Şimdi Ara

»» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü (294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.646
Cevap
59
Favori
831.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler, babama araba almayı düşünüyoruz; kendisi şu an Skoda Felicia kullanıyor ancak yaşlandığı için daha rahat edebileceği ve uygun fiyatlı bir araç bakarken Accent ve Clio en mantıklı tercih olarak gözümüze çarptı.

Siz kullanıcılara sorum şu olacak; bu arabanın yakıt tüketimi nedir fabrika verileri yerine direk sizin yorumlarınızı almak isterim. Ufak hacimli benzinli model ve 1.5 dizel model arasında kaldık, Litre/Km olarak değer verebilirseniz sevinirim. Kazasız belasız yolculuklar hepinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyknight

Merhaba beyler, babama araba almayı düşünüyoruz; kendisi şu an Skoda Felicia kullanıyor ancak yaşlandığı için daha rahat edebileceği ve uygun fiyatlı bir araç bakarken Accent ve Clio en mantıklı tercih olarak gözümüze çarptı.

Siz kullanıcılara sorum şu olacak; bu arabanın yakıt tüketimi nedir fabrika verileri yerine direk sizin yorumlarınızı almak isterim. Ufak hacimli benzinli model ve 1.5 dizel model arasında kaldık, Litre/Km olarak değer verebilirseniz sevinirim. Kazasız belasız yolculuklar hepinize.

accent clio dan daha oturaklı bir araçtır.
    Yalnız ikisini yakıt olarak karşılaştırdığımızda Dizeli baz alıyorum accent clio kadar az yakmaz.Ama accentin fabrika verilerine güvenebilirsiniz.Çok Çok zorlamadıktan sonra 7.5lt yi geçmez.Ama Sürekli kısa mesafe 2 km git kapat sürekli soğuk motor o zaman 8 lt yakar.Uzun yolda dikkatli kullanırsan 4,5 lt yaktırırsın ama normalde 5lt 5.3 lt filan yakar
    1.3 Benzinli modeli için de lpg li kullananlar yakıtından memnunlar ama benzinde 10 lt yakıyormuş şehir içi trafikte.Çekişi de güzelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rk34

quote:

Merhaba beyler, babama araba almayı düşünüyoruz; kendisi şu an Skoda Felicia kullanıyor ancak yaşlandığı için daha rahat edebileceği ve uygun fiyatlı bir araç bakarken Accent ve Clio en mantıklı tercih olarak gözümüze çarptı.

Yalnız ikisini yakıt olarak karşılaştırdığımızda Dizeli baz alıyorum accent clio kadar az yakmaz.Ama accentin fabrika verilerine güvenebilirsiniz.Çok Çok zorlamadıktan sonra 7.5lt yi geçmez.Ama Sürekli kısa mesafe 2 km git kapat sürekli soğuk motor o zaman 8 lt yakar.Uzun yolda dikkatli kullanırsan 4,5 lt yaktırırsın ama normalde 5lt 5.3 lt filan yakar
    1.3 Benzinli modeli için de lpg li kullananlar yakıtından memnunlar ama benzinde 10 lt yakıyormuş şehir içi trafikte.Çekişi de güzelmiş.

Teşekkürler dostum, Dizel modeli aşırı avantajlı değilmiş söylediğine göre; eğer 1.3 benzinlinin lpg'de iken tüketimi dizel ile başabaş geliyorsa kuruş bazında, modeller arasındaki fiyat farkından ötürü benzinliye kayacak tercihimiz sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler dostum, Dizel modeli aşırı avantajlı değilmiş söylediğine göre; eğer 1.3 benzinlinin lpg'de iken tüketimi dizel ile başabaş geliyorsa kuruş bazında, modeller arasındaki fiyat farkından ötürü benzinliye kayacak tercihimiz sanırım.

Dizel olunca hem iyi asılıyor hemde bagajda senin oluyor.. Her yaz araç + bagaj full+full dolu yokuşlarda banamısın demiyor. Süratla fazla işim olmuyor ama aracın iyi asılmasını isterim. Bü yüzden Marka fark etmezsizin dizelde yoğunlaşıyorum.

Ben sürüş keyfinden oldukça memnunum. Arka frenlerin kampana olmasından şikayetçiyim.. Bi dahaki araç alırken arka frenleri disk olanlara bakacağım. ve yine dizel olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

quote:

quote:

Dizel olunca hem iyi asılıyor hemde bagajda senin oluyor.. Her yaz araç + bagaj full+full dolu yokuşlarda banamısın demiyor. Süratla fazla işim olmuyor ama aracın iyi asılmasını isterim. Bü yüzden Marka fark etmezsizin dizelde yoğunlaşıyorum.

