Şimdi Ara

i3-4130 vs OC'siz 6300 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Yok hacı şöyle böyle HT'li işlemciyle idare edilir yine 1 kaç sene de g serisi işlemciler şu an para israfı.

bikaç sene kullanılıp geçilecekse i3 4310 tamam ama bikaç ay için para israfı çünkü aldıgın fiyata satamayacaksın g3220 yi satmasanda olur elde yedek durur :) ama yinede FX6300mü i3 4310 mu deseler uzun vadeli kullanımda fx6300 derim bas overclocku kullan :)
  • 3-4 sene rahat kullanırım i3-4130'u. Hali hazırda 1150 soketinde 3-4 yıl sonrası için bile yeterli gelecek işlemciler varken AMD den FX'e devam edilip edilmeyeceği, edilse dahi soket yapısının korunup korunmayacağı konusunda ses seda yok. i3-4130 ve 270x ikilisi BF4'ün altından kalkamaz mı mantle ile beraber?
  • Yeni nesil oyunlar çekirdek sayısına baktığı için oyun konusunda fx6300 daha iyi olur. İntel alıcaksan i5 aşağısı alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4770k veya 4670k alacağım diyorsan i3 al.ama uzun süre kullanacaksan fx6300 daha iyi bir seçim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypafix

Yakın zamanda orta karar bir PC'yi sıfırdan tüm içerikler dahil olacak şekilde toplamayı düşünüyorum. Ve yüksek ihtimal ekran kartını yaza bırakacağım. İlk olarak şunu söyleyerek başlayayım, herhangi bir markanın fanı değilim lakin AMD'ye karşı sempatim vardır. FX 6300'ün fp olarak kendi fiyat aralığında en iyi işlemci olduğunu düşünürüm, lakin aşağıda yazacağım bazı durumlardan dolayı i3-4130 ciddi derecede aklımı çeliyor.

1-) İşlemci soğutucusu almayı düşünmüyorum, dolayısıyla işlemciye OC yapmayı da düşünmüyorum. Yani bu iki işlemciyi default hızlarında karşılaştırmanızı rica edeceğim.

2-) Bu madde biraz uzun, özetleyeyim: Fiyat bakımından karşılaştırma yapmayın lütfen. Çünkü bu PC'yi toplarsam, 4-5 yıl sonra elime geçecek olan ilk adam gibi PC olacak, ekran kartını aniden alırsam son 5 sene biriktirdiğim oyunların acısını çıkartırım o PC'den (Portal'ı bile oynayamadım yahu ) Ekran kartını alırsam yazın alacağım, yüksek ihtimal 270 yahut 270x olacak, artık yazın fiyatların ne duruma geleceğine bağlı bu. Okulu uzatmaya niyetim yok, kendimi frenlemek zorundayım. Kısaca, PC'yi ilk aldığımda bana görüntü vermesi (1920*1080'de) gerek. AMD alırsam 6300'ü ASUS M5A97 R2.0 ile, Intel alırsam 4130'u MSI Z87-G43 yahut bunun Gaming versiyonu ile kullanacağım. Anakart + İşlemci fiyatları arasındaki fark 150 ila 175 lira arasında değişiyor, bu farkı ödemek bana çok koymaz zira AMD'de HDMI ile görüntü almak için ekran kartına vereceğim para bunun en az yarısı.

3-) İleride işlemciyi yükseltmek istersem AMD tarafında çıkabileceğim max nokta 9590 iken İntel'de 4770k var, ve pahalı işlemcilerde Intel tercih etmek daha akıllıca geliyor bana. Z87 anakart almak istememin başlıca sebebi bu.

4-) FX 6300'ün oyunların altından kalkabileceğini bilmekle beraber (ekran kartı ile tabi) forumda genel olarak eski oyunlarda (optimizasyon sıkıntısı olanlar ve çok çekirdeğe adapte olamamışlar) AMD'nin geri kaldığı, yeni oyunlarda da anlık da olsa FPS düşüşleri yaşandığına dair ortak bir görüş olduğu izlenimine kapıldım. Bu iki olay da benim için önemli, zira biriktirdiğim bir ton oyun var oynayacak.

5-) Render yapmayı düşünmüyorum, istisnai durumlar haricinde çizim yahut video editlemek zorunluluğum yahut isteğim yok.

6-) İşlemci soğutucusu al(a)mayacağımdan kısa vadede ısınma sorunları ve uzun vadede elektrik sarfiyatı benim için önemli. Intel bildiğim kadarıyla bu konuda AMD'den önde.

