Şimdi Ara

Hz mi Kontrast mı Daha Önemli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Avatarlamaca

quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: Oppsional

sony tepki süresi çok yüksek problem yaşarsın lag olur 8ms kalmadı artık piyasada

tepkime süresive lag farklı değerlerdir.8ms bi lcd için normal bir tepkime süredir.Zaten lg,samsung gibi firmaların tepkime süreleri ve kontrastları tamamiyle sallamadır.Ama en çok philips sallar değerleri Bu düşük diye söylenen tepkime süreli tv ler ile 8 ms tepkime süreli tv leri hareketli görüntülerin olduğu sahnelerde izleyin ve arada fark olmadığını sizlerde göreceksiniz.Yok tepkime süresi benim çok dikkatimi çeker, çok önemli diyorsanız zaten lcd veya led lcd ile işiniz olmasın alın plazma tv oturun izleyin.

valla tepkime süresi falan bilmiyorum 8 ms tepkime süresi televizyonumun cillop gibi görüntü 50 olsa da farketmezdi

sony abi ya borumu

lcd ve led lcd tv lerin alayı zaten 8 ms yukarıda yazdığım gibi düşük olanlar palavra.Yalnızca sharp xs1'di galiba 6 ms olan zaten 10 numara bi tv dir fiyatta 10.000 usd gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Avatarlamaca

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oppsional

sony tepki süresi çok yüksek problem yaşarsın lag olur 8ms kalmadı artık piyasada

tepkime süresive lag farklı değerlerdir.8ms bi lcd için normal bir tepkime süredir.Zaten lg,samsung gibi firmaların tepkime süreleri ve kontrastları tamamiyle sallamadır.Ama en çok philips sallar değerleri Bu düşük diye söylenen tepkime süreli tv ler ile 8 ms tepkime süreli tv leri hareketli görüntülerin olduğu sahnelerde izleyin ve arada fark olmadığını sizlerde göreceksiniz.Yok tepkime süresi benim çok dikkatimi çeker, çok önemli diyorsanız zaten lcd veya led lcd ile işiniz olmasın alın plazma tv oturun izleyin.

valla tepkime süresi falan bilmiyorum 8 ms tepkime süresi televizyonumun cillop gibi görüntü 50 olsa da farketmezdi

sony abi ya borumu

lcd ve led lcd tv lerin alayı zaten 8 ms yukarıda yazdığım gibi düşük olanlar palavra.Yalnızca sharp xs1'di galiba 6 ms olan zaten 10 numara bi tv dir fiyatta 10.000 usd gibi

aman boşver onu kdl 40we5 işimi görüyor

• 3d oynayacaksan 120 hz yukarısını öneririm ama yapmayacaksan 60-100 arası derim
  • yorumlar yeterli oldu sanırım 100 hz. gereksiz hatta full hd almana bile gerek yok, bütçene bak ona göre al hepsinden önemlisi büyük ekran ve input lag olmasın, birde Korelilerden şaşma (Samsung, LG)
  • Samsung,LG

100 hz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre-34bjk

3d oynayacaksan 120 hz yukarısını öneririm ama yapmayacaksan 60-100 arası derim

120 hz zaten NTSC sistem için geçerlidir (A.B.D. ve uzakdoğu)Ülkemizin yer aldığı pal sistemde karşılığı 100 hzdir.
  • Başlıktaki inanılmaz cehalet oranı karşısında müdahale gereği duydum:

Hz mi Kontrast mı?: Oyun için alıyorsanız ikisi de değil. Öncelikle Input Lag yani gamepad'e basmanızla ekranda gözükmesi arasında geçen süre önemlidir.

PS3 100Hz desteklemez: PS3 ve diğer tüm televizyon kaynakları normal modda 50/60Hz'de görüntü verir (3D modu hariç). TV'lerde 100Hz, 200Hz diye yazılan şey bu alınan 50Hz'lik görüntünün arasına kareler ekleyerek veya arka aydınlatmayı kapatıp açarak insan gözüne daha yüksek frekanslı ve dolayısıyla daha net bir görüntü sunma çalışmaısıdır. Eğer 3D destekli bir TV'niz varsa PS3 bunu otomatik olarak tanıyor ve yeni çıkan 3D destekli oyunlarda 100/120Hz görüntü kaynağı olarak kullanabiliyorsunuz tabi bu artan veri akışı için HDMI kablonuzun da 1.4 uyumlu olması gerekiyor.

