Şimdi Ara

i5 2500K / fx 8150..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir pc toplatacağım . bu işlemciler arasında bır türlü karar veremedim hangisi olacağına.

derdim oyun oynamak . fx fıyat olarak oldukça cazıp forumdakı konuları ıyıce okudum ve kafamda intel daha ıyı olacak fıkrı oluştu . donanım bılgım çok az sızlerın yönlendırmelerıne göre sıstemı kuracağım

corsair Carbide 400R
    Corsair H100
    tagan 800w..
    ekran kartı gtx 560ti veya bütçenın yettığı kadar üst sevıye
    HI-LEVEL 4GB DDR3 1600MHz X2

OCZ 250 GB Vertex sata II yada /OCZ 120GB Vertex 3 SATA sata ıkı veya sata üç,ün bana getırısı nedır..?

ve anakart hangısı olmalı , Gigabyte Z77 veya Gigabyte Z68 mi.?

bılesenlerden Kasa soğutma sıstemı alındı tagan şu ankı pc de

ama anakart ve işlemcide takıldım kaldım.. ve okudukça dahada kafam karıstı oc deyeceğim yeni sıstemde bunu göz önunde bulundurursanız sevınırım..

ve son olarak rıcam AMD veya İntel fanatiklıği yapılmadan yorum yazılması sadece bütçeme göre en iyi ve sorunsuz olanını almak istiyorum

• MSİ Z77-GD55 VE İ5 2500K ver ayarı gitsin en ucuz yollu oyun pc si zaten h100 alıyormussun veririsin overclock u oynarsın

vertex e girme teknobiyotikten 120gb 324tl ye force gt al corsairin.

tagan pahalı ise 750wattlık bir 250 tl lik thermaltake psu yeterlidir.2*4gb ram alırsın arta kalan para ile 6950 yada 7850 ekran kartı alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

MSİ Z77-GD55 VE İ5 2500K ver ayarı gitsin en ucuz yollu oyun pc si zaten h100 alıyormussun veririsin overclock u oynarsın

vertex e girme teknobiyotikten 120gb 324tl ye force gt al corsairin.

tagan pahalı ise 750wattlık bir 250 tl lik thermaltake psu yeterlidir.2*4gb ram alırsın arta kalan para ile 6950 yada 7850 ekran kartı alabilirsin.
    FX için daha çok zaman var 2.nesilleri alınır şuankiler malesef istenileni veremiyor, i5 2500K iyi seçim olur.
  • Bu segmentte bencede z77A-Gd55 alin fiyatina gore yeni nesilin butun ozelliklerini ve yeniliklerini sunuyor ve gayette kaliteli bir ankart gigabayte onerkiyorum ve tak bir oyun pcsi olur fp bir sistem olur yani istediginizi verecektir.Fx serisi istenilen veremedi revizyona giderse dusuneulebilir ama suanda i5 2500k ile bile dogru durust yarisamaz testlere bakarsaniz gorursunuz.Fx yani fp bir islemci ama istemileni veremedi ayrica sisteminiz dengesiz olmus psu zaten varda islemci sogutucusunu almadan bir 8 gb ripjaw x ram alsaydiniz osuda fazla tabii sli varsa bilemem ilerisi icin.Yani 8 gb yapin mutlaka.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

FX için daha çok zaman var 2.nesilleri alınır şuankiler malesef istenileni veremiyor, i5 2500K iyi seçim olur.

Alıntıları Göster
    anakart olarak gıgabyte düşünüyorum ama z77 mi yoksa z68 olmalı..? yanı bana z77 nın veya z68 in getırısı ne olacak

corsair ssd tabıkı tavsıye edıyorsanız olabılır . vertex sorunlumu yoksa fıyat yüksek dıyemı tercıh etmedınız..?

LEON-X hocam mesaj alındı

• quote:

Orijinalden alıntı: tarpoon

anakart olarak gıgabyte düşünüyorum ama z77 mi yoksa z68 olmalı..? yanı bana z77 nın veya z68 in getırısı ne olacak

corsair ssd tabıkı tavsıye edıyorsanız olabılır . vertex sorunlumu yoksa fıyat yüksek dıyemı tercıh etmedınız..?

Z77 anakartların OC potansiyeli daha iyi oluyor ayrıca 2500K'yı almanı öneririm çünkü OC'siz hali 8150'den zaten üstün OC'li ve H100 ile tadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Bu segmentte bencede z77A-Gd55 alin fiyatina gore yeni nesilin butun ozelliklerini ve yeniliklerini sunuyor ve gayette kaliteli bir ankart gigabayte onerkiyorum ve tak bir oyun pcsi olur fp bir sistem olur yani istediginizi verecektir.Fx serisi istenilen veremedi revizyona giderse dusuneulebilir ama suanda i5 2500k ile bile dogru durust yarisamaz testlere bakarsaniz gorursunuz.Fx yani fp bir islemci ama istemileni veremedi ayrica sisteminiz dengesiz olmus psu zaten varda islemci sogutucusunu almadan bir 8 gb ripjaw x ram alsaydiniz osuda fazla tabii sli varsa bilemem ilerisi icin.Yani 8 gb yapin mutlaka.

