Şimdi Ara

İ5 4670K mı FX 9370 mi ? LÜTFEN YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İşlemci bağımlı ve 2-3 çekirdeği efektif kullanan oyunlarda sıkıntı yaşarsın her türlü AMD'de. Intel'de bu durum yok.

Üstte yazdıklarımı mı yanlış okuyorsun ne oluyor anlamadım ama elinde i5 4670k varsa ve daha önce fx8320 ile sorun yaşadıysan, fx8350'i alman sana ileride ya da şu an bir getiri sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Şubat 2014; 19:45:05 >
  • Arkadaşlar, Youtube dan bir iki video izleyin. Oyunlar yakın bir gelecekte (en az 4-5 sene daha belki) 8 çekirdek desteklemicekler. Benzer muhabbetler 3570k vs 8350k arasında da oluyordu. O yazdığımı youtubea yazın izleyin. İngilizcesi olanlar adamların ne söylediğini anlayacaklardır. 6-8 çekirdek oyunları beklemeyin.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

Arkadaşlar, Youtube dan bir iki video izleyin. Oyunlar yakın bir gelecekte (en az 4-5 sene daha belki) 8 çekirdek desteklemicekler. Benzer muhabbetler 3570k vs 8350k arasında da oluyordu. O yazdığımı youtubea yazın izleyin. İngilizcesi olanlar adamların ne söylediğini anlayacaklardır. 6-8 çekirdek oyunları beklemeyin.

Bu yıl çıkacak olan Watch Dogs oyununun sistem gereksinimlerine bir bak. Google a Watch Dogs sistem gereksinimleri yaz bütün sitelere gir bak. System requirements yazarak yabancı sitelerden de bakabilirsin. 8 çekirdek istiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

Arkadaşlar, Youtube dan bir iki video izleyin. Oyunlar yakın bir gelecekte (en az 4-5 sene daha belki) 8 çekirdek desteklemicekler. Benzer muhabbetler 3570k vs 8350k arasında da oluyordu. O yazdığımı youtubea yazın izleyin. İngilizcesi olanlar adamların ne söylediğini anlayacaklardır. 6-8 çekirdek oyunları beklemeyin.

Bu yıl çıkacak olan Watch Dogs oyununun sistem gereksinimlerine bir bak. Google a Watch Dogs sistem gereksinimleri yaz bütün sitelere gir bak. System requirements yazarak yabancı sitelerden de bakabilirsin. 8 çekirdek istiyor...

kaç oyun çıkacak, kaç kişi oynayacak... bir elin parmaklarını geçince bu yorum ancak sağlıklı bir yorum olur.
    öyle bir durumda bile, 8 çekirdeği ne verimle kullandığını tartışmak gerekir. ben amd / intel karşılaştırmasında değilim. oyunlar için 8 çekirdek gerekli mi değil mi tartışmasındayım.
    yoksa keşke 12 çekirdek desteklesinler ve 12 çekirdekli işlemciler son kullanıcıya ulaşsın.

bugün intel kullanılır, yarın amd. bugün nvidia kullanılır yarın ati (amd) hiçbir tarafı da körükörüne desteklemek taraftarı değilim.

bu videoda en güncel diyebileceğimiz iki işlemci karşılaştırılmış. video uzun sonuna atlayabilirsiniz. altyazı desteğini denemedim,
    ama kısaca özetlemek gerekirse, günümüzde bile hazırda bulunan 8thread (8 çekirdek destekli) bir iki oyunda 4 çekirdekli 4670k'nın ekran kartını %100 kullandığı görülüyor.
    ilgi çekici diğer bir nokta ise, elektriğin pahalı olduğu ülkemiz gibi yerlerde iki işlemcinin ortalama kullanımlarında yıllık 50 dolar gibi farka ulaşılıyor. intelin elektrik sarfiyatı konusunda bir adım önde son nesil işlemcilerde. dolayısı ile ortalamanın üzerinde oynayan oyuncuların aslında bunu da hesaba katması gerekiyor.
    inceleme yapan arkadaşın dikkat çektiği bir diğer nokta ise, oyun harici genel sistem kullanımının da intel de daha akıcı olduğu yönünde, alt-tab tepkileri, uygulama açma gibi alanlarda.
    tablolarda çarpıcı nokta ise, iki işlemci arasındaki belkide biz oyuncular için en önemli fark: minimum fps oranları. yine bu konuda intel bir adım öne geçmiş, fps dalgalanmaları yani min fps / max fps arası marj intelde daha az. dolayısı ile stutter sıkıntıları gözle görülür derecede az olmuş.