Sony'de 8ms LG'de 2ms yazıyor demek ki LG daha iyi: LG tümüyle kı.ından sallamış afedersiniz. 2ms diye bir değer yok. Genelde Koreliler iş LCD TV'ye gelince acaip sallar yok 5 milyon kontrast yok bilmem ne. Korelilerin TV'lerinde yazan hiçbir değere inanmayın.

8ms gecikme yüksek değil mi?: 8ms gecikme süresi 120Hz'e kadar tüm veri akışı için yeterlidir (gerçekte 120Hz'lik bir görüntü için min 8.35ms'lik bir response time'a ihtiyaç duyulur). Alacağınız herhangi 100Hz bir TV'nin panelinin response time'ının 8ms'nin altında olması size hiçbir avantaj sağlamaz.

Bir TV'de görüntülerin akıcılığını belirleyen temel unsurlar şunlardır:
    1. izlediğiniz kaynağın saniyede verebildiği kare sayısı (mesela native 24fps bir blu-ray filmi 100Hz'de izlemek aslında sadece araya olmayan kareler sıkıştırmaktır ama öreğin PS3'te yeni çıkacak Super Stardust 3D 120Hz'lik bir görüntü sunacak tabi bunun asıl amacı 60Hz'lik 2 ayır görüntü ile 3D etkisi yaratmak ama demek istediğim kaynağınız 100Hz değilse yaptığınız şey pratikte araya kare sıkıştırmaktır )
    2. TV'nin tazeleme hızı (50Hz, 100Hz, 100Hzx2 , 200Hz)
    3. görüntü işleme çipinin kalitesi (Sony'de Bravia Engine, Philips'de Pixel Perfect vs. vs.)
    4. Panel kalitesi (örneğin bazı Sharp paneller yapılarından ötürü hareketli sahnelere smearing denilen hareketli cisimlerin etrafında genelde kırmızıya doğru renk haleleri oluşmasına sebep olabiliyor, bu gibi hareketli görüntüleri sevmeyen paneller görüntü kalitesini etkileyebilir)

gördüğünüz gibi 100Hz bir Tv alacaksanız 8ms altındaki response time'ın pratikte izlediğiniz görüntünü kalitesi açısından hiçbir anlamı yok asıl öenmli olan daha pek çok parametre var asıl bunlara bakmalısınız.

200Hz alırsam ileride 3D için de kullanırım: Yanlış. 3D izleyebilmek için TV'nizin 3D gözlüklere uyum(senkron) sinyali yollayabilmesi gereklidir. TV'nizin 3D özelliği yoksa piyasadaki herhangi bir 3D gözlüğü alıp kullanamayacağınız için 200 değil 500Hz bile olsa o TV'de 3D görüntü izleyemezsiniz.

• cok güzel bir aciklama olmus bende kararsiz kaldim
    özellikle 100 hz ve kontratst olmasina bakiyordum neyse
    tamamen kafam karisti ben karar veremedim bari siz karar verin ne derseniz onu alacagim söz cogunluk tabiki

sony
    kdl 32 ex500 aep
    81cm full hd
    kontrast 150.000-1
    100hz
    samsung
    94cm full hd
    kontrast -high constrast
    50hz
    lg
    81cm full hd
    kontrast 60,000-1
    100hz

• hz ne kadar az olrsa oyunlarda ve filmlerde o kadar fazla ghosting olur. yani hareketli sahneler bulanık gözükür. benim şuan kullandığım tv sony 40w4000 60hz galiba rahatsız edici bi ghosting gözüme çarpmadı. 100hz 200hz çok daha iyi olur tabiki

bence önce kontrast oranı gelir. ne kadar fazla kontrast oranı olursa renkler o kadar canlı ve gerçeğe yakın gözükür.

ayrıca insan gözü 6 ms altındaki farklı hissedemiyormuş diye biyerde okudumuştım. 2 de olsa 4 de olsa 6 da olsa aynı diye okudum. zaten 2ms 4ms 6ms arasında 2ms farkları hissedip oynadığınız oyunu olumsuz yönde etkilemesi sizi sıkınıya sokması nerdeyse imkansız.

