Şimdi Ara

i5 4670k+GTX780 Ti mi ? i7 4770k+R9 290x mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

la 2 gündür hep aynı konular yeter artık ya

Aynen he bende diyom bu konuya yorum yapmıştım dedim silmişler mi
  • Youmut1903 kullanıcısına yanıt
    4670k+780 ti açık ve diğer sisteme göre %20 daha performanslı

http://www.anandtech.com/bench/product/1072?vs=1056

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmyo31 -- 31 Mart 2014; 21:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Orijinalden alıntı: Youmut1903

Tabii ki haklısınız size % 100 katılıyorum. Tri-x serileri muhteşem. Fakat çok fazl ses çıkardığını ve çok güç tükettiğini duydum. Birde Nvidia ve AMD arasında Driver konusunda uçurum varmış. Gerçekten çok kararsız oldum yine. Aynı zamanda da R9 290 ve R9 290x arasındaki fark nedir?

R9 290X daha güçlü bir karttır genel olarak, ama ona da o kadar para vermeye gerek yok.. Şu anda R9 290 Tri-X OC ile ultra full ayarda iyi fps ile oynayamayacağın oyun yok piyasada.. daha ötesine gerek var mı.. ? Ses olayını da abartıyorlar, ultra sessiz olmayabilir kart, ancak çok sesli değil kesinlikle.. manuel fan ayarı diye bir şey var ayrıca.. :) Güç tüketimi de normal öyle bir kart için.. GTX 770 de, GTX 780 de alsan aynı ayarda PSU gerekecektir..

Peki Driverlar pek bir önem taşıyor mu ayrıca R9 290 Tri-x ve i7 4770k ile bir sistem kurarsam tüm oyunlarda da iyi performans alır mıyım? Mesela oynadığım oyunları söyleyeyim;

Gta iv
    Bf3
    Crysis 3
    Mirrors Edge
    The Sims 3 (Fakat simste bütün eklenti paketleri var ve bu aralar bu tarz oyunlara taktım. Neden bütün eklenti paketleri var dedim, çünkü ne kadar artarsa çok fazla kasıyorda ondan dedim.)
    Simcity
    Mimecraft. Gibi oyunlar ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Peki Driverlar pek bir önem taşıyor mu ayrıca R9 290 Tri-x ve i7 4770k ile bir sistem kurarsam tüm oyunlarda da iyi performans alır mıyım? Mesela oynadığım oyunları söyleyeyim;

Gta iv
    Bf3
    Crysis 3
    Mirrors Edge
    The Sims 3 (Fakat simste bütün eklenti paketleri var ve bu aralar bu tarz oyunlara taktım. Neden bütün eklenti paketleri var dedim, çünkü ne kadar artarsa çok fazla kasıyorda ondan dedim.)
    Simcity

Driver meselesi kart seçimininde çok çok elzem, önemli bir detay değil bana göre.. ama senin için önemli ise yapacak bir şey yok kardeşim, Nvidia tercih et o zaman:) Saydığın oyunlara gelince, Crysis 3 hariç, diğer oyunlar kasmayı bırak, böyle bir kartı zorlayamaz bile.. simülasyon, strateji, MMO oyunları daha çok işlemciye yüklenir.. Yani senin oyun zevkine göre, i7 4770K + R9 290 daha iyi bir seçenek olacaktır yine.. :)

• 780 ti şahsi fikrim
  • quote:

quote:

Gta iv
    Bf3
    Crysis 3
    Mirrors Edge
    Simcity

Driver meselesi kart seçimininde çok çok elzem, önemli bir detay değil bana göre.. ama senin için önemli ise yapacak bir şey yok kardeşim, Nvidia tercih et o zaman:) Saydığın oyunlara gelince, Crysis 3 hariç, diğer oyunlar kasmayı bırak, böyle bir kartı zorlayamaz bile.. simülasyon, strateji, MMO oyunları daha çok işlemciye yüklenir.. Yani senin oyun zevkine göre, i7 4770K + R9 290 daha iyi bir seçenek olacaktır yine.. :)

Bunu duydum ya artık içim çok daha rahat. Bu arada Nvidia hayranlığı denen şey yok ben de merak etmeyin. Tam tersine hayatımda hiç Nvidia bilgisayarı kullanmadım. O yüzden merakımdan Nvidia dedim.

• quote:

Bunu duydum ya artık içim çok daha rahat. Bu arada Nvidia hayranlığı denen şey yok ben de merak etmeyin. Tam tersine hayatımda hiç Nvidia bilgisayarı kullanmadım. O yüzden merakımdan Nvidia dedim.

O zaman merakını gidermek için fazla para verip vermemek sana kalmış bir şey.. driver konusunda garanti veremem, ama performans bakımından AMD kartlar kendi sınıfındaki Nvidia modellerinden kesinlikle geri kalmaz.. :)
  • quote:

quote:

O zaman merakını gidermek için fazla para verip vermemek sana kalmış bir şey.. driver konusunda garanti veremem, ama performans bakımından AMD kartlar kendi sınıfındaki Nvidia modellerinden kesinlikle geri kalmaz.. :)

Çok Teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu arada fx 8350 hakkında bir fikriniz var mı. Hani i7 ile yarışır mı?

• quote:

Çok Teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu arada fx 8350 hakkında bir fikriniz var mı. Hani i7 ile yarışır mı?

