Şimdi Ara

»» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.646
Cevap
59
Favori
830.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Allah razı olsun. daha iyileri sizin olsun inşallah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilio

Merhaba, 2004 model 1.3 motor ile aranıza katılmış bulunuyorum. Aracım 177 binde beyaz renk klimalı ve tüplü bir parçada boya var. gerisi orijinal. motorun durumu iyi .. tanıdıktan 16 bin TL ye aldım. edermi?

Birde aldığım arkadaş baskı balata ve fren balatalarını yeni değiştirmiş. bana triger kayışını değiştirirsen iyi olur dedi. bende kendim takip etmem açısından bir bakıma sokmak istiyorum.

Çok külfetli olmamak kaydıyla önemine göre nelerini yaptırmam lazım?

Not: araç kalkışlarde biraz kerkiniyor ve 2 vitesten 3 e geçerken ayağını gaz pedalından çekince arka taraftan biraz tıkırtı sesi geliyor bu neden olabilir?

saygılar..

İlk olarak aracınız hayılı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin.
    Triger ve V kayışı ile beraber bakımınız 300 400 anca çıkar diye tahmin ediyorum.
    Arkadan gelen sesi biraz daha açabilirseniz daha iyi ihtimaller söyliyebiliriz mesela sadece 2 den 3 e geçerken mi yapıyor yada sadece 2 de gaz kesince mi yapıyor yoksa 3 te de gaz kesince yapıyor mu yoksa 3. Vitese sokarken mi yapıyor onu öğrenmek lazım ilk önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rk34 -- 23 Ocak 2015; 9:12:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz5454

quote:

Orijinalden alıntı: cheem

Arkadaşlar siZe birkaç sorum var...

Birincisi 60000 km bakımı yaptıracağım kaç liraya patlar bana?

2aydır arabayı kullanıyorum hafta sonundan haftasonuna diyebilirim. Yol bilgisayarı 8.5lt /100km den aşağı hiç düşmedi. Bir ara 8.6 oldu tekrar düştü. Bu Yakıt bana fazla gel sanki.

Son sorumda bir depo benzin ile kaç km yol yaparız acaba oda ekranda 512 km gibi birşey yazıyordu ?

yağ 10-40 yada 5-40: 55-60 lira (dizeller kesinlikle 5-30 olmalı) hava filtersi: 10-15 lira, yağ filtresi: 10 lira Benzin filteri 15-20 polen filtresi(boş ver gitsin ben 170 bin deyim daha hiç polen filtresi değiştirmedim) 20 lirada işçilik. Hepsi 115 liracık

Triger şeti değişecek kareeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rk34

quote:

Merhaba, 2004 model 1.3 motor ile aranıza katılmış bulunuyorum. Aracım 177 binde beyaz renk klimalı ve tüplü bir parçada boya var. gerisi orijinal. motorun durumu iyi .. tanıdıktan 16 bin TL ye aldım. edermi?

Birde aldığım arkadaş baskı balata ve fren balatalarını yeni değiştirmiş. bana triger kayışını değiştirirsen iyi olur dedi. bende kendim takip etmem açısından bir bakıma sokmak istiyorum.

Not: araç kalkışlarde biraz kerkiniyor ve 2 vitesten 3 e geçerken ayağını gaz pedalından çekince arka taraftan biraz tıkırtı sesi geliyor bu neden olabilir?

saygılar..

Triger ve V kayışı ile beraber bakımınız 300 400 anca çıkar diye tahmin ediyorum.
    Arkadan gelen sesi biraz daha açabilirseniz daha iyi ihtimaller söyliyebiliriz mesela sadece 2 den 3 e geçerken mi yapıyor yada sadece 2 de gaz kesince mi yapıyor yoksa 3 te de gaz kesince yapıyor mu yoksa 3. Vitese sokarken mi yapıyor onu öğrenmek lazım ilk önce

Sağolun hocam. teşekkür ederim. evet 2 de gaz kesince boşluk var gibi bir ses geliyor. birde bugün keşfettiğim bir sıkıntı var gaza basınca ( boşta iken basınca da aynı ) motorun olduğu yerden bir zırıltı geliyor sanki gevşek bir şey varmış gibi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D@rk34

quote:

saygılar..

Sağolun hocam. teşekkür ederim. evet 2 de gaz kesince boşluk var gibi bir ses geliyor. birde bugün keşfettiğim bir sıkıntı var gaza basınca ( boşta iken basınca da aynı ) motorun olduğu yerden bir zırıltı geliyor sanki gevşek bir şey varmış gibi..

