Şimdi Ara

»» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.646
Cevap
59
Favori
830.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benden size tavsiye dizel araç alacaksanız iki kişi kendi arabanızla gidin. Biriniz alacağınız arabayı kullansın diğeriniz arkadan takip etsin özellikle vites atmalarda ve vites attıktan sonra hızlanmalarda egsozdan BARİZ siyah duman geliyorsa o arabaya bulaşmayın, uğraşamazsınız çünkü egsozdan siyah dumanın gelmesi tek bir nedene bağlı değildir birden fazla sebebe bağlı olabilir sanayilerde ihtiyarlarsınız, bir çok ustayla tanışırsınz, ömrünüzden ömür gider. Bol güneşli kazasız günler
  • Bu arada yukarıda diroksiyon hidroliği hakkında bilgi verirken hatalı veya eksik bilgi verdiğimi farkettim. Direksiyon hidroliği kabı sol tarafta motor suyunun yanında yeşilimsi ufak bir kabdır gerçi silecek suyu kabı da sol tarafta ama direksiyon hidroliği yağı kabı yada kutusu motor suyunun konulduğu kaba yada kutuya daha yakın
  • merhaba arkadaşlar, uzun zamandır foruma giremiyorum, 1.5 dizellerde hiç şu duruma rastladınızmı? araçla 3.000 devirle giderken birden 2.500e sabitleniyor gaz kesip, yada ışıklarda durdunuz, hızlı kalkış yapıyorsunuz , pedalın sonuna kadar bassanızda 2.500 devri geçmiyor, arıza lambası da yanmıyor, başına gelen varmı hiç? birde ışıklara yaklaşıyorsunuz 3. vitesten boşa attınız ve frenli şekilde ilerliyorsunuz, araç normalde boşta iken 900 devir civarında çalışır galiba, benimki frenli şekilde ilerlerken 700 devirlere düşüp çok sarsıyor, gaz veriyorum freni bırakıp düzeliyor sonra,
  • quote:

Orijinalden alıntı: 77efsane34Turkay

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır foruma giremiyorum, 1.5 dizellerde hiç şu duruma rastladınızmı? araçla 3.000 devirle giderken birden 2.500e sabitleniyor gaz kesip, yada ışıklarda durdunuz, hızlı kalkış yapıyorsunuz , pedalın sonuna kadar bassanızda 2.500 devri geçmiyor, arıza lambası da yanmıyor, başına gelen varmı hiç? birde ışıklara yaklaşıyorsunuz 3. vitesten boşa attınız ve frenli şekilde ilerliyorsunuz, araç normalde boşta iken 900 devir civarında çalışır galiba, benimki frenli şekilde ilerlerken 700 devirlere düşüp çok sarsıyor, gaz veriyorum freni bırakıp düzeliyor sonra,

aracınızda oluşan sorun malesef kronik bir sorun bu forumda cevabı vardı ama net hatırlıyamıyorum geçmişe bakarsanız bulabilirsiniz.Araacınızın rölanti devri normal hızlı giderken boşa atarsanız biraz yüksek kalır sıcak motor durduğunuzda 700 civarı normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: 77efsane34Turkay

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır foruma giremiyorum, 1.5 dizellerde hiç şu duruma rastladınızmı? araçla 3.000 devirle giderken birden 2.500e sabitleniyor gaz kesip, yada ışıklarda durdunuz, hızlı kalkış yapıyorsunuz , pedalın sonuna kadar bassanızda 2.500 devri geçmiyor, arıza lambası da yanmıyor, başına gelen varmı hiç? birde ışıklara yaklaşıyorsunuz 3. vitesten boşa attınız ve frenli şekilde ilerliyorsunuz, araç normalde boşta iken 900 devir civarında çalışır galiba, benimki frenli şekilde ilerlerken 700 devirlere düşüp çok sarsıyor, gaz veriyorum freni bırakıp düzeliyor sonra,

