Şimdi Ara

i5 6500 Stok Fan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım ve Windows kurulumunu gerçekleştirdim. Herşey iyi güzel derken i5 6500 işlemcimin stok fanının dönmediğinin farkına vardım. Sizce sorun ne olabilir ? Bildiğim kadarıyla işlemci fanları her zaman çalışmakta. Uzun süre pc aleminden uzak kaldığım için bilmediğim birşey mi var diye buraya konu açayım dedim. Acaba fan belirli bir sıcaklıktan sonra mı çalışmaya başlıyor ? Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

• anakart üzerindeki Fan irtibatını doğru pinleri kullanarak sağladıysanız buna rağmen çalışmıyor ise stok fanı sokun pin girişlerine kalem pil,küçük kablolama ile gerilim uygulayın çalışıp çalışmadığı veya arıza durumu var ise netleşmiş olur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 17 Ağustos 2016; 3:11:30 >
  • SmackThat_94 kullanıcısına yanıt
    Fanın sürekli çalışması gerekir. Fan veya anakart fan bağlantı yeri bozuktur.
  • Ben de sürekli dönmesi gerektiğini düşünüyordum. Yani biglisayarı ilk açtığımda işlemcinin stok fanının da çalışması gerekiyordu fakat fan çalışmıyor. En iyisi vatan bilgisayara tekrar götürmek bilgisayarı ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmackThat_94 -- 17 Ağustos 2016; 10:25:27 >
  • Fanın kablosunu takmayı unutmuşlardır. Fanın kablosunun anakarttaki CPU_Fan yuvasına bağlı olması gerekir.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Cpu_Fan kısmındaki bağlantı gerçekleştirilmiş, kontrol ettim. Farklı ne gibi bir sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmackThat_94 -- 17 Ağustos 2016; 11:12:40 >
  • Cpu Fan Sorunu olmayabilir bu durum anakart sorunu gibi duruyor aldığın yere götür en sağlıklısı bu arızalı ise değişim süreci başlatırlar...
  • Vatan Bilgisayar'a tekrar bilgisayarı götürdüm ve işlemcinin stok fanının bozuk olduğu anlaşıldı yenisiyle değiştirildi. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.