Şimdi Ara

i5 2500K / fx 8150..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Overclockda yapmayacaksanız i5 3570K+ Z77 Anakart + HD 7850 ile her oyunu ultrada oynarsınız. (Metro 2033 ultra değil bir altı sanırım.)

Ama daha yüksek istiyorum diyorsanız H100'den vazgeçip daha f/p bir işlemci soğutucu alıp gtx670 özel soğutmalı modellerinede bakabilirsiniz. Gerçi fiyat farkı sadece h100'le kapanmaz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoGKaTa -- 25 Haziran 2012; 8:45:54 >
  • 2500K ve FX8150 arasında seçim yapmak yerine , 2500K dan 100TL daha ucuza FX8120 alın, 4.0Ghz de kullanının, çok daha mantıklı olur.
    Oyun olarak karşılaştırılacaksa işlemciler ki 400-500TL ye işlemci alınan bir oyun sisteminde min. 750TL lik kart olacağını düşündüğümüzde, oyunları yüksek çözünürlükte oynanılacağı için işlemci etkisi azalır ve fark minimuma düşer. Onun dışında FX serisinin Sandy Bridge işlemcilere göre çok kötü berbat gösterildiği testlerde performans kaybının aslında o kadar fazla olmadığı, ayrıca kullanılan test proğramlarının %90 ının normal bir ev kullanıcısı tarafından kullanılmayacağı aşikardır.

FX8120 iki işlemciye göre daha F/P bir işlemcidir ve tercih edilebilir. Onun dışında amd zaten soket değiştirmeyeceğini açıkladı, ilerleyen zamanlarda da yeni nesil bir buldozer alınabilir ki bence FX8120 en az 2 sene kullanılacak bir işlemci.
  • oc hıç yapmadım ama bu sefer yapıcam . şu ankı sorunum 2500k ıle z77 anakartta sorun yaşarmıyım..? veya z68 mı olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

2500K ve FX8150 arasında seçim yapmak yerine , 2500K dan 100TL daha ucuza FX8120 alın, 4.0Ghz de kullanının, çok daha mantıklı olur.
    Oyun olarak karşılaştırılacaksa işlemciler ki 400-500TL ye işlemci alınan bir oyun sisteminde min. 750TL lik kart olacağını düşündüğümüzde, oyunları yüksek çözünürlükte oynanılacağı için işlemci etkisi azalır ve fark minimuma düşer. Onun dışında FX serisinin Sandy Bridge işlemcilere göre çok kötü berbat gösterildiği testlerde performans kaybının aslında o kadar fazla olmadığı, ayrıca kullanılan test proğramlarının %90 ının normal bir ev kullanıcısı tarafından kullanılmayacağı aşikardır.

FX8120 iki işlemciye göre daha F/P bir işlemcidir ve tercih edilebilir. Onun dışında amd zaten soket değiştirmeyeceğini açıkladı, ilerleyen zamanlarda da yeni nesil bir buldozer alınabilir ki bence FX8120 en az 2 sene kullanılacak bir işlemci.

o zaman fx6100 veya FX8150 alıp ekran kartının yuksek performanslı bır modelıne yönelmek daha mantıklı gıbı gözüküyor..

• Tebrik ederim gerçekten yazdıklarımdan bu sonucu çıkardıysanız.
  • düşündüm sürekli upgrade yapan bırısı değilim . sadece bf3 oynuyorum bu sıstemi almaya karar verdım umarım pişman olmam. yarın vatandan alıcam

INTEL CORE I5 2500K SOKET 1155 3.3GHZ 6MB CACHE 32NM İŞLEMCI

MSI
    Z77A-GD55 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

ASUS
    HD7850 DirectCU II GDRR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

CORSAIR
    120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 515MB Yazma) x2

GSKILL
    8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R MIDT ATX SİYAH KASA

CORSAIR HYDRO SERISI™ H100 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

800W TAGAN POWER SUPLY " MEVCUT"

duruma göre ekran kartına bıraz daha yüklenebılırım aslında aklımdakı bu kart veya bunun üstü "ASUS GTX670 DIRECTCU II TOP GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI " ama hedefımın çok üstünde bır malıyet çıkıyor

sabah ola hayrola artık..

• şu intelciler amd yi hiç çekemediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

şu intelciler amd yi hiç çekemediler

intel veya amd yanı marka olarak bakmıyorum olaya , ancak on kişi ile konuştuysam yedisi 2500k diyor bir bıldıklerı vardır sanırım . bır öncekı toplamayı düşündüğüm sistem fx 6...

işlemci düşünülerek kurulmuştu
  • bu muabbet ne zaman biter biliyormusunuz ?
    galiba hiç bir zaman......çünkü soru yanlış amd fx 8.... serisi intelin 2500 k sına dek düşmüyor ki karşılaştırma yapılıyor....
    bu elma ile armut dolu sepette karpuzu seçmek gibi bişey....
    soru şöyle olabilir şu an oyun makinası yapacağım güncel vede 2-3 yıl daha idare edecek sistem nasıl olmalı ?
    phenom ıı x4 ailesi + baba anakart+baba ekran kartı, al sana 2-3 yıl dertsiz oyun makinası.........
    yok sorun oyun değilse, profsyonel bir şey se işlemciyi direk ilgilendirecek birşeyse fx 8... serisi zaten yeterli olmaz 2500 k yanından bile geçemez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 29 Haziran 2012; 17:32:38 >

• sonunda sıstemı kurdum . tek sıkıntı ram.lerde çıktı 1866 mhz olarak çalışmadı. onuda bıos ve DH forumu kurcalayarak hallettım. şu an sorunsuz olarak çalışıyor

yardımlarını esırgemıyerek , zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim
  • süper kardeşim i5 2500k oh oh gd 55 oh oh 7850 vuuuh süper ssd vuh vuh süper olmuş kardeşim , hayırlı kullan inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

bu muabbet ne zaman biter biliyormusunuz ?
    galiba hiç bir zaman......çünkü soru yanlış amd fx 8.... serisi intelin 2500 k sına dek düşmüyor ki karşılaştırma yapılıyor....
    bu elma ile armut dolu sepette karpuzu seçmek gibi bişey....
    soru şöyle olabilir şu an oyun makinası yapacağım güncel vede 2-3 yıl daha idare edecek sistem nasıl olmalı ?
    phenom ıı x4 ailesi + baba anakart+baba ekran kartı, al sana 2-3 yıl dertsiz oyun makinası.........
    yok sorun oyun değilse, profsyonel bir şey se işlemciyi direk ilgilendirecek birşeyse fx 8... serisi zaten yeterli olmaz 2500 k yanından bile geçemez....
    3 ayda bir soket değiştiren intel düşünmek akıllıca değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amdlike

süper kardeşim i5 2500k oh oh gd 55 oh oh 7850 vuuuh süper ssd vuh vuh süper olmuş kardeşim , hayırlı kullan inşallah

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hadron

3 ayda bir soket değiştiren intel düşünmek akıllıca değil.

intel veya amd çok takılmıyorum hocam , yeni parçalar alarak upgrade yapmaktansa elıimdekını satıp yeni bır sistem kurmak daha mantıklı gelıyor bana tabı malı açıdan sıkıntımız yoksa . bundan sonrakı belkıde amd olacak kımbılır..?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.