Benim araçta da var bu sorun. Aynen anlattığınız gibi. Ama bunu yapacak bir ustaya rastlamadım. Ben de merak ediyorum acaba neden.
  • S.a ilgilenen arkadaslara tesekkur ediyorum aracin arka tamponunu dun esim kaldirim taslarini ust uste koymuslar geri gelirken onlara vurmus nazarlik diyelim dert etmiyorum ama tamponun degismesi gerek cunku catlatmis taslar yanliz arkadaslar bise kafama takildi yakiti tam olcmek icin mazot isiginin yanmasini bekledim e nin tam uzerine ibre geldi ama ikaz isigi yanmadi acaba samandirami bozuk ikaz lambasi ne zaman yaniyor acba bende hava yapar yolda kalirim diye mazotumu alip riske girmedim tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Once Ahlak arkadasim o ses buyuk ihtimal turbodan isininca kesiyor calistirma stop etme kriterlerine hem ben hem esim uymaya calisiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: XenonMan58

S.a ilgilenen arkadaslara tesekkur ediyorum aracin arka tamponunu dun esim kaldirim taslarini ust uste koymuslar geri gelirken onlara vurmus nazarlik diyelim dert etmiyorum ama tamponun degismesi gerek cunku catlatmis taslar yanliz arkadaslar bise kafama takildi yakiti tam olcmek icin mazot isiginin yanmasini bekledim e nin tam uzerine ibre geldi ama ikaz isigi yanmadi acaba samandirami bozuk ikaz lambasi ne zaman yaniyor acba bende hava yapar yolda kalirim diye mazotumu alip riske girmedim tesekkurler.

A.s İlk olarak tamponu değiştirmenize gerek yok bunu çok güzel tamir eden yerler var bence kendinize masraf açmanıza gerek yok.İyi bir tamirci halleder.
    Yakıt konusunda evet ışık en altta iken yanıyor ama ölçmek için ışığı kullanamazsınız çünki her zaman aynı litrede yanmıyor.Fulleme tekniği ile ölçerseniz kesin sonuç alırsınız.Bunların depoları yassı olduğu için tavsiyem yakıtı çeyrek deponun altına indirmemeniz.

• Tesekkurler dark ilginiz icin.

• Arkadaşlar merhaba...
    Accent 1.5 Admire 2006 model aracım var. Aracı aldığımdan beri yaklaşık 10000km'lik yol yaptım. Toplam km'si 104500 civarında. Bu gün aracın arka tarafından daha önce gelmeyen bir ses gelmeye başladı. Aklıma videoya çekip buraya koymak geldi. İlk ses gelmeye başlamadan hemen önce 2. vitese attım gaz verdim gitmedi. Sonra durup 20 dk kadar bekledim. Tekrar çalıştırdığımda ses gelmiyordu. Ancak 150-200km lik bir yol yaptıktan sonra sonra ses gelmeye başladı tekrardan. Ses gelmeye başladımı artarak devam ediyor. Acaba bu sesin kaynağı ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzadem -- 21 Eylül 2014; 23:04:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzadem

Arkadaşlar merhaba...
    Accent 1.5 Admire 2006 model aracım var. Aracı aldığımdan beri yaklaşık 10000km'lik yol yaptım. Toplam km'si 104500 civarında. Bu gün aracın arka tarafından daha önce gelmeyen bir ses gelmeye başladı. Aklıma videoya çekip buraya koymak geldi. İlk ses gelmeye başlamadan hemen önce 2. vitese attım gaz verdim gitmedi. Sonra durup 20 dk kadar bekledim. Tekrar çalıştırdığımda ses gelmiyordu. Ancak 150-200km lik bir yol yaptıktan sonra sonra ses gelmeye başladı tekrardan. Ses gelmeye başladımı artarak devam ediyor. Acaba bu sesin kaynağı ne olabilir?