Ön konsol tarafından geliyorsa sanki bitşey vuruyor gibi kaputu açıp oradaki parçaların sabitliğinden emin olunuz şahsen benim araçta da bir ses var çözemedim malesef.bazı parçalar yerinden çıkıp kırılıp yada esniyip konsolun oraya arkadan vuruyor olabilir test etmek isterseniz arabayı burnu yukarda park edip aynı şekilde gaz vermeniz seste değişiklik okursa oynıyan bir parçadandır eğer olmazsa başka fikirlere yönelmemiz lazım tam olarak duymadan hissetmeden de birşey söyliyemiyorum.

• D@rk34 kullanıcısına yanıt
    Konya'da eski sanayi içerisinde ÖZ RADYATÖR arkadaşın ismi Hasan Hüseyin. Çok temiz ve konuşkan bir arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deklare

Konya'da eski sanayi içerisinde ÖZ RADYATÖR arkadaşın ismi Hasan Hüseyin. Çok temiz ve konuşkan bir arkadaş.

Teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba
    yaklaşık 5 ay önce 2005 Hyundai Accent admira 1.6 benzin/lpg araç aldım.
    Değişen yok bir kaç parça boya 18850 ye size sormak istediğim şeyler var. Öncelikle memnunum yakıt tüketimi kullanım rahatlığı performans ancak
    ikinci vitese geçerken hafif ses geliyor vitesten ve düşük hızda gaz pedalında hafif bir titreşim var. kalorifer ısıtması zayıf geldi (yukarıda arkadaş açıklamış)
    120-130 dan sonra hafif direksiyon titremesi (balans ayarı yapıldı) bunlarla karşılaşan var mı?
    son olarak Konya'dan arkadaşlar olduğunu görünce Hyundai ilk defa kullanıyorum Konya'da bu sorunlarla ilgili olarak nereyi tavsiye edersiniz
    aynı zamanda 10 bin bakımı yaptıracağım. Teşekkürler
  • On panjur uygulamasi yaptim elimden geldigince tam bitmedi ama.

forumda gordum 2 kisi yapmis bende yapayim dedim nasil olmus
     »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü

• Merak ettigim sey ise nikalajin uzerine fabrika neden boya yapma gereksinimi duymus onu anlamadim

panjurun yan tarafi nikalaji acik diger heryeri boyali. Boya kazinsa tamami nikalajli. Nasil bir politika uygulamis hyundai anlamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeşilvemavi

Arkadaşlar merhaba
    Değişen yok bir kaç parça boya 18850 ye size sormak istediğim şeyler var. Öncelikle memnunum yakıt tüketimi kullanım rahatlığı performans ancak
    ikinci vitese geçerken hafif ses geliyor vitesten ve düşük hızda gaz pedalında hafif bir titreşim var. kalorifer ısıtması zayıf geldi (yukarıda arkadaş açıklamış)
    120-130 dan sonra hafif direksiyon titremesi (balans ayarı yapıldı) bunlarla karşılaşan var mı?
    son olarak Konya'dan arkadaşlar olduğunu görünce Hyundai ilk defa kullanıyorum Konya'da bu sorunlarla ilgili olarak nereyi tavsiye edersiniz

Yakıt 100 km kaç lt görünüyor . Bende sürekli 8.5 görünüyor hiç aşağı doğru oynama olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: -EgeLi-

On panjur uygulamasi yaptim elimden geldigince tam bitmedi ama.

Üstündeki boyayı kazıdığınızda mı bu görünümü Aldı yoksa nikelaj mı kaplattırdınız

• yeşilvemavi kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    Öncelikle arabanın tam özelliklerini bilmemiz ve ona göre fiyatının makul olup olmadığını belirtmemiz doğru olur. Mesela bu araçlarda benim gözlemlediğim, 1 airbagli olan var, klimasız olan model var, ABS siz olan model var. DOHC ve düz motor olan var (bunu bende anlayamadım ?) gibi farklı özelliklerde aynı kasa ve aynı admire olan araçlar var. Kalorifer ısıtmasını zaten ben yukarıda söyledim aynı ustaya gidip kalorifer peteğini temizlete bilirsin boşboşuna ön göğsü söktürmene gerek yok. İlgilenirsen mesaj ile bana ulaş ustanın adres ve telefonunu verebilirim. 120-130 dan sonraki direksiyon titremesi cin marka kalitesi düşük lastiklerden yapar. (Balans ayarını yaptırmışsın.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -EgeLi-

On panjur uygulamasi yaptim elimden geldigince tam bitmedi ama.

