Şimdi Ara

GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Gigabyte G1 Gaming GTX1050Ti Ekran kartı hakkında bir video ile karşılaştım.

Tanıtım videosunda overclock ile ekran kartında Core Clock 1950 Mhz Civarı Memory Clock ise 2250 Mhz civarına getirilmişti.

Örnek Video budur; (03:24 dakikasına bakın.)
    https://www.youtube.com/watch?v=4VwA65YEKWM

Bahsettiğim test sırasında Gpu-Z resminde aynen aşağıdaki gibi gözükmekte sizce astarı varmı bu işin bir kart bu kadar overclock edilip böyle düşük bir sıcaklıkta tutulabilir mi ve ayrıca her 6 pin güç girişine sahip GTX1050ti bu değerlere ulaşabilir mi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 26 Mart 2017; 22:11:56 >

• Ben de merak ediyorum bu soruyu. 1050 ti'si olup oc yapanları konuya bekliyoruz :D
  • elektronikten çok fazla tokat yediğim için, eğer ekran kartı alıyorsanız üstünde güç beslemeside olsun, beslemesiz olanları almayın.
  • GPU hızını soruyorsan o konuda sıkıntı yaşanacağını sanmam yani o hız hatta üzerinede çıkabilirler, belleği soruyorsanda hepsi +1ghz (efektşif 2ghz) yukarı çıkamayabilir ama genelde +800-900 yapılan gtx 1050 ti videoları gördüm buda efektif 1600-1800mhz ediyor standart bellek hızı 7ghz den 8600-8800mhz e filan çıkmış oluyor belkide belli marka bellek modülü kullanan kartlar 9ghz çıkabiliyordur ama bu hıza alınıp test etmekten çekinilip test edilmiyorlardır, bu sebeptende bu video 9ghz için şu anda istisna görünüyor ama gtx 1060 lar bellek tarafında 9400-9600mhz lere çıkıyorlar fakat onların stok bellek hızıda 7ghz den değil 8ghz den başlıyor.
  • Ben İ3 6100 tabanlı sisteme takmayaı planlıyorum.Geçenlerde oyun konsolu almaya karar vermiştim ama vazgeçtim.Msi marka almayı düşünüyorum.Tek fanlı mı yok sa Gaming X modelini mi almalıyım?
  • GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?

imzamdaki kart ve model fazla uğraşmadan yaptığım oc, kartın oc performansı + 14 nm oluşu ısınma olayını ortadan kaldırıyor, uğraşılda daha yuksek değerlere çıkabilir, uzun sure benc programları ve oyunlarda 62 derecelerı gecmıyor tavsiye ederım

• Comaa kullanıcısına yanıt
    +150 ve +500 yapmışsın fakat apply dememişsin sanıyorum, herhalde bu şekilde çalışıyo demek istemişsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

GPU hızını soruyorsan o konuda sıkıntı yaşanacağını sanmam yani o hız hatta üzerinede çıkabilirler, belleği soruyorsanda hepsi +1ghz (efektşif 2ghz) yukarı çıkamayabilir ama genelde +800-900 yapılan gtx 1050 ti videoları gördüm buda efektif 1600-1800mhz ediyor standart bellek hızı 7ghz den 8600-8800mhz e filan çıkmış oluyor belkide belli marka bellek modülü kullanan kartlar 9ghz çıkabiliyordur ama bu hıza alınıp test etmekten çekinilip test edilmiyorlardır, bu sebeptende bu video 9ghz için şu anda istisna görünüyor ama gtx 1060 lar bellek tarafında 9400-9600mhz lere çıkıyorlar fakat onların stok bellek hızıda 7ghz den değil 8ghz den başlıyor.

Vallah hocam şu videoyada bakarsak eğer asus gtx1050ti modelide memory 2132 Mhz yükseltilmiş buda sanırım 8528 Mhz bellek hızına tekabül etmekte.

Bir varsayım yaparsak çoğu gtx1050ti 8500 Mhz bellek üstünü genelde görebiliyor sanırım.

Örnek video burada; ( 03:09 Bakınız )
    https://www.youtube.com/watch?v=QfEm41Oc2YM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 28 Mart 2017; 21:37:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

imzamdaki kart ve model fazla uğraşmadan yaptığım oc, kartın oc performansı + 14 nm oluşu ısınma olayını ortadan kaldırıyor, uğraşılda daha yuksek değerlere çıkabilir, uzun sure benc programları ve oyunlarda 62 derecelerı gecmıyor tavsiye ederım

Hocam ayarları yapıp uygula dememişsiniz sanırım yada biz yanlış anladık ? :)

Gigabyte modeli sanırım kartınız g1 gaming modelinin bir altı mevcut backplate modelinden tanıdım tek farkı g1 gamingde backplate daha değişik bir görünümde ve fabrika çıkışlı boost clock 1506 mhz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 28 Mart 2017; 21:42:55 >

