Şimdi Ara

Hyundai i30 dizel otomatik-- Toyota Corolla 1.4 mmt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
25.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyotanın motoru 1.4 lt 90 hp. Testlerde yazıldığı üzere motor mmt şanzumanla birleşince araç baya bir hantal oluyor. Ama i30'un motoru 1.6 lt 115 hp ve otomatiği daha seri. Bu iki araç arasında karar vermek baya zor. Toyotanın haklı bir sorunsuzluk ünü var ve ikinci eli çok sağlam. i30 ise hyundainin geldiği noktayı gösteren bir araç, ama fiyatı biraz pahalı. Benim tercihin sanırım i30 olurud.
  • Bu arada tüm İ30larda nakit alım indirimi 2.300 YTL indirim başlamış.
  • i30
  • şu an kullandığım araç hyundai accent 98 GLS otomatik. Araç bana çok sorun çıkardığı için i30 beğenmeme rağmen gönlüm pek istemiyor. Kısaca alınca bir 10 yıl içim rahat kullanmak istiyorum(inşallah o yılları görürsek) Bu nedenle Corolla alacağım sanırım.
  • Birisi sedan, diğeri hatchback. Ama farketmiyorsa Corolla derim ben. ne de olsa Toyota. Ama yine de 308 ve Focus'u yabana atmamak lazım.
  • benim kriterim 1.6 cc veya altı dizel motor ve otomatik vites olması. Bildiğiniz daha iyi bir seçenek varsa o da olabilir.
  • 94-95 kasaları corollanın en çok tutulan kasaları. Bizzat bizde 95 corolla xei war 100km de 118hp 1.6 arabanın hiç bir sorunu yok, hatta ekzosu bile hiç deişmedi hala fabrika çıkışı. bu kasaları toyotanın normal sınıfta en seri türleri.
    Bu seriden sonra çıkan kasaları kesinlikle tutulmadı. Ama corollanın yenilerini tavsiye etmem. Sıradan bi araba onda olan hepsinde war. i30 hem hesaplı hem güzel ama arabayı satarkende elinde kalmamasına dikkat et. Sonuçta ömür boyu kullanmıcaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Proserpina_ -- 11 Şubat 2008; 23:15:50 >
  • bir COROLLA kullanıcısı olmama rağmen İ 30 diyorum...Çünkü yeni COROLLA nın kalitesini pek beğenmedim , beğensem değişcektim zaten..
  • İ30 en baz modelinde bile 6 hava yastığı, ön sis farları, dijital klima, 4 cam otomatik, direksiyondan kumandalı mp3 çalar, ışığa duyarlı otomatik yanan farlar, gövde rengi yan aynalar ve daha pek çok küçük ayrıntılar... yani donanımı bol corollaya göre.
    tabi hyundai donanımından cezbediyor corolla kalitesinden cezbediyor. ama hyundaide kalite çitasını yükseltiyor. zor bir seçim olacak ama İ30 kendine döndürüp baktıracak bir araba, corolla heryerde var nasılsa : )
  • arkadaşlar i30daki tam otomatik vites

ama corolladaki manuelden bozma otomatik

o yüzden tabiiki i30

ama okadar para verdikten sonra şahsen aynı paraya manuel volvo s40 alırım

deri koltuk sunroof dahil 52000 liraya s40 dizel veriyolar daha ne olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Proserpina_
    i30 hem hesaplı hem güzel ama arabayı satarkende elinde kalmamasına dikkat et. Sonuçta ömür boyu kullanmıcaksın.

Bu arkadaşın bir tek bu lafına katılıyorum.

O i30'u satmaya kalktığında fark nedir görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafulis -- 22 Şubat 2008; 17:07:54 >
  • Bu kadar marka fanatikliğine ne gerek var? Sonuç itibariyle burada 2 C segmenti araç karşılaştırılıyor. Gidin bir inceleyin İ30'u ondan sonra ayağı yere basan, sağlam eleştiriler yapın
    quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

quote:

Orjinalden alıntı: turgay99

Bu ikisi arasında karar vermek gerekse hangisini alırsınız.

Bu ikisini karşılaştırmak yerine şunları karşılaştıralım bence

HacıMurat-Mercedes CLK

kusura bakmayın daha mantıklı olur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 22 Şubat 2008; 17:44:25 >
  • Evet forumumuzdaki en üst düzey otomobil otoritesi arkadaşımız yorum yaptı. Teşekkür ediyoruz kendisine.

quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

quote:

Orjinalden alıntı: turgay99

Bu ikisi arasında karar vermek gerekse hangisini alırsınız.

Bu ikisini karşılaştırmak yerine şunları karşılaştıralım bence

HacıMurat-Mercedes CLK

kusura bakmayın daha mantıklı olur....

