Selamlar, bugün bir gaza gelip OC Genie'yi kullandım ve kendisi otomatik olarak 4.2Ghz'e ocledi işlemciyi.( bu günlerde bir gaza gelip pcyi yakacağım ama hayırlısı. ) Voltaj 1.35V, dram voltajı 1.65V'da gözüküyor. Bunlarda herhangi bir sıkıntı var mıdır ? Düşürmem gerekli mi ? İşlemci soğutucusu olarak Akasa Venom Voodo gibi üst düzey sayılabilecek bir soğutucum var ve kasada işlemci soğutucusunun iki fanı hariç 3 fan var. ( 1 egzoz 1 ön kapak 1 yan kapak ) OC'den sonra şuanda sadece chrome açıkken CPU 43, anakart 42, ekran kartı 38 derece. Güç kaynağım 650+80W. ( İmzada parçaların modelleri vs yazıyor.)
Engin bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim
OC Genie İşlemciye fazladan voltaz veriyor.Butonu kapatım biostan hız aşırtma yapmak daha iyidir :)
Şuan ki voltaj 1.35, bu yüksek midir ? Ona göre kapatayım da BIOS'dan deneyeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: kobalt67
Şuan ki voltaj 1.35, bu yüksek midir ? Ona göre kapatayım da BIOS'dan deneyeyim.
bios en saglıklısı ben 4.5 kullanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: akibeel
quote:
Orijinalden alıntı: kobalt67
bios en saglıklısı ben 4.5 kullanıyorum
Biostan 4.0Ghz'e çıkardım voltajıda 1.264'e çektim. Yaklaşık 4-5 saat oldu herhangi bir tuhaflık göremedim henüz.
BİOS'tan yapmanızı öneririm en sağlıklısı
Merhabalar Aynı anakart ve işlemciyi kullanıyoruz ben 4000 MHZ için biosdan cpuya 1.224v vermiştim Cpuz görüntüsü buda
kolay gelsin. Aynı işlemciyi 4.2 ghz hızında 1,26 Vcore ile stabil kullanıyorum bu 4.3 ghz için 1,275 ; 4.4 ghz için ise 1,29 gerekiyor. tabi her işlemci farklıdır bunalr benimkilerin verileri .
Ama her halükarda eğer herhangi bir programla overclock yaptırıyorsanız veya BIOS'da o/c yapıp voltajı Auto da bırakıyorsanız, gereğinden fazla voltaj verecektir, bu hem ısınmayı hem de enerji sarfiyatını artırır ayrıca işlemcinin ömrünü de az da olsa azaltır.
Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme