Şimdi Ara

İ5 2500k Overclock Hakkında Bir Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar i5 2500k lı bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum ve oc yapmayı düşünüyorum ancak oc konusanda hiç bir bilgim yok bu yüzden siz tecrübeli hocalarıma birkaç soru soracağım :

1)i5 2500k yı oyunda overclock için kullanabilirmiyiz yoksa şimdilik oyunlar için oc yapmak gereksiz mi olur?

2)Overclock yaptığımızda ve stabil olarak overclocklu kullandığımızda (7/24 e yakın bir süreç) işlemcinin kullanım ömrü normal ömründen kısalır mı?

3)Hava soğutmalı olarak en fazla kaç ghz de 7/24 stabil kullanmayı önerirsiniz?

4)Soğutucu olarak ve 2500k ocsini destekleyen bir anakart tavsiye edermisiniz?

5)i5 2500k kendiliğinden oc yapıyor mu (turbo boost) yani ağır bi porgram veya oyun açıldığı zaman otomatik gHz yükselir mi?yükselir ise max. kaça kadar?

Şimdilik soracağım sorular bunlar yorumlarınız için teşekkür ederim aklıma geldikçe tecrübelerinize talip olurum iyi akşamlar...

• 1-Kullanabilirsin tabikide.Oyunlar için ilk kıstas ekran kartıdır ve 2500kya darboğaz yapan yok şuan için.
    2-Çok yüksek sıcaklıklarda kullanmadığın sürece aşırı bir ömür kısıtlaması olmaz,zaten OC işlemcisi.
    3-Soğutucuya göre değişir yine 5 GHz e kadar çıkabilirsin.
    4-OC anakartı için H serisi hariç tüm kartları kullanabilirsin.Tabi iyi anakartların fiyatı biraz yüksek Msi Z68-GD65,Asus P8Z68-V gibi.Sogutucu senin bütçene ve ne kadar OC yapacağına göre değişir,çok çeşit mevcut su soğutmadan hava soğutmaya vs.
    5-Turbo Boost var tek çekirdek kullanmında 3.7-3.8 Ghz civarına 4 çekirdek kullanımında ise 3.4 Ghz e kadar çıkıyor kendiliğinden.Alacağın anakartlarda zaten tek tuşla sisteme OC yapabilme imkanın var.Örn: Msi anakartlarda bulunan OC Genie tuşuna basarak sistemi direk 4.2 Ghz hızında çalıştırabilirsin.OC hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra zaten 2500k ile OC çok basit.Yapman gereken yavaş yavaş hareket etmen,bi anda 5 Ghz e çıkmaz

• diğerlerinde cevap vericem ama şu an vakit yok
    1 overlock için gayet güzel bi işlemci
    2 overlocklu oyunlarda kullanılabilir hemde çok rahat
    3 en fsazla 5 ghz i görüyorlar ben 4.5 deneyip tekrar düşürdüm dönem dönem oyun oynayamadığım için sınavlara hazırlanma şu an olduğu gibi orjınal ayrlarda kullanıyorum yoksa 4.0 da kullanıyorum üstü gereksiz bana göre
    4 ben performansı kadar görselliği nedeniyle akasa venom voodoo kullanıyorum şu an kış yazın bilememde 19 -26 boşta yükte 46 derecelerde he preme 95 gibi testlerde ki o yüke normal koşullarda çıkması çok zor 59 65 derece en yüksek çıkartabildim
    5 için turbo bost var ama o bost sırasında takılmalar oluyor bazen benim gördüğüm bu direk 4.0 hızında sorunsuz kullan yada aldığında araştırıp öğrenirsin yükte hızı direk 4.0 olur boşta 16 ghz de kalır
  • Yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

1-Kullanabilirsin tabikide.Oyunlar için ilk kıstas ekran kartıdır ve 2500kya darboğaz yapan yok şuan için.
    2-Çok yüksek sıcaklıklarda kullanmadığın sürece aşırı bir ömür kısıtlaması olmaz,zaten OC işlemcisi.
    3-Soğutucuya göre değişir yine 5 GHz e kadar çıkabilirsin.
    4-OC anakartı için H serisi hariç tüm kartları kullanabilirsin.Tabi iyi anakartların fiyatı biraz yüksek Msi Z68-GD65,Asus P8Z68-V gibi.Sogutucu senin bütçene ve ne kadar OC yapacağına göre değişir,çok çeşit mevcut su soğutmadan hava soğutmaya vs.
    5-Turbo Boost var tek çekirdek kullanmında 3.7-3.8 Ghz civarına 4 çekirdek kullanımında ise 3.4 Ghz e kadar çıkıyor kendiliğinden.Alacağın anakartlarda zaten tek tuşla sisteme OC yapabilme imkanın var.Örn: Msi anakartlarda bulunan OC Genie tuşuna basarak sistemi direk 4.2 Ghz hızında çalıştırabilirsin.OC hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra zaten 2500k ile OC çok basit.Yapman gereken yavaş yavaş hareket etmen,bi anda 5 Ghz e çıkmaz

Peki hocam sizden bir ricam daha olacak i5 2500k oc için ideal anakart tavsiye edermisiniz benim bütçem 1800-2000 tl işlemci i5 2500k,ekran kartı asus gtx560 directu ii top düşünüyorum (monitörsüz)...

• quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

diğerlerinde cevap vericem ama şu an vakit yok
    3 en fsazla 5 ghz i görüyorlar ben 4.5 deneyip tekrar düşürdüm dönem dönem oyun oynayamadığım için sınavlara hazırlanma şu an olduğu gibi orjınal ayrlarda kullanıyorum yoksa 4.0 da kullanıyorum üstü gereksiz bana göre
    4 ben performansı kadar görselliği nedeniyle akasa venom voodoo kullanıyorum şu an kış yazın bilememde 19 -26 boşta yükte 46 derecelerde he preme 95 gibi testlerde ki o yüke normal koşullarda çıkması çok zor 59 65 derece en yüksek çıkartabildim
    5 için turbo bost var ama o bost sırasında takılmalar oluyor bazen benim gördüğüm bu direk 4.0 hızında sorunsuz kullan yada aldığında araştırıp öğrenirsin yükte hızı direk 4.0 olur boşta 16 ghz de kalır

Hocam imzanınzda kullandığınız bilgisayarı gördüm siz anakartı tavsiye edermisiniz sistemizden memnunmusunuz?parçalarda Birkaç değişiklik yapıp sizin sistemden toplamaya karar verdim,değişiklik yapacağım parçalar : ssd olmayacak,ekran kartı asus gtx560 ti directu ii top olacak gerisi sizin sistemle aynı olacak.Yani kısacası anakartınızın oc performansı iyi mi ve crossfire ve sli destekliyormu?

• Asus Maximus IV Gene-Z gen3

OC kapasitesi iyidir fakat Sli/Crossfire yapabilirim dersen mAtx boyutlarında olduğu için sorun çıkarabilir.

Msi Z68A-Gd55 G3
    Msi Z68A-Gd65 G3 (Gd55 e göre artısı +2 adet daha Sata3 port,fakat bunları Marvel çip kontrol ettiği için SSD için uygun değil)
    Asus P8Z68-V Gen 3

Bu anakartlar orta seviye ve iyi kartlar,forumda da tavsiye edilir,gerisi senin isteklerine kalmış

Ekran kartınıda düz 560 değilde 560Ti veya 6950 al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caxaza

quote:

Hocam imzanınzda kullandığınız bilgisayarı gördüm siz anakartı tavsiye edermisiniz sistemizden memnunmusunuz?parçalarda Birkaç değişiklik yapıp sizin sistemden toplamaya karar verdim,değişiklik yapacağım parçalar : ssd olmayacak,ekran kartı asus gtx560 ti directu ii top olacak gerisi sizin sistemle aynı olacak.Yani kısacası anakartınızın oc performansı iyi mi ve crossfire ve sli destekliyormu?

anakartımdan çok memnunum msi anakartları oc yaparken voltajı biraz fazla veriyor bu benım görüşüm tabi ama asus ve msi dan başka anakart tavsiye etmem msi yında asusunda servisi aynı kararda yetersiz kalıyorlar bazı konularda kendi gördüğüm bu gibi şikayetler var ama benim bütün anakarları eledikten sonra tercihim msi dan yana olmuştu ve oc da daha kararlı olduğunu düşünüyorum neden bilmem ama ole

msi gd55 g3 z68 b3 revizyon olanı kullanmanızı tavsiye ederim birde daha altı eksik üstü de gereksizdir bana göre bu arada crosfire ve slı desteği var

• Tekrar teşekkür ederim sayenizde işlemci anakart ve ekran kartını kesinleştirdim geriye kalanları araştırmaktayım şimdilik...
  • quote:

Tekrar teşekkür ederim sayenizde işlemci anakart ve ekran kartını kesinleştirdim geriye kalanları araştırmaktayım şimdilik...

