Şimdi Ara

Hz mi Kontrast mı Daha Önemli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu arada Toshiba Japon markası değil mi?Bende öyle biliyorum ve eminim diyebilirim.Japonya değilse neresi?
  • Bildiğim kadarı ile

Sony, Pioneer, Toshiba, Panasonic, Sharp = Japon
    Samsung ve LG Kore
    Philips Hollanda
    Grundig ve Siemens Almanya

Forumda en iyi Albani bilir ama Kore liler ciddi bir şekilde ilerliyor piyasayı alt üst ettiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 15 Kasım 2010; 18:51:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Philips denmiş başlıkta ama gerçekten kötü TV leri var yani Samsung, LG, Sony ve Toshiba varken Philips alınmaz, bir oyuncu için Philips ten uzak duruyorum. Bizzat oynadım manyak derecede input lag var.

Amcamlar 46 inch philips led lcd tv aldı, gidipte bakayım dedim lig tv hd te bizim kaleci Volkan bi degaj yaptı, Şükrü Saraçoğluna kurukluyıldız düşüyor zannettim (bu arada philipsin tepkime süresi 2 ms imiş ) imzamdaki pioneer plazmalardan sonra çok dikkat çekici geldi bana tepkime süresi alışkın olduğum bi durum değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 16 Kasım 2010; 1:05:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Philips denmiş başlıkta ama gerçekten kötü TV leri var yani Samsung, LG, Sony ve Toshiba varken Philips alınmaz, bir oyuncu için Philips ten uzak duruyorum. Bizzat oynadım manyak derecede input lag var.

Amcamlar 46 inch philips led lcd tv aldı, gidipte bakayım dedim lig tv hd te bizim kaleci Volkan bi degaj yaptı, Şükrü Saraçoğluna kurukyıldız düşüyor zannettim (bu arada philipsin tepkime süresi 2 ms imiş ) imzamdaki pioneer plazmalardan sonra çok dikkat çekici geldi bana tepkime süresi alışkın olduğum bi durum değil

Bende LG LH 4000 37" var 100hz de ghosting yapması dışında sorunu yok gayet memnunum fakat philips te ark da var uc2 oynayayım dedim çok kötüydü tuşa bastıkta 1-2 saniye sonra işliyordu ekrana

• quote:

Orijinalden alıntı: I3arbaR

bide şunu söyleyeyim toshiba tv nin kutusunda 1920 1080 p yazıyor ve ürünün üstünde hd ready yazıyor bizde bunları görüyoruz emin olun sizler kadar afallıyoruz koca toshiba dimi :)))

ve ben toshibayı japon sanan 100 lerce kişiyle iddalaşıyorum değildir diye ben ses çıkarıyormuyum müşteri bilmiyorsun deyip küçümseyip dükkandan çıkıyor bizde gülüyoruz :)))

saygılar sevgiler..

yukaraıdaki mesajlarımı bu cümleye karşılık yazdım aydınlatıcı bir cevap bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

100 Hz olursa Ghosting olmaz: Yanlış. ghosting (yani nesnelerin ekranda hareket ederken arkalarında iz bırakması) Tv panelinizin ve görüntü işleme çipinin kalitesi ile ilgilidir. bazı panel tipleri diğerlerinden daha fazla hareketli görüntülerde iz bırakır. bazı görüntü işleme çipleri kalitesiz olduklarından hareketli sahnelerde saçmalayıp bu tip artifact denen istenmeyen görüntülere yol açabilir. Ghosting'in 100Hz/200hz ile hiçbir alakası yoktur. Bunun kanıtı Samsung'un geçen yıl ilk çıkardığı LED LCD modellerinden 6000 serisinde TV'nin 100hz olmasına rağmen yaşanan ghosting problemleridir.

İnsan gözü 6ms altını farkedemez: Yanlış. Paneliniz 2ms bile olsa eğer 50Hz'de çalıştırıyorsanız gözünüz 8ms panel ile 2ms arasındaki farkı algılayamaz çünkü insan gözü response time'ı algılamaz, görüntünün frekansını algılar. Örneğin 8ms response time olan 100Hz bir panel ile yine 8ms response time olan 50Hz panel arasındaki farkı algılayabilir.

