Şimdi Ara

i3-4130 vs OC'siz 6300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda orta karar bir PC'yi sıfırdan tüm içerikler dahil olacak şekilde toplamayı düşünüyorum. Ve yüksek ihtimal ekran kartını yaza bırakacağım. İlk olarak şunu söyleyerek başlayayım, herhangi bir markanın fanı değilim lakin AMD'ye karşı sempatim vardır. FX 6300'ün fp olarak kendi fiyat aralığında en iyi işlemci olduğunu düşünürüm, lakin aşağıda yazacağım bazı durumlardan dolayı i3-4130 ciddi derecede aklımı çeliyor.

1-) İşlemci soğutucusu almayı düşünmüyorum, dolayısıyla işlemciye OC yapmayı da düşünmüyorum. Yani bu iki işlemciyi default hızlarında karşılaştırmanızı rica edeceğim.

2-) Bu madde biraz uzun, özetleyeyim: Fiyat bakımından karşılaştırma yapmayın lütfen. Çünkü bu PC'yi toplarsam, 4-5 yıl sonra elime geçecek olan ilk adam gibi PC olacak, ekran kartını aniden alırsam son 5 sene biriktirdiğim oyunların acısını çıkartırım o PC'den (Portal'ı bile oynayamadım yahu ) Ekran kartını alırsam yazın alacağım, yüksek ihtimal 270 yahut 270x olacak, artık yazın fiyatların ne duruma geleceğine bağlı bu. Okulu uzatmaya niyetim yok, kendimi frenlemek zorundayım. Kısaca, PC'yi ilk aldığımda bana görüntü vermesi (1920*1080'de) gerek. AMD alırsam 6300'ü ASUS M5A97 R2.0 ile, Intel alırsam 4130'u MSI Z87-G43 yahut bunun Gaming versiyonu ile kullanacağım. Anakart + İşlemci fiyatları arasındaki fark 150 ila 175 lira arasında değişiyor, bu farkı ödemek bana çok koymaz zira AMD'de HDMI ile görüntü almak için ekran kartına vereceğim para bunun en az yarısı.

3-) İleride işlemciyi yükseltmek istersem AMD tarafında çıkabileceğim max nokta 9590 iken İntel'de 4770k var, ve pahalı işlemcilerde Intel tercih etmek daha akıllıca geliyor bana. Z87 anakart almak istememin başlıca sebebi bu.

4-) FX 6300'ün oyunların altından kalkabileceğini bilmekle beraber (ekran kartı ile tabi) forumda genel olarak eski oyunlarda (optimizasyon sıkıntısı olanlar ve çok çekirdeğe adapte olamamışlar) AMD'nin geri kaldığı, yeni oyunlarda da anlık da olsa FPS düşüşleri yaşandığına dair ortak bir görüş olduğu izlenimine kapıldım. Bu iki olay da benim için önemli, zira biriktirdiğim bir ton oyun var oynayacak.

5-) Render yapmayı düşünmüyorum, istisnai durumlar haricinde çizim yahut video editlemek zorunluluğum yahut isteğim yok.

6-) İşlemci soğutucusu al(a)mayacağımdan kısa vadede ısınma sorunları ve uzun vadede elektrik sarfiyatı benim için önemli. Intel bildiğim kadarıyla bu konuda AMD'den önde.

Bu sebepleri göz önüne aldığımda i3-4130'un benim için daha doğru bir tercih olduğu sonucuna varıyorum, lakin haklı mıyım yoksa kendimi mi kandırıyorum, bu konuda bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, bu kadar uzun bir soruyu okuduğunuz için de teşekkür ederim.