http://www.youtube.com/watch?v=26UKz42uQ1Y

ortaya çıkan sonucu şöyle özetleyebilirim arkadaşlar, ilk alırkenki fiyat konusunda amd orta düzey bir ekran kartı ve giriş/orta seviye bir anakart ile combo edildiğinde kesinlikle daha avantajlı, fakat zaman içinde elektrik tüketimi gibi konularla bunu bir nebze yitiriyor. intel ise orta ve üst düzey ekran kartlarının sonuna kadar kullanılmasını sağlıyor ve ilk başta pahalı olmasını tüketim konusunda bir nebze telafi ediyor. ama ilk alırkenki fiyatı ve genelde anakartlarının da pahalı olması en büyük dezavantajı.

tabi kimsenin son kararına karışmak gibi bir niyetim yok. bunun altını çizmek isterim. ben amd nin kesinlikle daha başarılı olmasını rekabet ortamı bakmından çok istiyorum. nolursa olsun bir rekabetin kazananı bu konularda biz son kullanıcılar olacaktır.
    dediğim gibi "bugün intel, ama yarın AMD neden olmasın".
    iyi forumlar dilerim.

• 4670k kafan rahat olsun
  • PS4 te Amd nin 8 çekirdek işlemcisi var. Gelecek jenerasyon konusunda playstation a güvenirim bilmiyorum valla.
  • Amd nin çekirdekleri ay çekirdegidir.fx 9370 220w tdp isil tasarimi var psun zorlanicak bir ton dert tasa suan intel ile amd arasinca ciddi stabilite farki var amd de cogu oyunu 60fpsde stabil oynamk cok zor illa 59 58 gibi degerlere dusuyor ama fx 8320 butce kisitlisa tercih edilebilir i5 4670 k kullaniyorum aradaki farklari hisedersin intel daha seri ama online oyun oynacaksa butce kisitliysa intel tercih edilmelidir. Fx 8320 360 lira i3 4360 420 lira online poyun oynanacaksa i3 ile daha stabil ve daha ekonomik ve daha fazla performans alirsin zaten aradaki 60 lira farki 3 ay sonra kapatirsin. Bugun amd apu entengre grafik birimi haric fp olarakta performans olarakta intele ustunlugu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin çekirdekleri ay çekirdegidir.fx 9370 220w tdp isil tasarimi var psun zorlanicak bir ton dert tasa suan intel ile amd arasinca ciddi stabilite farki var amd de cogu oyunu 60fpsde stabil oynamk cok zor illa 59 58 gibi degerlere dusuyor ama fx 8320 butce kisitlisa tercih edilebilir i5 4670 k kullaniyorum aradaki farklari hisedersin intel daha seri ama online oyun oynacaksa butce kisitliysa intel tercih edilmelidir. Fx 8320 360 lira i3 4360 420 lira online poyun oynanacaksa i3 ile daha stabil ve daha ekonomik ve daha fazla performans alirsin zaten aradaki 60 lira farki 3 ay sonra kapatirsin. Bugun amd apu entengre grafik birimi haric fp olarakta performans olarakta intele ustunlugu yok.

• 4670k hem stabilite hem oc potansiyeli hemde çekirdek performansı çok daha iyi olan bir işlemcidir.Gidipte değiştirme gibi bir saçmalığı yapmazsınız umarım
  • vay be daha düne kadar oyunlar çoklu çekirdeğe ayak uyduramadığı için çekirdekleri iptal ediyorduk şimdi 4 çekirdek yetmez deniliyo :D
  • Değiştirme i5 4670k iyidir
  • Yalnız konu hort.
  • Aynen fatih

• quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

Arkadaşlar Dün Vatan'dan i5 4670k aldım. Fx 9370 ile aynı fiyatta olduğunu öğrendim. İade hakkım var. Sizce fx 9350 ile değiştirsem mi çok kafama takıldı. Oyun oynama amacı ile topladım bilgisayarı. POWERCOLOR R9 290 PCS+ ekran kartım var. Acaba hangi işlemci daha uzun yıllar oyunlarda performans olarak götürür. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar..

9370 kullanıyorum gayette başarılı değiştir bence
  • ooo işlemciyi şimdiye kadar çoktan almıştır konu sahibi hala öneri yapmışsınız
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.