Şimdi Ara

i5 3470 & fx6300+soğutucu hangisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o zaman sistem tamam herhalde bi hdd kaldı ondada önerim var aslında ama sen nasıl bişe istiyorsun önce onu sorayım
  • o kasa daha iyi görünüyor tamam o kasa iyi, işlemci aklıma takıldı i5 3470 de yapabilirim şuan ne yapsam bilemedim çoklu işlem fazla yapmam assında amd de çok iyi karar veremedim :(
  • hdd wd yada segate diyorum 500gb yeterlidir diye düşünüyorum ama 1tb alıyım nolur nolmaz diyorum ama arada 40tl falan var
  • aynı kararsızlığa bende düşüyorum hep ama aynı fiyatta bi anakart önerebilirim 3470 düşünüyosan yani sonuç olarak fiyat oynamaz sen sadece nasıl kullanacağına bak bu arada 3470de çarpan kilidi kapalı yani ilerde yetmez hale gelirse overclok yapamazsın yapsanda bi cacık olmaz
  • anandtech sonuçlarına göre oyunlarda i5 3470 önde tercihim o olucak o zaman , ama fx6300 hala aklımda üstüne kaliteli soğutucu takıp oc la uçururdum onu ama
  • bu arada fiyat uçuyor mu ne fiyatı hesaplamam lazım
  • 1tb düşünürsen en ucuzların içerisinde en performanslısı buydu

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/wd-wd10ezex-35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=62381

indirimde 159 tl gibi bişe oluyor seageate ile performansına baktım 1,5 kattan daha fazla

performans puanları
    wd 1,1
    seageate 0,7
  • tamam 1tb karar verdim fiyatta uçmuş zaten i5 3470 takamıyorum fx6300 takıyorum
  • indirimli 1564 fx6300 hd7850 msıkart dediğin ram ve en son dediğin kasa hdd dvd yazıcı falan falan hepsi indirimle 1564 tl oluyor i5 takarsam aşarım bütceyi baya fazla geldi
  • valla oc düşünüyosan soğutucuyu 8350ye tak bi dahada işlemci derdin olmasın bu arada oyunlarda aradaki farkı hissedemezsin bile

şuanki monitorün 18,5 inç 1600*1200 çözünürlüğü destekler diye tahmin ediyorum bu ayarlarda oynadığın zaman testlerde bile bişe değiştiğini zor anlarsın sitede 6100 ile 2500k testi vardı herkes şok oldu

çözünürlük arttıkça işlemciye düşen yük azalır ekran kartına binen yük çoğalır 6300 genel sistem performansıda 3470de denktir zaten

ileride monitörü büyütüp çözünürlüğü artıracağını düşünürsek işlemci ile bu kadar uğraşmanın gereksiz olduğunu söyleyebiliriz canın hangisini isterse onu al

ve şunuda söyleyim okuyanlarda belki biraz bilgilenirde yanlış kanıyı düzeltiriz

intelin düşük ayarlarda önde olmasının sebeplerininden biride bant genişliği saniyede akan veri daha fazladır
    bu yüzden 200 kare intel alıyor 190 kare amd alıyo ama gözün göreceği en fazla 60 tır işlemci üzerine tüm yükü bindirmeyip normal standart ayarlarda oyun oynadığın zaman arada fark olmaz 60 kareden fazlası zarar

sen çözünürlüğü 640*480e getirip oyunun tüm kalite ayarlarını hatta ekran kartı ayarlarını minimuma çekersen işlemciye yükü bindirmiş olursun ancak o zaman intel öne geçer bu testler bunun gibi işlemci odaklı testler

kimse bu şekilde oyun oynamaz

• 8350 stokda yok suan ayrıca fiyat çok kabarık baya geçiyorum bütçem enn fazla 1550 tl i5 veya 8350 takarsam 1650yi buluyor bu şuan için imkansız benim içn,ama biraz daha beklesem fiyat düşme olayı olur mu vatanda ??
  • bu arada monitör daha zayıf 1366x766 destekliyor onun için seneye kesin monitör alacağım
  • 8350 stokta var başka şehirden getirirler istersen ve vatanda fiyat zor düşer 2 yıldır düzenli takip ediyorum yeni model gelince bile 3-5 lira ancak düşüyor ve rağbete göre fiyat oynuyor mesela 4100 bi ara bayağı arttı almışken 100 lira daha verip en iyisini almakda war çünkü artık 2. el piyasası epey kötüleşti ilerde 8350ye geçmek istemeyesin gerçi sadece oyun senin istediğin pek aşırı bi kullanıcı değilsin anladığım kadarıyla benim gibi olsan ben 8350 derim tabide 6300 ilede her türlü işini görürsün kardeş testlerinin içinde yüzüyorum zaten
    ama soğutucuyu bu kadar kafana takma yeni işlemciler zaten eskilerden bile daha soğuk çalışıyor stock fanla overclok yaparsın ama çok değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

