Şimdi Ara

I-MATE PDAL PDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar uzun suredir pda platformuna gecmeyi dusunuyordum.Ve en son olarakta Imate Pdal da karar kıldım.Amator arastırlmalarım sonucu (forumlarda bu modelle ilgili pek bir bilgi bulamadım) bana gore artı ve eksileriyle bugun siparisimi verdim.
    Artıları
    Dıger PDA'lara gore tasarım itibariyle daha duzgun olması,tasıma ve kullanabillirliginin daha rahat olması
    Piyasadaki en hafif pda sayılabılır
    Wifi ozelliginin olması(en onemli kriter bu benim icin)
    Gsm ozelligi olması ve bunun kullanilabilirliginin diger PDA lere gore daha stabil olması
    Fiyatının mevcut ozellikli PDA lara gore daha uygun olması.Su anda 800-900 ytl arası satılıyor.

Eksileri
    İslemcisinin 200 mhz olması.Gerci forumlarda OMAP850 200Mhz islemci icin degisik yorumlar var ama tam bilemiyorum.
    GPS modulu olmaması

Urunumu dun siparis ettim yarın elimde olacak ilgilenen arkadaslar olursa kullandıktan sonra daha detaylı bilgiler sunabilirim arkadaslar.

I-MATE PDAL PDA

I-MATE PDAL PDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthmhmt -- 20 Haziran 2007; 17:46:34 >

• Konu pek fazla ilgi gormemis ama ben genede cihazla ilgili yorumlarımı yazıyım.Belki almak isteyen arkadaslara bir faydası olur.
    Cihazın dizaynı oldukca iyi ele tam oturuyor,sanırım n93 ten biraz kucuk ve daha hafif, malzeme kalitesi cok hosuma gitmedi daha iyi olabilirdi sanki.
    Cihazın on yuzunde arama gonderme ve bitirme tusları,contacts,phone,winstart ve ok tusları mevcut.Bu tuslar sayesinde numpad olmamasına ragmen kayıtlı telefonlarınızı ararken bir cep telefonu gibi stabil bir sekilde kullanabiliyorsunuz cihazı.Ama kayıtlı olmayan bir numarada is biraz zorlasıyor ve stylus devreye giriyor.Ayrıca ustte birde mesaj tusu var dogrudan ınboxa gitmeniz icin.
    Cihazın sag tarafında ses ve kamera tusları mevcut.Dedigim gibi cihazın sekli itibariyle tusların hepsini stabil bir sekilde kullanabiliyorsunuz.
    Kamerasına gelince bildigimiz 2mp kamera.Is gorecek duzeyde ne cok iyi nede cok kotu.
    Cihaz performans acısından bana gore mukemmel degil ama oldukca basarılı.Ben alırken islemcisi ile ilgili kaygılarım vardı daha once hp6915 kullanmıstım hemen hemen aynı performansı gosteriyor.Uzerine bir suru program yuklememe ragmen butun uygulamarda oldukca basarılı bir sekilde calısıyor.
    Cihazın wireless performansı da oldukca iyi.Nerdeyse laptopumdan daha iyi cekiyor diyebilirim.Baglantıları gayet kolay.Cd sini kurduktan sonra bilgisayardan usb ile direk nete baglanabiliyorsunuz.Wireless ilede gayet rahat ve kolay bir sekilde baglanabiliyorsunuz.Bluetooth deneme sansım olmadı.
    Bataryayıda test edemedim henuz cunku surekli pc ile senkronizasyon halinde ve bu arada sarj oluyor.İleriki gunlerde belki net birsey soylerim bu konuda.
    Cihazın paket icerigindede PDAL,batarya,usb baglatı kablosu,sarj cihazı,yedek stylus, deri kılıf,cd, ve garanti ve kullanma kılavuzları var.(Turkce kullanma kılavuzu mevcut)
    Bu arada cihaz ingilizce ve paketten turkcelestırme cd sı cıkmıyor.Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthmhmt -- 20 Haziran 2007; 18:13:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fthmhmt

İslemcisinin 200 mhz olması.Gerci forumlarda OMAP850 200Mhz islemci icin degisik yorumlar var ama tam bilemiyorum.

işlemci hızı intelin 416 mhz hızına eş değer.
    bu arada hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: scor

quote:

bu arada hayırlı olsun
    hayırlı olsun.

