Şimdi Ara

İ5 4670K mı FX 9370 mi ? LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Dün Vatan'dan i5 4670k aldım. Fx 9370 ile aynı fiyatta olduğunu öğrendim. İade hakkım var. Sizce fx 9350 ile değiştirsem mi çok kafama takıldı. Oyun oynama amacı ile topladım bilgisayarı. POWERCOLOR R9 290 PCS+ ekran kartım var. Acaba hangi işlemci daha uzun yıllar oyunlarda performans olarak götürür. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar..

• i5 4670k daha stabildir, oyun amaçlı bir sistemde her türlü karşılar beklentini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

i5 4670k daha stabildir, oyun amaçlı bir sistemde her türlü karşılar beklentini.

2-3 sene sonra çıkacak oyunlarda çekirdek sıkıntısı yaşar mıyım ? 8 çekirdek işlemci isteyen oyunlar çıkacak diyorlar. Ayrı ayrı bir sürü işlemleri yürütmesi için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

i5 4670k daha stabildir, oyun amaçlı bir sistemde her türlü karşılar beklentini.
    Oyun için intel daha iyi değiştirme iyi olanı almışsın 8 çekirdek seni yanıltmasın zaten daha çizim grafik programları hariç pek verimli kullanılamıyor
  • 8 tokmağın gücü ile FX al.
    Yanlış yapmazsın. Çoklu çekirdeğin gücü ,ilerde farkettirecek.

9370 de alma. FX 8350 al. 9370 ile arada 150 TL fark var. 170 TL 'ye şu soğutucuyu al. 8350 'yi 4.6 ghz civarı kullan. ve işi bitir.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6191
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

8 tokmağın gücü ile FX al.
    Yanlış yapmazsın. Çoklu çekirdeğin gücü ,ilerde farkettirecek.

9370 de alma. FX 8350 al. 9370 ile arada 150 TL fark var. 170 TL 'ye şu soğutucuyu al. 8350 'yi 4.6 ghz civarı kullan. ve işi bitir.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6191
    AMD Fx8320 üstü gereksiz görüyorum o seride...

i5 4670k'ya da para vermeye acırım ben.

Bence 2. el de olsa garantili i7 işlemci bulunup alınmalıydı.

OC ile falan yine uzun süre sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. i5 4670'ın çekirdek performansı fx serisinden gerçekten çok yüksek. FX serisinin 8 çekirdeğinin olması şu an oyunlarda i5'in karşısında pek bir avantaj sağlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Şubat 2014; 23:26:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

AMD Fx8320 üstü gereksiz görüyorum.

i5 4670k'ya da para vermeye acırım ben.

Bence 2. el de olsa garantili i7 işlemci bulunup alınmalıydı.

OC ile falan yine uzun süre sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. i5 4670'ın çekirdek performansı fx serisinden gerçekten çok yüksek. FX serisinin 8 çekirdeğinin olması şu an oyunlarda i5'in karşısında pek bir avantaj sağlamıyor.

fx 8320 vardı zaten. Bir takım sorunlar yaşadım. Oyunlarda 10 fps ye düşüyordu r9 290 ile. Anakartla işlemciyi değiştirdim 50fps nin altına düşmedim. Şu an bi problem yaşamıyorum da benim kafama takılan şey acaba ilerde oyunlarda 4 çekirdek diye geri kalır mı ? Yani kesin bir cevapla tatmin olmak istiyorum inanın ki sorunlardan bıktım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eren1851 E kullanıcısına yanıt
    Valla şu an i5 4670k yeterli. şu an ki crysis 3 ve bf4 gibi 4 çekirdekten fazla çekirdeği kullanabilen oyunlarda fx8350 ile i5 4670k arasında pek bir fark yok, yakında da olmaz muhtemelen. 4 çekirdeği full kullanıpta 5. ya da daha fazla çekirdeğe çook ihtiyaç duyacak ve bunu bulamadığında da i5 4670k'da sıkıntı yaratacak bir oyunu ben şu an r9 290 kullanan birinde düşünemiyorum. 1080p ve 60hz kullanımda da bunu düşünemem. Bunu 2k'da ise düşünmem. 1080p 120hz'de belki, 120fps'nin üstü görülemeyeceği için vsync açıkken sıkıntı yaşatabilir sözde oyun ancak şunu bil ki OC ile çoğu kısıtlamanın üstesinden gelirsin.

AMD Mantle ile bu durum lehinize işleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Şubat 2014; 23:39:44 >
  • quote:

Valla şu an i5 4670k yeterli. şu an ki crysis 3 ve bf4 gibi 4 çekirdekten fazla çekirdeği kullanabilen oyunlarda fx8350 ile i5 4670k arasında pek bir fark yok, yakında da olmaz muhtemelen. 4 çekirdeği full kullanıpta 5. ya da daha fazla çekirdeğe çook ihtiyaç duyacak ve bunu bulamadığında da i5 4670k'da sıkıntı yaratacak bir oyunu ben şu an r9 290 kullanan birinde düşünemiyorum. 1080p ve 60hz kullanımda da bunu düşünemem. Bunu 2k'da ise düşünmem. 1080p 120hz'de belki, 120fps'nin üstü görülemeyeceği için vsync açıkken sıkıntı yaşatabilir sözde oyun ancak şunu bil ki OC ile çoğu kısıtlamanın üstesinden gelirsin.

AMD Mantle ile bu durum lehinize işleyebilir.

8 çekirdek aynı parayken niye oc la falan uğraşıyım ki madem öyle diyosun ?

Sen fx serisinden bir işlemci alsan da, i7 işlemci alsan da oc ile uğraşmak zorundasın tam verim almak umrunda değilse bunu göz ardı edebilirsin.
    i5 almakla iyi yapmışın zaten ilerde gerçek 8 çekirdekli oyunlar çıkınca amd yeni işlemci çıkaracak fx serisinin çekirdek gücü düşük olduğu için gerçek 8 çekirdekli uygulamalarda daha düşük performans gösterir
  • quote:

Sen fx serisinden bir işlemci alsan da, i7 işlemci alsan da oc ile uğraşmak zorundasın tam verim almak umrunda değilse bunu göz ardı edebilirsin.

Fx 8350 almaya gidiyorum o zaman. İlerde oc layarak 4.8 e vururum çekirdekler sağlam performans verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

i5 almakla iyi yapmışın zaten ilerde gerçek 8 çekirdekli oyunlar çıkınca amd yeni işlemci çıkaracak fx serisinin çekirdek gücü düşük olduğu için gerçek 8 çekirdekli uygulamalarda daha düşük performans gösterir

Benim kafama watch Dogs oyunu takıldı sistem gereksinimlerine bakın istediğiniz siteye. Önerilen 8 çekirdek işlemci yazıyor. İ7 3770k yada fx 8350 yazıyor hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

quote:

Benim kafama watch Dogs oyunu takıldı sistem gereksinimlerine bakın istediğiniz siteye. Önerilen 8 çekirdek işlemci yazıyor. İ7 3770k yada fx 8350 yazıyor hatta

Alıntıları Göster
    2 sene sonra değiştirme niyetin varsa 4670k şuan iyi. Dersen ki ben 4-5 yıl işlemci değiştirmek istemiyorum , o zaman koş değiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A18D9F459

2 sene sonra değiştirme niyetin varsa 4670k şuan iyi. Dersen ki ben 4-5 yıl işlemci değiştirmek istemiyorum , o zaman koş değiştir.

Alıntıları Göster
    i5 4670k
    onları kafana takma bende core i3 2120 var nfs rivals da işlemci yetmez gözüküyor ama full de oynuyorum fps zaten 30 a kitli
  • quote:

onları kafana takma bende core i3 2120 var nfs rivals da işlemci yetmez gözüküyor ama full de oynuyorum fps zaten 30 a kitli
    8320 veya 8350 al, aradaki farkla işlemci soğutucusu al. overclock'la abartmadan.
    mutlu, sorunsuz kullanımlar.
  • Cryıs 3 için 8 çekirdek destekliyor dediler ama şu an intelde amd de oldukça güzel oynatıyor 8 çekirdek olayı sanki bana biraz uydurma geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murt82

Cryıs 3 için 8 çekirdek destekliyor dediler ama şu an intelde amd de oldukça güzel oynatıyor 8 çekirdek olayı sanki bana biraz uydurma geliyor
    Aynen 8 çekirdek dediler ama hikaye.
  • Murt82 kullanıcısına yanıt
    crysıs için 4 çekirdek dediler 8 değil yanlış bilgin var ayrıca işlemci alacak olan arkadaşa tavsiyem amd den yanadır 9370-8350 arasında mimari farkı vardır ayrıca bilgisi olsun ... 8120 ile 8150 arasındaki fark gibi ... 8120 zambezi 8150 vishera çekirdek örnek vermek gerekirse
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.