Şimdi Ara

I5 4590 + MSI Z97-G43 Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Overclock yapmayacağım için Z çipsetin çok da gerekli olmadığının farkındayım. Lakin ki gözüme kestirdiğim H97 anakartlardan daha ucuz bu kart. Aşağıda Eksen fiyatlarını görebilirsiniz.

MSI Z97-G43 Z97 LGA1150 DDR3-1600 MHz Anakart - 254.92 (KDV Dahil)

ASUS H97M-PLUS H97 LGA1150 DDR3-1600MHz Anakart - 289.13 (KDV Dahil)

Ekran kartım GTX770. İlerleyen zamanlarda işlemci veya ekran kartı upgrade falan da düşünmüyorum, zaten DDR4'ler yolda görünüyor. ASUS anakart konusunda güvendiğim bir marka. MSI ise daha önce hiç kullanmadım, kullandıkları renkler kalitesiz bir izlenim bırakıyor açıkçası bana. Bir de BIOS update konusunda sıkıntı çıkarmaması lazım. Gereksiz bir son sürüm takıntım vardır :) ASUS'da bugüne kadar problem yaşamadım bu konuda. MSI PC Mate ile update sonrası anakartı eline alanlar olmuş. MSI Z97-G43 hakkında ise yerli/yabancı doğru düzgün forum konusu bulamadım, Youtube'da unboxing videosu bile yok. Temkinliyim biraz açıkçası.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler

• ztar kullanıcısına yanıt
    asus Z97-K kullanıyorum, chipset olarak sizin düşündüklerinizden bir üst modeldir, ancak sizin almayı düşündüğünüz bu 2 model de
    gayet iyi kartlardır. Asus'ta m2 SSD bağlantısı var, eğer SSD kullanıyorsanız veya alacaksanız, m.2 yuvasını kullanarak 10 GB'lık bant
    genişliğine ulaşabilirsiniz. Bu SATA 3'te 6gb'dır. Genişleme yuvaları vs benzerdir. Asus genel olarak pahalıdır. DDR4 için bu kartları almanız uygun olmaz, DDR3'e uyumludur.

Ama Asus'u daha önce kullandığınızı ve memnun olduğunuzu söylemişsiniz, biraz fark ile Asus tercih edilebilir ama MSI'da kötü değildir.
    Ben ekran kartı olarak kullanıyorum.

Önemli bir ayrıntı daha var, eğer IDE disk veya CD/DVD yazıcı kullanıyorsanız, bu kartlarla bağlantınız olmayacak.
    Artık IDE desteklenmiyor.

İyi bir PSU öneririm. Seçiminizde başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 12 Kasım 2014; 10:48:46 >
  • Anakarti msi z97 pc mate yaparsan daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

asus x97-k kullanıyorum, chipset olarak sizin düşündüklerinizden bir üst modeldir, ancak sizin almayı düşündüğünüz bu 2 model de
    gayet iyi kartlardır. Asus'ta m2 SSD bağlantısı var, eğer SSD kullanıyorsanız veya alacaksanız, m.2 yuvasını kullanarak 10 GB'lık bant
    genişliğine ulaşabilirsiniz. Bu SATA 3'te 6gb'dır. Genişleme yuvaları vs benzerdir. Asus genel olarak pahalıdır. DDR4 için bu kartları almanız uygun olmaz, DDR3'e uyumludur.

Ama Asus'u daha önce kullandığınızı ve memnun olduğunuzu söylemişsiniz, biraz fark ile Asus tercih edilebilir ama MSI'da kötü değildir.
    Ben ekran kartı olarak kullanıyorum.

Önemli bir ayrıntı daha var, eğer IDE disk veya CD/DVD yazıcı kullanıyorsanız, bu kartlarla bağlantınız olmayacak.
    Artık IDE desteklenmiyor.

İyi bir PSU öneririm. Seçiminizde başarılar...

Öncelikle tavsiyeler için teşekkürler. DDR4 derken bir sonraki upgrade'de DDR4 sistem kurarım manasıyla söylemiştim :)

Bunun dışında M.2 yuvasını açar mısınız biraz? Şu anki sistemimde Kingston V300 SSD mevcut, bu bağlantı ile performans artışı olacak mıdır? Bu arada power 400R ile gelen 750W Corsair. Açıkçası MSI daha güncel çipsetten ve yeterli görünen soğutmasından dolayı H97 Asus'a göre daha cazip, fiyatı da daha uygun. Ben sadece daha önce MSI anakart denemediğim için ve bu G43 ile ilgili pek fazla bilgi bulamadığımdan biraz temkinliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Anakarti msi z97 pc mate yaparsan daha iyi olur

Z97-G43'e göre artısı nedir? Daha eski bir kart olduğu için soruyorum :)
  • H97m asus taraftariyim ben sahsen :) g43 guzel boarda benziyor ama kullanmadm ellemedm bisey diyemem h97m e ve h97m plus kulandm hos anakartlar hatta daha 15dk once asus h81m c ve g3220 ikilisiyle bi sistem topladik intel 335 80gb ssd ile :) guzel sistem oldu 1tb da wd blue disk aldik asus guzel ya alisamadm msi markasina bi turlu lga 775 de cok cektigim icindir belki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ztar kullanıcısına yanıt
    M.2 yeni bir bağlantı şekli ve SSD için anakart üstünde vidalı bir bağlantı ile sağlanıyor. Bu yüzden eski SSD'niz SATA olarak bağlanacak.
    Buna bir ekstrası m.2 sayesinde yok. Ancak anakartın chipseti ve diğer özelliklerinden dolayı daha hızlı bir SSD'niz olur.
    Ama windows'u yeni kart ile sıfırdan tekrar yükleyin ve bios içinden AHCI'yi açık tutun.

Bunu yaparsanız daha hızlı bir SSD performansı alırsınız. Ayrıca çift SSD ve Raid ile bunun hızını 2'ye kadar çıkartabilirsiniz.
    Yani aynı SSD'den bir tane daha alır ve bunu RAID 0 ile birbirine bağlarsanız (iki diskin boş olması gerekir) veri çift diske
    bölünerek yazılır ve yüksek hız elde edersiniz. Ancak herhangi bir sorunda veriyi kaybetmeniz riski var.

Corsair 750W uygun yani yeterlidir, 80Plus serisi olursa enerji verimi sağlarsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS H110M-K , İntel I5-6402P
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.