hocam benım seçımım gıgabyte G1 sniper m3 olacaktı. ama z77A-Gd55,i liste başına aldım
    bu arada tagan psu şu ankı pc,de mevcut. ram olarak HI-LEVEL 4GB DDR3 1600MHz X2
    yazmıstım

sli olmayacak ,gucumun yettığı üst düzey tek ekran kartı ıle devam edeceğim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600K İşlemci
    5 yıl önce açıldı
    İ5 4460 İŞLEMCİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Bu segmentte bencede z77A-Gd55 alin fiyatina gore yeni nesilin butun ozelliklerini ve yeniliklerini sunuyor ve gayette kaliteli bir ankart gigabayte onerkiyorum ve tak bir oyun pcsi olur fp bir sistem olur yani istediginizi verecektir.Fx serisi istenilen veremedi revizyona giderse dusuneulebilir ama suanda i5 2500k ile bile dogru durust yarisamaz testlere bakarsaniz gorursunuz.Fx yani fp bir islemci ama istemileni veremedi ayrica sisteminiz dengesiz olmus psu zaten varda islemci sogutucusunu almadan bir 8 gb ripjaw x ram alsaydiniz osuda fazla tabii sli varsa bilemem ilerisi icin.Yani 8 gb yapin mutlaka.

hocam benım seçımım gıgabyte G1 sniper m3 olacaktı. ama z77A-Gd55,i liste başına aldım
    bu arada tagan psu şu ankı pc,de mevcut. ram olarak HI-LEVEL 4GB DDR3 1600MHz X2
    yazmıstım

sli olmayacak ,gucumun yettığı üst düzey tek ekran kartı ıle devam edeceğim..

Pardon ramleri gormemisim dedigim gibi psu tek karta fazla msida iyi bir secimdi o modeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gedo Mazo

quote:

Z77 anakartların OC potansiyeli daha iyi oluyor ayrıca 2500K'yı almanı öneririm çünkü OC'siz hali 8150'den zaten üstün OC'li ve H100 ile tadından yenmez.

yavaş yavaş taşlar yerıne oturuyor, işlemci tamam anakart,ta tamam sayılır

• quote:

Yahu ben bu tür yorumları anlamıyorum, sen nasıl bir performans istedinde veremedi fx 8150 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

quote:

Yahu ben bu tür yorumları anlamıyorum, sen nasıl bir performans istedinde veremedi fx 8150 ?

Alıntıları Göster
    Ne İstedine Bağli . Oc Yapicam Performans Kovalicam Diosan İntel. Ben o Tip Seylerde Gözüm Yok Ben Rahat Bi Sekilde Oyun Oynamak Istıyorum Diyorsan Fx Alman F/P Olarak Mantikli . Zaten Suan Oyun Pc Ne İşlemci Ne Ram Hepsi Ekran Karti İstiyor. Fx 4100 - i3 Bİle İsinizi Gorur. Oc İcin Fx Daha Hard Oc Yapicam Diyorsan Cool Bug Gibi Problem Olmuyor İvy Serisi İsinma Problemi Var . Fx De Bu Problem Yok Ortalama Bir İşlemci Sogutucusuyla Bile İsini Görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

5-6 sene önce Buldozer diye diye milletin kafasını karıştırıp ve çıkardıktan sonra da utanmadan i7 920 gibi kaç sene önceki işlemci ile karşılaştırıp %'de bilmem şu kadar daha üstün deyip ne kadar berbat bir mimari olduğunu ortaya attığı için bu yorumu yorumu yapıyroum AMD'ye.

Sallamıyorum fanatiklikte yapmıyorum, siz her şeyi f/p sanıyorsunuz değl mi ? Şayet FX'ler adam gibi olsaydı bende almayı ilk düşünenlerdendim ama AMD'nin ar-ge'si malesef çok zayıf ve yaptığı işlemcilerin perfromansı da ortada.

Hala söylüyorum şuan ki FX'ler ALINMAZ, seni biraz daha çalış öyle gel benim yorumlarımı anlaman gerekmiyor !

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 25 Haziran 2012; 9:19:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

5-6 sene önce Buldozer diye diye milleltin kafasını karıştırıp ve çıkardıktan sonra da utanmadan i7 920 gibi kaç sene önceki işlemci ile karşılaştırıp %'de bilmem şu kadar daha üstün deyip ne kadar berbat bir mimari olduğunu ortaya attığı için bu yorumu yorumu yapıyroum AMD'ye.

Sallamıyorum fanatiklikte yapmıyorum, siz her şeyi f/p sanıyorsunuz değl mi ? Şayet FX'ler adam gibi olsaydı bende almayı ilk düşünenlerdendim ama AMD'nin ar-ge'si malesef çok zayıf ve yaptığı işlemcilerin perfromansı da ortada.

