Şimdi Ara

i3 550 ile FX 8350 arasında gerçekten de dağlar kadar fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mevcut sistemim:
    i3 550 3.20 ghz işlemci + 9600 GT ekran kartından oluşuyor. ekran kartı 2008, işlemci ise 2010 çıkışlı. yeterince eski parçalar olduğunu inkar edecek değilim.

almayı planladığım sistem:
    AMD FX X8 8370E 4.3GHz işlemci + MSI R7 370 2GB ekran kartından oluşuyor.

cpuboss'a filan göz atınca, elimdeki i3 işlemci ile almayı planladığım amd işlemciyi kıyasladığımda, eski işlemcime 6.6 puan verirken, yenisine 7.6 puan verdiğini görüyorum. doğrusunu isterseniz, bu değeri görmek, 700 lira verip yeni bir işlemci almaya değip değmeyeceği konusunda beni derin şüphelere sevk etti.

mevcut anakartım ne sata III'ü ne de pci-e 3.0'ı desteklemediğinden, işlemci ve anakartla birlikte anakartı da değitirmek durumunda kalacağım. hal böyle olunca, amd'nin fiyatlarını uygun bularak ona yöneldim. fakat işlemciyi değiştirmek bana gerçekten ne katacak?

bu işlerden anlayan birileri bu konuda ne düşünürdü?

saygı ile efendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pendejo

kıymetli arkadaşlarım,

mevcut sistemim:
    i3 550 3.20 ghz işlemci + 9600 GT ekran kartından oluşuyor. ekran kartı 2008, işlemci ise 2010 çıkışlı. yeterince eski parçalar olduğunu inkar edecek değilim.

cpuboss'a filan göz atınca, elimdeki i3 işlemci ile almayı planladığım amd işlemciyi kıyasladığımda, eski işlemcime 6.6 puan verirken, yenisine 7.6 puan verdiğini görüyorum. doğrusunu isterseniz, bu değeri görmek, 700 lira verip yeni bir işlemci almaya değip değmeyeceği konusunda beni derin şüphelere sevk etti.

mevcut anakartım ne sata III'ü ne de pci-e 3.0'ı desteklemediğinden, işlemci ve anakartla birlikte anakartı da değitirmek durumunda kalacağım. hal böyle olunca, amd'nin fiyatlarını uygun bularak ona yöneldim. fakat işlemciyi değiştirmek bana gerçekten ne katacak?

saygı ile efendim.

Tabiki bir kere çekirdek sayısı ve karşılıklı olarak iki firmanın nesilleri artık çok arttı intel açısından bile 550 çok eski bir işlemci ayrıca amd açısından fx 8xxx pekte eski değil çok çekirdek açısından bazı programlarda öne atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonso Menendez

quote:

kıymetli arkadaşlarım,

mevcut sistemim:

saygı ile efendim.

Tabiki bir kere çekirdek sayısı ve karşılıklı olarak iki firmanın nesilleri artık çok arttı intel açısından bile 550 çok eski bir işlemci ayrıca amd açısından fx 8xxx pekte eski değil çok çekirdek açısından bazı programlarda öne atıyor
    Ortalama bu kadar.

i3 550 ile FX 8350 arasında gerçekten de dağlar kadar fark var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonso Menendez

quote:

kıymetli arkadaşlarım,

mevcut sistemim:

saygı ile efendim.

yani bakıldığında fx 8350 amd'nin 2012 çıkışlı işlemcisi ve bugün itibarı ile 600-700 lira bayılıp işlemci alacaksak, bunu almak adil midir?

benim açımdan olay şöyle gelişiyor: i3'ü bu 8350 ile değiştirmek için üstüne 650 lira vermiş olacağım. ekran kartı ve anakart için şüpheye düşmüyorum mesela, fakat işlemci konusu kafamı karıştırıyor.

belki de şöyle sormalıydım. yerimde olsanız ne alırdınız? yahut almamayı mı tercih ederdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pendejo -- 20 Eylül 2015; 21:50:04 >

• quote:

yani bakıldığında fx 8350 amd'nin 2012 çıkışlı işlemcisi ve bugün itibarı ile 600-700 lira bayılıp işlemci alacaksak, bunu almak adil midir?

benim açımdan olay şöyle gelişiyor: i3'ü bu 8350 ile değiştirmek için üstüne 650 lira vermiş olacağım. ekran kartı ve anakart için şüpheye düşmüyorum mesela, fakat işlemci konusu kafamı karıştırıyor.

belki de şöyle sormalıydım. yerimde olsanız ne alırdınız? yahut almamayı mı tercih ederdiniz?

