Şimdi Ara

i5 4460 ve gtx970 için Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar i5 4460 ve gt970 ile kullanılmak üzere anakart önerisi istiyorum. öncelik fiyat/performans oranının iyi olması ama bana gerekçeleriyle hangi kartı almam gerektiğini açıklarsanız bütçeyi ona göre ayarlayabilirim. sli ve oc düşünmüyorum. yapılan önerilerde 200 liralık kartlardan 500-600 liralık kartlara kadar öneriler görüyorum ama hangisi daha mantıklı bunu kimse söylemiyor. şimdiden teşekkür ederim.

• Sli/Cf,Overclock yapılmadığı ve 16gb üzeri ram tercih edilmediği taktirde h81m-p33 yeterli olacaktır.
     i5 4460 ve gtx970 için Anakart Tavsiyesi
  • H97 pc mate

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • z97-g43
  • düzgün mosfetli anakart iyi olur piyasada uygun msi z97 g43 var .
  • h81m-p33
    MSI H97M-G43
    H97 pc mate
    msi z97 g43

bana bunların ne farkı olduğunu söyleyebilir misiniz? z97-g43 ya da h97m-43 mesela ne gibi farklılıkları var?
  • 97 kartlar 5. Nesil broadwell destekli

• MSI Z97 G43 iyidir.

• Hocam sizin fikirlerinize önem veriliyor sanırım burada. Sizin yorumunuz nedir?

-i5 4460 uygun mudur? yoksa 4590 ya da 4690 almalı mı? overclok düşünmüyorum. yapmayı da bilmiyorum açıkçası.

-anakart için gördüğünüz gibi çeşitli fikirler mevcut. sorunsuz bir biçimde uzun süre götürebilecek, işimi görecek bir anakart istiyorum. sistem oyun için toplanıyor. siz hangi kartı önerirsiniz?

-gtx 970 hakkında ne düşünüyorsunuz? 3.5 gb konusunu duydum ama nedir ne değildir bilmiyorum. bir de ses olayından bahsediliyor bunun hakkında da bilgim yok. siz hangi markanın gtx 970 ini önerirsiniz?

-CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA yeterli olur mu? bu konuda ne önerirsiniz?

mümkün olduğu kadarıyla az para harcayıp alabileceğim maksimum performansı almak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasiRUykuN -- 15 Nisan 2015; 22:03:22 >

• Öncelikle anakarttan beklentin ve kullanım amacını gözden geçirmek lazım...

Söz ettiğin gibi fiyata göre değişen bir çok çipset ve model var, bunlarla beraber desteklediği özellikler de değişiyor.

H81 çipsetler giriş seviyesi olup, belirtildiği gibi overclock yapmadan direkt tak-kullan mantığında olan kişiler için uygundur, iki ram slotlu olduğundan max. 16gb'a kadar ram destekler, bu çipsetler de kullanıma bağlı olarak tek modül 8gb ram alınabilir, ileri de ram eklerim düşüncesi olursa, sata soketleri ve arka panel usb desteği az sayıda oluyor bu çipsetler de, bu sevieyde ki ürünler de Gigabyte marka alınabilir en azından dual bios özelliği vardır.

H97 çipsetler de ise, marka ve modeline göre çeşitli özellikler mevcut oluyor; M2 sata, sata ekspres, optik ses çıkışı, killer ethernet, gelişmiş audio ses çiplerine sahip vb. özelliklerle geliyor, sata ve usb desteği bu çipsetler de daha fazladır, aynı zaman da Z97 çipsetler gibi 5.nesil Broadwell işlemcilere de destek verir, az önce belirttiğim özelliklere sahip olmayan düşük fiyatlı H97 çipsetli anakartlar da var, bu çipsette ram desteği 32gb'a kadar çıkıyor ve dört ram slotuna sahiptirler.

