Şimdi Ara

İșlemci Anakart Uyumsuzluğu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadașlar geçenlerde anakart arizalandi ve bende degistirdim eski anakart Asus H61M-E idi.Bozulmadan önce sorunsuz kullaniyordum.Şimdi Asus H61M-K modelini aldım ama açılırken cpu not supported diyor.Nedeni ise benim ișlemci i5 2300 2.80 ghz 95 watt güç kullaniyor ama anakart 77 watt a kadar destekliyormuș aldığım yere götürdüm adamlar bakarız dediler olmazsa değiștirebilirsiniz dediler sizce nasıl bir anakart almalıyım onun yerine.Yardımlarınız için șimdiden teșekkürler
    Sistemim
    8gb ram
    i5 2300 2.80 ghz ișlemci
    Asus strix GTX 960 2gb ekran kartı
    Corsair 650 watt psu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkcası bu donemde 1555 anakart bulmak zor işlemcinize uygun buldugunuz anakartı(67-68-77 serisi) muhtemelen ancak ikinci el bulabilirsiniz. Alınız forumlarda ben rastladım bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC

Açıkcası bu donemde 1555 anakart bulmak zor işlemcinize uygun buldugunuz anakartı(67-68-77 serisi) muhtemelen ancak ikinci el bulabilirsiniz. Alınız forumlarda ben rastladım bilginize.

Hocam yanlış mı yazdınız bilmiyorum benim ișlemci soketi 1155 bu arada ilgilendiğiniz için teșekkürler.
    Bu asus h61m serisi uyumlu ama h61m-k modeli ișlemciye en fazla 77 watt güç sağlıyor sanırsam benim ișlemci de 95 watt güçle çalıșıyor.Açılırken cpu not supported demesinin sebebi ondanmıș.Bu şekilde kullanırsam bi zararı olurmu? Asus H61M Pro modeli 35-95 watt destekliyor ondan alsam uyumlu olurmu sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yanlış yazmadım. Demek istedigimi anlatamamışım sanırım. Asus H61M Pro i5 2400 destekliyor oda 95W destekliyor bakınız;

https://www.asus.com/tr/Motherboards/H61MPRO/HelpDesk_CPU/

Dolayısı ile 2300 de sıkıntı olacagını sanmıyorum. Uyarı versede sorunsuz kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaRdWaReMaNiaC -- 2 Mart 2016; 17:31:12 >
  • 77W güç saglayan h61m-k anakartınızı kullanmayın bosuna uyarı vermiyor işlemcinize zarar verirsiniz. Birde anladıgım kadarı ile bu CPU destek listelerinde butun CPU lar bulunmuyor bakınız Asus H61M Pro da i7 2600 var ama i5 2300 yok halbuki guc tuketimleri aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC

77W güç saglayan h61m-k anakartınızı kullanmayın bosuna uyarı vermiyor işlemcinize zarar verirsiniz. Birde anladıgım kadarı ile bu CPU destek listelerinde butun CPU lar bulunmuyor bakınız Asus H61M Pro da i7 2600 var ama i5 2300 yok halbuki guc tuketimleri aynı.

Hocam sağolun cevaplarınız için 2300 bazı sitelerde var bazılarında yok bayağı bi araștırdım olmamasının sebebi de herhalde artık üretilmiyor olması kaç sene oldu üretimi durdurulalı bilmiyorum artık satılmıyor Asus H61M-E de sorunsuz çalıșıyordu benim ișlemci.
    Ama biraz kullandım H61M-K ile sadece driver falan yükledim zarar görmüșmüdür ișlemci bi dükkana götürdük sorduk adam bișey olmaz kullanın dedi ama ben güvenemedim yinede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demrenx4 -- 2 Mart 2016; 19:47:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha once denemedim lakin 77w cıkıs verebilen bir anakartta 95w lık işlemci kullanmak kesinlikle işlemcine yada anakartına kısa-uzun vadede zarar verecektir. Tahmin ediyorumki işlemcini tam yuk altında hiç kullanmadıgın icin suana kadar herhangi bir stabilite sorunu yasamadın biraz yogun kullanımda ya kısa vadede ya uzun vadede sorun yasayacaksındır.

Bu birşey olmaz kullanın diyen adam ASUS 'un web sitesine girmişmi, bu işlemcilerin kac w cektigini anakartın kac w verdigini biliyormu, yada anakartın destekledigi guc uzerinden ne kadar tolerans oldugunumu biliyorda size bir acıklamamı yaptı? Siz guvenmeyin boyle mahalle kenarı ingilizce bile bilmeyen kara duzen kendini bilgisayarcı diye tanımlayan, arastırmaya gerek bile duymayan arkadaslara, verileri karsılastırın mantık dogrultusunda mukayese edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Anakart uyumu ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.