Alıntıları Göster
    8350 pahali geliyorsa 8300 al ama bir miktar overclock yapman gerekir cok basittir 4 ghz yaparsin 8350 olur sana.cpuboss gibi puan veremem ama soyle anlatmaya calisayim senin islemciye 260x takti bir arkadas islemci yetersiz dedi hani biri cikip da yetmez demedi kullanan adam dedi.senin kartin cok iyi degil de o yuzden anlayamiyorsun islemciyi.hicbir sey degistirmeden 370 dedigin karti al tak yetiyor mu islemci bi bak(o zaman islemcinin kotu halini gormus olursun).8350'ye ise 970 290x takanlar var hani tartisilir takilir mi o kadar diye ama genel gorus 280x 960 gibi kartlara bu islemcinin yettigi.260x'e yetmeyen 280x'e yeten boyle bir fark var.260x ile 280x arasinda cok fark var senin dedigin kart 265'e denk geliyor.islemci anakart yaninda anakart da degistirecem demissin ram demek istedin sanirim?bir de yazdigim parcalara bak kac lira oluyor?

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8300-soket-am3-33ghz-16mb-onbellek-95w-32nm-islemci.html

http://www.netsiparis.com/msi-970a-g43-am3-ddr3-glan-sata3-usb3-0

http://www.teknobiyotik.com/donanim/team-dark-series-8gb-2x4gb-ddr3-1600-mhz-bellek.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

8350 pahali geliyorsa 8300 al ama bir miktar overclock yapman gerekir cok basittir 4 ghz yaparsin 8350 olur sana.cpuboss gibi puan veremem ama soyle anlatmaya calisayim senin islemciye 260x takti bir arkadas islemci yetersiz dedi hani biri cikip da yetmez demedi kullanan adam dedi.senin kartin cok iyi degil de o yuzden anlayamiyorsun islemciyi.hicbir sey degistirmeden 370 dedigin karti al tak yetiyor mu islemci bi bak(o zaman islemcinin kotu halini gormus olursun).8350'ye ise 970 290x takanlar var hani tartisilir takilir mi o kadar diye ama genel gorus 280x 960 gibi kartlara bu islemcinin yettigi.260x'e yetmeyen 280x'e yeten boyle bir fark var.260x ile 280x arasinda cok fark var senin dedigin kart 265'e denk geliyor.islemci anakart yaninda anakart da degistirecem demissin ram demek istedin sanirim?bir de yazdigim parcalara bak kac lira oluyor?

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8300-soket-am3-33ghz-16mb-onbellek-95w-32nm-islemci.html

http://www.netsiparis.com/msi-970a-g43-am3-ddr3-glan-sata3-usb3-0

http://www.teknobiyotik.com/donanim/team-dark-series-8gb-2x4gb-ddr3-1600-mhz-bellek.html

Alıntıları Göster
    amd 370 600 lira degmez.o kart yerine yakininda vatan varsa bu karti diger subelerden getirmeye calis cok daha guzel ve 370'ten daha hizli bir karttir.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-270-vapor-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

ayrica bu kart da cok fiyat/performans.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-285-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

• Bu gecis farkettirir ama toplam anakart ekran karti islemci butcen nedir

Fx islemciler gununumuzde cogu zaman bekleneni veremiyorlar intel i5 4460 onerilebilir yada en azindan fx i 2 ci elden alablirsin

Ekran karti hatali tercih r7 265 in rebrand hali asla o kadar etmez etmemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-550-vs-AMD-FX-8350

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8300 çözümü dediğin çerçevede gayet makul ve mantıklı oluyor, aklıma yattı. bu tavsiye için büyük teşekkür ederim. öte yandan, mevcut sistemimde 8 gb kadar ddr3 ram var, mhz'leri 1333 ama idare eder diye düşünüyorum, yenisine de bunları takacağım. dolayısı ile ram demek istemedim, anakartı kast ediyordum. yine önerdiğin anakart da son derece uygun görünüyor. fark edebildiğim tek eksiği pci-e 3.0 desteğinin olmaması fakat bugün için bir şey ifade etmeyecektir diye tahmin ediyorum.

bu durumda dediğin parçalar 268,15 TL + 425,47 TL = 693,62 TL ediyor.

bunun üzerine r9 285 koysam dediğin gibi, 675,75 TL de o tutar, toplamda 1369,37 TL'ye iş biter.

fakat DX12?

güleceksiniz ama ben 1 senedir DX12 çıkacak diye bekliyordum. şimdi klasik cevabı verip 11.2'ler onu destekliyor zaten diyeceksiniz ama o zaman niye bu yeniler DX12, hiçbir fark yoksa eğer? yahut şöyle düşünebiliriz, 11.2'ler bugün 12'yi destekliyorsa, 12 de yarın 12,5'u destekleyecek :D yani bir şekilde bir fark olmalı öyle değil mi? zaten bu dx işini hiç anlamadım, kimisi yazılım diyor, ulan yazılımsa niye kartın özelliğiymiş gibi spec'lerinde yazıyor? yazılımı update edersin tüm 11.2'ler 12 olur, nedir yani? kim kimi koparıyo anlamadım.