Ben sürüş keyfinden oldukça memnunum. Arka frenlerin kampana olmasından şikayetçiyim.. Bi dahaki araç alırken arka frenleri disk olanlara bakacağım. ve yine dizel olacak..

Dostum teşekkürler tavsiyen için, peki ya senin yakıt verilerin nedir? Km/Litre bazında bir değer verebilir misin?

• Ben 2 yıla yakın 1.3 LPG li kullandım. Şimdide 2,5 yıldan beri 1,5 dizel kullanıyorum
    LPG dizeler göre az yakıyor ama dizelde rampalarda ful yüklü bile olsa seni yormuyor
    Yakıt konusuna gelince dizelde bir defa denemiştim klima kapalı düz yolda 90 km sabit hızla 5.3 litre civarı yakmıştım
    Ama 120 km civarı hızlarda veya karma kullanımda 6 Lt yakar altına inmez üstüne çıkar

Geçen hafta sahilden osmaniye Alanya yaptım
    200 kmsi 130 km hız duble olmuş bazı yerler o kısımlarda 110-120 km hız virajlı yollarda artık vites 3-4 klima hiç kapanmadı
    510 kmde 33 litre yakıt aldım 100 kmde 6.5 litre yaktı
    1.6 benzinli araçları Rampada hemen arkasından çıkıp rahatça solluyorsun tabi düzde o arabaları yakalama imkanı yok ileriki rampada yine karşılaşırsın

Yılda 15 bin km yol yapıyorum ortalama benim hesabıma göre yılda yaklaşık 600-800 tl arası fazla yakıt parası veriyorum ama rahat kullanım ve bagaj için o parayla sorun etmiyorum
    Şuda bir gerçekki bu arabalar epey eskidi dizel aldığınız araç eğer sorunlu bir araçsa çok masraf edersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hakan_80 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler verdiğin bilgiler için, çok aydınlatıcı oldu bu detaylı veriler. Almadan önce mutlaka ekspertize sokup ustamıza da göstereceğiz tabii, bu modellerde taksi çıkması da olabildiğinden insan temkinli yaklaşmak durumunda kalıyor.
  • Konuya bıraz mısafır oldum fakat şöyle taksi cıkması diyip geri cekilmeyin. Benım aracım taksi cıkması 1.5-2 yıl ticari de calısmıs. 2007 Trafiğe cıkıslı. Ve 4.5 yıldır arac bende. Cok buyuk masrafları yok zaten parcaları oldukca bol ve ucuz. Aldıgımdan beridir de 70bin km yol yapmıslıgım var. Burdur'da ikamet ediyorum, öğrenci halimle bu kadar oldu :) İstanbul, İzmir vs gitmediğim yer de kalmadı. 1.3benzinli kasaya ağır geliyor bilgine. Ya 1.5 dizlini tercih et (Motor sesi biraz fazladır ama zamanla alışırsın). Yokuşda dağda seni üzmez asla vites düşürmezsin. Veya 1.6 benzinli Dohc motor 105psi olanı tercih et ki bu aracların temızını bulmak biraz meşakkatli iş. Buldun mu zaten ömrünü savar. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kudret_yildirim

Selamın aleyküm arkadaşlar. Admire 1.6 otomatik aracım var. Polen filtresinin kapağı yok mu? Çünkü polen filtresini yanından gereksiz hava çıkışı oluyor. Bu nasıl ônlenebilir....

Polen filtresinin kapağı var onları sabit bir şekilde tutan bir kapak Çıkmacılardan temin edebilirsiniz sanırım.

Sıfırıda ćok para değildir herhalde. Olduğunu öğrenmem iyi oldu. C.tesi parçacılara bakacağız artık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D@rk34 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. o zaman 2009 ve sonrası makul.
  • Arkadaşlar merhaba 4 5 gündür bu konuyu takip ediyorum alamak istediğim bir araç var 2003 model 1,5 dizel 100.000 de abs var diyor ama yolcu koltugunda air bag yok arabaya 17000 istiyor.
    sorular
    1) kaça kadar pazarlık yapayım
    2) araba fiyatları özellikle bu arabaların fiyatları düşer mi?
    3) yakıtı beni korkutuyor clio larla admireler arasında gidiyorum ama performans istediğimden accent e kayıyorum arabayı alırsam sıkıntıya gireceğim aylık 200 lira yakıta verebilirim. clio yu tercih etmeme gerek var mı

@D@rk34 sizin görüşlerinizide merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musdua -- 30 Ağustos 2014; 13:11:00 >
  • quote:

quote:

quote:

