Şimdi Ara

i3 550 ile FX 8350 arasında gerçekten de dağlar kadar fark var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle izah edeyim:

önerdiğin anakart gayet makul idi ve ben de senin gibi düşünüyordum lakin alacağım yerde stokta yok şu anda ve benim gösterdiğim gaming olan kart ile aralarında 17 $ fark var burada. kampanyası varmış gaming olanın. bu nedenle onu alayım gitsin diye düşündü idim.

ekran kartını Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB alsam, 8300 işlemci bunu taşımakta sorun yaşamaz öyle değil mi? yine dediğim gibi, alacağım yerde şu an kampanyası olduğundan 200$ civarına alabileceğim bu ekran kartını, bu nedenle buna yöneldim sonradan. -->http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html (bunu link olsun diye verdim, vatan'dan almayacağım)

biliyorum çok kafa açtım ama 3-4 yılda bir kez yaşanan bir durumu yaşıyorum, malum :D

son safhada, bir itirazınız yoksa şu şekilde siparişimi veriyorum:

AMD FX X8 8300 Soket AM3+ 3.3GHz 16MB Önbellek 95W 32nm İşlemci

Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

• 380 4gb modeline 8300 yeter ama oyununa gore arkadas sevmedim ben bu 3.3 ghz'yi dersen oc konusunda ben yardimci olurum.ben 3.5 ghz ile gta5 oynamistim takilmadan ki kartim da 380 ayarinda olduguna gore pek sorun yasamaman lazim diger oyunlarda cunku gat5 daha cok islemci istiyor ama tek cekirdege bindiren wow oynuyorsundur onu bilemem.normal piyasa oyunlarinda sorun olmaz 4 ghz yaparsak hic sorun olmaz.i5+7850 alacagina 8300+285 bile daha iyi olur diyordum sen 4gb 380'e karar vermissin kullandim ben o karti gayet guzel.
  • Mevcut anakart ve ram nedir? Daha uyguna 2. Çözüm bulunabilir

• noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    mevcut anakart ASUS P7H55/USB3 ( aha şu -->https://www.asus.com/Motherboards/P7H55USB3/ )

ram ise (2x2) + 4 GB = toplamda 8 GB 1333 mhz ddr3
  • quote:

Orijinalden alıntı: pendejo

mevcut anakart ASUS P7H55/USB3 ( aha şu -->https://www.asus.com/Motherboards/P7H55USB3/ )

ram ise (2x2) + 4 GB = toplamda 8 GB 1333 mhz ddr3

İ7 870 türevi bir işlemci ve r9 280x türü bir ekran kartı ile uygun fiyata işi halletmiş olursunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    baktım fakat söz konusu işlemci 700 lira civarında geziniyor. 2009 çıkışlı bir işlemciye bugün itibarı ile 700 lira vermek de içime sinemedi :D
  • quote:

baktım fakat söz konusu işlemci 700 lira civarında geziniyor. 2009 çıkışlı bir işlemciye bugün itibarı ile 700 lira vermek de içime sinemedi :D

sahibinden sitesinden baktığımda 360 lira fiyat gördüm bence verilir çünkü 8300'den aşağı kalır bir yanı yok aynı ayardalar.anakart değiştirmeyecekseniz karınız olur.overclock bu işlemcide zor derseniz 8300 alın onda oc daha kolay.
  • Sizin yerinizde olsam i5 750 gibi bir işlemci alır devam ederdim. şu an 4.0 ghz'de 480 cinebench skoru alıyor ki oyun için son derece yeterli bir işlemci. Hem sizi anakart masrafından kurtarmış olur hem de işlemci sorununu daha uygun fiyata halletmiş olursunuz. Şunu da belirteyim 200 liradan bir kuruş daha fazla vermeyin bu işlemcilere.
  • kasanın sogutması iyi değil ise fx 8350 den vazgec derim

ben hem stock fan yerine iyi bir fan aldım birde işlemcinin ustune kasaya 2 fan koydum da ısınma derdim kalmadı

zaten stock fansız ve iyi bir kasa sogutman olmadan 8350 yi almanı tavsiye etmem

i5 alabilirsin.
  • pendejo kullanıcısına yanıt
    R9 370 le kullanilacajsa i5 4460 alinabiliyorsa cok iyi olur alinamiyorsa 8320 8300 6300 alinabilir. 8350 ye gerek yok 8320 veya 8300 de ayni performansi verecektir hemen hemen.

Bu arada i5 4460 i siddetle tavsiye ederim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm yorumları okumadım ancak ben de işlemci kısmında FX 8300 öneriyorum. FX 8350 gereksiz pahalı durumda şu an. Kolayca FX 8350'ye yaklaşırsınız FX 8300 ile.

