Şimdi Ara

i5 3470 aldım i5 750 yerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 750 yi 3.8ghz de kullaniodum i5 3470 i muhtemelen 4ghz de kullanicam base clockla oynamak tehlikeli diolar dogrumu birde turbo modu disable yapıcam oldum olası turbo modu sevmem turbo mod olmadan 4 core 4 ghz için nasıl ayar yapmalıyım?

• intel lga775den sonra bclk olayını çok kısıtladı anakart zarar görecek şekilde k olan işlemcilerden fazladan 100-150 tl kazanabilmek için, şimdi de lga1151 de yenilikmiş gibi bclk oc yapabileceksiniz diyorlar yani anakart bozulabilir sizin şansınıza kalmış, 2500k daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

intel lga775den sonra bclk olayını çok kısıtladı anakart zarar görecek şekilde k olan işlemcilerden fazladan 100-150 tl kazanabilmek için, şimdi de lga1151 de yenilikmiş gibi bclk oc yapabileceksiniz diyorlar yani anakart bozulabilir sizin şansınıza kalmış, 2500k daha iyi olurdu.

nette baktıgım testlerde 100mhz daha az cpu hızına karşı yinede 3470 önde yani 2500k nın 3.4ghz lik hızı 3470 in 3.2ghz ine eşit dersek ve 4ghz de çalıştırırsam 4.2ghz lik 2500k işlemcim oldu diyebilir miyiz:D
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Aynı işlemci bende var ve olay şu oc yapacaksanız z serisi anakartlar i5 3470 için en fazla 38x çarpana kadar müsade ediyor ama üstüne base clock kısmındaki 100 mhz değerini gidip 105-106 yaparsanız 38x105 veya 38x106 olacak bu durum da ram mhzleri dengesiz değişeceği için anakart almak istediği volt artacak ve stabil çalışmayarak anakart bir süre sonra kitlenecek onun için base clock kısmını kesinlikle karıştırmayın normal oc oalrak 3.8ghz getirip ısınmadan stabil bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Aynı işlemci bende var ve olay şu oc yapacaksanız z serisi anakartlar i5 3470 için en fazla 38x çarpana kadar müsade ediyor ama üstüne base clock kısmındaki 100 mhz değerini gidip 105-106 yaparsanız 38x105 veya 38x106 olacak bu durum da ram mhzleri dengesiz değişeceği için anakart almak istediği volt artacak ve stabil çalışmayarak anakart bir süre sonra kitlenecek onun için base clock kısmını kesinlikle karıştırmayın normal oc oalrak 3.8ghz getirip ısınmadan stabil bir şekilde kullanabilirsiniz.

sanırım en mantıklısı bu peki bu 3.8ghz 4 core di mi turbo falan direk kapatıyorum alışkanlık geregi.
    oc yapınca turbo boost devre dışı kalıyor hocam.Evet hocam 3.8ghz oluyor sadece son core 3.7ghz de çalışıyor.
    2500k daha çok oca yatkın olduğu için atıyorum son stabil olduğu hız 4.6 ghz felan olur ama 3470 anakart yanmazsa 4 ghz den ötesini göremez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4ghz lik bir 3470 ile 4.5 ghz lik 2500k arasinda gercekte 300mhz far var 3470 daha yeni ve 200mhz lik farki kapatiyo i5 3470 ve asrock z77 pro 3 anakarti 400 e aldim bu arada forumda 350tl den asagi 2500k satilmio:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız fiyat güzelmiş öncelikle hayırlı olsun güle güle eskitin. Bir i5 750 kullanıcsı olarak bu değişimi onaylamazdım ancak o fiyat ve parçaları duyunca kulağa hoş geliyor. Fakat o işlemciyi bllck ile oc yapamazsınız. Nahleamdan sonraki soketlerde bllck ile yapılan oc sistem stabilitesini fazlasıyla bozabiliyor. en fazla 103-104'e kadar çıkabilirsiniz ki onuda önermiyorum. işlemciniz stok hali ve boost ile gayet yeterli gelecektir. Yeterli gelmediği zamanda satıp k serisi bir i5 ya da i7 alabilirsiniz. piyasada o skoete uygun çok rahat işlemci bulunabiliyor, yani 1156 gibi ölü bir soket değil. Neyse daha fazla konuşup nazar değdirmeyeyim, iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Nimbus -- 10 Ağustos 2015; 3:01:09 >
  • evet soket degişimide iyi oldu aslında:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.