Bende 2004 admire 1.3 benzin+lpg otomatik var şehir içi 23 27 krş arası yakiyo kaçışı güzel ama yokusta çekiş düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: musdua

Arkadaşlar merhaba 4 5 gündür bu konuyu takip ediyorum alamak istediğim bir araç var 2003 model 1,5 dizel 100.000 de abs var diyor ama yolcu koltugunda air bag yok arabaya 17000 istiyor.
    sorular
    1) kaça kadar pazarlık yapayım
    2) araba fiyatları özellikle bu arabaların fiyatları düşer mi?
    3) yakıtı beni korkutuyor clio larla admireler arasında gidiyorum ama performans istediğimden accent e kayıyorum arabayı alırsam sıkıntıya gireceğim aylık 200 lira yakıta verebilirim. clio yu tercih etmeme gerek var mı

@D@rk34 sizin görüşlerinizide merak ediyorum

2.Airbag yoksa ABS olamaz kardeş satıcı yanlış biliyordur.Km orjinalse araba temizse fiyatı normal Yakıtı korkutmasın zorlamassanız sakin kullanırsanız üzmez kesinlikle.Hayırlısı olsun inş.Son olarak Araç temizse 2003 model olduğundan fiyatını biraz daha çekmeye çalışabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rk34 -- 30 Ağustos 2014; 19:34:27 >

• yorumunuz için teşekkürler

@D@rk34

arabayı görmeye gittim ön kaput ve sağ çamurluk değişmiş o yüzden vazgeçtim. 3 silindir olmasının + ve - leri nelerdir
  • quote:

yorumunuz için teşekkürler

@D@rk34

arabayı görmeye gittim ön kaput ve sağ çamurluk değişmiş o yüzden vazgeçtim. 3 silindir olmasının + ve - leri nelerdir

önden kazalı bir araca çok istemiş.İyi yapmışsınız.3 silindir dizeller
    - leri;
    Eğer bayırda düşük devirde çıkıyım diye pedalı zorlarsanız hararet yükselir.
    Sesli çalışır.
    Yakıtı 4 silindire göre daha fazladır.
    Her usta motorundan anlamaz.Karmaşık bir sistemi vardır.
    + ları dersek bana kalırsa pek bir + sı yok Anca motor tamirinde 1 enjektörden kurtarır yani.Aynı kasa ile 4 silindirli olanının fiyatı aynı olsaydı onu alırdım. (şahsen era nın görüntüsünü beğenmiyorum.) Ama bu sizde motorları kötü düşüncesi yaratmasın.Bakımları yapıldıktan sonra birşey olmaz.
    Ama tabi bir dizel araba için fiyatı makul görünüşü güzel bir aile arabası.

• yorumlarınız için teşekkür ederim Allah razı olsun

@D@rk34
  • quote:

yorumlarınız için teşekkür ederim Allah razı olsun

@D@rk34

Rica ederim Cümlemizden İnş.
  • Arkadaşlar merhaba.2005 Accent 1.6 kullanıcısıyım.Sorum şu ki;bu araçta limitör var mı ? Araç katoloğunda max hız 190 km/h gözüküyor.
  • öncelikle merhaba arkadaşlar; benim 2005 1.3 otomatik admire var, önceki sahibi tek nokta sistem lpg taktırmış, şu sıralar lpgde patlama yapıyordu. bi ustaya gösterdim sıralı sistem olmadığı için patlama yapması normal dedi, bujiler ve kablolarını değiştirelim düzelir ama 2 ay sonra gene başlar dedi. değiştirdik düzeldi 1 hafta olmadı yine başladı hatta otomatik araba stop ediyor. bu durumun düzelmesi için bir önerisi olan var mı?
    Sıralı sisteme çevirmeyi düşünüyorum Tavsiye edeceğiniz lpg markası nedir ? atiker düşünmüyorum onun dışında kaliteli bir marka önerirmisiniz ?

bu arada ogzdrk nickli arkadaşım bu araçlarda limitör yoktur. o baktığınız fabrika verileridir, genelde fabrika verileri tutmaz, çünkü onlar bu verileri çıkarırken farklı ortamlarda denerler. yokuş aşağı 210 bile yapar aracınız :)
  • Accent 1.6 aramalarına hala devam ediyorum. Kısmetse pazartesi elimdeki lada vega aracımı yakın bir dostuma 8bin e anlaştık veriyorum. ardından hemen 1.6 admire aramalarına hız vericem. ben fiat marea ile arasında çok kaldım ama son kararımı admireden yana kullandım. inş gönlüme göre bişiler bulurum
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.