8350 stokta var başka şehirden getirirler istersen ve vatanda fiyat zor düşer 2 yıldır düzenli takip ediyorum yeni model gelince bile 3-5 lira ancak düşüyor ve rağbete göre fiyat oynuyor mesela 4100 bi ara bayağı arttı almışken 100 lira daha verip en iyisini almakda war çünkü artık 2. el piyasası epey kötüleşti ilerde 8350ye geçmek istemeyesin gerçi sadece oyun senin istediğin pek aşırı bi kullanıcı değilsin anladığım kadarıyla benim gibi olsan ben 8350 derim tabide 6300 ilede her türlü işini görürsün kardeş testlerinin içinde yüzüyorum zaten
    ama soğutucuyu bu kadar kafana takma yeni işlemciler zaten eskilerden bile daha soğuk çalışıyor stock fanla overclok yaparsın ama çok değil

oc dan falan vaz geçtim stokla çalışsın yeter, sorun yok o zaman dostum bu saate kadar başının etini yedim Allah Razı olsun ne diyim çok teşekkürler aynen bu sistemi alacağım fx6300 alacağım oyun yönünde fark yok ben bu işlemciyi 5sene falan kullanırım sonradan bakarım İyi geceler ellerine klavyene sağlık

• 8350 yapmak isterdim gerçekten bunuda ayrıca düşünücem gerçekten iyi olurdu :D
  • bu arada sana tavsiyem i5 ile tam olarak aynı performansı yakalamak istersen hoş pek fark yok ama bazılarının çenesini kapatmak bakımından

çözünürlüğü monitörün desteklediği kadar artır antialiasingi düşür yük ekran kartına binsin performans daha iyi olur bu sistemde

bu arada 7850 1 gb alabilirsin monitörün pek desteklemiyor

ama seneye değişip 7850 2gb alman gerekecek 1920*1080 gibi çözünürlük istersen

yeni oyunlar yüksek çözünürlükte 1,5 gb ekran kartı istiyor minimum aklında bulunsun ama 50 lira için 2gb almak daha iyi tabi monitörün olsa daha da iyi olur

yani monitörü alana kadar o 50 lirayı boşuna vermiş gibi olacan saklıcan samanı gelecek zamanı bence :D

ve hiç önemli değil bu lanet net bağlantısıyla zorda olsa girip yardım ettiysem ne mutlu bana benimde takıldığım bi yer olduğunda böyle yardım eden olur inş hayır duası et içinden bişe geldiyse çok bahtsız bi insanımda duaya ihtiyacım var :D :D :D

• etmemmi ederim ama sistemi toplayınca sorun beğenmessem bedduada ederim :D :D :D :D Gerçekten teşekkürler ayırdığın vakit için , bu arada 2gp modelinde kararlığım çünkü bu 2014yazında kesinlikle monitör alıcam :D iyi geceler :D

NOT:bedddua kısmı şakaydı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatkusay

etmemmi ederim ama sistemi toplayınca sorun beğenmessem bedduada ederim :D :D :D :D Gerçekten teşekkürler ayırdığın vakit için , bu arada 2gp modelinde kararlığım çünkü bu 2014yazında kesinlikle monitör alıcam :D iyi geceler :D

NOT:bedddua kısmı şakaydı :D

yüreğime indirecektin pm attım oraya bakıver :D
  • ha son olarak bence hdd 1tb alma 50 daha ver 2tb al hem 2 kat alan hemde performanstada bayağı fark ediyor onada bakardım ama şimdi uyuyacam buraya ben artık gitsem iyi olur zeki çocuk bebeyken heceler hadi hepinize iyi geceler
  • hızaşırtma için 6300 alma
    3470 al
    Çarpan, voltaj, güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı vb. ayrıntılarla uğraşma

+
    İşlemci (İ5) + Anakart + Ekran kartı 16x PCIe 3.0 hattına da sahip olduğundan işlemciyle ekran kartı arasında daha hızlı veriyolunu kullanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 4 Şubat 2013; 8:59:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.