel eraların performansı da çok iyidir. Pek çok marka araca kafa tutar rahatlıkla. Diğer aracım olan 1.6 i30 115 beygir 160nm torka ise harika. Aracınızın gücünün belli bir km sonra açıldığını göreceksiniz. Şuan ilk bakımını yaptırdık i10'un ve çekişle ve hızlanmayla ilgili bir sorunumuz yokdiyebilirim.

Aracınızın otomatik-manuel bilgisini de verirseniz ilk sayfadaki listeye ekleyeceğim.

• AutoClub'ın yaptığı test :

• araçtan memnunum ancak ne yaparsam yapayım şehir içi tüketimi 8 lt nin altına düşüremedim.çok sert kullanılmadığı halde 8-9 hatta bazen 10 lt yaktığı oluyor.
    ilginç.
  • Geçen haftasonu i10'un ilk bakımını yaptırdık. Bakım sonrası tüketimimiz 7 litre düzeyine indi, araç daha serileşti. Yağın yenilenmesi (ki 5-40 yağ koydular) hava filtresinin temizlenmesi epey fark ettirdi.
  • slm. benimde ilk bakım geliyor. acaba kaça yaptırdınız. ve ne kadadr sürddü. ayrıca nelere bakım yada değişim yapılıyor. yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fındıkkk

slm. benimde ilk bakım geliyor. acaba kaça yaptırdınız. ve ne kadadr sürddü. ayrıca nelere bakım yada değişim yapılıyor. yazarsanız sevinirim

En fazla 1 saat sürüyor. Aracı eşim kullandığı için kilometre dolmadan yıllık bakımını yaptırdım. Araç daha 7000 km olmadı. Yağ değişti (5-40), yağ filtresi, yağ tapa ve contaları, bakım spreyi, cam suyu falan da koymuşlar. Hava filtresine gerek duymamışlar değişim için; sadece hava sıkıp temizlemişler. Toplam maliyet 97 TL tuttu. Tabi yarıdan fazla yağ ücreti idi. Ama serviste ilk bakım ücreti (sanıyorum 15000 km için) 170 TL yazıyordu.
  • sabah servise bıraktım.
    sorunlar:
    - ne yaparsam yapayım yakıt tüketimini 9 lt /100 km nin altına düşüremedim
    - far yükseklik ayarı motoru kafasına göre çalışıyor.
    - arnavut kaldırımı ya da bozuk yollarda ön konsoldan ve arka kapılardan ses geliyor
    - abs çalışmıyor
    - klimanın filtresi dolmuş ( 55 tl dediler ). zaten belliydi.hem az hava veriyordu hem de koku yapıyordu.( aracı nisan 2009 da aldım )
    - park sensörü de kafasına göre takılıyor.

akşama doğru alacağım.bakalım kaç lira bayılacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesca -- 27 Şubat 2010; 12:09:15 >
  • Sorunlarınızın tamamına yakını (polen filtresi hariç) garanti kapsamında. Far yükseklik ayarının kendi kafasına göre çalışması sorunu sadece bizde sanıyorduk ama sizde de çıktığına göre diğer i10 kullanıcılarında da olması muhtemeldir. Ben daha önce bu konuda yazmıştım. Araçdan zıızzt zıızzt diye sesler geliyordu, sonra gece farkettim ki bu sesle beraber far da yukarı aşağı oynuyor. Bunun far yükseklik ayar düğmesinden kaynaklandığını anladım. Servisde önce far yükseklik motoru olabilir dedi ama sonunda benim dediğime geldiler ve far yükseklik ayar düğmesini garantiden değiştirdiler. Ancak eskisi gibi olmasada yine arada bir zıızzzt zıızzt oynuyor. Sanırım far yükseklik ayar düğmesinin yapısıyla alakalı bir sorun bu. Bakalım sizde ne olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: aesca

sabah servise bıraktım.
    sorunlar:
    - ne yaparsam yapayım yakıt tüketimini 9 lt /100 km nin altına düşüremedim
    - far yükseklik ayarı motoru kafasına göre çalışıyor.
    - arnavut kaldırımı ya da bozuk yollarda ön konsoldan ve arka kapılardan ses geliyor
    - abs çalışmıyor
    - klimanın filtresi dolmuş ( 55 tl dediler ). zaten belliydi.hem az hava veriyordu hem de koku yapıyordu.( aracı nisan 2009 da aldım )
    - park sensörü de kafasına göre takılıyor.

akşama doğru alacağım.bakalım kaç lira bayılacağız...