Dıger PDA'lara gore tasarım itibariyle daha duzgun olması,tasıma ve kullanabillirliginin daha rahat olması

kuşkusuz piyasada satılan en rahat kullanıma , ve en kabul edilebilir tasarıma sahip PPC. diğerleri gibi enden geniş değil. ama ne yalan söyliyeyim. ekranın biraz daha küçülmesine sebeb olan bu incelik benim için eksi bi özellik.. ilk başta bende bu cihaza sıcak bakıyordum fakat ekran...

ama başka bi açıdan bakarsak 16:9 formatına sahip dikdöertgen lcd tv ler gibi olmuş. böyle bi ekranın divx performansını mrk etmiyor değilim. 2,5mm kuluklık girişi önündeki koruyucu plastik biraz canımı sıktı. doğrudan kulaklığı takabilsekdik daha pratik olurdu. dönüştürücü ile 3,5mm kaliteli bi kulaklıkla denedin mi bilmiyorum ama eğer denediysen bu cihazın kulaklık performansını çok mrk ediyorum...

tekrar hayırlı olsun.

• quote:

quote:

bu arada hayırlı olsun
    quote:

Orjinalden alıntı: scor

quote:

bu arada hayırlı olsun

cok tesekkurler scor:)
    2 gundur giremedim nete Gec cevap icin ozur dilerim.
    İslemci hızı moralin icin tesekkurler ama videolarda biraz takılmalar oluyor ve bunun islemciden kaynaklandıgını dusunuyorum acıkcası bunun dısında bir problem yasamadım.Daha oncede yazdıgım gibi teknik bilgiye sahip biri olmadıgım amator goruslerim bunlar.Ama forumda arayıp test ile alakalı bisyler bulursam test edip sonucunu yazarım buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

hayırlı olsun.

kuşkusuz piyasada satılan en rahat kullanıma , ve en kabul edilebilir tasarıma sahip PPC. diğerleri gibi enden geniş değil. ama ne yalan söyliyeyim. ekranın biraz daha küçülmesine sebeb olan bu incelik benim için eksi bi özellik.. ilk başta bende bu cihaza sıcak bakıyordum fakat ekran...

ama başka bi açıdan bakarsak 16:9 formatına sahip dikdöertgen lcd tv ler gibi olmuş. böyle bi ekranın divx performansını mrk etmiyor değilim. 2,5mm kuluklık girişi önündeki koruyucu plastik biraz canımı sıktı. doğrudan kulaklığı takabilsekdik daha pratik olurdu. dönüştürücü ile 3,5mm kaliteli bi kulaklıkla denedin mi bilmiyorum ama eğer denediysen bu cihazın kulaklık performansını çok mrk ediyorum...

tekrar hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

hayırlı olsun.

tekrar hayırlı olsun.

Cok tesekkurler face1tr senden de ozur dilerim gec cevap icin:)
    Ben malatyada yasıyorum ve buralarda alısverıs ozgurlugunuz biraz kısıtlı malumunuz.Tekno market olarak burada iki tane teknosa ve birde teknolojix var.Bunlarda da bu cihaz yoktu ve gorme sansım olmadan siparis verdim ve gelene kadar benimde aklımda soru isaretiydi ekranın kucuk olması; ancak geldikten sonra ekran olayı oldukca icime sindi.Sadece fontlarda biraz kuculme var buda rahatsız edici bir boyutta degil.Hatta su anda elimde birde arkadasımın 6915'i var ekranın kullanılabirligi acısından emin ol bi fark yok diyebilirim ve artı goruntu kalitesi acısından 6915'i ikiye katlar diyebilirim.Gercektan ekran cok renk olarak cozunurluk olarak cok iyi.

Divx olayına gelince ilk pda'm bu benim.Ve pek bilgi sahibi degilim.Dedigim gibi takılmalar oluyor.Acaba cok program yukledim bunların bir etkisi olabilirmi diye dusunerekten birkac gun sonra bi hard reset atıp oyle deniyecegim ve o zaman daha net bilgi veririm.Su anda 6915 ve pdal ile bir deneme yaptım 6915 kadar ses kuvvetli degil ama basları tizleri daha net alabiliyorum bunda cok daha doyurucu geldi bana.