mazot pompası sesi.
    Korkulacak bir durum yok bu araçlarda kroniktir.Deponun boyası döküldüğü için şamandradaki süzgeçi tıkıyor pompa da zorlanınca ses yapıyor.size tavsiyem depoyu yıkatın pompayı filtrelerini temizletin ve mazotu çeyreğin altına düşürmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rk34
    mazot pompası sesi.
    Korkulacak bir durum yok bu araçlarda kroniktir.Deponun boyası döküldüğü için şamandradaki süzgeçi tıkıyor pompa da zorlanınca ses yapıyor.size tavsiyem depoyu yıkatın pompayı filtrelerini temizletin ve mazotu çeyreğin altına düşürmeyin.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzadem

quote:

mazot pompası sesi.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Rica ederim.Size tavsiyem yıkatmayı pek geciktirmeyin yolda bırakmalar stop etmeler çoğalacaktır.
  • quote:

Rica ederim.Size tavsiyem yıkatmayı pek geciktirmeyin yolda bırakmalar stop etmeler çoğalacaktır.

Anladım. Tavsiyenize uyup en kısa zamanda gerekeni yapacağım.
  • Arkadaşlar merhaba ,adanadan 2005 model hyundai 13. admire kullanıcısıyım.Arabamda klima açınca hararet problemi ve aşırı derecede su eksiltme vardı,ustaya götürdüm su pompası değişmesi gerektiğini söyledi,hazır onlarda değişirken bujileri ,viraj kolları z-rot larıda değiştirdim. Fakat 2 gün önce otobanda baska bir sehire giderken (200 km uzaklıkta) araç tüpteyken gaz kesilmesi oldu gaz yemiyordu.mecburen benzine alıp devam ettim. benzinde sorun yoktu.Sonra vardığımda suyunda azalma yoktu yagıda normaldi.Adanaya döneyim ustaya gösteririm dedim.cıktım tekrar adanaya dönerken 150 kilometre sonra yaklasık 4-5 kilometrelik rampayı cıkarken arabadan yanık kokusu geldi. ilk önce baskı balata sandım.biraz daha devam ettim koku aşırı derece arttı.Hararet seviyesi normaldi.3 kilometre daha gittim araba ayagımı gazdan cekince stop etmeye basladı.hararet hala normaldi.mecburen arabayı 100 kilometre hızla vurdurarak calıstırdım. daha sonra 2 dakika içerisinde hararet arttı hemen sağa cektim yol müsait olunca.durur durmaz arabadan cıkan dumanı gördüm.ön kaputtan sanki yanıyomus gibi duman cıktı.servise çekildi araba motor rektefe listesi verdiler 6000 lira masraf cıktı. Aklıma takılan su ,özel servise götüreceğim arabayı,sizce sorun nedir ? yani motor blogunun çatlamış olma ihtimali varmıdır,cünkü araba calısmadı.ve bayagı yanık kokusu geldi.conta kapagı yandıgını düşünüyorum zaten.rektefiye şartmıdır aracım 168 binde.

• Arkadaşlar uzun zaman sonra merhaba
    1.6 admiremde soğuk motor da zor çalışma problemim vardı geçmişte burada paylaşmış ve çözüm bulduğumu kaliteli ve taze yakıttan kaynaklandığını paylaşmıştım fakat ilerleyen Zamanlarda aynı sıkıntılar ( soğuk motorda 3-4 marşta çalıstırabilmem) tekrar başlayınca başımdan aşağıya kaynar sular döküldü
    Konya karatay sanayide benli özel servisine tekrar gittim hasan ustayla baya bi uğraştık 3.5 gün her akşam iş çıkışı uğradım yanına denedigimiz parça okadar çokki hepsini tek tek yazmayayım sonuç sıfır ertesi sabah durum yine aynı
    Ramazan Bayramı arefe günü daha öncedende farkında olup ve ustaya da belirttigim bi ses araba marşı kapatınca arka taraftan depodan 5-6 saniye lıkır lukur su damlama sesi gibi sesler geliyordu bunu ustaya tekrar söyledim arabanın arka tarafın altına yatıp bagajın dış alt kısmından bi parça söktü sökerkende sorunun o parçadan olmayacağını fakat aklımızda kalmasın onuda temizleyelim dedi
    Parçanın yakıt deposunun hava filtresi olduğunu söyledi yenisinin çok pahalı olduğunu yıkanarak temizlebildiğini söyledi ve sabulu su ile yıkadıktan sonra kompresör havası ile kurutarak tekrar taktı
    Parçanın mekanik ismini tam bilmiyorum gogle de arttırdım bulamıyorum parça dikdörtgene yakın siyah plastik ve birtafinda tek diğer tarafında 2 tane hortum var
    Gelelim sonuca
    MAŞAALLAH MAŞAALLAH
    Elhamdülillah 3 aydır eski benzin bile olsa tek marş çalışıyor depodan gelen seslerde iptal oldu
    Sizlere burada yanlış bilgi vermemek için 3 aydır deniyorum
    Umarım benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan varsa yardımcı olur
    Kurban Bayramınızı şimdiden Kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nansi42 -- 2 Ekim 2014; 13:06:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nansi42

Arkadaşlar uzun zaman sonra merhaba
    1.6 admiremde soğuk motor da zor çalışma problemim vardı geçmişte burada paylaşmış ve çözüm bulduğumu kaliteli ve taze yakıttan kaynaklandığını paylaşmıştım fakat ilerleyen Zamanlarda aynı sıkıntılar ( soğuk motorda 3-4 marşta çalıstırabilmem) tekrar başlayınca başımdan aşağıya kaynar sular döküldü
    Konya karatay sanayide benli özel servisine tekrar gittim hasan ustayla baya bi uğraştık 3.5 gün her akşam iş çıkışı uğradım yanına denedigimiz parça okadar çokki hepsini tek tek yazmayayım sonuç sıfır ertesi sabah durum yine aynı
    Ramazan Bayramı arefe günü daha öncedende farkında olup ve ustaya da belirttigim bi ses araba marşı kapatınca arka taraftan depodan 5-6 saniye lıkır lukur su damlama sesi gibi sesler geliyordu bunu ustaya tekrar söyledim arabanın arka tarafın altına yatıp bagajın dış alt kısmından bi parça söktü sökerkende sorunun o parçadan olmayacağını fakat aklımızda kalmasın onuda temizleyelim dedi
    Parçanın yakıt deposunun hava filtresi olduğunu söyledi yenisinin çok pahalı olduğunu yıkanarak temizlebildiğini söyledi ve sabulu su ile yıkadıktan sonra kompresör havası ile kurutarak tekrar taktı
    Parçanın mekanik ismini tam bilmiyorum gogle de arttırdım bulamıyorum parça dikdörtgene yakın siyah plastik ve birtafinda tek diğer tarafında 2 tane hortum var
    Gelelim sonuca
    MAŞAALLAH MAŞAALLAH
    Elhamdülillah 3 aydır eski benzin bile olsa tek marş çalışıyor depodan gelen seslerde iptal oldu
    Sizlere burada yanlış bilgi vermemek için 3 aydır deniyorum
    Umarım benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan varsa yardımcı olur
    Kurban Bayramınızı şimdiden Kutlarım

Sorununuzun çözülmesine sevindim.İlk kez duyuyorum bu çözümü Birçok arkadaşa faydalı olacağını düşünüyorum.
    Teşekkür ederim sizinde Kurban Bayramınız Kutlu Olsun.

• 1.6 admire beyaz almistim 1.5 ay once. Arabamdan cok memnunum masallahi var. 90tlye lpg fulleniyor ve sehir ici 320km gidebiliyorum full depo lpg ile.

• Yakiti biraz cok gibi bende dizeli var sehir ici 100 tl ile ortalama 360 - 370 km gidiyorum ki seninki tupte min 400 km gitmesi lazim

• selam
    aracın ön tarafından taşlı topraklı yollarda ses gelmeye başladı sanırım rotiller falan değişmesi gerekiyor
    kaça mal olur acaba masrafım çok tutarmı?
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.