Kardes overclock konusunda alacagin anakartlar standart olsun fazlasina para verme
    Ben suan asus p8z68 v aldim. pro yada deluxe almani tavsiye etmem. Daha fazla para vermemen acisindan diyorum.
  • Asus p8z68-v modeli iyidir. ben daha önce MSI p67 ile başladım. Sonra servise gidince aldım ASUS Z68 boardu. Daha düşük voltajla açtı işlemciyi def değerde. Ayrıca ekxtreme ayarları yeterince mevcut. Bir de V-PRO modeli var. Sata III 2 yerine 4 adet. onun dışında
    PCB ve faz tasarımı aynı. Maximus GENE başarılı bir model ama Micro-ATX. Bu ypnden ben tercih etmiyorum ama 2600k ile 5 ghz kullanıma müsait. MSI ile 5 GHZ ayakta kalmayan aynı işlemcim ile sadece deneme amaçlı Asus Z68'de yaptığım denemede 1 saatten fazla BC2 gibi işlemciyi hırpalayan bir oyunu oynadım.

OC için tavsiye edeceğim en güzel seçenek ise Asus biosta OC tuner'e tıklayın kendisi size 103*42=4326 mhz'i versin. Bunu yapmadan önce biosta phase ayarlarını extreme ve bu seviye için LLC'yi High CPu voltajını Offset mode yapın. C1e ve SpeedStepaçık kalsın,
    boşta .90v yük altında 1,27-1,30 arası takılır. LLC regular veya Autoa kalırsa aynı değerde linx testini 1,24 ile bitiyor ve sonuç değişmiyor. Ama oyun için ben LLC high yapıyorum. Neticede 1,27-1,30 aralığını tehlikeli olarak görmüyorum.

Turbo mode 4 çekirdek içinde ayarlanabilir. MSı'da da vardı Asus'ta iki şekilde mevcut. By all core ve By per core şeklinde. Ama direk 42 verip kullanmak daha mantıklı. 4Ç turbo değeri yüksek olunca multitask performansını olumsuz etkiliyor....

Ayrıca voltajsız yada çok ufak voltaj ilavesi ile 4 GHZ kullanımda ideal olabilir. 4,5 ve üstü bench almak dışında gerekli gördüğüm ve çok faydası olan bir değer değil. En azından ileride onun da zamanı gelene kadar şimdilik gerekli değil......

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Asus p8z68-v modeli iyidir. ben daha önce MSI p67 ile başladım. Sonra servise gidince aldım ASUS Z68 boardu. Daha düşük voltajla açtı işlemciyi def değerde. Ayrıca ekxtreme ayarları yeterince mevcut. Bir de V-PRO modeli var. Sata III 2 yerine 4 adet. onun dışında
    PCB ve faz tasarımı aynı. Maximus GENE başarılı bir model ama Micro-ATX. Bu ypnden ben tercih etmiyorum ama 2600k ile 5 ghz kullanıma müsait. MSI ile 5 GHZ ayakta kalmayan aynı işlemcim ile sadece deneme amaçlı Asus Z68'de yaptığım denemede 1 saatten fazla BC2 gibi işlemciyi hırpalayan bir oyunu oynadım.

OC için tavsiye edeceğim en güzel seçenek ise Asus biosta OC tuner'e tıklayın kendisi size 103*42=4326 mhz'i versin. Bunu yapmadan önce biosta phase ayarlarını extreme ve bu seviye için LLC'yi High CPu voltajını Offset mode yapın. C1e ve SpeedStepaçık kalsın,
    boşta .90v yük altında 1,27-1,30 arası takılır. LLC regular veya Autoa kalırsa aynı değerde linx testini 1,24 ile bitiyor ve sonuç değişmiyor. Ama oyun için ben LLC high yapıyorum. Neticede 1,27-1,30 aralığını tehlikeli olarak görmüyorum.

Turbo mode 4 çekirdek içinde ayarlanabilir. MSı'da da vardı Asus'ta iki şekilde mevcut. By all core ve By per core şeklinde. Ama direk 42 verip kullanmak daha mantıklı. 4Ç turbo değeri yüksek olunca multitask performansını olumsuz etkiliyor....

Ayrıca voltajsız yada çok ufak voltaj ilavesi ile 4 GHZ kullanımda ideal olabilir. 4,5 ve üstü bench almak dışında gerekli gördüğüm ve çok faydası olan bir değer değil. En azından ileride onun da zamanı gelene kadar şimdilik gerekli değil......

hocam peki düz i5 2500 için hangi anakartı önerirsiniz.Oc li olunca biraz pahalı oluyo sistem benim bütçe 1800-2000tL civarı...Zaten 0,3 ghz için oc mantıklımıdır ki?