• ben ssenin yerinde olsam i3 4130 alırdım ki öyle yaptım :D fx6300 çok sorunlu dediler benimde gözüm korktu bunu aldım ama iyiki almışım tüm oyunlarda bu sistemle en az 30 maximum 150 fps artış oldu(150 fps league of legendste oldu önceden 30 40 tı şimdi 160 190 160ın altına düşmedi hatta bazen 250 oluyo
  • Ne büyük ikilemde kalmışsın dostum ya... ben sana ap ayrı bir çözüm önersem peki? sana koymayacak :) 760g chipsetli bir anakart + FX6300 al overclockda yapma 270-270x ikilisini çok rahat overclocksuz besler diye düşünüyorum benim fx6200 overclocksuz 7870xtyi beslediyse onuda besleyecektir 64kisilik shanqai de bf4 te mantle açarsam min 80fps alıyorum açmazsamda min 45 :) geçen gün test etme imkanı buldum :)

6300de bi tık üsttedir perf olarak 6200den... benim tercihim fx6300 yönünde stok sogutması oldukça iyi bi sıkıntı yaratmıyo biraz sesli ama asus anakart alırsan ses sorununu EPU ile çözüyorsun... ama çok ileriyi düşünüyosan i3 + 87 anakart derim ama i3ün performansı seni memnun edermi bilmem son çıkan oyunlarda çekirdek gücü artık yetmiyor... ben Msi g46 + fx6300 ikilisinden yanayım biraz daha para verirsen m5a97 evo + fx6300 al :) ileride 4770k alırım sorusunaysa sence o kadar zaman beklemek seni memnun edecekmi? neden aldıgın gibi istediğin performansı elde etmiyorsun? anakart işlemci ikilisine az para ver ileride ederine sat yenile? ekran kartın güç kaynağın biyere kaçmayacak :) ki çok gerekte duyacağını sanmam bikaç sene :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hypafix

Yakın zamanda orta karar bir PC'yi sıfırdan tüm içerikler dahil olacak şekilde toplamayı düşünüyorum. Ve yüksek ihtimal ekran kartını yaza bırakacağım. İlk olarak şunu söyleyerek başlayayım, herhangi bir markanın fanı değilim lakin AMD'ye karşı sempatim vardır. FX 6300'ün fp olarak kendi fiyat aralığında en iyi işlemci olduğunu düşünürüm, lakin aşağıda yazacağım bazı durumlardan dolayı i3-4130 ciddi derecede aklımı çeliyor.

1-) İşlemci soğutucusu almayı düşünmüyorum, dolayısıyla işlemciye OC yapmayı da düşünmüyorum. Yani bu iki işlemciyi default hızlarında karşılaştırmanızı rica edeceğim.

2-) Bu madde biraz uzun, özetleyeyim: Fiyat bakımından karşılaştırma yapmayın lütfen. Çünkü bu PC'yi toplarsam, 4-5 yıl sonra elime geçecek olan ilk adam gibi PC olacak, ekran kartını aniden alırsam son 5 sene biriktirdiğim oyunların acısını çıkartırım o PC'den (Portal'ı bile oynayamadım yahu ) Ekran kartını alırsam yazın alacağım, yüksek ihtimal 270 yahut 270x olacak, artık yazın fiyatların ne duruma geleceğine bağlı bu. Okulu uzatmaya niyetim yok, kendimi frenlemek zorundayım. Kısaca, PC'yi ilk aldığımda bana görüntü vermesi (1920*1080'de) gerek. AMD alırsam 6300'ü ASUS M5A97 R2.0 ile, Intel alırsam 4130'u MSI Z87-G43 yahut bunun Gaming versiyonu ile kullanacağım. Anakart + İşlemci fiyatları arasındaki fark 150 ila 175 lira arasında değişiyor, bu farkı ödemek bana çok koymaz zira AMD'de HDMI ile görüntü almak için ekran kartına vereceğim para bunun en az yarısı.

3-) İleride işlemciyi yükseltmek istersem AMD tarafında çıkabileceğim max nokta 9590 iken İntel'de 4770k var, ve pahalı işlemcilerde Intel tercih etmek daha akıllıca geliyor bana. Z87 anakart almak istememin başlıca sebebi bu.

4-) FX 6300'ün oyunların altından kalkabileceğini bilmekle beraber (ekran kartı ile tabi) forumda genel olarak eski oyunlarda (optimizasyon sıkıntısı olanlar ve çok çekirdeğe adapte olamamışlar) AMD'nin geri kaldığı, yeni oyunlarda da anlık da olsa FPS düşüşleri yaşandığına dair ortak bir görüş olduğu izlenimine kapıldım. Bu iki olay da benim için önemli, zira biriktirdiğim bir ton oyun var oynayacak.