önemli olan kontrast oranı renklerin canlılığı bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 15 Kasım 2010; 1:24:00 >
  • 100 Hz olursa Ghosting olmaz: Yanlış. ghosting (yani nesnelerin ekranda hareket ederken arkalarında iz bırakması) Tv panelinizin ve görüntü işleme çipinin kalitesi ile ilgilidir. bazı panel tipleri diğerlerinden daha fazla hareketli görüntülerde iz bırakır. bazı görüntü işleme çipleri kalitesiz olduklarından hareketli sahnelerde saçmalayıp bu tip artifact denen istenmeyen görüntülere yol açabilir. Ghosting'in 100Hz/200hz ile hiçbir alakası yoktur. Bunun kanıtı Samsung'un geçen yıl ilk çıkardığı LED LCD modellerinden 6000 serisinde TV'nin 100hz olmasına rağmen yaşanan ghosting problemleridir.

İnsan gözü 6ms altını farkedemez: Yanlış. Paneliniz 2ms bile olsa eğer 50Hz'de çalıştırıyorsanız gözünüz 8ms panel ile 2ms arasındaki farkı algılayamaz çünkü insan gözü response time'ı algılamaz, görüntünün frekansını algılar. Örneğin 8ms response time olan 100Hz bir panel ile yine 8ms response time olan 50Hz panel arasındaki farkı algılayabilir.

@adrenalin2011
    Şu anda PS3'te oyun ve maç izleme için alabileceğin en iyi TV Panasonic G20/25 serisi plazmadır. Input lag problemlerinden ötürü sıkı oyuncular için hiçbir yeni nesil LCD TV'yi öneremiyorum.

Çok param var 3D de isterim diyorsan yine en iyisi Panasonic VT25 plazmadır.

• bir teknosa çalışanı olarak şunu söyleyeyim okadar makale yazmayacagım ama açık ve net hz olayı geçerlidir ama bu sadece oyun konsolu için oyunların bazları 100 hz desteklediği için normal yayında işine yaramayacak çünkü türkiyedeki yayınlar 50 hz dir.

kontrans önemlimidir evet önemlidir 40000.1 50000.1 bu kontrasarda alacagı yayın çok kötü olur ve gerçek rek ayarını yakalayamazsın ve görüntü seni tatmin etmez alacagın en düşük kontrans oranı 70000.1 veya 100000.1 olsun bana sorarsan lcd de ama zaten ledler neredeyse lcd fiyatlarında kampanyaya giriyor 100 hz ve 3000000.1 kontrans bir led al hd yayın al ps3 bağla yeme yanında yat.

2 ms i insn gözü farketmez demiş arkadaş futbol sahasına bak o çizgileri gördügünde 8 5 bide 2 yi karşılaştır gözün aşina oldugunda artık görebiliyormusun göremiyormusun farkedersin böyle dilimli gelmeyebaslar sana.

neyse yine uzattım konuyu :) anlayacagn oyun ve hd izlerim diyorsan 100 hz ve 100000.1 den aşağı bir tv alma akşama kadar ps3 ve blue ray izliyorum arasındaki farklara bakarak yazıyorum. ha yansıma beni etkilemez diyosan bütcem sınırlı diyorsan git plazma al keyfine bak. tabi plazmada en koftisi alma :) plazmada marka olarak lg ve full hd pj serileri özellikle diyebilirim.,

param çok diyosan sony al havaya ver parayı sony tüplüde evet ama bravia serilerinde beklenen başarıyı yakalayamadı. philips led alma lcd si ise lg ve sansung dan daha iyi 100 hz olanları ve ses çıkışları daha iyi philipse kötü ve sallama diyenlere sor kesin gözlük takıyorlardır onlar arasındaki farkı göremiyorlarsa :)

yani kısacası tv piyasası okadar karışıktır ki bu konuda sadece uzman kişiye sor evine alıp koyan kişiye degil yada googdan makale bulup copy paste yapanlara değil çünkü led ve full ledin arasındaki farkı bilecek kadar degillerdir ki full ledin varlıgından haberdar bile degillerdir yani örnek olarak söyledim bunu.

