Şimdi Ara

İ5 3570K Dogru OC Yaptım Mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birsey olmaz ama günlük kullanıma tavsiye edilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcinin ömrünün uzun olması için günlük kullanımda 80 derecenin altında çalışması gereklidir. Anlık veya bir benchmarklık 95 derece gördü diye bir şey olmaz ama aylarca o sıcaklıkta çalışırsa ömrü azalır. Voltaj olarak da 1.45 yine uzun kullanım için biraz yüksek. Gerçi bu biraz belirsiz. Bu değerlerde pek bir fikir birliği yok. Kimisi bişey olmaz yea der kimisi ömrü azalır der belli bir sonucu yok. 1.35 e kadar herkes güvenli der. Zaten sizin soğutucu o voltajları kaldıracak bir soğutucu da değil zaten konuyla ilgisi yok. Ama 4.5 ghz ı makul sıcaklıklarda elde edebiliyor musunuz diye bir bakın. Ötesi için işlemciyi ve soğutucuyu yormanıza değmez. 4.5 için bile belki değmez. Düz matematik burada işler. Mesela 4 ghz ile 4.4 ghz arasında %10 luk bir performans farkı olur. 4.5 ghz dan 4.6 ya çıkarıp %2 lik performans artışı elde edeceğim diye zaten sıcakken 10 derece daha sıcak daha yüksek voltajda çalıştırmanın bir anlamı yok.

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Ben suan 1.164 v ile 4.3 ghzdeyim stabil calisti en azindan testlerde sorun cikarmadi sogutucum hyper 212x max 69 derece gordum sizce degerler normalmi 4.5 yapmalimiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: UmtqnR

Ben suan 1.164 v ile 4.3 ghzdeyim stabil calisti en azindan testlerde sorun cikarmadi sogutucum hyper 212x max 69 derece gordum sizce degerler normalmi 4.5 yapmalimiyim
    Guzel fazla elleşme

• UmtqnR kullanıcısına yanıt
    4.3 candır benim 1.120de 4.3 de sorun yokken 4.4 yaptığımda voltajı 1.150 yapsam bile sorun çıkıyor anakartta başka ayarlara dokunmak gerekiyor sanırım benim işlemcide 4.4 için.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.