Şimdi Ara

i3-6100/RX470 vs i5-6402p/RX460 Hangi sistem daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem kısıtlı en fazla 2200-300 arası bir PC toplamayı düşünüyorum. Genelde Fifa serisi oynarım ve GTA5 falan oynarım çok ağır oyunlar oynamıyorum zaten. Sizce hangi sistemi almalıyım i3 bikaç sene sonra yetersiz olur diyor bazıları ondan i5 alıp ekran kartını RX460 mı alsam diyorum. Eğer i3 de 3-4 yıl işini görür derseniz RX470 almayı düşünüyorum.

• i3/470

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe arttırıp i5/470 çok iyi olur ama bu koşullarda i3/470.3-4 yıl iş görür mü bilmem.
  • I3 6100 RX 470'i keser. I5 6400 aşağısına RX 470 veya RX 480 alınmaz.

Özellikle GTA V gibi AAA oyunlarda hissedersiniz darboğazı.

Buyrunuz örnek :

https://www.youtube.com/watch?v=eVSjlGtOxx8
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

I3 6100 RX 470'i keser. I5 6400 aşağısına RX 470 veya RX 480 alınmaz.

Özellikle GTA V gibi AAA oyunlarda hissedersiniz darboğazı.

Buyrunuz örnek :

https://www.youtube.com/watch?v=eVSjlGtOxx8

Dostum darboğaz halindeki RX470 tam performanslı 460'dan daha iyi midir? Eğer darboğaz halinde bile daha iyiyse 470 alınmalı. Ben fifacıyım RX460 i5 işlemciyle fifada 4-5 yıl götürür mü medium da olsa?
  • Tabikide i3 + 470 , oyun icin ekran kartindan kisilmaz, butce varsa i5 alinir.

Darbogazi abartanlara kulak asmayin,i3 le 1070 kullaniyorum ben.Akiyor oyunlar.İmzama bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 7 Ekim 2016; 18:09:54 >
  • i3 6100 aldığında Rx470 ile çoğu oyunda darboğaz yaşarsın. 3-4 sene gitmesini istiyorsan işlemci en az i5 olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinann7 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2200 lirayı nereye harcadınız bilgisayarın en önemli iki parçasına bütçe ayırmanızı öneririm ben rx470 ve i5 6402p kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

Tabikide i3 + 470 , oyun icin ekran kartindan kisilmaz, butce varsa i5 alinir.

Darbogazi abartanlara kulak asmayin,i3 le 1070 kullaniyorum ben.Akiyor oyunlar.İmzama bakabilirsiniz.

Arkadaş sen aklını peynir ekmek ile mi yedin yoksa kendini haklı çıkartmak için millete yalan yanlış bilgi mi vermeye çalışıyorsun.

Gitmişsin 4K'da oyun oynuyorsun sonra diyorsun ki darboğaz diyenlere kulak asmayın hebele hübele.

Git o sistemle 1080P oyun aç bakalım darboğazdan oynayabiliyor musun
  • quote:

quote:

Tabikide i3 + 470 , oyun icin ekran kartindan kisilmaz, butce varsa i5 alinir.

Arkadaş sen aklını peynir ekmek ile mi yedin yoksa kendini haklı çıkartmak için millete yalan yanlış bilgi mi vermeye çalışıyorsun.

Gitmişsin 4K'da oyun oynuyorsun sonra diyorsun ki darboğaz diyenlere kulak asmayın hebele hübele.

Git o sistemle 1080P oyun aç bakalım darboğazdan oynayabiliyor musun

En kotu yine ayni fpsyi alir %100 kullanimda olsa bile cpu.

• Del Murder kullanıcısına yanıt
    siz ya darboğaz nedir bilmiyorsunuz cidden ya da troll yorum yapıyorsunuz.

Tamam CPU %100 olsun ama GPU %100 olmadığı için düşük fps alır.

CPU %100 , GPU %60-70 olunca nasıl aynı FPS'i alacak
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    1080p zaten dostum , 4k wow , dota2 var sadece , izlemeden yorum yapiyorsun.....Allahim sabir ver...

İ3 6100 kullanmamis kisiler yorum yapiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 7 Ekim 2016; 18:51:25 >
  • quote:

siz ya darboğaz nedir bilmiyorsunuz cidden ya da troll yorum yapıyorsunuz.

Tamam CPU %100 olsun ama GPU %100 olmadığı için düşük fps alır.