genelde müşterinin bana sorrdugu soru sen olsan ne alırdın bir satış danışmanıda olsam sürekli eğitim aldıgım için ve günden güne kendimi geliştirdiğim için tek cevabım 100 hz led alırım. samsung veya lg alırım çünkü bu işin kompedanı bana görebu 2 firma.

hımm bide istanbul bilişimden ürün alma :) önce stok sor çok ucuzsa zaten ellerinde yoktur piyasayla aralarında 50 100 lira varsa zaten vardır ama yur dışı garantilidir nedir yur dışı garanti ? ürünün garantiye girer ama ücretli girer sor araştır al.

yazılara önem vermedim hava soğuk ellerim üşüyo kusura bakmayın artık :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 15 Kasım 2010; 2:06:16 >

• Türkiye'deki yayınlar 50Hz'dir ama Amerika'daki 100Hz'dir: Yanlış. Tüm dünyada TV yayınında geçerli 2 standart vardır PAL ve NTSC. PAL 50Hz'de (25x2) NTSC 60Hz'de (30x2) çalışır. Dünya üzerinde 100Hz TV yayını yoktur.

50.000/1 kontrast kötüdür 3.000.000/1 kontrast iyidir: Yanlış. Bu milyonlu değerler Korelilerin kı.ının kıvrımlarından salladıkları ve hiçbir dayanağı olmayan değerlerdir. Bugün 3000-5000TL civarında satın alabileceğiniz bir LCD panelin gerçek doğal kontrast değeri 100.000/1'den daha iyi olamaz. bu konuda en iyisi de Samsung/Sony ortaklığı olan S-LCD'nin ürettiği S-PVA panellerdir. Kontrast değeri plazmalarda ve Full LED LCD TV'lerde farklı yöntemlerle hesaplandığından standart LCD ve Edge LED TV'lerdeki değerlerle birebir karşılaştırılamaz. Yani mesela ben Plazmada kontrastı kg ile ölçerken LCD'de okkayla ölçüyorum ve bunları karşılaştırıyorum gibi düşünün.

2ms'yi göz farkeder: Yanlış. Göz response time'ı farkedemez sadece frekansı algılar. Gözün yapısı bu şekildedir, Allah böyle yaratmış, benim iddiam değil.

Ayrıca tamamen şahsi fikrim olarak söylüyorum TV alırken Teknosa ve Mediamarkt gibi mağazalardaki satıcılar kadar insanları yanlış bilgiyle dolduran başka kimse görmedim. Gözüme baka baka 720p'lik Philips'in üzerinde HD-ready etiketi olmasına rağmen Full-HD olduğunu yemin billah iddia edecek kadar sattığı şeyle alakasız adamlar gördüm.

• media markt ilede teknosaya karşılaştırmayalım evet binlerce ürün içinden hepsi hakkında bilgimiz olmasını isteyen müşteri çeşidi çok elimizden falazlası gelmiyor gönül ister ki her konuda bilgim yeterli olsun yanıltmayayım ama yetişmek mümkün degil sen ürün alacagında o ürünü araştırıyorsun ben tv yi sana anlatırken aradan gelen bu ses sistemi nasıl diyen ve bu telefondan alabilirmiyim diyen müşteriyle ve aynı anda 3 5 ürünle aşina alıyorum. akşama kadar bilmişlik taslayanlarıda görüyorum ve gerçekten bilgisi olanlarla sohbet ederek satış yapmanın keyfinide yaşıyorum. şükür ki eğitimlerle giriyoruz işe bu gün ellimi sallayarak media markt da işe girerim ve teknosayı uzaktan bakanlar bir sorunla karşılaşanlar 10 liralık üründe alsa teknosayı personeli karayalacak kadar düşerler bunlarda var.

ha bilgisiz eleman yokmu evet var sallayanda var kendi adıma tv konusunda akşama kadar okuyandan daha iyi bilgye sahibim diyebilirim her kulvardada benim göstereceğim tv nin daha iysini gösterebilecek birini tanımıyorum iddası varsa gelin görüşelim bilgimizi paylaşalım :)

3.000.000.1 kontras varmıdır ;? yoktur demiş arkadaş evet vardır biz bunlaa full led diyoruz :) 5.000.000.1 de var 3d özellikli full led ve gerçek renk olayı buda nasıl 3d izledigin zaman elini tutacakmış gibi olması sana gerçekliği ve karşında biri varmışcasıan hissediyorsan bu algıyı alabiliyorsan demekki gerçek lik vamış 100000.1 le bunu alamazsın zaten bu açıklamada bunu ifade eder sadece günde 4 5 defa buna aşina oluyorsan var oldugunu az çok anlayabiliyorsun çok okumak degil her gün denemek farklıdır.

unutmayın biz satış danışmanıyız evet hatalarımız olabilir ama ekmegimizi ilgimizle kazanıyoruz ve herkesin bütçesine göre hareket ediyoruz çünkü sen bana geldiysen ihtiyacın doğrultusunda geliyorsun unutmayın ürün satın alıyorsunuz satış danışmanlarını degil akşama kadar böyle küstah müşterilerimizde oluyor internetten iki okudugu makaleyle ahkam kesen müşterilerimde ama bilgime güvendiğim için ve kanıtlama fırsatım oldugu için şükür abese kaçmadım hiç.

örnek optik konusunda uzman degil satış yaparken optik ile ilgili promotörlerden bilgi alarak satarım şu böyle diye yemin etmeyiz. baştada söyledigim gibi her kasadan çürük elma çıkabilir emin olun çok barınmazlar eni sonu gönderilirler yanlış bilgilendirmenin affı yok bizde çünkü.

bide şunu söyleyeyim toshiba tv nin kutusunda 1920 1080 p yazıyor ve ürünün üstünde hd ready yazıyor bizde bunları görüyoruz emin olun sizler kadar afallıyoruz koca toshiba dimi :)))

ve ben toshibayı japon sanan 100 lerce kişiyle iddalaşıyorum değildir diye ben ses çıkarıyormuyum müşteri bilmiyorsun deyip küçümseyip dükkandan çıkıyor bizde gülüyoruz :)))

saygılar sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 15 Kasım 2010; 2:32:01 >

• Estağfurullah kimseyi suçlamak niyetinde değilim ama bu konuda bir bilgi kirliliği olduğu da ortada.

3.000.000/1 kontrast var mıdır yok mudur? Bence yoktur çünkü normal LCD'ler ve LCD monitörler için neredeyse 10 yıldır kullanılan kontrast skalasına göre böyle birşeyin olması mümkün değildir. Zaten bir önceki mesajıma bakacak olursanız "Bugün 3000-5000TL civarında satın alabileceğiniz bir LCD panelin gerçek doğal kontrast değeri 100.000/1'den daha iyi olamaz." demişim, yani panelin kontrast değerinden bahsediyorum. Ama siz çakal üretici olarak (örnek: Samsung) ben şuna ZART özelliğini koydum ondan bunun dinamik kontrastı 10 milyona çıktı gibi afaki birşey yazarsanız sizi yalanlayabilecek kimse olmayacağı için (çünkü ZART özelliğini siz kendiniz yapmışsınız) istediğiniz gibi saçma sapan değerlerle insanları kandırabilirsiniz.

"Plazma ve Full LED LCD2lerde kontrast farklı yöntemlerle hesaplanır" yazmıştım ama burada hesaplanan değerler standart LCD'lerdeki 100.000/1 gibi değerlerle karşılaştırılabilir değildir çünkü biri okkadır diğeri kilodur. Ben de bugün yeni bir teknoloji yapıp (Full artı Full LED TV mesela) bunda ben kontrastı ZURT yöntemiyle hesaplıyorum o sayede kontrastı 500.000.000/1 çıktı dersem kimse bana yalancı diyemez çünkü teknoloji farklı, ölçümü farklı.