Hala söylüyorum şuan ki FX'ler ALINMAZ, seni biraz daha çalış öyle gel benim yorumlarımı anlaman gerekmiyor !

İmla.

Fx 8150 zaten oyun için alınmaz render için alınır kullanmadan sallaması kolay tabi. Fx 8150'nin render performansı 2600k'dan bile daha iyi.
    Sen geç i7 920 olayını falan ben sana bir soru sordum hangi konuda fx 8150 yetersiz geliyor sana ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Merak etme ben sadece paneldeki sistemi kullanmıyorum
  • quote:

Merak etme ben sadece paneldeki sistemi kullanmıyorum

Alıntıları Göster
    Yeni arkadaşlardan ricam lütfen AMD vs Intel türü başlık açmasınlar sonra ortalık karışıyor.

Fx 8150 genel anlamda 2500k'dan daha güçlüdür ama oyun bilgisayarı derseniz 2500k daha mantıklı bir seçim olacaktır. Alternatif olarak 8120 de önerilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Yeni arkadaşlardan ricam lütfen AMD vs Intel türü başlık açmasınlar sonra ortalık karışıyor.

Fx 8150 genel anlamda 2500k'dan daha güçlüdür ama oyun bilgisayarı derseniz 2500k daha mantıklı bir seçim olacaktır. Alternatif olarak 8120 de önerilir.

Alıntıları Göster
    oc edilmiş bir 8150 her türlü 2500 k iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

oc edilmiş bir 8150 her türlü 2500 k iyidir.

Alıntıları Göster
    FX 8150 aslında daha iyi ancak microsoft altında çekirdekleri yanlış kullanma gibi bir sorunu var. FX serisinin çekirdekleri tam değil her iki çekirdeğin bazı parçaları ortak ve windows bu mimariyi desteklemedi performansı düşük kaldı. Ancak linuxta yapılan iyileştirmeler sonucu intelin extrem işlemcileriyle kafa kafaya şuan. FX serisinin 2. revizyonu çıkacağı için şuan almak sizi ikinci elde zarara sokabilir. Onun dışında eksiği yok fazlası var bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

FX 8150 aslında daha iyi ancak microsoft altında çekirdekleri yanlış kullanma gibi bir sorunu var. FX serisinin çekirdekleri tam değil her iki çekirdeğin bazı parçaları ortak ve windows bu mimariyi desteklemedi performansı düşük kaldı. Ancak linuxta yapılan iyileştirmeler sonucu intelin extrem işlemcileriyle kafa kafaya şuan. FX serisinin 2. revizyonu çıkacağı için şuan almak sizi ikinci elde zarara sokabilir. Onun dışında eksiği yok fazlası var bence.

Alıntıları Göster
    Fx serisi linux'ta son güncelleştirmelerden sonra acayip çoşmuş durumda ama arkadaşın Linux'la işi olduğunu sanmam.

Windows ortamında oyun için 2500k ya da fx 6100 öneririm. Ötesi gereksiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Fx serisi linux'ta son güncelleştirmelerden sonra acayip çoşmuş durumda ama arkadaşın Linux'la işi olduğunu sanmam.

Windows ortamında oyun için 2500k ya da fx 6100 öneririm. Ötesi gereksiz olur.

Alıntıları Göster
    Z77 anakart ile sandybridge işlemci kullanırsanız çeşitli sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Belki her 2500K , 2600K sorun yapmayacaktır ama başımıza geldi z77 ye ivy takınca herşey düzeldi. Z77 toplayacaklara tavsiyem Ivy bridge işlemci almalarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

Z77 anakart ile sandybridge işlemci kullanırsanız çeşitli sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Belki her 2500K , 2600K sorun yapmayacaktır ama başımıza geldi z77 ye ivy takınca herşey düzeldi. Z77 toplayacaklara tavsiyem Ivy bridge işlemci almalarıdır.

Alıntıları Göster
    ilk mesajımı tam olarak okunmadığına ınanıyorum. donanım bılgım yardım için mesaj atan arkadaşlarımızın bır çoğundan düşük buna emınım. amacım amd,mi veya ıntel dıye ortalığı karıştırmakta değil. sadece oyun oynayacağım bır konfıgırasyon oluşturmak.
    ıkı marka dışında bır işlemcı olsa ve bana ıstedıklerımı verse onu secerdım. sadece max ayarlarda oyun oynamak ıstıyorum o kadar

f/p olarakta bakmıyorum artık , hanı i7 tavsıye edersenız onuda sıstemımde kullanabılırım..

render almıyacağım başka programlar da kullanmayacağım , linuxlada işim yok tek derdim oyun 38 yaşında bu oyun belasına bulaşınca böyle oluyor sanırım

Z77 anakart ile sandybridge işlemci kullanırsam ne gıbı sıkıntılar yaşayabılırım..? o zaman z68 bır anakart daka sorunsuzmu olacak..?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.