• Bence FX8300+7950, 7970, r9 280-280x en iyisi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8300 a overlock yapınca 8350 mi oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

8300 a overlock yapınca 8350 mi oluyor ?
    Ben gene sana tavsiyemi yazayım :) Kullandığım sistem Fx8350 (4.6ghz)+M5A97+ Evga gtx 970 FTW %99 (bu sistem günde 16 saatten fazla aktif)

Burdaki konumda da o.c nasıl yapılması gerektiğini yazdım bilgi paylaştıkça çoğalır:http://forum.donanimhaber.com/m_107717766/f_//tm.htm#107717766

Ayrıca dx12 kafana takılmasın sakın :) Ayrıca ekran kartı R7 serisinde düşünüyorsan fx6300 yeter ekran kartına (Kendim uzun süre R9 270x ile %99 kullandım (videolarım yine mevcut)

Öncelikle kesin amd alacak olursan fx 83 serisinde 8350 alıcaksın şuan ben kullanıyorum. Sessiz bir sistem istediğimden sıvı soğutmayla kullanıyorum. sen 212 alabilirsin aynı o.c işlemlerini yapabilirsin. Gtx970 gibi ekran kartın yoksa o.c yapmasanda olur. Gerçi ben uzun süre 4.2ghz de kullandım. Şuan halada 4.2 kullanıyorum bir oyun yeni çıkmışsa ozaman o.c yapıp gözle görülür fark arıyorum.

Ayrıca o.c yapmadan kullandığında 212 ile çok serin ve sessiz çalışıyor (tavsiye ederim)

AMD FX-8300 avantajları
    1-FX-8300 güç tüketimi düşüktür. (8350 den başka bir avantajı yoktur)

AMD FX-8350 avantajları
    1-Tek iş parçacıklı uygulamalarda, FX-8350% 16 daha hızlı.
    2-İşlemcinin Çok parçacıklı performans yüksektir.
    3-Bu mikroişlemci bellek yoğun programlarda% 11 daha iyi bir performans sergiliyor.
    4-İşlemcinin grafik performansı yüksektir.

Kaynak:http://www.cpu-world.com/Compare/306/AMD_FX-Series_FX-8300_vs_AMD_FX-Series_FX-8350.html

Bu video da sistemimden kısaca bahsettim (madem donanım seviyoruz insanlara yararlı bir video olsun istedim)

Ben o.c yapmayı seviyorum o yüzden ekran kartınada o.c yapıyorum :) Bu gta5 testimiz

• quote:

Orijinalden alıntı: flonky

8300 a overlock yapınca 8350 mi oluyor ?

yapisal bir fark yok ki cache vs.8300'e demisler senin carpanin 3.3 ghz 8320'ye demisler 3.5 ghz 8350'ye demisler seninki 4 ghz.bu modeller arasinda yapisal fark oldugunu dusunuyorsan benim 8320 5.1 ghz cpu-z benchmark sonucumu 8350'n ile gecmeyi deneyebilirsin.
  • quote:

8300 çözümü dediğin çerçevede gayet makul ve mantıklı oluyor, aklıma yattı. bu tavsiye için büyük teşekkür ederim. öte yandan, mevcut sistemimde 8 gb kadar ddr3 ram var, mhz'leri 1333 ama idare eder diye düşünüyorum, yenisine de bunları takacağım. dolayısı ile ram demek istemedim, anakartı kast ediyordum. yine önerdiğin anakart da son derece uygun görünüyor. fark edebildiğim tek eksiği pci-e 3.0 desteğinin olmaması fakat bugün için bir şey ifade etmeyecektir diye tahmin ediyorum.

bunun üzerine r9 285 koysam dediğin gibi, 675,75 TL de o tutar, toplamda 1369,37 TL'ye iş biter.

fakat DX12?

güleceksiniz ama ben 1 senedir DX12 çıkacak diye bekliyordum. şimdi klasik cevabı verip 11.2'ler onu destekliyor zaten diyeceksiniz ama o zaman niye bu yeniler DX12, hiçbir fark yoksa eğer? yahut şöyle düşünebiliriz, 11.2'ler bugün 12'yi destekliyorsa, 12 de yarın 12,5'u destekleyecek :D yani bir şekilde bir fark olmalı öyle değil mi? zaten bu dx işini hiç anlamadım, kimisi yazılım diyor, ulan yazılımsa niye kartın özelliğiymiş gibi spec'lerinde yazıyor? yazılımı update edersin tüm 11.2'ler 12 olur, nedir yani? kim kimi koparıyo anlamadım.

