Şimdi Ara

i30 hantal mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende gdi düz vitesi var alalı bir sene oldu.İlk aldığımda bende 135 bg i matah bişey düşünüp aracın koltuğa yapıştırmasını falan bekliyordum.Ama aracın torku ve o torku kaç devirde verdiği önemli olan aracın torku 160 ona göre beklenti içine girmek lazım.Sonraları belki aracında açılmasıyla performansı yeterli geldi.Simdi performansından gayet memnunum. Hatta 2500 devirden sonraki gaza yüklenmelerde hafif bir geriye atma hisside mükemmel bence.Atmosferik 1.6 lar içinde en iyilerden bence. Tabiki motor turbolu olmadığı için yokuşlarda vites düşürmek ve devir çevirmek gerekli; bunu unutmadan motoru da tanıyarak sürünce gayet yeterli bir motor bence. Ayrıca bu motor hondanın toyotanın 125 bgliği ile değilde 132 bglik auris motoruyla karşılaştırılmalı bence.
  • 0.8 sutcu beygiri katsayisiyla carptiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitesinden aracın 0-100 hızlanmasına baktım 9.9 sn bence atmosferik 1.6 motorlar arasında çok iyi bir konumda.
  • Merhaba.

Aynı arabadan bende de var. Tamamen alışkalık meselesi. Bir önceki arabam tsı motordu. Buna binnice aman allahım araba gitmiyor dedim. Ama atmosfobik motorlu arabayı biraz devirli kullanmak gerekiyor. Şimdi çok memnununm. Yazılımda yaptırınnca kitapda yazan gerçek değerleri alıyorum ve çok keyifli.

• Motor atmosferik,haliyle yuksek devir istiyor bolca.Arac zaten maks.gucunu 6300 devirde maks.torkunuda 4850 devirde veriyor.Manuel yine iyi ama otomatik performansi torpuluyor biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrebelliousx

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: ByUtKu
    merhaba arkadaşlar,abiler... kısmet olursa bu ayın 16sında yaşımı dolduruyorum ve ehliyete yazılmayı düşünüyorum.fakat aklımda bir kaç soru var

Ehliyetini aldığın şüpheli daha,i30un rampa çıkmadığını falan iddia ediyorsun.
    Beyler?

bizimi yiyon ?

hee seni yiyom ehliyeti aldm git istediğin araştırmanıda yap bilip bilmeden ötme.ayrıca bi aracın rampada çekmediğini ehliyetmi söylüyo?

• benzinli motor çift karakterli gibi oluyor. ekonomi isteyince 2-2,5 bandında, performans isteyince 4-5,5 bandında kullanman gerekiyor. dizelde bu makas daha dar olduğu için ekonomi ve performans biraz daha beraber sağlanabiliyor.

i30'un benzinlisini de dizelini de kullandım. ikisi de gayet yeterli ve keyifli motorlardı. dizel otomatik olduğu için pek hoşuma gitmemişti aslında.
  • Gaza basmaktan çekinmeyin hocam Atmosferikte devir iyidir
  • cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.fırsat bulamadığımdan biraz geciktim k.b bu sabah aracı devirli kullandım ve performansı epeyce hissettirdi kendini fakat yinede beklediğim gibi değil ama vasatta değil.fakat devirli kullandığım zamanda benzin aldı başını gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByUtKu -- 11 Ağustos 2013; 19:28:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByUtKu

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.fırsat bulamadığımdan biraz geciktim k.b bu sabah aracı devirli kullandım ve performansı epeyce hissettirdi kendini fakat yinede beklediğim gibi değil ama vasatta değil.fakat devirli kullandığım zamanda benzin aldı başını gitti

2500 km rede kendini buluyor motor ilk aldıtgımda bende sizin gibi hissediyordum şimdi gayet güzel
  • arkadaşlar merak ettiğim bi konu var eski tip araçlar için kullanılan bir terim vardır araç sağır kalmış iyi açamamışlar diye bu bizim araçlar içinde geçerlimi?
  • hyundai farklı kriterlerle hesaplıyor beygirgücünü
  • Basmazsan gitmez, basarsan birazcık gider ozamanda benzinin canına okur. Tipik düşük hacimli atmosferik motor karakteri. Fazla birşey beklemeyin. Bu modeller böyle işte. 1.4 Turbo 120 hp civarı bir araç çok daha performanslıdır bunlara göre. Bir de bu motoru Sportage, ix35 e falan koyuyorlar düşün yani onlardaki durumu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.