Şimdi Ara

i5 2400 Bileşen Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    darboğaz sorun olmaz dersiniz 1060 almak daha mantıklı hocam 1000 liraya 2 yıl garantili buldum. yanına 8 gb ram ve iyi bir power alarak sorun hallolur bence hocam
  • _TRoYs_ kullanıcısına yanıt
    1060 3gb ın 3gb olması biraz sorun. O yüzden 4gb rx 470 daha mantıklı geliyor bana. Normalde benzer seviyede kartlar hatta 1060 3gb bi tik daha da iyidir. Ama güncel çoğu oyunda biraz ayar artirinca 3gb rahatlıkla aşılıyor. Ha yüksek ayarda oynamasam da olur yeter ki akıcı olsun diyorsanız 1060 3gb da olur. Ama yine power değişmeniz gerekir. Ha yine toplam güç tüketiminiz hep 200w altında kalacaktır ama güç kaynağının limitlerine yaklaşmak pek mantıklı değildir. Sonra uzun kullanımda bozulabilir daha kötüsü bütün bileşenleri mahfedebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 12 Ekim 2018; 15:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    rx 470'in temizini bulmak biraz sorun bence hocam baktım ama eski bir kart 1060ın çok temizini buldum şu an
    Siz bilirsiniz. 1060 3gb da güzel karttır. Yanına +4gb ram ve yeni power da şart. Ram seçerken elinizdeki ramle aynı frekans, gecikme değerlerine sahip bir ram seçtiğinizden emin olun. Yoksa büyük bir ihtimal olmasa da problem çıkartabilir. İlerisi için de anakartınızın desteklediği en iyi işlemci olan i7 3770 e de geçebilirsiniz.
    hocam bence zotac 1050ti almak ve rami yükseltmek. 1060 alıp darboğaz muhabbetine girmemek. fpsye takan bir insan değilim. aşırı oyun oynayan biri de değilim işimi görür bence :)
    https://forum.donanimhaber.com/assassins-creed-odyssey-ekran-karti-performanslari-testi--135275264

1060 3gb ın 6gb versiyonunun yanında vramin 3gb olması yüzünden nasıl ezildiğini bu konuda görebilirsiniz. 3gb ın yeterli geldiği noktalarda normalde bu iki kart arasında çok aman aman bir performans farkı olmuyor. Zaten konuda vram tüketimlerinin ne kadar olduğu da gösterilmiş. 1080p de nerdeyse 5 gb tüketiyor. Bu yüzden 1060 3gb benim gözümde sadece yüksek ayarda oynama derdi olmayan ama akıcı oynamak isteyenler için mantıklı bir kart. Gerçi ayarları en düşüğe bile alsan konuda geçen malum oyunda yine 3gb ın üzerinde olabilirmiş gibi duruyor ultrada 5gb a yanaştığına göre. Oyunun boktan optimizasyonu yüzünden ubisoft sağolsun.

Darboğaz aslında çok fazla olmadığında siz doğru ayarlamayı yaptığınız sürece her oyunda performans kısıtlayacak bir şey değil. İşlemcinizin verebileceği fps belli. Ona göre ekran kartına yük vererek yani ayarları yükselterek ekran kartını %100 kullanabilirsiniz. İşlemciniz atıyorum 45 fps in üstüne kolay kolay çıkamıyorsa ekran kartının da o civarda seyredeceği şekilde grafik ayarlarını yükseltirsiniz olur biter. Düşük kart takınca darboğaz olmadığından daha yüksek fps almak gibi bir şey yok kısacası. 60 fps işlemci vermiyorsa ekran kartının kralını takın alamazsınız ona yapacak bir şey yok. Ama 60 alamasanız da görsel kaliteyi artırarak daha güçlü kartla fps biraz düşük de olsa daha iyi görsel deneyim elde edebilirsiniz. Bir de işlemciye odaklanan bazı ayarları kısabilirsiniz. Mesela gta 5 deki popülasyon yoğunluğu ve advanced graphicsteki bazı ayarlar işlemciye de çok yük bindiren ayarlar. İleride zaten işlemciyi de yükseltebileceğiniz için yani anakartın daha güçlü işlemciye desteği olduğu için çok kafaya takmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 12 Ekim 2018; 16:7:40 >

anladım hocam ilgi alakanız için çok teşekkür ediyorum düşüneceğim
    dostum 1050ti alrım ben senin yerinde olsam ama max 800 tl daha üstüne vermem ordan artan parayada bir adet 8gb ram 200 tl ye rahat bulunur 1000 ye hallederdim
    800
    200 pazarlıkla 175 e baglarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 12 Ekim 2018; 16:17:42 >

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. 1050ti zaten üflesen soğuyacak cinsten bir kart düşük güç tüketimi nedeniyle. Gaming x olsun çift fanlı olsun öyle şeylere gerek yok. 1050 ti ın fansız modelleri bile var düzgün kasalarda makul sıcaklıklarda seyrediyor. Alabileceğiniz en ucuz 1050ti ı bulun o yüzden. 800 liraya bulabilirseniz iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TRoYs_

hocam araştırdım ama i5 2400 ile 1060 darboğaz yapıyor ne yazık ki.. uzun vadede sorun çıkartabilir

yine de 1050tiden fazla fps alırsın. sana kalmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • koydugum 1050ti msı tek fanlı model ve 800 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 12 Ekim 2018; 16:19:33 >

• 900-100 tl aralığı Gtx 1060 3gb , Gtx 970 , rx 470 den birini seç ikinci el.Bu kartlar varken 800 tl ye 2. el gtx 1050ti alınmaz.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bende öyle düşünüyorum çok teşekkür ederim
    1050ti ile ram alınca sistem yoluna devam eder hocam katılıyorum
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    1060 biraz darboğaz yapabilir ama gtx alınabilir, temiz bulursam olabilir 1050ti yada gtx mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.