Bu sebepleri göz önüne aldığımda i3-4130'un benim için daha doğru bir tercih olduğu sonucuna varıyorum, lakin haklı mıyım yoksa kendimi mi kandırıyorum, bu konuda bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, bu kadar uzun bir soruyu okuduğunuz için de teşekkür ederim.

bu yazılanlardan sonra şiddetle i3 430 tavsiye ederim çünkü senin isteklerinle daha çok öertüşüyor.

• Belki konuyu hortlatıcam ama İşlemci alacak arkadaşlar için en azından bir fikir olur.2014 Ocak ayında bir sistem topladım Fiyat/Performans olarak amd 'de karar kıldım (kılmaz olaydım(kimse intelcisin demesin fan felan değilim) )

Sistem iyi güzel çalıştı 4 ay sonra felan ufak tefek video dönüştürme (render) işlemleri yaptıgımda işlemci (AMD FX 6300 STOK FAN) 70-80- derecelere geliyor ve render daha %60 dayken (yani rendera başlayalı 6 dk olmuş) sistem kendini korumaya almak için makina kapanıyor render hayal oluyordu.
    Dedik boşver renderda yapma.. crysis 2 + youtube 'dan müzik dinlerken baktım gene oyuna girdikten 15 dk sonra küt kapanma problemleri tekrarlamaya başladı AI Suite denilen asus ısı proğramında kendini gösteriyor genelde 72 dereceyi geçince kapatıyor makina kendini. aldığım vatana götürdüm işlemci macununu yenilediler 3 ay daha sorun kalmadı. 3 ay sonra gene aynı sorunlar başladı.

Ben bu AMD FX 6300 'ün termal macununu her 3-4 ayda bir yeniliceksem ne anladım bu işten AMD Eski meşhur ısınma problemleri kalmadı diye aldık gördümki aynen devam ediyor. bu amd 6300 e vereceğim paraya + ekstra birde sogutucu almam gerek 100-200 lira ki iş yapsın ee nerde kaldı ozaman bunun fiyat performans durumu 200 fazla vericeksem intel alır rahatıma bakarım...

Bir Daha AMD almam demiyorum ama Bu fx 6300 modelini kimseye tavsiye etmem oyun + video izletemeyen ısıdan kapanan işlemcinin gereği yok.

SİSTEM BU:
    işlemci: AMD FX 6300
    anakart : Asus M5A97 R2.0
    RAM : KINGSTON 10 GB 1600MHZ
    HDD : 1 TB WD
    KASA: XIGMATEK 600W psu

• Sana gelen işlemci sorunlu olabilir forumda böyle bir sorun yaşayan görmedim ben başka
  • Cpu sorunlu olabilir.. yada anakartinizda sorun olabilir kaldiki stock fan intelden çok daha iyi. Kasaniz nedir? Egzos fan varmi? Anakart biosu guncelmi? Siz sorun yaşadiniz diye başkasi sorun yaşiyacak diye birsey yok. Kaldiki en az isinan cpu Amd'nin sorun ya sisteminizde yada cpu sorunlu

• I3 guzel tbiki ama fx6300 un hkkini yemeyin

• @tayfn1907 sende 6300 ve stok fanmı var şuan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Cpu sorunlu olabilir.. yada anakartinizda sorun olabilir kaldiki stock fan intelden çok daha iyi. Kasaniz nedir? Egzos fan varmi? Anakart biosu guncelmi? Siz sorun yaşadiniz diye başkasi sorun yaşiyacak diye birsey yok. Kaldiki en az isinan cpu Amd'nin sorun ya sisteminizde yada cpu sorunlu

Kasa bu aşağıdaki Resimde gördüğün gibi 2 adet fan var ön ve arkada + kasanın üstü altı sol kapağı baya mazgallı yani delikli (mesh diyorsunuz sanırım siz ona) şuan bile internet sayfası açık sadece 49 derece. sizce bu termal macunun 2-3 ayda bir yenilenmesi normalmi yenileyince sorun ortadan kalkıyor. (allahtan default ayarlarda oc yapsam demekki yumurta pişirrim üstünde)

i3-4130 vs OC'siz 6300

• Termal macun ne kullaniyorsunuz? Kaldiki 3 ayda termal macun kurumaz.. Siz bence bios update yapin kasayi temizleyin zira stock fanin performansi 70 liralik sogutucu kadar..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.