Şimdi Ara

i5 3470 & fx6300+soğutucu hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferhatkusay

quote:

Orijinalden alıntı: enoes

kardeş 3470e gücün yetiyorsa 6300ü unut ama 8350 vs 3470 dersen şöyle söyleyeyim

oyunlarda abartıldığı kadar fark olmaz hatta hissetmezsin bile

genel performans bazı yerlerde aynıdır birçok yerde amd önde gelir 8350 tam kapasite çalıştığı uygulamalarda i7 3770k dengi bir işlemcidir

bence mantıklı amd ama yok dersen ki

ileride işlemcimi değiştireyim dersen şu an ki anakartlar 8350den ötesini desteklemez yeni işlemciler çıktığında anakartıda değiştirmek zorundasın

ve son olarak şunu söyleyim

intel aldığında "lan bu paraya amd alsam bundan iyimiş bak" diyebilirsin
    ama amd aldığında "iyi ki bunu almışım" dersin

amdnin tek eksisi güç tüketimi

ısınma problemi olmasın da , stok fanla idare edermi beni dostum?? 650w %85 verimli psu takıcam 12v 52 yeterli olur bu rahat rahat umarım?

fx serisi üretim teknolojisinden dolayı zaten çok soğuk çalışır birisi vardı boşta 9 dereceyi gördüm demişti stok fan ile hafif bir overclock bile yapabilirsin ama ses konusunda bende bilgisizim ses çıkarabilir çıkarmayabilirde ama 3-5 kişiden duyduğum kadarıyla phenom alacaksan fan lazım çok gürültülü demişti fxde fanlar iyi sessiz demişti fakat intelden çok daha kalitelidir ama benim işlemcim amd ve fan sesini şu saatte bile zor duyuyorum

dediğim gibi güç tüketimine razıysan amd al bence yok illa intel diye diretiyorsanda 3470 alma 3570k al hem overclok olabilir hemde 8350ye kafa tutabilir
    bu arada tam olarak amaç nedir ona göre yanlış bilgilendirme olmasında

• psu bu

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rs-650-acaa-rs-650-gx-80plus-650w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53663

rahat rahat yeteceğini düşünüyorum, bu civarında başka öneriler varsa buyrun fikir edineyim?
  • amaç sadece ve sadece oyun ve küçük işler ara arada film asıl amaç oyun
  • parçaların güç tüketimlerine bakayım bi dakka
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

parçaların güç tüketimlerine bakayım bi dakka

aralarında 20w bişey fark var hiçbişey oda
  • işlemcinin ortalam güç tüketimi 180 yazıyor ama ortalama yani biz 250 alalım ekran kartında oyunun birinde 352 görmüş hesabını yap

şunu söyleyim oyun dedin ama yüklemesi war kurması var crackte sorun olunca formatlaması bile war bu tür işlerde amd açık ara önde önde

ben sana şunu söyleyim kafan daha fazla karışmasın

arkadaşla karşılaştırma yaptık bu araştırdığın sitelerin tamamında onda ki intel bendeki amd ile tam aynı puanlamaları alıyordu

ama biz kendimiz karşılaştırdık ps2 oyunları bile denedik o oynayamadı tabi

ve şunu gördük ki aradaki fark tam 2 katı

1500 benim işlemcim alırken onun işlemcisi 700 alıyordu

ben zamanında bunun yerine intel alsaydım camdan aşağı atmıştım yani

ve o zamanlarda yine böyle herkes amdye düşmandı

ha şunuda söyleyeyim 3570k almanda senin için iyi olur hatta sadece oyun hep oyun genel sistem performansı çok önemli değil dersen 3470 bile alabilirsin
    ama 8350 3470den daha iyidir

sadece dediğim gibi güç tüketimi konusunda biraz yüksek intelden benimde kafamı karıştıran tek nokta bu

• fx8350 gayet güzel bir işlemci , amd stok fanıyla problem yoksa sisteme fx8350 yi katmayı düşünüyorum ve dediğinize göre sorun yok teşekkürler

bu arada bikaç konuya baktım ve amd ekran kartları uzun ömürlü değil demişler bu konuda fikriniz varmı geforce kart mı alsam
    (bu arada konuyu sündürdüm kusura bakmayın :) )
  • işlemci fx8350 dedik

şimdi ekran kartı hd7850 iyimidir yoksa uzun ömürlü değil mi,, birde yukarıda vermiş olduğum psu iyi midir 700w mı yapsam
  • önemli değil bende yardımcı olmaya çalışıyorum başkasıda olsun hepimiz birbirimize olalım bu konuda çok kafayı yemişliğim varda kimse cevapsız kalsın istemem

8320ye oturdum çok güzeldi kalkamadım başından onuda söyleyeyim bu arada

ve

Nvidia ekran kartını 3d monitör ile kullanmayacaksanız devenin sahibinden kaçtığı gibi kaçın derim

siz bütçe söyleyin ben yardımcı olurum
  • bütcem 1500tl ufak bi farkla 1550 yapabilirim çok teşekkürler ilgilendiğiniz ve yardımlarınız için
  • açmayı unuttum klavye mouse içinde ama monitör falan yok sade kasa ve klavye mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatkusay

bütcem 1500tl ufak bi farkla 1550 yapabilirim çok teşekkürler ilgilendiğiniz ve yardımlarınız için

rica ederim ne demek elimden bilgimden geldiğince naçizene bi faydamız olduysa ne mutlu

öncelikle ramlerden girelim

8gb 4+4 corsair vengeance low profile modelini al kara sularımız içerisindeki bildiğim en hızlı ram

güç kaynağını artırabiliyorsan artır bencede

ve kasaya ihtiyacın yok mu bana verdiğin link sadece psu kasa yoktu ona göre önermeye çalışayım

7850 güzel bir karttır 2 gb modelini seçmende ayrıca iyi olmuş gelecek vaad eden bi kart olmuş üstelik 6850 ve 6870e göre daha soğuk çalışıyor bildiğim kadarıyla

bu arada anakart ne düşünüyorsunuz

• kasaya ihtiyac var onuda ayrı alıcam vatandan şuna karar verdim
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-912a-kwn1-haf-912-advance-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63255

anakart ise asus istiyordum ama şimdilik bir düşüncem yok
  • anakart fiyatıyla benim gönlümü çelen msi 970 g46 vatan indirimde 159 tl gibi bir fiyatı oluyor ve ihtiyaç duyduğun herşey mevcut

kasaya ayrıca neden para veresinki kasa ve psu toplam bütçe söyle ona göre bakalım psu olan bi kasa
  • haklısın bikaç forum üyesi kasa içini konulan psu dandik olur lafını söyledikden sonra böyle bir yola başvurdum yoksa beraber alıcaktım, 350tl ye çıkarım kasa+psu da cooler master in 750w psulusu indirimde 327tl tam benlik,, bu arada o kart aklımdan geçiyordu biraz önce birde ramleri bi arkadaş ısrarla gskill 1600mhz 4x2=8gb al dedi ama?
  • aktarım hızına gecikem sürelerine saniyedeki veri boyutuna baktığımda gskillin en önde gelen ramleri ile arasında 2 kat gibi uçuk bir fark vardı sanırım

kasa olarakta şuna bir bak istersen benim aklıma yattı hem fiyatı iyi hem 80 plus hem 700 wat hemde yanlış bilmiyorsan ama emin değilim en kaliteli psu arasında bunu markayıda gördüm diye hatırlıyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/xigmatek-cpc-t90db-t72-utgard-pure-black-edition-80plus-700w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=53628

• evet gayet güzel görünüyor hem cooler master 750w 80plus neden bundan ucuz demekki bişey var kasayı çıkardığımızda fiyatttan psu ya 141 tl kalıyor kaliteli deildir belki o,, tmm bu gayet iyi indirmle gayet iyi fiyata geliyor,, ramlar dediğin gibi kasa bundan ekran hd7850 işlemcide fx8350, anakartta o msi dersekk bi fiyat hesaplaması yapayım hemen, birde kasaya 200mm fan takmayı düşünüyorum içi ısınmasın buz gibi olsun
  • 8350 stokda yok malesef :( 8320 nasıldır ?
  • kasa olarak şunuda düşünebilirsin bu önerilen bi marka

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/corsair-cc-9011011-750cx-carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63473

bu arada dediğim gibi aşırı bi kullanıcı değilsen intel alsanda olur yanlış bi bilgilendirme yapmak istemem

o kasa fanına da çok ihtiyaç yok zaten ikisinde de yan taraf açık hava sirkülasyonunu bozmayalım daha kötü olabilir

monitör almayacak mısın?

• monitör seneye alıcam elimde 18.5 philips var seneye 400tl bütçe ayırıp bir monitör ve ses sistemi almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.