• bilgilerine saygı duyuyorum paylaşımların için teşekkür ediyorum ama okuduklarınla yanılıyorsun hepsi bu hocam.

evet söylediklerin bir kısmı dogru lcd lerde mega kontrans yazıyor etiketlerde bu firmanın sallaması.

biz çakal üretici degiliz üretilen ürünleri sizlere tanıtmakla sorumlu kişileriz öncelikle parantezinizin içindeki yanlışlıgı düzelteyim. çakal özllikleride kendimiz yapmıyoruz yazımı tekrar okursan ve 1000001 ve 30000001 konrans oranına hd görüntülü yayın verirsen ve 3d izlersen fırsatını bulup şaçma bilgiler paylaştıgını anlayacaksın senin paylaşımından yola çıkarsak 400001 500001 de hem fikiriz o zaman 7000001 ve 1000001 kontrans yazan ve o özelliği veren tv ler de 1000.1 falan oluyor senin değiminle onlarda hikaye max 1000001 varsa :) aradaşım ne kontans ne hz görüntüyü nasıl bir laptop da ekran kartı nasıl bir masa üsütünde ekran kartı daha net veriyorsa tv dede ekran kartı vardır ve onlarda bit kalitesine göre değişir kaç kişi biliyordur sence bunu yada sen biliyormuydun ? ben şahsen bu güne kadar ekran kartının özelliklerini soran birini görmedim varlıgından haberdar olanıda çok nadir kişiler bilir ve hiç bir makalede geçmez bulamazsın neredeyse.

philipsin panelini lg üretir sony nin panelinide samsung üretir bunu kaç kişi biliyordur yada sen biliyormuydun ? yani dedigim gibi senin bildiklerin elbette vardır neden ilgilisin ama sende yanılabilirsin akşama kadarda okusan bir konu paylaşılır ve o konu 100 lerce 1000 lerce forumda makalede copyalanır ben nedersem boş gelir öyle gelen bir adama çünkü tek bilgi.

ben laptobun içini açana kadar ekran kartının değişebilecegini bilmiyordum mesela karşılammaıştım öyl bir yazıyla açtıktan sonra karşılaşyama başladım. ben sony telefizyonun paneli kırıldıgında samsung yazdıgını gördügümde daha teknosada bile degildim. vs vs vs uzar gider :))

tekrar teşekkürler bilgini paylaştığın için ama bu genç yatar yarına satmam gereken bir sürü tv var bayram öncesi herkes led sahibi olsun 46c6000 kaçırmayın bak güzel bir led 3d olmasada fiyat çok iyi teknosada :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 15 Kasım 2010; 2:49:12 >

• Bende eski bir çalışanı olarak başlığı açan kardeşe tavsiyem İstanbul Bilişim Merkezinden fiyata aldanıp ürün felan almayın derim...git daha bilindik ve daha güvenilir firmalardan al derim, başına bir sorun geldiğinde ne demek istediğimi anlarsın fazlaca da fiyat farkı olmayacaktır diğer firmalar ile arada...
  • @I3arbaR
    bilgilendirme için teşekkür ederim

@TURK-ŞAD

ne gibi sorunlar olabilir örnek verebilirmisin nasıl bir sorun olacağını öğrenmem için illa ürünü almam mı gerekir bu yazıyı yazana kadar örnekte verebilirdin.Ayrıca senle birlikte 3-4 kişiden duymuş oldum bu istanbul bilişimden alma lafını kararsız kaldım şimdi yüzlerce yorum okudum istanbul bilişim hakkında ama şikayeti olan yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: I3arbaR

biz çakal üretici degiliz üretilen ürünleri sizlere tanıtmakla sorumlu kişileriz öncelikle parantezinizin içindeki yanlışlıgı düzelteyim. çakal özllikleride kendimiz yapmıyoruz yazımı tekrar okursan ve 1000001 ve 30000001 konrans oranına hd görüntülü yayın verirsen ve 3d izlersen fırsatını bulup şaçma bilgiler paylaştıgını anlayacaksın senin paylaşımından yola çıkarsak 400001 500001 de hem fikiriz o zaman 7000001 ve 1000001 kontrans yazan ve o özelliği veren tv ler de 1000.1 falan oluyor senin değiminle onlarda hikaye max 1000001 varsa :)

arkadaşım ben sana çakal demiyorum ki, sen mi yazıyorsun TV özelliklerine 1.000.000/1 diye, hayır? e o zaman alınmana gerek yok.

