Şimdi Ara

i5 3570K 4.4 GHz Sıcaklık Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msı z77a-gd65 anakrt ile 4.4 ghz voltajsız stabil şekilde overclock yaptım.işlemc soğutucusu olarak hyper plus 212 kullandım.resimlerde real temp yükte,memory karşılaştırma gibi basit testlerimi koydum.yükte en fazla 3. çekirdek ısındı ve onun sıcaklığı 77 derece.hedefim 4.5 ghz aşmak voltajsız aşılmıyo saat geç oldu yrna kaldı artık.buyrun resimleri inceleyin;

http://imageshack.us/a/img109/5236/realtempykte.png
    http://imageshack.us/a/img827/8836/cpuzo.png
    http://imageshack.us/a/img845/4743/cinebenchcpu.png
    http://imageshack.us/a/img21/9656/aida64j.png
    http://imageshack.us/a/img841/6087/aida64memorybenchmark.png

küçük resimleri ayarladım
    not : bu değerler 4.4 ghz e aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkŞhn -- 21 Eylül 2012; 1:00:11 >

• O ne güzel işlemci öyle, voltajsız 4.4, çok güzelmiş güle güle kullan Ben fx 8120'mle voltajsız 4'e çıkamıyorum, kaldı ki 4.3'e hiç çıkamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

O ne güzel işlemci öyle, voltajsız 4.4, çok güzelmiş güle güle kullan Ben fx 8120'mle voltajsız 4'e çıkamıyorum, kaldı ki 4.3'e hiç çıkamadım

aynn genel 3570k nın özelliği 4.4 voltajsız yani voltaj auto da yken
  • Bu işlemciler genelde 4.2-4.3ghz'i görüyor voltajsız. Sizin işlemcinizden yana şansınızın yanında anakartınız da iyi. İyi iş çıkarmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Bu işlemciler genelde 4.2-4.3ghz'i görüyor voltajsız. Sizin işlemcinizden yana şansınızın yanında anakartınız da iyi. İyi iş çıkarmışsınız.

aynn
  • Güzzel değerler gerçekten
  • Biraz volt vermeye başladığınız zaman işlemci yapısından dolayı sıcaklıklar fırlyacaktır.
    1.2 volta kadar ne yaparsınız bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATIŞTAN ÇEKİLDİ
    5 ay önce açıldı
    4690K 5.0 GHZ
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Carpanlari yukseltmek yerine fsbyi biraz yukseltseniz sistem tamamiyle hizlanmaz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strike-X

Carpanlari yukseltmek yerine fsbyi biraz yukseltseniz sistem tamamiyle hizlanmaz mi ?

FSB'yi değiştirmek tavsiye edilmiyor tehlikeli diye.
  • İyi günler arkadaşlar 3570k işlemci'yi 4.5 ghz çalıştırmak için voltaj ne olmalı 4.2 ghz'de voltajsız sorunsuz çalışıyor ama yinede merak ediyorum bu işlemcideki voltaj aralığı nedir ? kaç volttan sonrası tehlikeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imphetus

İyi günler arkadaşlar 3570k işlemci'yi 4.5 ghz çalıştırmak için voltaj ne olmalı 4.2 ghz'de voltajsız sorunsuz çalışıyor ama yinede merak ediyorum bu işlemcideki voltaj aralığı nedir ? kaç volttan sonrası tehlikeli.

Ben voltajsız çıkabildim 4.5'e yani 1.100 volt ile benim anakartta 1.550 sonrası kırmızı ile işaretlenmiş ama sen 1.300 pek geçmemeye bak. Soğutucun sağlam değilse hiç bulaşma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertov

quote:

İyi günler arkadaşlar 3570k işlemci'yi 4.5 ghz çalıştırmak için voltaj ne olmalı 4.2 ghz'de voltajsız sorunsuz çalışıyor ama yinede merak ediyorum bu işlemcideki voltaj aralığı nedir ? kaç volttan sonrası tehlikeli.

Ben voltajsız çıkabildim 4.5'e yani 1.100 volt ile benim anakartta 1.550 sonrası kırmızı ile işaretlenmiş ama sen 1.300 pek geçmemeye bak. Soğutucun sağlam değilse hiç bulaşma derim.

İlginiz için teşekkür ederim hocam kullandığım şu an elimdeki soğutucu Coolermaster V8 bununda değerler boşta 35 derece civarı tam hatırlamıyorum ama öyleydi sanırım ,zamanında sırf görüntüsü çok hoşuma gittiği için almıştım V8 soğutucuyu, voltaj vermeden 4.2 yapıp bıraksam sıkıntı olurmu ? bir diğer sorun ise overclock yaptıktan sonra Speedstep'i açık durumda mı bırakıyorsunuz ?

• quote:

quote:

quote:

İlginiz için teşekkür ederim hocam kullandığım şu an elimdeki soğutucu Coolermaster V8 bununda değerler boşta 35 derece civarı tam hatırlamıyorum ama öyleydi sanırım ,zamanında sırf görüntüsü çok hoşuma gittiği için almıştım V8 soğutucuyu, voltaj vermeden 4.2 yapıp bıraksam sıkıntı olurmu ? bir diğer sorun ise overclock yaptıktan sonra Speedstep'i açık durumda mı bırakıyorsunuz ?

Büyük olasılık sıkıntı olmaz elinizdeki iyi bir soğutucu tipini ben de çok beğeniyorum speed-step bende de açık sadece yükte 4500 mhz'e çıkıyor işlemci. Yalnız bunun işlemciye bi zararı olur mu olmaz mı onu tam bilmiyorum. Kontrol amaçlı sıcaklıkları kontrol ederek prime95 testi yapmalısınız. Herhangi bi hata verdiğinde voltaj yetersiz geliyor demektir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Büyük olasılık sıkıntı olmaz elinizdeki iyi bir soğutucu tipini ben de çok beğeniyorum speed-step bende de açık sadece yükte 4500 mhz'e çıkıyor işlemci. Yalnız bunun işlemciye bi zararı olur mu olmaz mı onu tam bilmiyorum. Kontrol amaçlı sıcaklıkları kontrol ederek prime95 testi yapmalısınız. Herhangi bi hata verdiğinde voltaj yetersiz geliyor demektir

Teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.