Şimdi Ara

i5 2500K nasıl OC edebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde MSİ Z68A-G43 anakart ve i5 2500K İşlemci var. Anakartta multiplieri 45 e getirdim ve 4.5 GHz de stabil şekilde kullanıyorum. 4.6 , 4.7 vs daha yuksek saat hızlarına ayarlandığında ise pc açılmadan siyah ekranda kalıyor ve 2 3 kere kendi açılmayı deneyip açılamadıktan sonra ayarlarınız başarısız oldu gibi bir uyarı veriyor. Sorun ne olabilir? İşlemci voltajini biosda arttırmak icin bir seçenek bulamadım, eğer voltaj yetersiz geliyorsa nasıl artırabilirim? Teşekkürler.

Not: Sıcaklık sorun değil, işlemci 4.5 GHz de 1 saat HeavyLoad adlı stres testi süresince 47°C max 45°C ortalama gördü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci voltajini biosda arttırmak icin bir seçenek bulamadım

Merhaba.
    Büyük ihtimal ile çarpan arttırdığınız yerde CPU Core Voltage yazması gerekir, bir daha kontrol ederseniz büyük ihtimal göreceksiniz.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz için teşekkürler. Maalesef öyle bir seçenek yok. Biostaki tüm menülere tek tek baktım cpu ile alakalı voltaj içeren hicbir secenek yok ama DRAM voltage var :/ Başka bir fikri veya çözümü olan var mi?

• Up, yardim lütfen.

• internetten araştırıdığım kadarıyla anakart kullanıcının voltajı ayarlamasına izin vermiyor.Bu durumda anakart voltajı kendi ayarlıyordur ve verebileceği voltajın da bir sınırı vardır.

• frozen ice F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için, 4.5 GHz de devam edeyim o zaman.
  • cok büyük fark olacağını sanmıyorum
  • Yüzde 1 performans için işlemciye o kadar yüklenme bence

4.5 ghz bb işlemci içn ideal

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.