• Jack Martin kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığın mesajımdada belirttiğim üzre +800-900 mhz arttırılan (efektif (1600-1800mhz) 1050ti videoları gördüm fakat +1ghz arttırılan ilk defa gördüm, benim anladığım +800 (efektif 1600mhz) çoğuna koyulabiliyor gibi fakat belkide belli marka bellek çipi kullanan modeller bu değerlere çıkabiliyorda olabilir, mesela samsung veya hynix bellekler gidiyordurda bu kartların elpida veya micron bellek li sürümleri varsa bunlar 500mhz üzerine çokta çıkamıyabilirler belki, ayrıca extra güç soketi taşımayan sürümlerindede bellek hızı modüller elverse bile kart üzerindeki güç sınırlaması yüzünden yine 500 üzerine çokta çıkamıyabilir.
  • Belleklere abanın abanın kısa vadede sorunsuz gibi gözükür fakat artifact bir başlarsa susmaz sonra Bu Nvidia kartlarda bellek hızlarının artırmanın fps etkilemesinin en büyük sebebi bellek veriyollarının 128 bit ve 192 bit olması Nvidia ne kadar renk sıkıstırma vs desede normalde kartları limitleyen şey band genişliği aslında ve mem oc yapınca peformansa etkisi büyük. AMD'de yapıyorsun fps etki etmiyor kartların zaten çoğunun band genişliği fazlasıyla yüksek ve 256 bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 28 Mart 2017; 21:59:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Belleklere abanın abanın kısa vadede sorunsuz gibi gözükür fakat artifact bir başlarsa susmaz sonra Bu Nvidia kartlarda bellek hızlarının artırmanın fps etkilemesinin en büyük sebebi bellek veriyollarının 128 bit ve 192 bit olması Nvidia ne kadar renk sıkıstırma vs desede normalde kartları limitleyen şey band genişliği aslında ve mem oc yapınca peformansa etkisi büyük. AMD'de yapıyorsun fps etki etmiyor kartların zaten çoğunun band genişliği fazlasıyla yüksek ve 256 bit.

Airfact tam olarak nedir hocam açıklarmısınız ? Ayrıca birşey yaptığımız yok daha kartı almadık sadece youtube videolarında gördüğüm kadarıyla bu kartın overclock yatkınlığını gördüğümden merak ettim.Sanırım TDP değerinin düşüklüğü sebebiyle biraz uçuk kaçık ayarlara getirebilen mevcut böylece fazla ısısal sorunlar olmadan bu değerlerde kullanabiliyorlar.

AMD için söylediklerinizede %100 katılıyorum, RX480 kullanıyorum Gaming X modeli ve gayet performanslı hatta aldığımdan beri kartın kendi o.c modu olmasına rağmen 1 kez kullanmadım çünkü gerek kalmıyor.

• GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?

aynen arkadaşlar ayarlar uygulanmamış, msi afterburner de ayarlar sabıt yalnız karta uygulamamış, şimdi oldu galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

aynen arkadaşlar ayarlar uygulanmamış, msi afterburner de ayarlar sabıt yalnız karta uygulamamış, şimdi oldu galiba

Gpu maksimum 1911 mi oluyor hocam 2000 Mhz gördünüz mü hiç ?

• Jack Martin kullanıcısına yanıt
    hocam dediğim gibi, cok ınce ayar yapmadım, denemek lazım
  • Benim sifir aldigim asus expedition oyunlarda 68 dereceleri goruyor hic oc yapilmadi 1700mhz civarlarinda.

Yine gidip en isinan karti almisiz 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda bişeymi 2200mhz görüyorum resim en kısa zamanda atarim şuan harddisk bozuldu servise yolladım format atar atmaz koyayım bayaği şanli iyi overclock olan karta denk geldim 2000mhz üstüne nadir kartlar çikabiliyor 1050tilerde ayrica tek fanli model olmasına rağmen bendeki kart overclocklu bile 50 dereceyi görmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Buda bişeymi 2200mhz görüyorum resim en kısa zamanda atarim şuan harddisk bozuldu servise yolladım format atar atmaz koyayım bayaği şanli iyi overclock olan karta denk geldim 2000mhz üstüne nadir kartlar çikabiliyor 1050tilerde ayrica tek fanli model olmasına rağmen bendeki kart overclocklu bile 50 dereceyi görmüyor

İmzanizdaki kart ise eğer o kartın ek güç girişi yok hocam nasıl o değerlere çıkabiliyor gerçekten ilginç. İnanılmaz şanslısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Alıntıladığın mesajımdada belirttiğim üzre +800-900 mhz arttırılan (efektif (1600-1800mhz) 1050ti videoları gördüm fakat +1ghz arttırılan ilk defa gördüm, benim anladığım +800 (efektif 1600mhz) çoğuna koyulabiliyor gibi fakat belkide belli marka bellek çipi kullanan modeller bu değerlere çıkabiliyorda olabilir, mesela samsung veya hynix bellekler gidiyordurda bu kartların elpida veya micron bellek li sürümleri varsa bunlar 500mhz üzerine çokta çıkamıyabilirler belki, ayrıca extra güç soketi taşımayan sürümlerindede bellek hızı modüller elverse bile kart üzerindeki güç sınırlaması yüzünden yine 500 üzerine çokta çıkamıyabilir.

Son yoruma ne diyorsunuz hocam ek güç girişi olmuyan bir GTX1050Ti 2200 Mhz Core Clock görmüş.

Şansmı diyelim.

• Güç girişli alirsan çok rahat bu değerleri görürsün.

Benimkinde güç girişi yok. Kendisi zaten 1830 mhzlere kadar otomatik oc yapiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.