Bir de CPUBoss sitesinin puanlamasına akıl erdirmek mümkün değil. 8 çekirdekli FX-8350'ye 7,8 puan verirken 60-70 TL'lik tek çekirdekli Sempron 145'e 6 puan vermiş. Halbuki sayfanın biraz altındaki Passmark ve Geekbench testlerinde FX-8350'nin Sempron-145'i ezdiği açıkça görünüyor:

http://cpuboss.com/cpus/AMD-Sempron-145-vs-AMD-FX-8350

Şurada da sayfanın biraz altındaki Benchmark kısmında AMD FX-8350'nin i3 550'yi tek çekirdek Passmark testinde bile geçerken diğer testlerde ezdiğini görebilirsiniz:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-550-vs-AMD-FX-8350

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 5 Ekim 2015; 23:58:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

FX 8350'nin tek çekirdek performansı da çoklu çekirdek performansı da i3 550'den daha iyi ayrıca biri giriş seviyesi diğeri orta seviye bir işlemci kesinlikle aradaki farkı hissedersin

Bir karar verin artık.Tek çekirdek performansı phenom 2den geriyse nasıl i3 550den fazla olabilir?

Bu arada ben olsam i5 4460&h81 chipsete yönelirdim.Hem daha ucuza gelir hem de daha iyi olur oyun performansı açısından.
  • İ3'ü 6300 ile kıyaslamak gerek
  • quote:

kıymetli arkadaşlarım,

mevcut sistemim:
    i3 550 3.20 ghz işlemci + 9600 GT ekran kartından oluşuyor. ekran kartı 2008, işlemci ise 2010 çıkışlı. yeterince eski parçalar olduğunu inkar edecek değilim.

almayı planladığım sistem:
    AMD FX X8 8370E 4.3GHz işlemci + MSI R7 370 2GB ekran kartından oluşuyor.

cpuboss'a filan göz atınca, elimdeki i3 işlemci ile almayı planladığım amd işlemciyi kıyasladığımda, eski işlemcime 6.6 puan verirken, yenisine 7.6 puan verdiğini görüyorum. doğrusunu isterseniz, bu değeri görmek, 700 lira verip yeni bir işlemci almaya değip değmeyeceği konusunda beni derin şüphelere sevk etti.

mevcut anakartım ne sata III'ü ne de pci-e 3.0'ı desteklemediğinden, işlemci ve anakartla birlikte anakartı da değitirmek durumunda kalacağım. hal böyle olunca, amd'nin fiyatlarını uygun bularak ona yöneldim. fakat işlemciyi değiştirmek bana gerçekten ne katacak?

bu işlerden anlayan birileri bu konuda ne düşünürdü?

saygı ile efendim.

amd işlemci alırsan yine anakartında pci-ex 3.0 olmayacak bunun için değiştirmene gerek yok. amd'nin işlemcileri 8 çekirdekli ama oyun için ideal işlemciler değil daha çok render işlemlerinde başarılılar... illa amd alıcam dersen 2016'yı bekle yeni mimariye geçecekler hem pci-ex 3.0 gelir artık hemde 14 nm üretim süreciyle beraber daha az ısınan daha az güç tüketen işlemcilere kavuşacağız. ayrıca dediklerim ekran kartı içinde geçerli onda da üretim süreci 14 veya 16 nm'ye inecek beklemekte fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: black modern

Fx8350 kullaniyorum 990fxa gaming ile birlikte gtx 970 980 şuanda 390x kullanıyorum 2k 144hz monitörde witcher 3 gta 5 shadow of mordor gibi oyunları oynadım afterburnerdada gpu kullanımı %99 min %97 görmüştür işlemciyi 4.8 standart oc genie ile kullaniyorum islemci sogutucum h100i şuandada sırf zevk için chipset heatsinkleri söktüm amazondan özel termal pad ve noctua h-1 termal macun getirttim işlemciyi 5.0ghz ye stabil olarak çıkarmayı planlamaktayım ama 4.8 ghz de bile gtx980 rahat rahat besleyebilen bir işlemci nasıl olurda 960 ve 280 gibi kartlara ucu ucuna yetebilicegini sölersiniz montajlamayı bitireyim buraya sonuçlarıda eklicem

sistem fotoğraflarını ve testlerini bekliyorum arkadaşım, oc yaptığın v değerlerini yazabilimisin
  • intel fanboyu sen intel'de kal...
  • Herkesten farklı olarak şu tavsiyede bulunacağım. Alacağınız işlemci ve ekran kartının güç tüketimine dikkat edin. AMD işlemciler Intel'e göre daha fazla güç tüketiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ekran kartı konusunda yorum yapabilecek biri değilim. Hoş, işlemci konusunda da yapmamam lazımdı ama önemli bir detay olduğunu düşünüyorum :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.