Şimdi Ara

i3 4160 sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i3 4160 GTA5 'de 70-65 sıcaklığa ulaşıyor. Ayrıca ekran kartıda 60 dereceye ulaşto. Bu değerler normal midir ?

• normal
  • Stok fan ve yüke göre normal sayılır, sen yine de emin olman için stok fan ya da soğutucu montajını yeniden gözden geçir.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    montaj ilk günkü gibi hiç dokunulmadı
  • Tehlikeli sıcaklıklar değil.

Ortam sıcaklığı, kasa fanları ve kasanın rahatça hava alabileceği bir yerde olup olmaması sıcaklığı doğrudan etkiler.

Yine de CPU'nun ekran kartından fazla ısınması ile daha önce hiç karşılaşmadım. Soğutucunun ayaklarından biri tam oturmamış olabilir.
  • Kasa içi kablo düzeni ve soğutma konusu da önemli bu konuda, kullandığın kasa nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kasa içi kablo düzeni ve soğutma konusu da önemli bu konuda, kullandığın kasa nedir ?

Xıgmatek asgard 382 500w
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    6 yıl önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Kasanın içini hiç açmadım vatandaki adamın topladığı gibi kasanın altı hariç 5-10 cm aralık var
  • Kasanın önde ve arkasında birer adet 12cm'lik fan var sanırım, duruma göre üste egsoz fan yani dışarıya üfleyecek şekilde, yana da içeriye üfleyecek şekilde bir fan eklenebilir.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda ekran kartı alacağım. O yüzden masraf yapmak istemiyorum siz bu sıcaklıkların normal olup olmadığını söyler misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komali16 -- 10 Haziran 2015; 13:09:09 >
  • 66 dereceye kadar sorun olmaz.
  • 66 dereceyi geçti zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: komali16

66 dereceyi geçti zaten

Aksini iddia etmedim. Intel'in uygun gördüğü maksimum sıcaklıktan bahsediyorum.
  • bu sıcaklığı geçti bir sorun olur mu?
  • laptoplarda bile i5 4200m 80-85 derece olurken masaüstünde i3 4160 ın 70 dereceyi geçmesi ilginç.Bi kontrol et derim.

bu arada i5 4200m örnek vermemin sebebi çekirdeklerinin i3 4160 ile aynı olmasıdır sadece core hızları farklıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.