Şimdi Ara

i5 2500K'yı 5Ghz O.C. Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba ben yeni bir pc topladım ve bu pcde soğutmaya çok önem verdim ve bileşenlerde sağlam fakat overclock bilgim kulaktan dolma yani işgörür vaziyette değil, daha önce işlemciye overclock yaptım fakat bir türlü stabiliteyi tutturamıyorum internette bayağı araştırma yaptım fakat gözüme takılan birşey olmadı benim yapmak istediğim işlemci hızı 5 ghz veya üstüne overclock etmek ve ramlarınde hızını biraz arttırmak

Sistemim ;

Asus maximus gene z
    gskill cl7 4x2 8 gb ram 1333 mhz
    intel i5 2500k
    msi nvidia gtx 560 ti hawk
    120 gb ssd
    1 kw psu
    corsair su soğutma uyumlu kasa
    işelci su sğutmalı corsair h100

ilk defa bir forum sitesinde konu açıyorum eğer bir yanlışım olduysa kusura bakmayın bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• benim anakartım msi dan farklılık gösterdiği için onu görmüştüm voltajı 1.4 e getirdim pc mavi ekran hatası verdi diğer ayarları benim anakartımda bulamadım
  • http://forum.donanimhaber.com/m_59519814/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60888799
    Değerleri Güncelledi @pohuman , dikkate alın yeni değerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusabuyuran -- 15 Mayıs 2012; 21:50:30 >
  • ayarları sizinki gibi yaptım cpu pll voltage 2 v yaptım fakat intel burn test programını standart stressde bile geçemedi warning aldı yüksek stresste ise mavi ekran hatası geliyor fakat test ayarlarını seçerken ram ile alakalı very high da 4gb standartda 1 gb kullanıcak şekilde ayarlıyor testi, acaba sorun ramlardemi ?
  • İşlemciyi 5.00 Ghz kullanmanın hiç bir anlamı getirisi yok(benchmark kasmak dışında) çünkü 5.00 GHz hıza ihtiyaç duyacak işlem yapmaz normal ev kullanıcısı şuan ki hiç bir ekran kartı(oyun odaklı) için 5.00 GHz hıza gerek yok, oyun vs.. dışında 5.00 GHz lik işlemci gücüne ihtiyaç duyan varsa zaten işlemci seçimini 2500K'dan yana yaparak hata etmiş demektir.Ev/oyuncu için 4.00 GHz ideal en fazla 4.5 GHz olmalı ki o kadar hıza bile gerek yok, işlemciyi 4.00 GHz yapmak en basit iş sandy bridge'ler sağ olsun overclock ruhu iyice öldürdü çocuk oyuncağı haline geldi overclock yapmak... 4.00 GHz için biostan iki ayar yapılması lazım birincisi çarpanı 40 yapmak ikincisi(opsiyonel) voltajı 1.20v'da sabitlemek anakartın kafasına göre fazla voltaj vermesi önlemek için .

4.50GHz ise biraz daha zahmetli olur 4.50 için voltaj tutturmak ezbere biraz zor deneme yanılma yapmak gerek

• benim için 4 ghz filan yetiyor fakat babam grafik işleriyle uğraştığı için render alırken 5.0 ghz bayağı işine yarıyor o yüzden çıkartmaya çalışıyorum. bu stabilite sorununun tüm sebebi eksik voltajmı acaba ? ve eksik voltaj kadar fazla voltajda stabiliteyi bozuyormu yani tam ayarınımı tutturmak lazım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O.C. yaparken meydana gelen mavi ekran hataları için linkteki kodları gözden geçirin;

http://www.overclock.net/a/common-bsod-error-code-list-for-overclocking

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 17 Mayıs 2012; 18:28:32 >
  • sağolasın kardeş bu çok işime yarayacak
  • bugün işlemciyi 4.4 ghz overclock yaptım voltajlar autoda ram hızı 1600 mhz ram zamanlamalarını otoya aldım stabilite testinde sorun yok sıcaklık 45 dereceyi aşmıyor yük altında, boşta ikende 25 derecede 5 ghz olur mu sizce ? 4.5 e alınca prime95 testinde fatal error alıyorum sebebi nedir? hata tam olarak şöyle:fatal error rounding was 0.5 expected less than 0.4hardware failure detected consult stress.txt file
  • merhaba,

Ram hızı oc ile 1600 mhz idi hatanın bundan olabiliceiğini düşündüm ve tekrar 1333 mhz ye çektim ve cpu ratio yu 45 e getirdim ve stabilite testi yaptım İLGİNÇ olan olay şu ki 1 . çekirdek hariç diğer çekirdekler testi devam ettirirken ilk çekirdek yine bir önceki yazıdaki hatayı verdi rounding 05....... diye giden hata, sebebini bir türlü anlayamadım korktuğum şey sorun işlemcimde mi acaba veya ben oc yaparken hasar vermiş olabilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum.
  • Merhaba,
    İşlemci şu anda 4.5 ghz de çalışıyor oc yapmayı başardım önceki yazımdaki sorunuda çözdüm voltaj eksikliğinden kaynaklanıyormuş yanlız şu konuyada değinmek istiyorum asus gerçekten yapıyor kardeşim şu an anakartımın tek sorunu sanki korkak bir çocuk gibi voltaj vermekten korkuyor işlemci 4.2 ikende 1.3 v idi 4.5 e aldım yine 1.3 de kendim deneme yanılma yoluyla 1.315 tam bu voltajda stabiliteyi sağladım şu an gayet stabil ve 4.5 ghz geri kalan ayarların çoğu autoda ram timing blck frekansı pll voltage vs. cpu manual voltage hariç hepsi autoda sadece çarpan katsayısı ile oynarak 4.5 ghz ve biraz voltaj verdim. benimle aynı anakarta sahip arkadaşlarında çoğu ayarı autoya almalarını tavsiye ediyorum birtek cpu manual voltage ayarı manual kalsın onuda anakartın girdiği değeri biraz biraz artırarak yapın yanılmıyorsam herseferde 0.005 artırın diyordu bende aynen böyle yaptım. ve önceden mavi ekran yerdim şimdi oc nin verdiği zevki yaşıyorum

• 2500k nin 5Ghz garantisi yok . Bendeki de max 4,98 yapabiliyor . 5Ghz de kilit . Standart ve rahat günlük kullanim icin 4,6 Ghz nin üzerine cikmanin bir anlami yok .
    Prime95 + sivi sgutma ile max 57 derece @ 4,6Ghz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.