@adrenalin2011
    Şu anda PS3'te oyun ve maç izleme için alabileceğin en iyi TV Panasonic G20/25 serisi plazmadır. Input lag problemlerinden ötürü sıkı oyuncular için hiçbir yeni nesil LCD TV'yi öneremiyorum.

Çok param var 3D de isterim diyorsan yine en iyisi Panasonic VT25 plazmadır.

hocam g serisi en iyisidir demişsin..
    bende baya bi arastırıp 2000 tl civvarı bi fiyata 46s20 aldım.sizce iyimidir..g serisinin fiyatları biraz daha yuksekti..aralarındaki bariz fark nedir..aydınlatırsanız sevinirim..

• Televizyonu oyun , film vs... için alacaksan ve gözlerini hareketli sahnelerde ( ki bu oyunlarda ve filmlerde bolca görürsün) yormamak için HZ'i göz önünde bulundurarak alamanı tavsiye ederim. Kontrast olayına gelirsek insan gözü 20bin kontrast'dan sonrasını algılamadığı ( ayırt edemediği) için zaten alacağın en düşük kontrast oranı 100hz'lerde 10 yada 20 bin civarında o yüzden kontrastı es geçebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

quote:

biz çakal üretici degiliz üretilen ürünleri sizlere tanıtmakla sorumlu kişileriz öncelikle parantezinizin içindeki yanlışlıgı düzelteyim. çakal özllikleride kendimiz yapmıyoruz yazımı tekrar okursan ve 1000001 ve 30000001 konrans oranına hd görüntülü yayın verirsen ve 3d izlersen fırsatını bulup şaçma bilgiler paylaştıgını anlayacaksın senin paylaşımından yola çıkarsak 400001 500001 de hem fikiriz o zaman 7000001 ve 1000001 kontrans yazan ve o özelliği veren tv ler de 1000.1 falan oluyor senin değiminle onlarda hikaye max 1000001 varsa :)

arkadaşım ben sana çakal demiyorum ki, sen mi yazıyorsun TV özelliklerine 1.000.000/1 diye, hayır? e o zaman alınmana gerek yok.

ben ne diyorum, 100.000/1 üzerindeki ve "dinamik kontrast" vs. yazan değerler sallamadır diyorum. benim evde geçen yıl aldığım 100.000/1 kontrast değerli Sony 40W5500'üm var ve bu sene çıkan muadili EX-503'ten daha yüksek kontrast değerine sahip (0.05cm/m2 ye karşılık 0.06 cd/m2). Al işte incelemesi:http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40ex503-kdl40ex503u-20100603700.htm

yani demem o ki 100.000/1 kontrast değeri öyle kolay kolay aşılıp geçilebilecek bir kontrast değil. Bugün o çok gazladığınız Samsung, LG'lerin üreticiler sallama dinamik kontrast değerleri yerine bir zahmet gerçek native kontrast değerlerini açıklsalar biz de rahatça karşılaştırırız ama Sony dışında bunu pek yapan yok.

quote:

aradaşım ne kontans ne hz görüntüyü nasıl bir laptop da ekran kartı nasıl bir masa üsütünde ekran kartı daha net veriyorsa tv dede ekran kartı vardır ve onlarda bit kalitesine göre değişir kaç kişi biliyordur sence bunu yada sen biliyormuydun ? ben şahsen bu güne kadar ekran kartının özelliklerini soran birini görmedim varlıgından haberdar olanıda çok nadir kişiler bilir ve hiç bir makalede geçmez bulamazsın neredeyse.

Bu yoğun bilgi akışı karşısında susmayı tercih ediyorum gerçekten sayende bugün bir yaşıma daha girdim

quote:

philipsin panelini lg üretir sony nin panelinide samsung üretir bunu kaç kişi biliyordur yada sen biliyormuydun ? yani dedigim gibi senin bildiklerin elbette vardır neden ilgilisin ama sende yanılabilirsin akşama kadarda okusan bir konu paylaşılır ve o konu 100 lerce 1000 lerce forumda makalede copyalanır ben nedersem boş gelir öyle gelen bir adama çünkü tek bilgi.