Dostum bu arada cok detaycısın kulaklık kapagıyla ilgili:) ama haksızda sayılmazsın benimde hosuma gitmeyen noktalardan biri orası.Malzeme kalitesiz duruyor, acıncada alttaki cihazın metal kısmının goruntusu hos degil ayrıca kapagı acmasıda baya guc oluyor.Cihazın kendi kulaklıgıda oldukca sıradan bir kullaklık ama sesi fena sayılmaz.Baska bir kulaklıkla denemdim ama senin icin 3.5mm lik kaliteli bir kulaklıkla haftasonu dener bilgi veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: fthmhmt

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

hayırlı olsun.

tekrar hayırlı olsun.

Cok tesekkurler face1tr senden de ozur dilerim gec cevap icin:)
    Ben malatyada yasıyorum ve buralarda alısverıs ozgurlugunuz biraz kısıtlı malumunuz.Tekno market olarak burada iki tane teknosa ve birde teknolojix var.Bunlarda da bu cihaz yoktu ve gorme sansım olmadan siparis verdim ve gelene kadar benimde aklımda soru isaretiydi ekranın kucuk olması; ancak geldikten sonra ekran olayı oldukca icime sindi.Sadece fontlarda biraz kuculme var buda rahatsız edici bir boyutta degil.Hatta su anda elimde birde arkadasımın 6915'i var ekranın kullanılabirligi acısından emin ol bi fark yok diyebilirim ve artı goruntu kalitesi acısından 6915'i ikiye katlar diyebilirim.Gercektan ekran cok renk olarak cozunurluk olarak cok iyi.

Divx olayına gelince ilk pda'm bu benim.Ve pek bilgi sahibi degilim.Dedigim gibi takılmalar oluyor.Acaba cok program yukledim bunların bir etkisi olabilirmi diye dusunerekten birkac gun sonra bi hard reset atıp oyle deniyecegim ve o zaman daha net bilgi veririm.Su anda 6915 ve pdal ile bir deneme yaptım 6915 kadar ses kuvvetli degil ama basları tizleri daha net alabiliyorum bunda cok daha doyurucu geldi bana.

Dostum bu arada cok detaycısın kulaklık kapagıyla ilgili:) ama haksızda sayılmazsın benimde hosuma gitmeyen noktalardan biri orası.Malzeme kalitesiz duruyor, acıncada alttaki cihazın metal kısmının goruntusu hos degil ayrıca kapagı acmasıda baya guc oluyor.Cihazın kendi kulaklıgıda oldukca sıradan bir kullaklık ama sesi fena sayılmaz.Baska bir kulaklıkla denemdim ama senin icin 3.5mm lik kaliteli bir kulaklıkla haftasonu dener bilgi veririm.

Alıntıları Göster
    video olarak ne izlemeyi denedin?

buradaki hemen her vidyoyu zorlama yapmadan açması, rahat bi şekilde izletmesi lazım;

http://www.cebimdekipc.com/forumdisplay.php?f=83

buda meşhur "core player" ( hemen hemen her vidyo ve müzik formatını açar);
    http://www.cebimdekipc.com/showthread.php?t=6377&highlight=core+player

• quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

video olarak ne izlemeyi denedin?

buradaki hemen her vidyoyu zorlama yapmadan açması, rahat bi şekilde izletmesi lazım;

http://www.cebimdekipc.com/forumdisplay.php?f=83

buda meşhur "core player" ( hemen hemen her vidyo ve müzik formatını açar);
    http://www.cebimdekipc.com/showthread.php?t=6377&highlight=core+player

Alıntıları Göster
    videoda bunu dene %100 verimlidirhttp://www.cebimdekipc.com/showthread.php?t=3890

• quote:

videoda bunu dene %100 verimlidirhttp://www.cebimdekipc.com/showthread.php?t=3890

Alıntıları Göster
    ekranında 2.4 inç olmasını dert etme hemen hemen her programın 2.4 inc içinde uygulamakarı var.
  • quote:

ekranında 2.4 inç olmasını dert etme hemen hemen her programın 2.4 inc içinde uygulamakarı var.

