Benim elimde bir jam var şuanda ve ben bu telefon hakkında sadece kulaktan dolma bir şeyler biliyorum...Forumlarıda okudum ancak...
Bu cihaza cihaz ilk halindeymişçesine format atmak istiyorum...
Yani windowsunu formatlamaktan bahsediyorum..
Normal tellerde fabrika ayarlarına geri dön mevzuusu bundada varmı birincisi bunu öğrenmek istiyorum..Yoksa windows'tan format yoluylamı oluyor bu iş..?Oluyorsa nasıl oluyor tabi..
Bunun yanında bu telefonu tamamen bir windows işletim sistemi gibimi düşüneyim..Sınırlılıkları ve esneklikleriyle?
Ayrıca bir arkadaşım link vermiş forumda bir yerde ama işletim sistemi türkçeleştirilebiliyormu? Yani Türkçe Windows for Pocket PC şeklinde bir işletim sistemi mevcutmu yoksa anonymous bir yama dosyasımı yükleyeceğim ki bunu istemem? Yani derdim aslında cihaz bu tür sistem değişikliklerine karşı ne kadar stabil kalabiliyor??
Kısaca bu alet için kasayımmı yoksa aman diyip uğraşmayayımmı?
Yani dertli bir aletmi...İş-güç için işime yarar onuda belirteyim...office özellikleri ve wi-fi bağlantısı vs.
Aslında soracağım çok spesifik sorular varda burayı doldurmayayaım dedim.
Cihazı kullanan yani derin bilgisi olan bir arkadaş cevap yazarsa sevinirim...
Herşey için teşekkürler...
1-)Dostum elindeki jam ise eğer wi-fi özelliği olmaması lazım, ancak harici aparatlarla wi-fi özelliği kazandırabilirsin. 2-)Bahsettiğin format türü PDA kullanıcıları arasında HARD RESET olarak geçer.Hard Reset attığında cihaz ilk gün kutusundan çıkmış haline döner.Bütün ayarlar ve uygulamalar fabrika ayarlarına döner.Nasıl yapıldığını forumda birçok yerde yada nette biraz araştırma yaparak bulursun(YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM EĞER...kamera tuşu ve açma kapama tuşlarına birlikte basıp kalemle reset deliğine tıklıycaksın...AMA TAM EMİN DE DEĞİLİM) 3-)Bildiğim kadarıyla türkçe windows mobile diye bişey yok, 1-2 mblık küçük uygulamalarla KULLANIMI BASİTLEŞTİREN BİR TÜRKÇEYE dönüşüyor cihaz, ama bazı menülerde hala ingilizce kısımlar kalıyor.Bende bu tür bir türkçeleştirme programı var ama artık kullanmıyorum zira bence cihazı biraz yavaslatıyo ve kasıyo...
4-)Cihaz için kasıyımmı demişsin...Eğer sorunsuz bir cihazsa emek vermeye değer...Ve emin olun PDA olayına alıştıktan sonra diğer cep telefonları son derece basit ve ruhsuz ve dandik gelecektir.Ama tabi PDA kullanmaya alışmak içinde biraz zaman ayırmak şart...
Ama cihaz artık ömrünü doldurmuş ve sorunlu bir cihazsa hiiç uğraşmayın derim... SORUNSUZ BİR PDA TADINDAN YENMİYO...AMA SORUNLUSU DA HİÇ ÇEKİLMİO...
@mustafaaydin79 kardeş çok güzel açıklamşsın.. emeğine sağlık.. yalnız imate jam'de hard reset,power düğmesini basık tutarak kalemle alttaki soft reset tuşuna basarak gerçekleştirilir..
kamera düğmesi basılı tutularak kalemle soft reset atılırsa ekran renk scala'sı çıkar.. ölü pixel varmı yokmu daha net görebilmek için yarayan bişey.. hani sonyericsson'larda olur ya.. onun gibi bişey..
quote:
Orjinalden alıntı: e_cool
@mustafaaydin79 kardeş çok güzel açıklamşsın.. emeğine sağlık.. yalnız imate jam'de hard reset,power düğmesini basık tutarak kalemle alttaki soft reset tuşuna basarak gerçekleştirilir..
kamera düğmesi basılı tutularak kalemle soft reset atılırsa ekran renk scala'sı çıkar.. ölü pixel varmı yokmu daha net görebilmek için yarayan bişey.. hani sonyericsson'larda olur ya.. onun gibi bişey..
ok
Arkadaşlar gerçekten çok doyurucu bilgiler...teşekkürler...Ama üzgünüm hala sorularım var Hard reset attım cihaza ve ilk günkü gibi oldu gerçektende...Türkçe'dende vaz geçtim işlemciden yiyor diye. Şimdi sorunlu cihaz sorunsuz cihaz nasıl neye göre ayrılır..Yani nesine bakayım sorunu olup olmadığının? Mesela memory use un optimumu nedir benimkinde hiç bir program açık değilkene programlar için izin verilen 25.48 kullanılan 9,75 ve free 15,73mb diyor bunu genişletmek mümkünmüdür? yoksa bu sabit hafizamıdır?
Bir başka şey genişleme için slotta sadece hafıza kartı takılı yani ben bir wi-fi card alsam veya başka bir aparat herneyse bunu o slotamı takacağım..
Ya da gps içinde bir kart gerekecek sanırım o da mı o slota takılacak? kısaca expantion yaptığımda o slot sürekli meşgulmü olacak?
Son topyekün bir soruda şu olsun..
Bu cihazı verimli kullanmak demek ppc için yazılmış yazılımlardanmı geçer? Herşey software değilmi..Yani aynen bilgisayar gibi?
İnanın ppc hakkında bir bilgim yok araştırıyorum ama olaydan kopuk olduğum için temel bilgilerim yok forumlarda yazılanlarda temel bilgisi olanlar için o yüzden bazen kafam karışıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme