Şimdi Ara

i20 1.2 d-cvvt lpg dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
20.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı forumlar..
    2013 hyundai i20 1.2 d-cvvt 85 beygir araç aldım yeni..
    aracımda lpg dönüşümü yapmak istiyorum, istanbul avrupa yakasında 5-6 firma ile görüştüm fakat herkes farklı bişey soyleyince kararsız kaldım.
    görüştügüm ve tanıdıgım bir usta AKL taktırmamı, pahalı bi sistem kullanmamın gereksiz oldugunu i20 lerin her kite uyumlu oldugunu soyledi.
    farklı yerler lovato, romano önerdi.. açıkcası muallakta kaldım.
    fiyat ve arıza vermemsi bakımından tavsiyelerinizi bekliyorum..
    AKL kullanırsam motor arıza ısıgı yakar mı, ilk çalıştırmalarda stop etme, tekleme durumu olurmu..
    yada bu markayı tercih etmezseniz uygun fiyatlı ne tavsiye edersiniz..
    şimdiden çok teşekkür ediyorum..

• An itibari ile aracım 78000 km oldu, yani lpg ile ortalama 70.000 yaptım diyebilirim.
    Şu ana kadar yaşadığım sıkıntılar
    - Geçen haftaki yağmurlarda nasıl olduysa aracın beynine(Eku) su sızmış, sadece bir damla kısa devre yaptı, servis saolsu 70 liraya halletti.
    - 10000 km önce gösterge ibresini ve dolum ağzını değiştirdim, dolum ağzına kapak takmadıgım için hata yapmışım yıprandı bozuldu.

Bu iki sıkıntı dışında bugüne kadar üzmedi beni, her 10000km düzenli olarak bakıma giderim aksatmam kesinlikle.

Aracımda motor da gayet iyi durumda..
  • Duzgun bir montajla butun kitler olur. Herkes kendi taktigi kiti onerir. Yalniz 1,2 araclarda cok fazla tasarruf olmaz. Bende 1.2 panda var ordan biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok fazladan kastınız nedir hocam? biraz detay verirseniz.. ben ortalama gunluk 70-80 km yol yapıyorum istanbul şehir içi.. aracın yol bilgisayarı ortalama 6,9 gösteriyor yani 6.9km*4.95tl=0,34 kuruş gibi bi rakam çıkıyor. tabi yol bilgisayarının kararlılıgını test etmedim henüz. depoyu fulledim, biterken fiziki olarakta test edecegim.. sizin lpg deki yakıt sarfiyatınız nedir acaba?
  • test ettiniz mi hocam? ne kadar yakıyor? bir de lpg nasıl oldu? ben de almayı düşünüyorum da ondan sordum.
  • nzhsvc kullanıcısına yanıt
    ustam taktırdıgımdan beri düzenli olarak km tutuyorum..

21.01.2014 47,48 TL 2,92 TL 16,26 173 km 0,274
    26.01.2014 70,00 TL 2,92 TL 23,72 265 km 0,264
    28.01.2014 29,18 TL 2,74 TL 10,64 134 km 0,217
    04.02.2014 102,25 TL 2,80 TL 36,53 398 km 0,257
    11.02.2014 79,41 TL 2,59 TL 30,66 348,7 km 0,228
    19.02.2014 83,27 TL 2,59 TL 31,36 381,9 km 0,218
    25.02.2014 84,07 TL 2,59 TL 32,46 344,1 km 0,244
    11.03.2014 87,17 TL 2,54 TL 34,32 403 km 0,216

şuan ortalama 0.22 kuruş diyebiliriz..
    kullanmaya başladığım güünden beri en ufak bi sıkıntı yaşamadım ustam. çok şükür çok memnunum.. ileride ne olur bilemem, ama yerli marka oldugu icin sıkıntı olsada yedek parçası ucuz.. 1000 liraya taktırdım 4 ayda kendini amorti edecek. geçen hafta bi araç arkadan çarpmıştı tampon kırıldı, servise bıraktım kaskodan ikame araç aldım, clio 4 dizel verdiler. bi haftada 350 km yol yaptım 130 tl yaktı.. kesinlikle dizelden daha üstün.. performans olarak kayıp yok diyebilirim. 1.2 arabanın verebilecegi kadarını veriyor..
  • cevaplarınız için teşekkür ederim.
    rica ederim bir nebze yardımım dokunursa ne mutlu.. ben o kadar araştırdım kimsedne bişey alamamıştım.. işini halleden bi daha ugramıyor foruma.. ufak motorda fazla tasarruf olmaz diyenlere aldırış etmeyin.. bide dönüşüm yaparsanız lpgde opetten şaşmayın. bana bu şekilde soylendi, şuan piyasada 2,70 civarında lpg. ben her salı kampanya yapan bi opet buldum 2,54 e alıyorum.. ilaç gibi :)
    son yakıt değerleri

18.03.2014 79,83 TL 2,52 TL 31,68 351,4 km 0,227
    25.03.2014 79,91 TL 2,52 TL 31,71 370,4 km 0,215
  • 19 mart 2014 - 24 mart 2014
    400 km ş.dışı (ort.hız 120) - ş.içi 290 km....

toplam yakıt 150 tl 2.60'tan
    km.'de ort. 0.21 kuruş
    hayırlı olsun ustam. taktırdınız demekki. hangi marka taktırdınız. yakıt tüketimi gayet iyi. hayırlı olsun. varmı şikayet
  • hocam yeni aldm aracı. hazır takılıydı. atiker marka var. memnunum şuana kadar. herhangi bir sıkıntım yok şükür
    rabbim kaza bela vermesin. güle güle kullanın.. bende yeni aldım sayılır. gayet memnunum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanmaraz

rabbim kaza bela vermesin. güle güle kullanın.. bende yeni aldım sayılır. gayet memnunum..