Alıntıları Göster
    Dedigin videoları indiremedim malım kota problemi:)ama genel olarak videolar biraz problemli
    quote:

• quote:

Dedigin videoları indiremedim malım kota problemi:)ama genel olarak videolar biraz problemli
    quote:

Alıntıları Göster
    ben video indir dememiştim zaten
    verdiğim link video programı idi

quote:

quote:

• Abi bu nasıl pda ya ekran goruntusu gitti hicbir sekilde geri gelmiyorCihaza haricen hard reset atmakta mumkun degil takıldım kaldım
  • quote:

Abi bu nasıl pda ya ekran goruntusu gitti hicbir sekilde geri gelmiyorCihaza haricen hard reset atmakta mumkun degil takıldım kaldım
    quote:

Abi bu nasıl pda ya ekran goruntusu gitti hicbir sekilde geri gelmiyorCihaza haricen hard reset atmakta mumkun degil takıldım kaldım

Ekran görüntüsü gitti derken acıldıgında sadece beyaz bir ekran mı gözüküyor karışık renklerle beraber ???

• quote:

Orijinalden alıntı: emre492

quote:

Ekran görüntüsü gitti derken acıldıgında sadece beyaz bir ekran mı gözüküyor karışık renklerle beraber ???

Alıntıları Göster
    Resetledigimde ilk basta ekran normal acılıyor imate logolu sayfa gorunuyor sonraki asamada ekranı aydınlatan ısıklar komple sonuyor ve tamamen sıyah bır ekran gozukuyor.Sanki cihaz off konumuna gecmis gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthmhmt -- 28 Haziran 2007; 10:31:43 >

• quote:

Resetledigimde ilk basta ekran normal acılıyor imate logolu sayfa gorunuyor sonraki asamada ekranı aydınlatan ısıklar komple sonuyor ve tamamen sıyah bır ekran gozukuyor.Sanki cihaz off konumuna gecmis gibi

Alıntıları Göster
    quote:

ekrana görüntü geliosa yazılımsal sorundur, hard reset atıp denedin mi ?

• cihaza yanlış bir yazılım falan yükledin sanırım. çünkü söylediğin problem yazılım problemi. cihazın donanımsal bir hard reset sistemi olması gerekir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadak

cihaza yanlış bir yazılım falan yükledin sanırım. çünkü söylediğin problem yazılım problemi. cihazın donanımsal bir hard reset sistemi olması gerekir diye düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: sadak

cihaza yanlış bir yazılım falan yükledin sanırım. çünkü söylediğin problem yazılım problemi. cihazın donanımsal bir hard reset sistemi olması gerekir diye düşünüyorum

Bende sizinle aynı fikirdeyim bende olayın yazılımsal oldugunu dusunuyorum ve bir hard resetle cozulecegine eminim.Ancak komik olan hard resetin cihazın icindeki software de olması.Donanımsal bir hard reset atmak mumkun degil.Cihazın kullanım kitapcıgında belirli tus kombinasyonları ile send+end+camera+power butonuna basarak hard reset atıldıgı yazıyor ama bu uygulama cihazda denendiginde bir sonuca ulasmıyor.İthalatcı koyuncu elektronige ait des-tech bilisimi aradıgımda(gayet duzgun bir web siteleri olmasına karsın maille gonderdiginiz sorunları hicbir sekilde sallamıyorlar ve geri donus yapmıyorlar) ordaki yetkili arkadas olan Eren bey de donanimsal olarak hard reset atılamayacıgını teyit etti.İsin komik yanı sorunumu ilettigimde cihazı kendilerine gondermemi soylediler.Ancak bunun bana 35ytl +kdv maliyeti olacagını soyledi.Sebebide uzerine program yuklemis olmam ve hatanın bundan kaynaklanmasıymıs.Yani aklınızda olsun koyuncu elektronikten bir cihaz aldıgınızda sakın uzerine program falan yuklemeyin direkt olarak cihazı gormeye bile gerek duymadan garanti dısı bırakabiliyorlar.

• quote:

quote:

Bende sizinle aynı fikirdeyim bende olayın yazılımsal oldugunu dusunuyorum ve bir hard resetle cozulecegine eminim.Ancak komik olan hard resetin cihazın icindeki software de olması.Donanımsal bir hard reset atmak mumkun degil.Cihazın kullanım kitapcıgında belirli tus kombinasyonları ile send+end+camera+power butonuna basarak hard reset atıldıgı yazıyor ama bu uygulama cihazda denendiginde bir sonuca ulasmıyor.İthalatcı koyuncu elektronige ait des-tech bilisimi aradıgımda(gayet duzgun bir web siteleri olmasına karsın maille gonderdiginiz sorunları hicbir sekilde sallamıyorlar ve geri donus yapmıyorlar) ordaki yetkili arkadas olan Eren bey de donanimsal olarak hard reset atılamayacıgını teyit etti.İsin komik yanı sorunumu ilettigimde cihazı kendilerine gondermemi soylediler.Ancak bunun bana 35ytl +kdv maliyeti olacagını soyledi.Sebebide uzerine program yuklemis olmam ve hatanın bundan kaynaklanmasıymıs.Yani aklınızda olsun koyuncu elektronikten bir cihaz aldıgınızda sakın uzerine program falan yuklemeyin direkt olarak cihazı gormeye bile gerek duymadan garanti dısı bırakabiliyorlar.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