5-) Render yapmayı düşünmüyorum, istisnai durumlar haricinde çizim yahut video editlemek zorunluluğum yahut isteğim yok.

6-) İşlemci soğutucusu al(a)mayacağımdan kısa vadede ısınma sorunları ve uzun vadede elektrik sarfiyatı benim için önemli. Intel bildiğim kadarıyla bu konuda AMD'den önde.

Bu sebepleri göz önüne aldığımda i3-4130'un benim için daha doğru bir tercih olduğu sonucuna varıyorum, lakin haklı mıyım yoksa kendimi mi kandırıyorum, bu konuda bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, bu kadar uzun bir soruyu okuduğunuz için de teşekkür ederim.

4130 öneririm 1 ay önce topladığım sisteme aldım çok güzel aynı zamanda i3 ün üst seviye bir işlemcisidir i5 e yakın performans verir tabi bu söylediğim tüm i5 ler için geçerli değil.

• O.c. yapılmayacaksa İ3 alın , FX serisi o.c. ile şahlanır normal kullanımda i3 daha iyi performans verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 12 Şubat 2014; 8:32:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21olcaybaba21

ben ssenin yerinde olsam i3 4130 alırdım ki öyle yaptım :D fx6300 çok sorunlu dediler benimde gözüm korktu bunu aldım ama iyiki almışım tüm oyunlarda bu sistemle en az 30 maximum 150 fps artış oldu(150 fps league of legendste oldu önceden 30 40 tı şimdi 160 190 160ın altına düşmedi hatta bazen 250 oluyo

Sormasi ayip ta fx 6300 e kim sorunlu dedi.Bugune kadar ne bu forumda nede baska biryerde 6300 e olumsuz yorum yapan gormedim.Gorecegimide sanmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem 4130 yönünde olur gayet güzel işlemcidir fiyat farkına değer emin ol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 870 vs i5 750?
    9 yıl önce açıldı
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oc yapmıyacaksan gözün kapalı core i3 4130 al fx 6300 ün artısı oc kapasitesi
  • FX6300 kullanıyorum tavsiye ederim hiç bir sorunu da yok bu arada sorunu var diyenler yanlış bilgilendirme almış
  •  i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300

Bunun haricinde bir kaç test şurada var:http://www.bit-tech.net/hardware/2013/11/14/intel-core-i3-4130-haswell-review/5

Belki daha fazla da bulunabilir i3 4130 fena işlemci değil, platform olarakta daha iyi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300
     i3-4130 vs OC'siz 6300

Bunun haricinde bir kaç test şurada var:http://www.bit-tech.net/hardware/2013/11/14/intel-core-i3-4130-haswell-review/5

Belki daha fazla da bulunabilir i3 4130 fena işlemci değil, platform olarakta daha iyi duruyor.

Ve 2500k 4670kyı tokatlar bf4 te hahah traktör mübarek ama kendi fiyat aralarındaki işlemcilere bakacak olursan oyun bazında pek fark yaratmıyor bende 8320 vs 6200 testi yaptım 7870xt ile arada abartı fark bulamadım 5-8 fps arası bi düşüş oldu... overclock yaptıkca arada kapanıyor zaten (gerçi 3.8ghz 6200 4.2ye çıkardm aradaki fark kapandı sadece...) 2çekirdekli 4310 ben kullandım ağır kullanıma geçince çoklu işlemlerde tökezliyor... oyun bazında fark yok ama genel anlamda 6300 daha iyi bir işlemci sonuçta 7/24 oyun oynanmayacak değilmi?... 6tokmak vs 2.5 tokmak...