• İ 30

Hyundai i30  dizel otomatik-- Toyota Corolla 1.4 mmt
  • Bence bu tip başlık açarken anket ekleseniz daha iyi olur. Genel eğilimi böylece daha net görebilirsiniz. İnsanlar ankete oy versin, nedenlerini de yine aşağıda açıklasın, karar vermek daha kolay olabilir.
  • Aynı fiyatta olsalardı toyota alırdım ancaak aralarında iyi bir fiyat farkı var(dı) ve bu farkı haklı çıkaracak kalite farkı yok. Aksine i30'un donanımı aynı seviye corolladan daha iyi..

Zamanında ben de i30 ile auris arasında kalıp tercihimi i30'dan yana kullandım ve kesinlikle pişman değilim. Satarken ne olur bilemem ama kullanırken pişman olacağımı da sanmıyorum...

ne alırsanız alın hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 24 Şubat 2008; 17:12:11 >
  • hocam bende bir i30 kullanıcısıyım. Eminim ki i30 bir hyundai değil de wv, opel yada toyota amblemini taşıyor olsaydı bu soru herkes tarafından net olarak cevaplanırdı. Her ikisini de en az iki kez test etmiş biri olarak size i30u gerçekten gidip görmenizi ve test etmenizi tavsiye ederim. Gerçekten de Hyundai çok iyi bir iş çıkartmış. Özellikle beni iç mekan kalitesi çok etkilemişti. Hala da etkiliyor bu arada. Benim için en önemli özelliklerden biri araç içinde plastik tıkırtısı vb. yerlerden ses gelmemesidir. Corollayı denerken 800 km. olan aracın ön konsoldan tıkırtılar geldiği için garipsemiştim. Anacak bu araca has bir durum olabilir diye düşündüm. Fakat daha sonra(iki ay sonra) Aurisi denerken yine ön konsol ve başka yerlerden de tıkırtılar duyunca Toyotayı kafamdan silmiştim. Bu tamamen benim tercihim bu yüzden bir başkası için önemli olmayabilir. Ama i30da bu konuda gerçekten çok ama çok rahat ettim. Zaten iç mekanda kullanılan plastik kendini belli ediyor. Aynı zamanda donanım olarak da beni oldukça tatmin etti. Sonuç olarak gidiniz ve test ediniz. Sonra kararınızı veriniz. Ben araba almayı planlarken aklımda kesinlikle (bu konuda samimiyim) i30 yoktu. Test ettikten sonra bütün görüşlerim çok değişti. Bu öneriyi yanılmıyorsam The Gate adlı arkadaş sürekli söylemişti. Ona uydum ve gidip hepsini test ettim. Sonunda kararımı verdim. Gerçekten de çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

• umarım uzun süreçte memnuniyetin devam eder.

quote:

Orjinalden alıntı: goldenknight

hocam bende bir i30 kullanıcısıyım. Eminim ki i30 bir hyundai değil de wv, opel yada toyota amblemini taşıyor olsaydı bu soru herkes tarafından net olarak cevaplanırdı. Her ikisini de en az iki kez test etmiş biri olarak size i30u gerçekten gidip görmenizi ve test etmenizi tavsiye ederim. Gerçekten de Hyundai çok iyi bir iş çıkartmış. Özellikle beni iç mekan kalitesi çok etkilemişti. Hala da etkiliyor bu arada. Benim için en önemli özelliklerden biri araç içinde plastik tıkırtısı vb. yerlerden ses gelmemesidir. Corollayı denerken 800 km. olan aracın ön konsoldan tıkırtılar geldiği için garipsemiştim. Anacak bu araca has bir durum olabilir diye düşündüm. Fakat daha sonra(iki ay sonra) Aurisi denerken yine ön konsol ve başka yerlerden de tıkırtılar duyunca Toyotayı kafamdan silmiştim. Bu tamamen benim tercihim bu yüzden bir başkası için önemli olmayabilir. Ama i30da bu konuda gerçekten çok ama çok rahat ettim. Zaten iç mekanda kullanılan plastik kendini belli ediyor. Aynı zamanda donanım olarak da beni oldukça tatmin etti. Sonuç olarak gidiniz ve test ediniz. Sonra kararınızı veriniz. Ben araba almayı planlarken aklımda kesinlikle (bu konuda samimiyim) i30 yoktu. Test ettikten sonra bütün görüşlerim çok değişti. Bu öneriyi yanılmıyorsam The Gate adlı arkadaş sürekli söylemişti. Ona uydum ve gidip hepsini test ettim. Sonunda kararımı verdim. Gerçekten de çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

• bence bu iki aracı kıyaslamak yeni corollaya haksızlık olur.

sonuçta yeni corolla toyota ve 10. nesil.

i30 ise daha çok çok yeni ve 1. nesil.
  • corolla sedan ?

i30 hb ?

bu kriterler önemli değil ise, i30a göre sırf tecrübesinden dolayı corolla düşünürdüm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.