• Ayrıca üstadlarım i5 2500k + asus gtx 560 direct cu İİ TOP +4 gb 1333 mhz ramcl7 veya cl9+ wd caviar blue 500 gb hdd + vodooo cpu fan +kasa böyle bir sistem için kaç watt lık psu gerekir bir de oc yapacağım için normalden fazla wattlı psu almak mı gerekir?
  • gerçek 650 yada 750 arası hayli hayli yeter bu arada psuyu tam moduler yada moduler tak çıkart kablolu almanı kesinlikle tavsiye ederim
  • quote:

Ayrıca üstadlarım i5 2500k + asus gtx 560 direct cu İİ TOP +4 gb 1333 mhz ramcl7 veya cl9+ wd caviar blue 500 gb hdd + vodooo cpu fan +kasa böyle bir sistem için kaç watt lık psu gerekir bir de oc yapacağım için normalden fazla wattlı psu almak mı gerekir?

Çift kart kullanmam dersen 600w PSu yeterlidir. Gözüm arkada kalmasın dersen aslında PSU deyince en önemlisi bileşen kalitesi ve verimlilik. Genelde iyi bileşenlere sahip yüksek verimli PSu 600w olarak bulmak zor. 700-750w civarında PSu'lar bu çekilde dizayn
    ediliyor. Biraz da üretim stratejisi bu şekilde işliyor. Kimse 80+ gold katı kapasitörlü ve yüksek amper değerli PSu'yu 600w segementinde üretmiyor. 700-750 w olunca da fiyat farkının artma sebebi işte budur. Yani sadece 100w değildir aradaki farklar....

i52500 yerine az bir farkla 2500k almak en mantıklısıdır...

• quote:

Hocam 4. ü cevabınızda görselliği sebebiyle akasa venom vodoo tercih etmişsiniz.Benim için görsellik önemli değil bu yüzden performansı aynı olup daha ucuz tavsiye edebileceğiniz bir soğutucu var mı? (bu ara sabit 4.0ghz kullanacağım 7/24)

• sıcaklıklar şu anda böyle tek fanlı bi alt modeli vardı onun iki fana çıkartabiliyorsun ama oda ikinci fanı ayrıca alıcaksın
    dediğim buhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html
    onun da küçüğü var :D
    bu
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-pico-intel-amd-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html

yelpaze geniş buna diğer markalarıda eklersen olay çpk karışır termaltake felanda bakabilirsin vatanda indirim var orda vardı termaltake in bi tane ama ismini unuttum bi bakıver bakem

• quote:

sıcaklıklar şu anda böyle tek fanlı bi alt modeli vardı onun iki fana çıkartabiliyorsun ama oda ikinci fanı ayrıca alıcaksın
    dediğim buhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html
    onun da küçüğü var :D
    bu
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-pico-intel-amd-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html

yelpaze geniş buna diğer markalarıda eklersen olay çpk karışır termaltake felanda bakabilirsin vatanda indirim var orda vardı termaltake in bi tane ama ismini unuttum bi bakıver bakem

şimdilik son sorumu sorayım :D rami 1600mhz alacağım (sizinkinden) peki rami de mi biosdan oc yapacağım(vatan da ''anakartın'' teknik özelliklerinde ram desteği ddr3 ''1600mhz''OC'' yazıyor.Bu yüzden sorma ihtiyacı duydum).Yoksa direk olarak takınca 1600 mhz de çalışır mı ?

Bir şey daha eklemek istiyorum psu nun modüler olmasının bana avantajı ne olur? bir kasaya baktım (COOLER MASTER HAF 912 650W 80+ Seasonic Kırmızı LED'li 20cm Fan Kasa ) ama psu modüler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdiGe38 -- 28 Ocak 2012; 19:13:16 >

• ilk çalışınca 1033 te çalışır büyük ıhtımalle bıos dan ayarı koplaydır kıngston alma corsaırın var onu al
  • CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W

ANAKART: MSI Z68A-GD55-G3, Z68, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz

BELLEK - RAM: KINGSTON 4 GB GENESİS DDR3 1600 Mhz RAM HYPERX CL9 KHX1600C9D3/4G (((CORSAIR 4 GB DDR3 1600 MHZ RAM CL9 BC-CMZ4GX3M1A1600C9))) -------DEĞİŞTİ xD

HARD DISK: WESTERN DIGITAL 500 GB SATA III HDD 16MB Caviar Blue (WD5000AAKX)

EKRAN KARTI: ASUS ENGTX560 Ti DiretCuII TOP/2DI/1GD5, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 900/4200

KASA: COOLER MASTER HAF 912 650W 80+ Seasonic Kırmızı LED'li 20cm Fan Kasa

DVD / Blue-ray: SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

OVERCLOCK VE SOĞUTMA: Akasa Venom Voodoo AMD AM2/AM3/FM1 - Intel 1155/1156/1366/2011 Uyumlu İşlemci Soğutucusu

Evet arkadaşlar alacağım pc'nin şimdilik son hali bu yorum/tavsiye/değişiklik gibi görüşlerinize açığım iyi akşamlar teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdiGe38 -- 28 Ocak 2012; 19:26:15 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.