• FX6300 al pişman etmez emin ol
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Eğer daha sonra i7'ye geçerim maksadıyla alınıyorsa tamam ancak uzun süreli kullanım düşünülüyorsa ben de fx6300 alınması taraftarıyım. Konudaki i3 4130'ü önerenlerin sayısı çok olduğu için de testlere bakıp paylaşma ihtiyacı duydum ve paylaştım. Multitasking testleri de var bakılabilir paylaştığım linkte.
  • Net ve kesin olarak Crysis 3 ve BF 4 tarzı multithread destekleyen/isteyen oyunlar oynanacaksa fx 6300

Geri kalan herşey için i3 :)

zira i3 çok çekirdeğe yüklenen uygulamalar hariç çok güçlü bir dual core işlemcidir. Aslında BF4'ün de altından kalkar ama FX 6300 kadar olmaz.
  • quote:

Eğer daha sonra i7'ye geçerim maksadıyla alınıyorsa tamam ancak uzun süreli kullanım düşünülüyorsa ben de fx6300 alınması taraftarıyım. Konudaki i3 4130'ü önerenlerin sayısı çok olduğu için de testlere bakıp paylaşma ihtiyacı duydum ve paylaştım. Multitasking testleri de var bakılabilir paylaştığım linkte.

Ben o durumda düzgün anakart ve G3220 öneriyorum... sonuçta eninde sonunda değişecek dimi neden fazla para verilsin i3 4310a... parasını pek hak etmiyor şahsen fx6300 gibi bir rakibi varken... tamam oyunlarda fena değil ama genel anlamda bakacak olursak testlere hem oyunlarda hemen hemen aynılar... hemde multitasking olsun diğer konularda olsun render olsun fx6300 daha başarılı... 2 çekirdekli işlemci devri malesef artık kapandı... son dönemlerini yaşıyo geçen senede dx10 kartların devri kapandı... Fx6300 + 970 chipset anakart piyasadaki en iyi fp ürünü ama daha iyisine geçmek için para biriktirilecekse oc vs işlemlerlede ugrasılmıyosa b85veya üsü chipsette intel anakart + g3220... bence oldukca basarılı bir işlemci fiyatına göre x2 270den faha başarılı buluyorum... x4 740la yarısamasada...

• Herkese teşekkürler. 1150 soket işlemci almaya neredeyse tamamen karar verdim. Lakin OC yapmaktan uzun vadede de soğuduğum için konunun ilk mesajında yazdığım kart bana biraz lüks gelmeye başladı zira kartı ucuzlatabilirsem i3-4130 yerine i5-4440 düşünebilirim. Şu konuda 1150 soket anakart tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim, burayı daha fazla uzatmanın anlamı kalmadı bence.
    Sen bi ara testlere falan iyice bi göz at. Hyperthreading'i falan hiç hesaba katmıyorsun ve bunun oyunlardaki etkilerini vs. Öyle ki linkini attığım testlerdeki Multitasking testlerine bile bakmadan saçma sapan G3220 falan önermişsin ve bunu eski dandik athlon serisi AMD işlemcileriyle falan kıyaslayarak yüceltmeye çalışmışsın. Bunlar cahilce şeyler, testlerin resimlerini de koydum, başka testler için linkte verdim. Ne g3220 kardeşim
  • hypafix H kullanıcısına yanıt
    İleride işlemciyi 4770k'ya yükselmeyeceksen Fx6300 daha mantıklıdır.
  • quote:

Sen bi ara testlere falan iyice bi göz at. Hyperthreading'i falan hiç hesaba katmıyorsun ve bunun oyunlardaki etkilerini vs. Öyle ki linkini attığım testlerdeki Multitasking testlerine bile bakmadan saçma sapan G3220 falan önermişsin ve bunu eski dandik athlon serisi AMD işlemcileriyle falan kıyaslayarak yüceltmeye çalışmışsın. Bunlar cahilce şeyler, testlerin resimlerini de koydum, başka testler için linkte verdim. Ne g3220 kardeşim

Yanlış anladın diyorumki eğer i7 ye geçilecekse bikaç ay içerisinde i3 4310 almanın bir anlamı yok g3220 alıp i7 e geçilir ben g3220yi x4 le karsılastırdım biraz karışık anlatmışım kusra bakma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Şubat 2014; 18:12:49 >

Yok hacı şöyle böyle HT'li işlemciyle idare edilir yine 1 kaç sene de g serisi işlemciler şu an para israfı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.