Arkadaşlar biliyorum bu forum genel olarak masaüstü bilgisayarlar için kullanılıyor ancak mobil işlemcilerden de anlayacağınızı düşündüğüm için buraya konuyu açıyorum. Sürem kısıtlı 2 gün içerisinde aynı laptopun 2 farklı versiyonu arasında tercih yapacağım.
Sorum başlıktaki gibi. Bir versiyonunda 4030u var diğerinde ise 4010u var. Performans anlamında bir fark hisseder miyim? Laptopun kullanım amacı ofis programları ve internet olacak. Oyun oynamayacağım.
Laptopların fiyatları aynı hemen hemen. i3 4010u'lu versiyonunda GT820m ekran kartı varken, i3 4030u'lu versiyonda harici ekran kartı yok.
İnternette de pek bilgi yok ancak i3 4030u 9 ay sonra çıkmış ve GHz bakımından 0.2 GHz daha önde. Biri 1.7 GHz diğeri 1.9 GHz. Ama bu değerler bir anlam ifade ediyor mu bilmiyorum size sormak istedim. Fiyat farkı yokken işlemciden feragat edip 820m'li versiyonu mu almalıyım yoksa 4030u'yu tercih etmem bana performans anlamında elle tutulur bir şey kazandırır mı?
Not: Overclock vs yapılmayacak Laptop windows 8.1 veya 10 üzerinde çalıştırılacak.
0.2ghz fark değil ofis,internet kullanımı ağır yükte bile performans anlamında hissetmek mümkün değil denebilir.820m oyun oynamayacksanız zaten ofis,internet kullanımı için bir anlam ifade etmez ve hatta zaten kullanım sırasında devreye bile girmez..işlemcideki paylaşımlı grafik birimi kullanılır yine..fiyatlar aynı ise harici ekran kartlı model alınabilir,kullanımda bir fark oluşturmaz sizin yazdıklarınız için ama en azından satarken değeri yüksek olacaktır..gerçi uzun süre kullanırım,gittiği yere kadar diyen biri için önemsiz böyle şeyler ama kimisi satışınıda düşünebilir
ofis,internet kullanımı için iki cihazda aynı işi aynı performansta yapacak..oyun vb oynamam diyorsunuz,pil kapasitesi,usb sayısı vb etkenlerde benzer ise ki madem fiyatta benzer 820m li cihazı alırdım ben