Performans ve fiyat olarak yarışamaz belki, ama Fiyat / Performans bakımından epey fark atacaktır kardeşim.. :)
  • Sistem alırken, İşlemciyi en üst seviye tutun ki, uzun süre kullanabilesiniz.
    Çünkü, en sık değiştirdiğmiiz parça Ekran Kartıdır. Ekran Kartları çabuk tüketilen, daha doğrusu tükettirilen ürünlerdir. Yatırımı sistemin temeline yapın. 2600/2700 - 3770 - 4770 e bakın, ne kadar fark getirmişler oyunlarda.

Birkaç test örneği eklemek istiyorum.
    2. nesil 4. nesil farklarına dikkat edin.
     i5 4670k+GTX780 Ti mi ? i7 4770k+R9 290x mi?

Meselâ ben, i7 2600K kullanıyorum. 4770 e niye geçeyim oyun için ? O yüzden 4770 + 290 alın, X almanıza da gerek yok. 290 Tri-X alın 4770 ile keyfinize bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Sistem alırken, İşlemciyi en üst seviye tutun ki, uzun süre kullanabilesiniz.
    Çünkü, en sık değiştirdiğmiiz parça Ekran Kartıdır. Ekran Kartları çabuk tüketilen, daha doğrusu tükettirilen ürünlerdir. Yatırımı sistemin temeline yapın. 2600/2700 - 3770 - 4770 e bakın, ne kadar fark getirmişler oyunlarda.

Birkaç test örneği eklemek istiyorum.
    2. nesil 4. nesil farklarına dikkat edin.

Meselâ ben, i7 2600K kullanıyorum. 4770 e niye geçeyim oyun için ? O yüzden 4770 + 290 alın, X almanıza da gerek yok. 290 Tri-X alın 4770 ile keyfinize bakın.

Para israfına gerek yok. Haklısınız.

• 8350+Cooler Master Sedion 120V+PowerColor 290X PCS+Corsair Force GS 128GB

aynı fiyata bunları ekstradan alabilirsin

İ7 işlemci ile 780 al bak ti modeli değil sadece 780 neden diye sorarsan bi kere nvidia driver bakımından çok önde ki şuanda microsoft DX 12 projesini nvidia ile iş birliği içerisinde yürütüyor DX 12 çıkınca bu high end kartlar(gtx 780 gtx 770 gtx 780ti) driver ile DX 12 ye geçebilecek ama AMD için aynı şeyi söyleyemem

• quote:

quote:

Performans ve fiyat olarak yarışamaz belki, ama Fiyat / Performans bakımından epey fark atacaktır kardeşim.. :)

Peki o halde. Fakat ben İntel'de kalayım. Bu arada R9 290 Tri-x çok iyiymiş. Daha öncede bakmıştım, fakat bu kadar bilgili değildim. Gerçi şimdi de bilgili değilim, ama genede % 10 o zamana göre daha iyiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arsenon

İ7 işlemci ile 780 al bak ti modeli değil sadece 780 neden diye sorarsan bi kere nvidia driver bakımından çok önde ki şuanda microsoft DX 12 projesini nvidia ile iş birliği içerisinde yürütüyor DX 12 çıkınca bu high end kartlar(gtx 780 gtx 770 gtx 780ti) driver ile DX 12 ye geçebilecek ama AMD için aynı şeyi söyleyemem

780 ile 780 ti arasındaki fark nedir?

• quote:

Peki o halde. Fakat ben İntel'de kalayım. Bu arada R9 290 Tri-x çok iyiymiş. Daha öncede bakmıştım, fakat bu kadar bilgili değildim. Gerçi şimdi de bilgili değilim, ama genede % 10 o zamana göre daha iyiyim.

Sistemi uzun süre kullanacaksan, genelde saydığın tarzda simülasyon, spor, strateji, MMO oyunları oynayacaksan işlemci de ekran kartı kadar önemlidir.. FX 8350 + R9 290 ve sonrasında daha iyi bir ekran kartı kombinasyonu ileride seni pek mutlu etmeyecektir, haberin olsun.. :) işlemciyi mutlaka 4770K al derim..

Şuan için 780ti piyasadaki en güçlü kartlardandır ve benim gözümde para israfıdır ana 780 şuanda İdealdir nvidia kullanıcısı olarak amd ye piyasayı kızıştırdığı için teşekkür ediyorum driver olarak zaten öndeydi AMD sayesinde biraz daha çalışkan oldular

• quote:

quote:

Sistemi uzun süre kullanacaksan, genelde saydığın tarzda simülasyon, spor, strateji, MMO oyunları oynayacaksan işlemci de ekran kartı kadar önemlidir.. FX 8350 + R9 290 ve sonrasında daha iyi bir ekran kartı kombinasyonu ileride seni pek mutlu etmeyecektir, haberin olsun.. :) işlemciyi mutlaka 4770K al derim..

Evet haklısınız

Bu arada vatandan sistemimi topladım % 30 indirim yokkem gtx 780 ti+i7 4770k varken fiyat 5010 tl'ydi. Şimdi ise 4120 tl oldu. (R9 290 Tri-x+i7 4770k)

• quote:

Evet haklısınız

Bu arada vatandan sistemimi topladım % 30 indirim yokkem gtx 780 ti+i7 4770k varken fiyat 5010 tl'ydi. Şimdi ise 4120 tl oldu. (R9 290 Tri-x+i7 4770k)

Evet, GTX 780 Ti'den, R9 290'a düşürünce ekran kartını direk fiyat da 750 - 800 lira birden düşüyor, o yüzden.. :)
  • Core i5 4570
    GTX770

fazlası çöp
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.