arkadaşım Telefonu tamamen kapat, arkadan pilini çıkar sonra tekrar tak, önce kamera tuşuna basılı tut arkasından yeşil arama tuşuna, ve power tuşunuda basılı tutmaya başla (yani 3 tuşa aynı anda basacaksın), o şekilde düzelecektir.

yemezse
    sim kardı çıkar sonra teli aç, tel açıkken 2 soft key'e ( ekranın hemen altındaki sağlı sollu olan tuşlara ) basılı tutarak resetle ( küçük yuvarlak yere kalemi sokacaksın :))

• Emre kardes yardımın icin gercekten cok tesekkurler.Dedigin sekilde olayı cozdum.Aynen dedigin gibi ı-mate pdal da harici hard reset icin gerekli tus kombinasyonu CALL+CAMERA+POWER imis.Asıl ilginc olan bunu teknik servisin bilmemesi yada bilipte bundan alacakları 35-40 ytlden dolayı bu kadar kolay bir cozumu musterilerinden gizleyerek kucuk hesaplar pesine dusmesi veya musteriye yardımcı olması gereken ilgili alakalı eleman secimi yerine benim karsıma cıkan beyefendi gibi basiretsiz kisileri oraya musteri temsilcisi gibi oturtup imajlarını zedelemesi.Acıkcası sahsen koyuncu elektronik ve urunlerinden cok sogudum eger tum departmanlar bu sekilde calısıyorsa gercekten yazık.
    Aldıkları paranın hakkını veremiyen basiretsiz insanlarla muhatap olupta butun gun bozulan sinirlerimi; en azından burda sizin gibi hicbir beklentisi olmadan insanlara yardımcı olabilmek amacıyla arastırıp cok degerli zamanını harcayarak,bir tesekkurden baska beklentisi olmadan yardımcı olan insanların varlıgını hissetmek insanı bir nebze rahatlatıyor.
    Cok degerli zamanını ayırıp yardımcı oldugun ıcın tekrar cok cok tesekkurler EMRE

• quote:

Emre kardes yardımın icin gercekten cok tesekkurler.Dedigin sekilde olayı cozdum.Aynen dedigin gibi ı-mate pdal da harici hard reset icin gerekli tus kombinasyonu CALL+CAMERA+POWER imis.Asıl ilginc olan bunu teknik servisin bilmemesi yada bilipte bundan alacakları 35-40 ytlden dolayı bu kadar kolay bir cozumu musterilerinden gizleyerek kucuk hesaplar pesine dusmesi veya musteriye yardımcı olması gereken ilgili alakalı eleman secimi yerine benim karsıma cıkan beyefendi gibi basiretsiz kisileri oraya musteri temsilcisi gibi oturtup imajlarını zedelemesi.Acıkcası sahsen koyuncu elektronik ve urunlerinden cok sogudum eger tum departmanlar bu sekilde calısıyorsa gercekten yazık.
    Aldıkları paranın hakkını veremiyen basiretsiz insanlarla muhatap olupta butun gun bozulan sinirlerimi; en azından burda sizin gibi hicbir beklentisi olmadan insanlara yardımcı olabilmek amacıyla arastırıp cok degerli zamanını harcayarak,bir tesekkurden baska beklentisi olmadan yardımcı olan insanların varlıgını hissetmek insanı bir nebze rahatlatıyor.
    Cok degerli zamanını ayırıp yardımcı oldugun ıcın tekrar cok cok tesekkurler EMRE
    ayrıca club imate 'ede üye ol, kayıt esnasında cihazın imei numarasını falan giriyorsun... kayıttan sonra destek kısmına gir. cihazın için büyük ihtimalle yeni firmware yayınlamışlardır.., onu indirip kur.
    senin farkettiğin yada farketmediğin bi çok sorun, belkide yaşadığın cihazın açılamaması sorunu...vb yeni firmware 'ler ile giderilebiliyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.