pcie 3.0 destegi butun fx islemcilerde yok o yuzden pcie 3.0 destekleyen anakart da bir tane asusun sabertooth ve cok sorunlu.fx kullanan herkes 2.0 kullaniyor sorun yok 1-2 fps oynuyor onerdigim ayardaki kartlarda.

o parcalarin ucunu de alirsan baya fark olur simdikine gore.dx12 olayi 11 kartlara verecekler ve bu dx12 olayi amd mantle'den alinma bir sey oldugu icin amd gcn mimarisine uygun ki 285 en son versiyonu oldugu icin bu mimarinin bence dx12'de bir sorun cikarmayacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

quote:

8300 çözümü dediğin çerçevede gayet makul ve mantıklı oluyor, aklıma yattı. bu tavsiye için büyük teşekkür ederim. öte yandan, mevcut sistemimde 8 gb kadar ddr3 ram var, mhz'leri 1333 ama idare eder diye düşünüyorum, yenisine de bunları takacağım. dolayısı ile ram demek istemedim, anakartı kast ediyordum. yine önerdiğin anakart da son derece uygun görünüyor. fark edebildiğim tek eksiği pci-e 3.0 desteğinin olmaması fakat bugün için bir şey ifade etmeyecektir diye tahmin ediyorum.

fakat DX12?

pcie 3.0 destegi butun fx islemcilerde yok o yuzden pcie 3.0 destekleyen anakart da bir tane asusun sabertooth ve cok sorunlu.fx kullanan herkes 2.0 kullaniyor sorun yok 1-2 fps oynuyor onerdigim ayardaki kartlarda.

o parcalarin ucunu de alirsan baya fark olur simdikine gore.dx12 olayi 11 kartlara verecekler ve bu dx12 olayi amd mantle'den alinma bir sey oldugu icin amd gcn mimarisine uygun ki 285 en son versiyonu oldugu icin bu mimarinin bence dx12'de bir sorun cikarmayacaktir.

Alıntıları Göster
    FX 8350'nin tek çekirdek performansı da çoklu çekirdek performansı da i3 550'den daha iyi ayrıca biri giriş seviyesi diğeri orta seviye bir işlemci kesinlikle aradaki farkı hissedersin

• Fx-83xx + 212 alacaksanız i5 4460 almak daha mantıklı

• Her işlemci O.C yapılarak bir sonraki işlemci oluyor olsaydı firmalar neden ayrı ayrı işlemci çıkarsın ? :) Bence mantığınızı değiştirin.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-FX-8350-vs-AMD-FX-8300/1489vsm7163
  • 2 işlemcinin mimarisi aynı bu yüzden ACP hoca haklı

http://www.cpu-world.com/Compare/306/AMD_FX-Series_FX-8300_vs_AMD_FX-Series_FX-8350.html

2 işlemci de piledriver mimarisi farklı ghz değerleri var o kadar hatta fx 9 serisi de aynı mimariyi kullanır. http://www.cpu-world.com/Compare/318/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_AMD_FX-Series_FX-9590.html

User bench siteside kullanıcıların kendi benchleri tam bir doğru sonuç vermez.

Fx serisi nin piledriver kodlu işlemcileri için linkhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_FX_microprocessors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Eylül 2015; 12:17:19 >

• Fx8350 kullaniyorum 990fxa gaming ile birlikte gtx 970 980 şuanda 390x kullanıyorum 2k 144hz monitörde witcher 3 gta 5 shadow of mordor gibi oyunları oynadım afterburnerdada gpu kullanımı %99 min %97 görmüştür işlemciyi 4.8 standart oc genie ile kullaniyorum islemci sogutucum h100i şuandada sırf zevk için chipset heatsinkleri söktüm amazondan özel termal pad ve noctua h-1 termal macun getirttim işlemciyi 5.0ghz ye stabil olarak çıkarmayı planlamaktayım ama 4.8 ghz de bile gtx980 rahat rahat besleyebilen bir işlemci nasıl olurda 960 ve 280 gibi kartlara ucu ucuna yetebilicegini sölersiniz montajlamayı bitireyim buraya sonuçlarıda eklicem

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

2 işlemcinin mimarisi aynı bu yüzden ACP hoca haklı

http://www.cpu-world.com/Compare/306/AMD_FX-Series_FX-8300_vs_AMD_FX-Series_FX-8350.html

2 işlemci de piledriver mimarisi farklı ghz değerleri var o kadar hatta fx 9 serisi de aynı mimariyi kullanır. http://www.cpu-world.com/Compare/318/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_AMD_FX-Series_FX-9590.html

User bench siteside kullanıcıların kendi benchleri tam bir doğru sonuç vermez.

Fx serisi nin piledriver kodlu işlemcileri için linkhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_FX_microprocessors
    Benim paylaştığımı paylaşmışsınız :) Türkçe çeviri yapıp okurmusunuz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.