ben ne diyorum, 100.000/1 üzerindeki ve "dinamik kontrast" vs. yazan değerler sallamadır diyorum. benim evde geçen yıl aldığım 100.000/1 kontrast değerli Sony 40W5500'üm var ve bu sene çıkan muadili EX-503'ten daha yüksek kontrast değerine sahip (0.05cm/m2 ye karşılık 0.06 cd/m2). Al işte incelemesi:http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40ex503-kdl40ex503u-20100603700.htm

yani demem o ki 100.000/1 kontrast değeri öyle kolay kolay aşılıp geçilebilecek bir kontrast değil. Bugün o çok gazladığınız Samsung, LG'lerin üreticiler sallama dinamik kontrast değerleri yerine bir zahmet gerçek native kontrast değerlerini açıklsalar biz de rahatça karşılaştırırız ama Sony dışında bunu pek yapan yok.

quote:

aradaşım ne kontans ne hz görüntüyü nasıl bir laptop da ekran kartı nasıl bir masa üsütünde ekran kartı daha net veriyorsa tv dede ekran kartı vardır ve onlarda bit kalitesine göre değişir kaç kişi biliyordur sence bunu yada sen biliyormuydun ? ben şahsen bu güne kadar ekran kartının özelliklerini soran birini görmedim varlıgından haberdar olanıda çok nadir kişiler bilir ve hiç bir makalede geçmez bulamazsın neredeyse.

Bu yoğun bilgi akışı karşısında susmayı tercih ediyorum gerçekten sayende bugün bir yaşıma daha girdim

quote:

philipsin panelini lg üretir sony nin panelinide samsung üretir bunu kaç kişi biliyordur yada sen biliyormuydun ? yani dedigim gibi senin bildiklerin elbette vardır neden ilgilisin ama sende yanılabilirsin akşama kadarda okusan bir konu paylaşılır ve o konu 100 lerce 1000 lerce forumda makalede copyalanır ben nedersem boş gelir öyle gelen bir adama çünkü tek bilgi.

Philips'in xxx4 serisi (örnek:8464) panellerinin çoğu LG S-IPS iken yeni xxx5 serisinin çoğu Sharp UV2A ve TV tavsiyeleri başlığında albani hocamıza sorarsansöyleyeceği gibi gelmiş geçmiş en kötü Sharp panellerinden biri. Philips'in içinde hangi panel olduğunu sadece Philips bilir çünkü 6 ayda bir panel üreticisini değiştiren bir firma.

quote:

ben laptobun içini açana kadar ekran kartının değişebilecegini bilmiyordum mesela karşılammaıştım öyl bir yazıyla açtıktan sonra karşılaşyama başladım. ben sony telefizyonun paneli kırıldıgında samsung yazdıgını gördügümde daha teknosada bile degildim. vs vs vs uzar gider :))

Ben 4 yıldır Compal HEL80 barebone üzerine kendim e-bay'den topladığım ve amerika'dan gelen arkadaşlara getirttiğim bileşenleri taktığım toplama bir notebook kullanıyorum. Sen belki toplama notebook diye birşeyden haberin yokken ben 256MB nvidia 7600 ekran kartlı notebook kullanıyordum o yüzden merak etme. Türkiye'de Monster T72 adıyla birleştirip satmıştı, al bak toplama notebook nasıl oluyormuş sana 2006 yılından bir Çizgi elektronik videosu:http://www.youtube.com/watch?v=LP5vyxXjHuo

edit: ex-503 edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okean -- 15 Kasım 2010; 11:15:01 >

• 1920*1080 çözünürlükteki tv de hd ready yazıyor demişsiniz ve buna yanlış denmiş.Full hd normalde olmayan üreticilerin dikkat çekmesi için kullanılan bir ibaredir.EICTA standartlarına göre -ki Avrupadaki elektronik iletişim araçlarının standartlarını belirleyen kurum- HD Ready, HD Ready 1080p, HD TV, HD TV 1080p olarak 4 farklı kod olacak http://www.digitaleurope.org/index.php?id=731 Toshiba doğru olanı yazmış tv kutusuna
  • Philips denmiş başlıkta ama gerçekten kötü TV leri var yani Samsung, LG, Sony ve Toshiba varken Philips alınmaz, bir oyuncu için Philips ten uzak duruyorum. Bizzat oynadım manyak derecede input lag var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.