Şimdi Ara

i5 4670k & H100i bazı sorunlarım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle anakartın, işlemcinin ve soğutucunun marka ve modellerini veriyorum.

Anakart : Msi z87-g43 Gaming

İşlemci : i5 4670k

Soğutucu : Corsair h100i

Gelelim konuya, iki gündür farklı bir forumda baya yardım sever bir arkadaş ile birlikte overclock olayına giriştik (ben bu konuda çok yeniyim, kendisi bana yardımcı oluyor)

Stock olarak 3.6 idi ghz. Bunu testler yaparak 4.2ye kadar çıkarttık, fakat burada sorunlar başladı.

4.3 ü geçtiğimizde, crash ve blue screen alıyorum. Voltajı ne verirsem vereyim. 1.00 ile 1.35 e kadar tüm voltajları denedim, 4.4 ghz'de her türlü blue screen alıyorum. (Yük yok iken)

Acaba bunun sebebi işlemcimin kötü olmasından mı kaynaklanıyor ? İnternette araştırdım baya, yabancı forumlara baktım. Kimileri 1.22 voltaj ile 4.6 çıkarken ben 4.4 de her türlü blue screen alıyorum.

Şuan 4.2 de ve voltaj ayarları default (auto), hiçbir şekilde oynamadım. Bir sıkıntı da yaşamıyorum. Prime95 ile 1 saat boyunca teste tabii tuttuğum halde bir sıkıntı yok. Sıcaklıklar 55-60 derece arası gelip gidiyor full yükte 1 saat boyunca stabil şekilde.

Sizce ne yapmalıyım ? 4.2 ghz üstüne çıkamıyorum, bir öneriniz var mı ? Eğer çıkamayacaksam soğutucuyu iade edip dandik bi air cooler almayı düşünüyorum. Malum h100i fiyatları çok uçuk, 400 lira civarı para ödedim ve işlemcim 4.2 yi geçemiyor..

• geçmiş olsun, olayın soğutucu ile alakası yok. işlemciniz takoz çıkmış. kimi vardır ki 1.20 volt ile 4.8ghz görür. kimi vardır, ne kadar voltaj verse dahi belli bir hızın üstüne çıkamaz. malesef çözümü yok. sizin olayınız da böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 14 Aralık 2014; 2:48:37 >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir yolu yok mudur bunun? h100i yi iade etmeli miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caghazz

Hiçbir yolu yok mudur bunun? h100i yi iade etmeli miyim ?

belki takoz değildir, soğutucu da yanlış monte edilmiş olabilir. her ihtimale karşı kontol etmenizde fayda var. ha takoz çıktıysa hiçbir şekilde çözümü yok, elinizdekiyle yetineceksiniz ya da 15günü geçmediyse iade edip başka bir 4670K alacaksınız. (ki vatanda satılmıyor artık.) H100'ü kullanmaya devam edebilirsiniz, ilerde bilgisayarınızı yenileseniz dahi kullanmaya devam edebilirsiniz H100'ü
    İşlemciyi alalı baya oldu, h100i yi 3 gün önce aldım. iade edersem h100i yi iade edicem yerine basit bi hava sogutucu alıcam 4.2 ghz için. yanlış monte edip etmediğimi nereden anlayabilirim acaba? bugün çıkarıp baktım, tam üzerine denk gelmiş, kare şeklinde üstüne bulaşmış macun, iyice de sıktım vidalarını. üzerinde h100inin kendi macunu var, acaba başka bi macun alsam düzelir mi ?

Bir de bu blue screen olayının sogutucuyla alakası var mı ? cunku sıcaklık cok yuksek olmuyor maksimum 65-70 oluyodu 4.6 da açıldığında, fakat hemen crash veriyor. Voltaj ile ilgili bir sıkıntı var sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caghazz -- 14 Aralık 2014; 2:58:26 >
  • montenin düzgün olduğunu anlamak için pompayı oynatmayı deneyin, sıkıysa yerinden fazla oynamıyorsa sıkıntı yoktur. H100i'nin üstündeki macun Noctua NH-N1 ile yarışıyor, yenilemenize gerek yok, 4.2ghz için de basit hava soğutma yeterli olur zaten. monte için videoyu izlemeniz yeterli.http://youtu.be/yST3HR88M8g?t=1m12s
    Anlıyorum. Videoyu izledim, ki zaten ben de video izleyerek takmıstım. Montajda bir sıkıntı yok o halde. O zaman işlemcim kötü. Sizde iade etmeli miyim h100i yi ? Bir de acaba maksimum hangi voltaja kadar deneyebilirim güvenli olarak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.30-1.38 aralığı -yarı- güvenli olarak deneyebileceğiniz en yüksek voltaj değerleridir H100 için. sonrası için custom soğutma gerekiyor (hatta 1.45'den sonra LN2 gerekiyor). ben olsam iade etmezdim, yine de siz bilirsiniz.
  • Hocam selamlar, şimdi olay şu ki stabil çalıştırabildiğiniz OC düzeyinde sıcaklık değerleriniz düşükse olay soğutucudan değil işlemci-voltaj ile ilgilidir. Eğer zaten 4.2'yi geçemeyen bir işlemciye denk geldiyseniz ( İnternette okudum denk geliyormuş ) O soğutucu biraz fazla kaçacaktır sisteme. Ben de 4670k kullanıyorum ve 4.2'de yaklaşık 60 dereceleri görüyorum 1.180v input vererek. 4.5ghz'e 1.275v vererek ulaşıyorum ve mavi ekran falan vermiyor stress test yaptığımda. Günlük olarak 1.060v ile 3.8ghz kullanıyorum ve 54 dereceyi geçmiyor hiç bir çekirdek. OC gerekli değilken yapmak gerçekten saçmalık ben de bu yüzden boost hızında kullanıyorum..

Daha düşük voltaj vince stress testte başarılı olsa da oyunlarda rastgele bir zamanda reset atıyor.

Üzerinde oynama yağtığım iki ayar ; Cpu Ratio ve CPU core voltage. Başka hiçbir şeye dokunmuyorum. Sizin probleminiz bence işlemcinin takoz çıkmış olması. Ve daha çok yükseltemeyecekseniz zaten öyle bir sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 14 Aralık 2014; 13:36:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.