Philips'in xxx4 serisi (örnek:8464) panellerinin çoğu LG S-IPS iken yeni xxx5 serisinin çoğu Sharp UV2A ve TV tavsiyeleri başlığında albani hocamıza sorarsansöyleyeceği gibi gelmiş geçmiş en kötü Sharp panellerinden biri. Philips'in içinde hangi panel olduğunu sadece Philips bilir çünkü 6 ayda bir panel üreticisini değiştiren bir firma.

quote:

ben laptobun içini açana kadar ekran kartının değişebilecegini bilmiyordum mesela karşılammaıştım öyl bir yazıyla açtıktan sonra karşılaşyama başladım. ben sony telefizyonun paneli kırıldıgında samsung yazdıgını gördügümde daha teknosada bile degildim. vs vs vs uzar gider :))

Ben 4 yıldır Compal HEL80 barebone üzerine kendim e-bay'den topladığım ve amerika'dan gelen arkadaşlara getirttiğim bileşenleri taktığım toplama bir notebook kullanıyorum. Sen belki toplama notebook diye birşeyden haberin yokken ben 256MB nvidia 7600 ekran kartlı notebook kullanıyordum o yüzden merak etme. Türkiye'de Monster T72 adıyla birleştirip satmıştı, al bak toplama notebook nasıl oluyormuş sana 2006 yılından bir Çizgi elektronik videosu:http://www.youtube.com/watch?v=LP5vyxXjHuo

edit: ex-503 edit

hocam tam bir afedersin küçük abdest yarışına girmişsin. bir yaşına daha girdiysen daha çok büyümen gerekecek tv lerdeki bit degerini her hangi bir makalede okumadıgın icin bak o konuda geri kalmışsın tüh nasıl olduda onuda okumamışsın ilginç ama dedim ya herkes bilmez :)) o bahsettigin toplama ( barbone) kasalardan bahsettigimde yazımla eş değer tutman da garip 6 7 senelik bir mevzudan bahsediyorum yani geçmişte haberim yoktu evet doğuştan bilgi sahibi degilim ama oluyorum her gün daha fazla sen makale toplarken sallama degerler gibi sallama makallelerde okuyorsun yanılgın o hocam boşver gerisini.

emin ol bilgisiz olsam koca teknosa 7 dalda 6 uzmanlık vermezdi bana geri kaldıgım yetişemedigim eksik kaldıgım iki nokta vardır birincisi amd işlemci türleri ikincisi optik kısmıdır onuda az bucuk ilerliyorum sadece tv degil uzmanlık alanım yani :)

diğer arkadaşın sorusuna gelince toshiba aslen çekoslavakya menşeidir philips de hollanda olarak bilinir genelde ama oda slovenya malıdır. bir çok yerdede toshiba jopan devi diye okuyabilirsin görebilirsin doğaldır japon ortaklarıda var sony nasıl japon malı bilinip çinde üretilip güney kore markası olan samsungdan panel alsada boru değil bu sony canım kelimesini çokca duyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 16 Kasım 2010; 2:37:07 >

• mesajım bulunsun
  • quote:

diğer arkadaşın sorusuna gelince toshiba aslen çekoslavakya menşeidir philips de hollanda olarak bilinir genelde ama oda slovenya malıdır. bir çok yerdede toshiba jopan devi diye okuyabilirsin görebilirsin doğaldır japon ortaklarıda var sony nasıl japon malı bilinip çinde üretilip güney kore markası olan samsungdan panel alsada boru değil bu sony canım kelimesini çokca duyabilirsin.

çok bilgili olduğunu iddia ediyorsun ama Toshiba Japon markasıdır, Avrupa'da sattığı ürünleri Çek Cumhuriyetinde fabrikalarda yapıyor olabilir bu demek değildir ki , Çek malı evimde 2 adet Pioneer plazma tv bulunmakta Pioneer Japon markasıdır, fakat Avrupa da sattığı ürünleri U.K.'de ki fabrikalarında üretir.Neticede benim elimdeki ürünlerde böyle.Sony malı Çin de bile yapsa mal Sony arkadaşım olayı saptırıyorsun.Neden Çin'de üretiyorlar işçilik maaliyetleri vs..... Bu arad 1080p lik Toshiba tv de hd ready yazıyor demişsin onunda açıklamasını verdim.

• YA ARKADAŞLAR NİYE TARTIŞIYORSUNUZ Hz Mİ KONTRASMI DAHA ÖNEMLİ DÜZGÜNCE
    POLEMİĞE GİRMEDEN AÇIKLARMISINIZ LÜTFEN
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.