Şimdi Ara

İ5 3570K Dogru OC Yaptım Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba OC'den pek anlamam izledigim videolardan falan yapabildigim kadar yapıp 4.5 ghzye çıkarttım galiba 10 dakika stress test yaptım degerler aşagıda galiba voltaj vermiş oldum sorun olan bi durum varmı kontrol edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmtqnR -- 20 Aralık 2018; 20:33:34 >

• elle manuel 45 çarpan ıcın 1.260 v verıp oyle stres testıne sokabılırmısın 4500 mhz ıcın sankı fala gıbı geldı bana voltaj. ama tabı her cpu bir değildir. denemek lazım. 1.260 v ıle stres testını geçemez ıse 1,265 verıp deneyın 5 ser 5 ser arttırın.
  • Voltaj vermeden 4.2 yapmak istiyorum aslında ama voltaj nasıl verdim onu bile bilmiyorum videodakileri uyguladım intel testinde maximuma alıp teste soktum 87 derecelere kadar çıktı iptal ettim
  • Voltajı auto verıp o.c yapılmaz. az daha araştırın. Biostan giriceksiniz ayarlara.

• Ben i7 3770k yı 4.3ghz de 1.120v ile kullanıyorum sizin voltaj yüksek olmuş.
  • Şuan yaptıgım işlemler dogrumu acaba stabil olup olmadıgını anlamak için ne yapmam gerekiyor voltaj degerleriyle oynamadım auto bıraktım internette voltajsız 4.3 lere kadar çıktıgını gördüm işlemciminİ5 3570K Dogru OC Yaptım Mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmtqnR -- 21 Aralık 2018; 21:59:14 >
  • UmtqnR kullanıcısına yanıt
    Voltajsız diyorsunuz ama siz voltaja dokunmayınca anakart kendisi yükseltiyor voltajı ve gerekenden fazla veriyor genelde.
    Şöyle yapın voltajı 1.120 ayarlayın hız 4.3 olsun bakın bakalım sistem açılacakmı açılınca prime95 ile test edin test yapılırken bakın hata veren test varmı yoksa 4.4 yapın ozaman sistem açılmadımı voltajı 1.125 yapın yada 1.130 öyle öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Aralık 2018; 22:10:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burayimi 1.120 yapiyoruz hocam

Evet.
  • v 1.165 ile 4.3 ghzde stabil oldu hocam max 69 derece sıcaklık gördüm prime95 ile daha düşük voltajlarla 30 dk çalıştıgı oldu ama intelburn testi yaptım onda sürekli v 1.1165e kadar mavi ekran verdi en son 1.165 de stabil oldu testi bitirdi degerler normalmi sizce ? yapmam gereken birşey varmı
    Daha çok payı var onun. 4.4 yapın bari işlemci gücü lazımsa. Ama oyun amaçlıysa ve hd 7950 ile kullanılıyorsa hiç oc yapmasanız da olurmuş. Bir kazancınız olmayacak çünkü o ekran kartıyla. Boşa işlemcinin fazla güç çekmesine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Aralık 2018; 0:41:2 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Rx590 siparisi verdim hocam ondan ugrasiyorum 😄 beslemem gerekiyor rx590ı 4.4 ghzdede ayni voltaji deneyip hata alirsam arttircam dimi ?
  • Voltaji 0.01 dusur her seferinde
  • Suanki 4.3 ghzdenmi bahsediyoruz hocam 1.164 e alip tekrar testmi yapayim yani dogrumu anliyorum ?
  • benim 3570k için 4.2GHZ 1.280v kullanıyom.Altı yemiyor çöküyor oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor testlerde 80 lere geliyor stabil sorun yok.bazıları 4.4 de 1.2 1.25 kullanıyor şans.
    Bence iptal edin rx 580 alın. Ne kadar para verdiniz bilmiyorum ama 580 ile 590 arasında ortalama %5 lik performans farkı var. Belki çok uyguna buldunuz bilemeyeceğim ama normal fiyatıysa bence değmez.

Aynı voltajı verirseniz zaten hata alırsınız. Az yukarısıyla başlayın. Hatta 4.5 ghz dahi kaldırır belki deneyin zararı yok. Voltaj olarak zaten kaldırır da sıcaklıktan emin değilim. Prime 95 de çıkan değerlere takılmayın günlük kullanımda o kadar yükselmez. Oyunda 70 dereceyi çok geçmese kafi. Ayrıca çok uzun süre test etmenize gerek yok. 10 15 dk strese sokun sorun yoksa kapatın normal kullanın pc yi. mavi ekran gelirse bir tık daha voltaj ekleyip normal kullanmaya devam edin. birkaç mavi ekrandan sonra oturmuş olur. Stres testinde işlemciyi yormaya gerek yok bence.

Bu arada load line calibration ayarı varsa seviyesini yükseltin biostan. Onu açmayınca işlemci yüke girdiğinde voltaj düşmesi oluyor. Bir de offset modu varsa biraz uğraştırır ama voltaj ayarını onunla yapın. Değişken voltaj verir. İşlemci boştayken voltaj düşer yükteyken artar. Boşta daha serin çalışır ve az voltaj yer dolayısıyla ömrü uzar işlemcinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Aralık 2018; 1:42:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UmtqnR

Suanki 4.3 ghzdenmi bahsediyoruz hocam 1.164 e alip tekrar testmi yapayim yani dogrumu anliyorum ?
    Hocam 4.2 ghz calistirsan bile en dusuk voltajla en yuksek ghz hedefleyeceksin yani ghz artacak voltaj azalacak o dengeyi bul ama cok zorlama
    Aninda voltaj dusuklugu yapma 0.01 diyorum
    1.29a cek test yap 1.27ye cek test yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 22 Aralık 2018; 1:38:41 >
  • Voltaj 1.45v kadar yolu var , sıcaklık 80c kadar max yolu var

Dene kardeşim dene , 5ghz yaz voltaj 1.380v yap occt yada aida64 ile test et sıcaklık 80c gecmesin yeter sogutucun ne bilmiyorum tabi

5ghz 1.380v stabil kaldi mesela voltajı 1.360v yap tekrar dene böyle böyle işlemcinin ideal voltajı bul.

Korkma birşey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Voltaj 1.45v kadar yolu var , sıcaklık 80c kadar max yolu var

Dene kardeşim dene , 5ghz yaz voltaj 1.380v yap occt yada aida64 ile test et sıcaklık 80c gecmesin yeter sogutucun ne bilmiyorum tabi

5ghz 1.380v stabil kaldi mesela voltajı 1.360v yap tekrar dene böyle böyle işlemcinin ideal voltajı bul.

Korkma birşey olmaz.
    Benim 2500k 3 4 yil once dandik stok fanla 95leri gordu bisey olmamisti hala calisiyor performans kaybi da yok. O kadar önemli mi hocam.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    1700 e aldim bence uygun fiyati almisken rx590 aldim gecen hafta ayni paraya 580 aliyordum az kalsin yine ayni paraya rx590 aldim anakartim gigabyte z77 ud3h dediginiz ayarlari kontrol edecem vardir umarim teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.