• ewet
  • ewet aynı sesler benden de geliyor. ya bu araçlar 3 - 5 ayda dağılacak kadar kötümü. yoksa biz mi abartıyoruz acaba? yoksa her araçtan böyle sesler gelir mi. bide çok fazla yakıyor. neredeyse 1.4 motorlu araçlar kadar...ben satmayı düşünmeye başladım. bide benim araçta tümseklere düz girdiğim de önden "gıyyyççç" diye ses gelmeye başladı. sebebi ne olabilir acaba.
  • Ufak bir sorunda hemen dağılacak sözünü kullanmayınız lütfen. Her araçda ufak tefek sorunlar olabilir. Önemli olan bunların hayati olmamasıdır. Yoksa hem 5 yıl garantiniz, hem de 5 yıl yol yardımınız var. Hyundai araçlarında çok sayıda arıza çıksa zaten firma 5 yıl garanti veremez ya da kısa sürede batar. Bu arada amerika ve avustralyada 10 yıl ve 160.000 km garanti veriyor hyundai. Peki bizde neden 5 yıl? Çünkü tüm akaryakıt istasyonları hâlâ tam anlamıyla kaliteli yakıt satmıyor, şehir içi yolları bile çukur ve tümseklerden geçilmiyor... Nedenler daha da artırılabilir. O nedenle araçla ilgili kimi sorunları yol yakıt gibi nedenlerde de aramak gerekiyor. Benim i10'da şuana kadar gördüğüm tek kronik sorun far yükseklik ayarının kendi kendine hareket etmesidir. Bu sorunda düğme değiştirilerek hallediliyor. Sorun halledilene kadar hyundai aracından sorumludur.
    Yakıt olayına gelince 1.4 motor benzinli ve tam otomatik bir araç şehir içinde 9 litrenin altında kolay kolay yakmaz. Bizim i10 bakımdan sonra şuan 7.5 litre düzeyine indi tüketimde. Şuanda kış koşullarında olduğumuzu düşünürsek, yaz aylarında tüketimimizin şehir içinde 7 litre'ye ineceğini tahmin edebiliriz ki bu da gayet iyi bir rakamdır.

quote:

ewet aynı sesler benden de geliyor. ya bu araçlar 3 - 5 ayda dağılacak kadar kötümü. yoksa biz mi abartıyoruz acaba? yoksa her araçtan böyle sesler gelir mi. bide çok fazla yakıyor. neredeyse 1.4 motorlu araçlar kadar...ben satmayı düşünmeye başladım. bide benim araçta tümseklere düz girdiğim de önden "gıyyyççç" diye ses gelmeye başladı. sebebi ne olabilir acaba.

• teşekkür ederim xuye. bu arada 15000 bakımına gidiyorum hafta sonu. dikkat etmem yada yaptırmam gereken ekstra bişey varmı acaba?
  • bu arada son zamanlarda araçın çekişinde düşme oldu. bu bakım zamanı geldiği için olabilir mi? şu an sehir içi 8-9 lt arası yakıyor.gittiğim yolları görseniz... berbat... önceki mesajda yazdığım ön takımdan gelen gıyyyççç sesi nedn olabilir?
  • Kusura bakmayın bu aralar sık girmediğim için yazınızı geç cevaplıyorum.Manuel
  • quote:

bu arada son zamanlarda araçın çekişinde düşme oldu. bu bakım zamanı geldiği için olabilir mi? şu an sehir içi 8-9 lt arası yakıyor.gittiğim yolları görseniz... berbat... önceki mesajda yazdığım ön takımdan gelen gıyyyççç sesi nedn olabilir?

Hava filtresinin tıkanmaya başlaması umulandan daha fazla çekişi etkiliyor.Bilhassa küçük hacimli motorlarda bu daha rahat farkediliyor. Motor çekişinde değişiklik hissederseniz telaşlanmayın, hava filtresini değiştirin.
  • @fındıkkk
    15.000 bakımında yapmanız gereken ekstra birşey yok. KM gerçekten 15,000 i doldurmuşsa, yağ (5-40) yağ filtresi ve hava filtresi mutlaka değiştirilecektir. Birde yağ tapa ve contası (bu ikisi 2-3 lira) değişiyor. Polen filtrenizi mutlaka ya değiştirin ya da en azından hava tutturun ki yazın klimadan temiz ve çok hava alabilesiniz. 15000 bakımında polen filtrenizi değiştirmeyebilirler çünü. Bakımdan sonra hem aracınızın performansı hem de tüketiminiz sizi şaşırtacaktır. Polen filtresi dahil mi değil mi bilmiyorum ama 15,000 bakımı 170 TL civarında tutacaktır. Sadece yağ 50 TL civarında tutuyor.
    Bu gıııyk ses ne zaman geliyor? Yolda giderken mi çalıştırma esnasında mı? Bakıma gideceğinize göre servise gösteriniz. Garanti kapsamından sorununuz halledilir.
  • o ses önden sanki amortisörden geliyor. yoldaki hız kesme yükseltileri varya onlara biraz sert girince oluyor. yaklaşık bir aydır var ses
  • Servise gidince sesi ve geldiği yeri tarif ederek sorununuzu iletmelisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.