amin. size de keyifli, kazasız belasız sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanmaraz

s.a.
    hayırlı forumlar..
    2013 hyundai i20 1.2 d-cvvt 85 beygir araç aldım yeni..
    aracımda lpg dönüşümü yapmak istiyorum, istanbul avrupa yakasında 5-6 firma ile görüştüm fakat herkes farklı bişey soyleyince kararsız kaldım.
    görüştügüm ve tanıdıgım bir usta AKL taktırmamı, pahalı bi sistem kullanmamın gereksiz oldugunu i20 lerin her kite uyumlu oldugunu soyledi.
    farklı yerler lovato, romano önerdi.. açıkcası muallakta kaldım.
    fiyat ve arıza vermemsi bakımından tavsiyelerinizi bekliyorum..
    AKL kullanırsam motor arıza ısıgı yakar mı, ilk çalıştırmalarda stop etme, tekleme durumu olurmu..
    yada bu markayı tercih etmezseniz uygun fiyatlı ne tavsiye edersiniz..
    şimdiden çok teşekkür ediyorum..

selamlar,
    aynı araçtan bendede var ve bende yakıttan müzdaribim,siz hangi markayı taktırdınız,kaça mal oldu ve en önemlisi lpg bizim araçların sübaplarını eritiyormuş,ben servise danıştığımda öyle söylemişlerdi.

• zynox Z kullanıcısına yanıt
    merhaba.. kusura bakmayın yeni gordum mesajı, ben kaç yere sordum cvvt motorlarda bu tip bi sorun yok, yani o kadar lpg ciye sordum sıkıntı yok. ki öyle bi durum olsa piyasada hyundai ticari taksi dolaşıyor tonla, onlar yapmazlardı o zaman.. artı eniştem de kullanıyor en son 450.000 km olmustu daha motor icin servise gitmemiş.. sanırım yeterlidir.. servislerinkide tahminim iş güzarlıktır, firma lpg tkaılmasını istemedigi icin servis elemanları caydırıcı konuşur diye tahmin ediyorum..
    bende atiker var, şuan 10 bin km yaptım.. ilk bakımına girdim.. en ufak bi problemim yok. bana 1000 liraya mal oldu lpg, artı 400 e yakın da işletme ruhsat falan tuttu.. ama parasını cıkarttı üstünede tahmini koydugum benzini düşünce 200 tl para kaldı.. 6 ayda..
  • herkese selamlar arkadaşlar,

aynı araç bende var. şu anda 30.000 km. de metalik gri hyundai i20 1.2 cvvt benzinli. 2012.

4 bin km. deyken LPG atiker taktırdım.(daha önce taktırsam daha iyi olurdu tabi) performansından çok memnunum. geçen hafta bodruma gittim geldim. km. de 0.17 kuruş hesapladım uzun yolda (lpg 2.38 den yakaladım)

şehir içinde ortalama 0.22 kuruş hatta bazen 0.25 kuruşu buluyor trafik yoğunluğuna göre.

tavsiyem 10 bin km.de bir lpg bakımını yaptırınız. filtreler, gaz ayarı v.s.

2 sorum olacak:

1- hangi yağ kullanıyorsunuz arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgi alabilir miyim? ben Sürekli olarak Mobil 5-30 yağ kullanıyorum. araç her geçen gün daha performanslı geliyor(motor açılıyor sanki git gide)

2- dijital gösterge panelimde yakılan benzin 5.4- 5.2 arası değişiyor. tabi bu rakamı benzin olarak hesaplıyor sistem. lpg yaktığım için %20-25 daha fazla hesaplamak gerekir diye düşünüyorum. siz bu rakamları hiç takip ediyor musunuz ?

saygılarımla

• Merhaba arkadaşlar,

2. el araç ararken Hyundai'nin kampanyasını gördüm (20 ay 20000TL%0 faiz). Temiz bir araç bulamayınca ben de sıfır i20 1.2 D-CVVT Sense modeli almayı düşündüm. Yukarıda yazılanları okuduğuma göre LPG'yi taktıran memnun kalmış ve gayet ekonomik oluyor. Bir arkadaşım LPG'de sorun yaşadı, LPG'nin markası önemli mi? Aldıktan sonra hemen LPG takmak araç açısından bir sıkıntı yaratır mı?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafay87 -- 24 Ağustos 2014; 15:14:32 >
  • Breathe78 kullanıcısına yanıt
    castrol yağ tavsiye ederim. hangi ticari taksi kullanıcısına sorsam onu tavsiye ediyor..
    lpg ölçümü icin yol bilgisayarı yanıltıcı oluyor, zaten göstergelerde saglıklı calısmıyor. ben surekli depoyu fulluyorum km yi sıfırlıyorum ona gore ölçüm yapıyorum..
  • mustafay87 M kullanıcısına yanıt
    selam.. ben 7000 km de taktırdım yaklasık olarak.. şuan tam 20bindeyim.. çok şükür saat gibi çalışıyor. atiker taktırdım ben.. lakin herkesin tavsiyesi brc, seçim senin.. ben bir daha arac alırsam brc taktıracagım, atikerden sıkıntım oldugu icin degil sadece otomobil firmalarıda brc tavsiye ettigi icin..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.