Benchmark sitesine göre işlemcilerden 3317U daha başarılı, ekran kartlarından ise 740M daha yüksek puan almış.
Yani Asus olanın ekran kartı üstün, Dell olanın ise işlemcisi...
Asus diğerine göre daha ince görünüyor ancak dell'inkininde çok kalın olmadığını biliyorum.
Sizlerinde öneri ve görüşlerinizi almak istedim.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Kalınlık olarak Asus: 21 mm Dell: 24,9 mm
İşlemciler özellikle 17watt Maks. TDP olarak seçilmiştir şarjın uzun gitmesi için. USB 3.0 desteği de ayrıca dikkate alınmıştır.
Bu bilgileri de göz önünde bulundurarak oyun önceliği açısından Asus'u tercih ettik ve alışverişi tamamladık.
Ancak bunların dışında öneriler veya gözümüzden kaçan unsurlar varsa bunları yazarsanız daha sonra ki tercihlerimizde kullanmak veya burayı okuyan insanların bilgi edinebilmesi açısından iyi olur.
Teşekkürler.
Kalite ve ekran kartı babında, k56cb biraz daha iyi. Yalnız işlemcisi biraz düşük kalıyor. Yani günlük kullanım ağırlıklı bir işlemci kullanılmış. Eğer bütçen varsa, k56 nın i5 li modeli biraz daha yerinde seçim olur.
Bütçe açısından birazda fiyat/performans ürünü bakıyoruz sonuçta... Bu 2 ürün arasında nasıl bir tercih yapmak lazım? Fiyatlar aynı, birinde işlemci birinde ekran kartı daha iyi... Hangisine öncelik vermek lazım? Bu fiyatlarda alternatif modeller ne olabilir?
dell daha iyi donanım olarak ama asus kalite olarak bir de ekran kartı olarak daha iyi
İşlemci: Intel® Core„ i5-3230M Bellek: 8 GB DDR3 Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M(2GB) Hard Disc: 750 GB SATA
Fiyatı:1369
HP Pavilion g6-2305et Dizüstü Bilgisayar (D4M81EA)
İşletim Sistemi:Windows 8 64 İşlemci:Intel® Coreâ„¢ i5-3230M (2,6 GHz, 3 MB L3 önbellek) Yonga kümesi:Intel® HM76 Express Bellek:8 GB DDR3 (2 x 4 GB) Bellek yuvaları:2 DIMM Depolama:750 GB 5400 rpm SATA Optik sürücü:Çift katman destekli SuperMulti DVD±R/RW Ekran:39,6 cm (15,6") HD BrightView LED Arkadan Aydınlatmalı (1366 x 768) Grafik:AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 ayrılmış) Bağlantı Noktaları 1 VGA 1 HDMI 1 kulaklık çıkışı 1 mikrofon girişi 1 USB 2.0 2 USB 3.0 1 RJ45
Web kamerası:Tümleşik dijital mikrofonlu HP TrueVision HD Web Kamerası- Ses özellikleri:Dolby Advanced Audio özellikli Altec Lansing hoparlörler İşaret aygıtı:Çok noktalı dokunma hareketlerini ve açma/kapama düğmesini destekleyen Dokunmatik Yüzey Klavye:Sayısal tuş takımı içeren tam boyutlu, dokulu ciklet klavye Ağ arabirimi:Tümleşik 10/100 BASE-T Ethernet LAN Kablosuz:802.11b/g/n Bluetooth Güç kaynağı türü:90W AC güç adaptörü Pil türü:6 hücreli Lityum-İyon Enerji verimliliği:ENERGY STAR® belgeli EPEAT® Silver Boyutlar (G x D x Y):37,6 x 24,4 x 3,63 cm (Boyutlar konfigürasyona göre değişiklik gösterir ) Ağırlık:2,48 kg'dan başlayan ağırlık(Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir)
İşlemci: Intel® Core„ i5-3230M Bellek: 8 GB DDR3 Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M(2GB) Hard Disc: 750 GB SATA
Fiyatı:1369
HP Pavilion g6-2305et Dizüstü Bilgisayar (D4M81EA)
İşletim Sistemi:Windows 8 64 İşlemci:Intel® Coreâ„¢ i5-3230M (2,6 GHz, 3 MB L3 önbellek) Yonga kümesi:Intel® HM76 Express Bellek:8 GB DDR3 (2 x 4 GB) Bellek yuvaları:2 DIMM Depolama:750 GB 5400 rpm SATA Optik sürücü:Çift katman destekli SuperMulti DVD±R/RW Ekran:39,6 cm (15,6") HD BrightView LED Arkadan Aydınlatmalı (1366 x 768) Grafik:AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 ayrılmış) Bağlantı Noktaları 1 VGA 1 HDMI 1 kulaklık çıkışı 1 mikrofon girişi 1 USB 2.0 2 USB 3.0 1 RJ45
Web kamerası:Tümleşik dijital mikrofonlu HP TrueVision HD Web Kamerası- Ses özellikleri:Dolby Advanced Audio özellikli Altec Lansing hoparlörler İşaret aygıtı:Çok noktalı dokunma hareketlerini ve açma/kapama düğmesini destekleyen Dokunmatik Yüzey Klavye:Sayısal tuş takımı içeren tam boyutlu, dokulu ciklet klavye Ağ arabirimi:Tümleşik 10/100 BASE-T Ethernet LAN Kablosuz:802.11b/g/n Bluetooth Güç kaynağı türü:90W AC güç adaptörü Pil türü:6 hücreli Lityum-İyon Enerji verimliliği:ENERGY STAR® belgeli EPEAT® Silver Boyutlar (G x D x Y):37,6 x 24,4 x 3,63 cm (Boyutlar konfigürasyona göre değişiklik gösterir ) Ağırlık:2,48 kg'dan başlayan ağırlık(Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir)
Reklam yapmaya çalışıyorsunuz herhalde ama içeriğe uygun yapsaydınız en azından...
Önerdiğiniz ürün benim alternatiflerimden daha pahalı, güç tüketimi açısından başarısız, kalınlık açısından yani boyut olarak dezavantajlı, sadece performansı biraz daha üstün olacaktır ama benim listeme girmek için yeterli değil...
Öneri için teşekkürler ancak benim temel şartlarımı taşımıyor.
USB 3.0 yok, ince değil (3,18 cm yerine 2 cm civarı olması lazım), işlemci güç tüketimi 35 watt (17 watt işlemciler var 3317U gibi ki bu durum şarj süresini yüzeysel bakış açısıyla yarıya düşürür.)
Buda yine 11 TL pepsi kodu + 111 TL Worldpuan ile 1027 TL ile alınabilir.
Boyutlar: 37.4 x 25.28 x 1.98 cm
USB 3.0 var, işlemci 17 watt, kalınlık 1,98 cm, 8 GB Ram avantajıda var.
siparişini verdim..
Hayırlı olsun. İnşallah memnun kalırsın.
Ben önceki mesajlarda belirttiğim gibi bir tanıdığa Asus olanı aldım. Karar verirken dayanağım oyun oynayacağı için 740M ekran kartının daha başarılı olması olmuştu. Daha öncede Dell olandan 2 ayrı arkadaşa almıştık. Genel değerlendirme ile senin aldığın üründe oldukça başarılı görünüyor. Ürün eline geçtiğinde izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.
delli kesinlikle tavsiye etmem.ürün bozuk çıkarsa değiştirmen çok zor..asusun satış sonrası hizmetleri çok güzel..yerinde hizmet yalan..işlerine gelirse veriyorlar benim anladığım