Şimdi Ara

GeForce RTX 5070 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GeForce RTX 5070 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı?
    Nvidia, Ocak ayında RTX 5000 serisi kartlarını tanıtmış olsa da, RTX 5070 modelleri halen piyasaya çıkmış değil. Son dönemde ise RTX 50 serisi için üretim sorunları gündeme gelirken, 5070'in 5 Mart'ta satışa çıkacağı doğrulanmıştı. Şimdi ise GeForce RTX 5070 modelin performans sonuçları sızdırıldı. 

RTX 4070'ten %20'ye kadar daha hızlı

Kaçıranlar için RTX 5070, Blackwell mimarisini temel alan GB205 GPU ile geliyor. Bu konfigürasyonda ise 6144 CUDA çekirdeği, 192-bit veri yolu ve 12 GB GDDR7 bellek gibi özelliklere sahip. Ayrıca bellek hızı 28 Gbps seviyesinde ve toplam 672 GB/s bant genişliği sağlıyor. Bu, RTX 4070’in bellek performansına kıyasla yaklaşık %33’lük bir artış anlamına geliyor.

Sızdırılan test sonuçlarına göre, RTX 5070 selefi olan RTX 4070’ten ortalama %15 ila %20 daha hızlı. Geekbench OpenCL testinde 187.414 puan alan kart, RTX 4070’in 167.924 puanına göre yaklaşık %12 daha yüksek bir performans sunuyor. Vulkan testinde ise 188.712 puan elde ederek RTX 4070’in 156.601 puanını açık bir farkla geride bırakıyor.

RTX 5070'in Vulkan testlerindeki performansı, RTX 4070 Ti ile hemen hemen aynı seviyede. Ancak OpenCL testinde RTX 4070 Ti hâlâ daha güçlü görünüyor. Daha üst segmentte konumlanan RTX 4070 Ti SUPER ile karşılaştırıldığında ise RTX 5070’in geride kaldığı söylenebilir. Bu farkın en önemli sebeplerinden biri, 4070 Ti SUPER’in 16 GB VRAM’e sahip olması.

Ayrıca Bkz.Nvidia, GeForce RTX 5090 ve RTX 5070 Ti’da üretim sorunu olduğunu doğruladı

Bu arada, ekran kartının gerçek oyun performansı ise henüz netleşmiş değil. Ancak RTX 5070'in, 1440p ve 4K çözünürlüklerde selefinden belirgin şekilde daha güçlü olması bekleniyor. Ayrıca RTX 5070’in en büyük rakibi, AMD’nin yakında tanıtacağı Radeon RX 9070 serisi olacak ve son dönemde RTX 5000 serisinde ortaya çıkan üretim sorunları Nvidia'nın başını ağrıtabilir.

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-5070-benchmarks-leak-up-to-20-percent-faster-than-rtx-4070/

• Donanımhabe’re bu kartlar sanırım hiç gönderilmiyor.Sürekli sağdan soldan toplanan haberler,haber olarak sunuluyor.

• joven kullanıcısına yanıt
    Bu zamana kadar DH'nin kendi testini görmedim hiç.

• zadnxcom kullanıcısına yanıt
    5070Tİ çıktı.

• RX 9070 bunu tokatlayacak gibi duruyor.

• Kardes kys kokunden turemis mukayese diye bir kelime var. Aradigin kelime o. Mukayese dururken kiyaslama demek cok sacma bir sey. Karislastirma de mesela mukayese demek istemiyorsan, ama kiyaslama da uydurma olmasina ragmen Arapca kokenli uydurma, hicbir manasi yok.
    Tespit yerine saptama diyenlere de buradan selam olsun, cok eglencelisiniz.

• Bakalim bu yeni kartlarda sorunlarla birliktemi gelecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20 ye kadar...
    Nvidia resmen yatmış..
    Fx 6100 ün phenom 1090T den yavas olmasi misali..
    Bu nasil iş.yedigi elektriğe ve maliyetine oranlandiginda mimari resmen geriye gitmiş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zadnxcom

RX 9070 bunu tokatlayacak gibi duruyor.

Fiyatta tokatlamaya kalkmazsa amd nin raflarini yikarlar.tarih dersine dönüyor sanirim.hem islemci hem gpu tarafinda amd nin fakipleri sorunlarla boğuşuyor ama amd firsatlari değerlendirmek yerine nasil harcarim diyen aptal misali adimlar atiyor.

• Sanki uygun fiyata 4070 ti almak mantıklı gibi görünüyor.

• sething kullanıcısına yanıt

Aynı fiyatta (549$) olsa bile RX 9070 daha performanslı olacak. Üstüne VRAM avantajı da var (12 vs 16GB).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 24 Şubat 2025; 18:37:33 >
  • Kartı Kuş Yapmışlar GeForce RTX 5070 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı? 

Bizimkiler 50Kdan 5070leri YapıştırırGeForce RTX 5070 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı? 

Leblebi Gidi SatarlarGeForce RTX 5070 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı? 

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Ben gördüm. Kaç yıl oldu bilmiyorum. Kaliteleri yerlere gittiğinden beridir sırf satış için forumdayım.

• 01myavuz 0 kullanıcısına yanıt

Nerdeyse yari fiyatina geliyor.GeForce RTX 5070 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı? 

• hali hazırda 5070 ti testleri var ;

5070 in de geleceği nokta 4070 super ile 4070 ti arası olacak

• Maketle kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Biz kulanıcılar olarak fps, stutter, sıcaklık testleri yapardık ama hiç editörlerin yaptığını hatırlayamadım. Çok uzun zaman olmuş demek ki. Yapılmışı varken neden bütçe/zaman ayıralım diyorlar herhalde :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.