Merhaba 5 ay önce hazır sistem almıştım içinde Gamepowe* Airbende* denen çöp takılıydı üç beş ay idare etsin diye değiştirmemiştim. Az önce Odyssey oynarken 90 dereceyi gördü işlemci. Kırıp atasım geldi soğutucuyu. 500 TL civarına f/p bir soğutucu arıyorum. Aklımda Snowman T6 Ultra 6 ile Dark Freezer x128 var. Var mı tavsiyeniz? |
i5 11400 İşlemci Soğutucu Önerisi
-
-
4 ısı borulu 12cm kule yeterli gelir. İkinci el almakta sakınca görmüyorsan arctic e34, e34 duo lar 400-500 tl civarında.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-arctic-freezer-34-esports-duo-temiz-kutulu-1025871177/detay
Yer sorunun yoksa biraz daha bütçe artırabilirsen deepcool lucifer v2, Scythe Mugen 5 veya Noctua modellerine de bakabilirsin.
-
Snowman T6 Ultra işinizi görecektir. Soğutucu ile gelen termal macun kalitesi nasıldır bilemiyorum yanında kaliteli bir macun alırsanız daha iyi olur.
-
Reeven hans rc 12 tavsiye ederim bende iş görüyor -
Sorduğunuz seçenekler de ikisi de iyi iş görür. 11400f daha önce kullandım 4 ısı borulu olsa bile yetiyor 12 cmlik kule tipi soğutucu, stok soğutucu benzeri olanlar yetmiyor malesef. Ama yanında kullanılan
macunda ortalama üzerinde olursa kalitesi , daha iyi olur.
Birde termal iletkenlik seviyesi çok düşük olmamalı özellikle 2.5 - 3 lerin üzerinde olmalı o derece macunda.
Fiyat olarak snowman iyi gibi , alternatifler yine dark ın uygun fiyatlı x 120 - x 124 gibi x 128 e göre biraz daha uygun olan modelleride iş görür ama x 128 de alınabilir tabi.
11400 için illa 6 ısı borusuna da gerek yok o biraz tercih meselesi . Ben geçenlerde 12400f için içinde 1700 soket kiti de olduğundan bu modeli sipariş ettim gayet memnunum 1200 sokete de uyuyor. İlerde 1700 e geçerseniz bunu da tercih edebilirsiniz. Stok soğutucu ile 77 leri görürken oyunlarda bununla 55 lerde genelde. Arctic mx 4 macunla kullanıyorum. Ama diğer saydıklarımızda işiniz görür.
gelbura.comID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyathttps://www.gelbura.com/urun/id-cooling-se-214-xt-argb-4pin-pwm-120mm-islemci-sogutucu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 1 Haziran 2022; 11:20:33 >
-
300 TL den yakalayınca T6 Ultra yı sipariş ettim ama airbende denen çöp zaten zor çıkarılıyor, T6 da montaj zor. Sanırım kargo gelince bilgisayarcıya taktıracağım. -
Güzel seçim f/p ürünü, heat pipe sayısının fazla olması avantajdır, ısı dağılımı hızlı olur ve daha etkin soğutma sağlanır.
-
2-3 gün önce hepsiburada da msi ın sıvı soğutma bir modeli 1250 civarıydı ama 11400 e fazla gelir diye almadım 3 sene falan kullanırım daha bu işlemciyi. İş montajda kaldı bilgisayarcılar falan kaça takar acaba? B560 Prime Plus a takılacak kendim takmaya çekiniyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X