CPU %100 , GPU %60-70 olunca nasıl aynı FPS'i alacak

Sen bana trol diyemezsin.
    Adam 4k 40 fps aliyordur
    1080pde en kotu 40 fps alir mi ?
    Darbogazdan oynayamazsin diyorsun 40 fps ile yine bu adam oyununu oynayabilir mi?
    Darbogazdan oynayamaz yazmissin.
    Bi dusun cevabini ver.
    Yuzde 60 gpu kullanimi olsada oyununa bi engel teskil eder mi?

• İ3 470 almalisin.Darbogaz yapar.Fakat en kotu 460 performansi alirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 7 Ekim 2016; 18:57:36 >
  • quote:

1080p zaten dostum , 4k wow , dota2 var sadece , izlemeden yorum yapiyorsun.....Allahim sabir ver...

İ3 6100 kullanmamis kisiler yorum yapiyor...

AAAAAAAHAHAHAH

Evet şimdi gördüm 1080P oynamışsınız.

GTA 5 %60 üstüne çıkmıyor GPU iyi ki de I3 kullanmamış bir kişiyim
  • Del Murder kullanıcısına yanıt
    Sizin demişsiniz ki 1080P'de aynı fpsi alır.

Oraya bunları yazsaydınız ona göre cevap verirdim.

Şuan yazdığınızı bir önceki mesajda demek istediyseniz doğrudur.

Fakat 1000 TL verip GPU alıp %60 kullanmak da zamanla insanı pişmanlığa sokar hocam.
    AHAHAHA bunu yazacaginizi tahmin etmistim, o darbogazdan degil.1070 in , 1080p icin overkill fazla gelmesidir.Tam performans veremez 1080 p icin yani.

Bilgisiz oldugun burada , daha yorum yapma.

4k , 60 fps de oynayabiliyorum gta 5 i bu arada bir kac ayar kisip..

Bilgisizler yorum yapiyor ya.
    60+ fps aliyorum oyun akiyor, birileride cekemiyor :))))

Git diger sistemlerle yapilan benchmarklara bak gtx 1070 le , smaa 4x , txxa on , fxaa on..

Sistemi toplamak icin verdigim ucret 2880 lira ... bunuda hatirlatirim.1 yil sonra yeni nesil islemciye gecerim daha ne olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 7 Ekim 2016; 19:06:28 >
  • quote:

AHAHAHA bunu yazacaginizi tahmin etmistim, o darbogazdan degil.1070 in , 1080p icin overkill fazla gelmesidir.Tam performans veremez 1080 p icin yani.

Bilgisiz oldugun burada , daha yorum yapma.

4k , 60 fps de oynayabiliyorum gta 5 i bu arada bir kac ayar kisip..

Bilgisizler yorum yapiyor ya.
    60+ fps aliyorum oyun akiyor, birileride cekemiyor :))))

Git diger sistemlerle yapilan benchmarklara bak gtx 1070 le , smaa 4x , txxa on , fxaa on..

Sistemi toplamak icin verdigim ucret 2880 lira ... bunuda hatirlatirim.

Abii az kaldı çıldırıcam

Arkadaşım sen neyin kafasındasın hala ?

1080P için ekran kartı fazla onun için tam performans veremiyor ne demek allah aşkına bi açıklasana?

Benim arkadaşım da 6700K + 1070 sistem topladı.

XL2411Z 144HZ 1MS monitörde GTA 5 Maxed Out 70-80 FPS veriyor 1080P'de ve GPU kullanımı %99'dan %1 aşağıya inmiyor.

Aldığın sistem deliler gibi darboğaz yaptığı ve sindiremediğin için burada gelip insanlara yalan yanlış bilgi verme mümkünse.

"Maxed out"

yani advance graphicden extended distance scaling açmış bu arkadaş o işlemciyle daha normal distance scaling ve soft shadow açamıyor yoksa 60fps göremez

ve evet darboğaz yapıyor ama haberi yok örnek veriyorum ekran kartında x2msaa yapınca işlemcim darboğaz yapıyor ama x8msaa yapınca yapmıyor demek gibi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 7 Ekim 2016; 19:12:20 >
    Bencede git cildir :)

Benchmarklar var imzamda ne kandirmasi ?? , ben darbogaz yapmiyor diye birsey iddaa etmedim.Sanirsin sana gore oyun oynayamiyorum, 60+ fps aliyorum diyorum sana , ustune iftira atiyorsun bana.

Allah islah etsin ne diyim , bu mukemmeliyetci bilgisiz zihniyetlede tartismak zor.

Darbogaz oldugunu bilmiyormusum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 7 Ekim 2016; 19:19:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.