Şimdi Ara

i5 8400 4 Ghz'de çalışma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bios'tan o.c yapmamama rağmen defaultta 4 ghz'de çalışıyor. Normalde 2.8 ghz işlemci. Doğru olan 2.8'de çalışması değil mi ? Eğer öyle ise nasıl düzeltebilirim ?

i5 8400 4 Ghz'de çalışma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requiemm -- 23 Şubat 2018; 23:20:25 >

• İşlemci özelliklerinde max turbo frekansı 4ghz olarak belirtilmiş.bu nedenle çarpan değerinin 40 olması normal, tüm çekirdekler yükte 4ghz olmaz zaten, 1 yada 2 çekirdek yükte iken çıkar( tam kacsa artık).kısaca sorun yok, islemcinjn kendi özelliği
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, Ama hiçbir şey açık değilken değerler resimdeki gibi. Yani hiç yüklenme yok normal midir ?
  • Aida64 stress test yada cinebench15 gibi bir program ile tüm çekirdekleri yüke sokup o anki GHz değerine bakilabilir,bazen bendeki eski AMD işlemcide düşmesi gerekirken düşmüyor ama sistem yükte de görünmüyor,belki cpuz ile.ilgildir yada biosta speed step özelliği kapalı olabilir,yine aida64 te CPU kısmında da yük durumuna bakılabilir neden düşmüyor kesin birşey diyemem ama 40 çarpan kısmı normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 24 Şubat 2018; 0:22:28 >
  • hocam güç ayarlarından yüksek performans moduna alırsanız olabilir o dediğiniz.
  • Normalde boşta 800 mhz a kadar inmesi gerekir. Siz ya yüksek performans moduna almışsınız yada işlemciyi kullanan bir uygulama var.
  • Trojen bulaşmıştır.
  • güç ayarlarinda en dusuk islemci yuzdesini 5 yapin, eger 5 oldugu halde surekli 4teyse hala biostan cpu features'ta EIST'i bulun enable yapin
  • yüksek performansa alınca 3.6 ghzda çalışıyor işlemcim sürekli dengeleyiye cekince düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Trojen bulaşmıştır.

Bu yorum büyük ihtimalle doğru. Yada güç profili yüksek performansta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 24 Şubat 2018; 2:6:25 >
  • requiemm kullanıcısına yanıt
    Gayet normal ne istiyorsun ki işlemcin daha düşükte çalışsın daha mı az performans versin ? up to 4.0ghz diyor yani bu işlemci 4.0 ghze çıkıyor turbo boost ile i7 8700k larda 3.7ghz base clock 4.7ghz 1 çekirdeği çıkıyor.
  • Herkese teşekkürler. Güç seçeneklerinde yüksek seçili idi. Dengeli yapınca düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: requiemm

Herkese teşekkürler. Güç seçeneklerinde yüksek seçili idi. Dengeli yapınca düzeldi.
    Viostanmı düzelttin aynı sorun bendede kendi kendine frekans düşüp yükseliyor
  • KEREM04283 kullanıcısına yanıt
    Denetim masası güç seçeneneklerinden yüksekteydi. Dengeli yaptım düzeldi.
    Dengel etkin yaptım genede 790mhz ile 3800mhz arası düşüp yükselmesi normalmi ki acaba csgo da çok yükseliyor sıcaklık 80 dayanıyor fan stok fan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEREM04283 -- 30 Ocak 2019; 1:58:19 >
  • KEREM04283 kullanıcısına yanıt
    Düşüp yükselmesi normal. Stok fanda o derece normal. Cs go işlemciye çok yükleniyor. Fanı değiştirip güzel bi macun ile ısı düşer
    Sopotucu düşünüyorum zaten siz ne kullanıyırsunuz memnunsanız öneri alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

Sopotucu düşünüyorum zaten siz ne kullanıyırsunuz memnunsanız öneri alırım
    geçici olarak biostan turbo boostu kapatırsanız, daha soğuk çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 9 Haziran 2020; 22:29:54 >
  • Devamlı resimdeki gibi çalışıyorsa problem olabilir , arada GHz yükselir düşer Windows boşta bile , GHz yüksektir ama voltaj düşüktür yine arada olur ama hem GHz devamlı 4ghz hemde voltaj yüksek ise sorun vardır
  • i5 8400 4 Ghz'de çalışma sorunu i5 8400 4 Ghz'de çalışma sorunu i5 8400 4 Ghz'de çalışma sorunu biosta dediğiniz gibi turbo mode kısmını disabled yaptım 2.8 geçmiyor sıcaklıkta 40 ta kaldı tabi 20 kadar fps düşüşü oldu soğutucu alanakadar bu şekilde devam edecez teşekürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.