Üstündeki boyayı kazıdığınızda mı bu görünümü Aldı yoksa nikelaj mı kaplattırdınız

Nikelaj üstünde boya var yani nikelaj için çizmeden boyayı kaldırmanız yeterli.

• 1.5CRDi yolada gider iken motordan devirle orantılı ses gelmeye başladı. Ses artmaya başladı be güçten düştü bu sırada kenara çekmiştim.. Sonuç olarak özel servis ses baktı ses alttan geliyor dedi ve ortalama 5000 TL dedi 4-7 bin arası hal olur dedi.. Komple motor yapılacakmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 26 Ocak 2015; 19:11:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeşilvemavi

Arkadaşlar merhaba

Yakıt 100 km kaç lt görünüyor . Bende sürekli 8.5 görünüyor hiç aşağı doğru oynama olmuyor

Ben çok dikkat etmiyordum yol bilgisayarı verisine siz sorduktan sonra baktım 8.3 gördüm. Merak ettim sıfırladım uzun yol yaptım yaklaşık 120 km 6.4 çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

1.5CRDi yolada gider iken motordan devirle orantılı ses gelmeye başladı. Ses artmaya başladı be güçten düştü bu sırada kenara çekmiştim.. Sonuç olarak özel servis ses baktı ses alttan geliyor dedi ve ortalama 5000 TL dedi 4-7 bin arası hal olur dedi.. Komple motor yapılacakmış..

Nesi bozulmuş ta böyle birden motor indirmiş ne olduğunu söylemediler mi ? Ne olmuş nasıl olmuş biraz açabilir misiniz?
  • D@rk34 kullanıcısına yanıt
    Yarın motoru açacaklar.. bilgi veririm.. Sanırım motor yağ filtresinden sürekli yağ kaçırmış. motordaki 5-30 yağı boşaltmış.. ne kadar böyle kullandım bilmiyorum. bunu motor yağ lambası yandığında fark ettim. çubuğa bi baktım yağ diplerde... yağ yok gibi.. 10 bin bakım yaptığım yere gittim bi conta filan değiştirdik dediler, Yağ eklediler.. Yolladılar.. Yaklaşık 1 hafta önce filan oldu bu.. Bugünde araç yokda kaldı... Bu benim tahminim. Bazılarıda mazotta yapabilir dedilerr. Ni tekim dün mazotu başka bir yerden almak zorunda kalmıştım. Ama mazot vuruntu yapmaz herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Yarın motoru açacaklar.. bilgi veririm.. Sanırım motor yağ filtresinden sürekli yağ kaçırmış. motordaki 5-30 yağı boşaltmış.. ne kadar böyle kullandım bilmiyorum. bunu motor yağ lambası yandığında fark ettim. çubuğa bi baktım yağ diplerde... yağ yok gibi.. 10 bin bakım yaptığım yere gittim bi conta filan değiştirdik dediler, Yağ eklediler.. Yolladılar.. Yaklaşık 1 hafta önce filan oldu bu.. Bugünde araç yokda kaldı... Bu benim tahminim. Bazılarıda mazotta yapabilir dedilerr. Ni tekim dün mazotu başka bir yerden almak zorunda kalmıştım. Ama mazot vuruntu yapmaz herhalde..

Filtre tıkanma yaptıysa aldım verdim yapabilir çekmeme yapar ama sizin araç yağsız çalışmak zorunda kalmış onun için bi sarma olmuş sanırım o filtre olayı çok kötü yağ ışığı yandıktan sonra motoru hemen kapattınız mı bir araç daha görmüştüm aynı şekilde filtreden yağ kaçırmış adam lamba yanınca 200 metre ilerdeki servise giriyim demiş gidene kadar bitmiş motor.yarın inş. Hayırlı haberler alırsınız.büyük masraf açmaz sonuçları bekliyorum hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle

• İyi akşamlar, 2004 1.3 admire sahibiyim. aracımın motorundan mı yoksa göğüs kısmında mı bilinmeyen bir cızırtı sesi var. gazdan ayağını ilk çektiğinde ses zızzzzzzz diye rahatsız ediyor. rolantide çalışırkende iyi dinlerseniz duyuluyor. ustaya götürdüm motor bölümünde birşey yok dedi elektirkçiye götürüp göğüse baktırmak lazım dedi. bu sorunu yaşayan varmı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.