Z97 çipsetler de, daha çok overclock ve çoklu vga kullanımı için uygun olan çipsetlerdir, bunlar da yine giriş-orta-üst seviye olarak kendi içinde ayrılırlar, faz (phase) yapısı güçlü olan, olmayan ve diğer üstte söz ettiğim özellikleri destekleyen ve desteklemeyen modeller de var.

i5 4460 turbo boost ile 3.4ghz'e çıkıyor, i5 4590 ise 3.7ghz oluyor, i5 4690 ise 3.9ghz'e kadar çıkabiliyor, aralarında ki mhz farklarını kullanımında anlayamayız, bechmark'lar da daha çok belli olur, Intel'de çekirdekler güçlü olduğundan çoğu ekran kartını rahatlıkla besler, bu işlemciler arasında ki fiyat farkına göre tercih yapılabilir.

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam. oc yapmayacağım için, ssd de kullanacağım için h97 serisine yönelmek en doğrusu sanırım. asus h97 pro ya da pro gamer önerir misiniz peki? ya da o fiyata çıkarsan onları alma şunu al diyebileceğiniz başka anakartlar var mı?
  • H97 çipsette giriş seviyesi olarak MSI H97 Mate modeli alınabilir, daha üst seviye de Gigabyte H97 D3H ya da Msi H97 Gaming alınabilir.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tekrardan tavsiyeleriniz için. iyi günler.
  • Hocam H97 PC MATE ile h97m-g43 fiyat farkı 50tl +- sizce hangisini almalıyım ileride sadece işlemci ve ram degişebiliriz. Performans bakımından hangisi daha iyi sizce? ilk defa m.üstü topluyorumda sık sık soruyorum kbakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiRUykuN

Hocam sizin fikirlerinize önem veriliyor sanırım burada. Sizin yorumunuz nedir?

-i5 4460 uygun mudur? yoksa 4590 ya da 4690 almalı mı? overclok düşünmüyorum. yapmayı da bilmiyorum açıkçası.

-anakart için gördüğünüz gibi çeşitli fikirler mevcut. sorunsuz bir biçimde uzun süre götürebilecek, işimi görecek bir anakart istiyorum. sistem oyun için toplanıyor. siz hangi kartı önerirsiniz?

-gtx 970 hakkında ne düşünüyorsunuz? 3.5 gb konusunu duydum ama nedir ne değildir bilmiyorum. bir de ses olayından bahsediliyor bunun hakkında da bilgim yok. siz hangi markanın gtx 970 ini önerirsiniz?

-CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA yeterli olur mu? bu konuda ne önerirsiniz?

mümkün olduğu kadarıyla az para harcayıp alabileceğim maksimum performansı almak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

4460 yeterlidir bana kalırsa. Anakart olarak ileriye dönük olması açısından z97 tercih edilmelidir diye düşünüyorum.

Gtx970 konusunda para varsa alınabilecek güzel bir kart ben açıkçası 3,5 gb olayına çok takılmıyorum ama ileride çıkacak oyunlarda sorun olabilir. Ses olayı da muhtemelen coil whine falandır. Her kartta olmuyor ama yaşayanlar rahatsız oluyorlarmış. Ben bizzat duymadım hiç o sesi ama sıkıntı durumunda değişim yaparlar sanırım.

Kasa ve psu konusunda da 650w 80+ yeterli olur gibi duruyor ama o konuda çok bilgim yok daha tecrübeli arkadaşlar cevap verse iyi olur. Ekran kartı konusunda alternatif olarak r9 290 düşünülebilir bana kalırsa

• alternatif olarak

Z97-g43
    en düşük 299 tl hepsiburada.com'da
    yanına da eşantiyon olarak 12 cm sharkoon kasa fanı veriyorlar
    http://www.hepsiburada.com/liste/msi-z97-g43-intel-z97-3000mhzoc-ddr3-lga1150-atx-anakart-sharkoon-shark-blades-12cm-fan-hediyeli/productDetails.aspx?productId=bd304908&categoryId=152
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpyavuzhan

H97 pc mate

Forumda pc mateyi genelde tercih etmiyorlar bildiğim kadarıyla.

• overclock yapılmıycak sorun çıkaracağını sanmıyorum ama h97 g43 de iyi bir seçenek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.